Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 02:25 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás 2018 - Fidesz: jogsértés történt a szavazatok összesítésekor
Kifejtette: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése szerint több mint négyezer levélszavazatot nem vettek figyelembe és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban.

A Fidesz szerint nyilvánvaló jogsértés történt - közölte Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 17:43
Címkék: Nemzeti Választási Bizottság, Hidvéghi Balázs, szavazatok összesítésekor, voksok összesítésekor, levélszavazatot, nyilvánítottak,
Kommentek
Választás 2018 - Hidvéghi: a Fideszt érte a legnagyobb sérelem a szavazatok összesítése során
Hidvéghi Balázs szerint az Alkotmánybíróság csütörtökön kimondta, hogy a Kúria döntése "jogsértő és törvénytelen" volt.

Ezzel a Kúria egy, feltehetően a Fidesz által elnyert mandátumot gyakorlatilag elvett a párttól - fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: több ezer szavazatot nem vettek figyelembe a választási eredmények megállapításánál, amelyeket ha figyelembe vettek volna, nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy eggyel több parlamenti mandátumot szerzett volna a Fidesz.

A kommunikációs igazgató délután a közmédiának nyilatkozva felidézte: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése szerint több mint négyezer levélszavazatot nem vettek figyelembe és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban.
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 19:26
A pennsylvaniai képviselői pótválasztáson egy hájszállal győzött a demokrata párti jelölt
A szavazatok összesítésekor a republikánus és a demokrata párti jelölt végig fej fej mellett haladt, s a végleges eredményeket is csak jóval éjfél után tették közzé. A mérsékelt demokratának mondott Conor Lamb a voksok 49,8 százalékával győzött, míg a republikánus Rick Saccone - aki mellett a múlt szombaton Donald Trump elnök kampányolt -, a választók 49,6 százalékának bizalmát szerezte meg.

A Pittsburgh környékén lévő választókerületben azért került sor pótválasztásra, mert tavaly ősszel magánéleti botránya miatt lemondott a republikánus Tim Murphy képviselő.

Ebben a kongresszusi választókerületben a 2016-os elnökválasztáson Donald Trump több mint húsz százalékkal több szavazatot kapott, mint demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton, s azóta ezt a vidéket "Trump-országnak" is nevezik az amerikai sajtóban.

"Kicsit tovább tartott, mint gondoltuk, de végül is megcsináltuk! Ti megcsináltátok!" - fordult az ünneplő választókhoz szerda hajnalban a győztes 33 éves demokrata párti
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 07:06
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
Hát, Háti :)

Tudomásul kell venned, hogy el kell takarodni a mocskos kormánytámogató embereknek. Lapátra kell kerülni azoknak a szemét férgeknek akik nem látnak jobb kormányt a jelenleginél.
Ezt többen is leírták.
Ráadásul te, mint vulgáris fityesz rajongó, kár is, hogy vitázol, ahelyett, hogy lehúznád magad a wc-n. Hogy is mered kinyilvánítani a véleményed, hogyha eleve más a véleményed?
Tessék újragondolni a demokráciáról kialakult véleményed.
Ezért nem kell itt lenned. Látod, geptop neve még mindig előkerül :)

Szerintem a probléma ott van, hogy vélemények és ellenvélemények összevetése sok embernél személyeskedésbe csapott át.
Alapvető emberi jellemvonás az, hogy az ellenvélemény miatt az emberek ellenségképet alkotnak a másik embert illetően.
Ez azt jelenti valójában, hogy unintelligens az ember, ezért nem képes kulturált módon vitázni.
Ilyen stílusból itt sokat lehetett látni.
Ezért nem is érdemes ilyenekkel vitát folytatni.

Nincs
wheels, 2017. július 04. kedd, 09:09
Elkezdődött a székesfehérvári Szent István király-székesegyház belső restaurálása
mellett.

Mint mondta, hamarosan egyik régi adósságukat törlesztik a városlakók felé, hiszen a székesegyház környéke is megújul. Ennek keretében a templom előtti téren - üvegfedéssel - Géza nagyfejedelem négykaréjos templomának bemutatása is lehetővé válik - fűzte hozzá.

Az MTI kérdésére a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója, Smohay András elmondta: egyelőre nem tudják, pontosan mennyibe fog kerülni a teljes restaurálás, az majd csak a közbeszerzési eljárásokra beadott ajánlatok összesítésekor derül ki. Hozzátette: a felújítás nagyságrendje több milliárd forintos.

A konferencián Gaylhoffer Kovács Gábor művészettörténész hazánkban egyedülállónak nevezte az egyházmegye szándékát, hogy prekoncepciók nélkül a lehető legtöbbet megtudjon a templomról, hogy aztán teljes felelősséggel lehessen dönteni a belső felújításról. Mint mondta, ehhez egy értékleltár elkészítése is kellett, amely utat mutatott a műemléki kutatásokhoz. Kiemelte: közel ezer tétel került a leltárba, s így a jövőbeni
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 13:23
Olasz népszavazás - Renzi: ha Olaszország nem akar változást, más vegye át a helyem
Matteo Renzi, aki a politikai reformok emberének nevezte magát, az interjúban kijelentette, hogy a népszavazás következményei a szavazatok összesítésekor, vagyis december 5-én dőlnek el.

Úgy fogalmazott, ő nem olyan politikus, aki képes az "eléldegélésre és a lebegésre", azért vállalta a miniszterelnökséget, mert ki akarta vezetni Olaszországot a "mocsárból". "Azért vagyunk hatalmon, hogy megváltoztassuk a dolgokat, különben jöjjön valaki más" - mondta.

Hozzátette, hogy a 2014. februári miniszterelnöki kinevezése óta azon dolgozott, hogy a magába roskadt, alvó, összekuporodott Olaszországot a jövőbe vezesse. Kijelentette, hogy a "reform következő vonata" húsz év múlva tér vissza, ha egyáltalán visszatér. "Negyvenegy éves vagyok és büszke arra, hogy két és fél évig az országomat szolgáltam (...), azért vagyok miniszterelnök, hogy megváltoztassam az országot" - fogalmazott.

Hansgsúlyozta, hogy a decemberi népszavazás nem a miniszterelnök iránti szimpátiáról, hanem Olaszországról
velemenyezd, 2016. november 14. hétfő, 12:25
Lehet megdőlt a Bajai választási csalás?
jegyzőkönyvbe, mint amit a szavazólapok eredménye mutat. E módszer alkalmazásának feltétele, hogy a szavazatszámláló bizottság tagjai szándékegységben legyenek. Mert ha csupán a szavazatszámláló bizottság egy tagja elárulja az ügyet (feljelentést tesz a többiek ellen), akkor a csalás ténye utólag egyértelműen megállapítható, hiszen a szavazólapokat meghatározott ideig meg kell őrizni, így a valódi eredmény utóbb rekonstruálható. Másik módszer lehet, ha a választási bizottság a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítésekor más eredményt állapít meg, mint ami a szavazóköri jegyzőkönyvek tisztességes összesítéséből származna.
Elképzelhető az a módszer is, amikor magát a választás helyes eredményét tartalmazó jegyzőkönyvet hamisítják meg, de ez a módszer is feltételezi a választási bizottság tagjainak szándékegységét. Az ilyen típusú csalások megakadályozásának törvényi garanciája, hogy a szavazatszámláló, illetőleg a választási bizottság összetételét úgy kell kialakítani, hogy az az ellenérdekű felek
hatibacsi, 2013. október 15. kedd, 07:32
TI: az eljárási törvény lehetőségeket teremt a választási csalásra
Mint írták, erre a külhoni szavazók névjegyzékének titkossága, a külső kontroll hiánya a levélben érkezett szavazatok összesítésekor, valamint a pártok bevételeinek és kiadásainak átláthatatlansága ad lehetőséget.

Közlésük szerint az április 8-án elfogadott választási eljárási törvény alapján nem lehet pontosan tudni, hogy kik azok, és hányan vannak, akik levélben szavazhatnak, az adatokat még a külképviseleten lévő szavazóköri névjegyzékek sem tartalmazzák. Csak annyi tudható róluk, hogy külföldön élnek, és regisztráltak - közölték.

A TI arra sem lát törvényi biztosítékot, hogy a levélben szavazók névjegyzékét akár a pártok, akár a nemzetközi megfigyelők ellenőrizhessék. Tájékoztatásuk szerint annak ellenére nem kötelezi a törvény a Nemzeti Választási Irodát (NVI) az erről szóló részletes adatok ismertetésére, hogy azok közérdekű adatnak minősülnek. Bírálják, hogy az adatokat csak az NVI ellenőri, a jogszabály nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártok delegáltjait is sorai között tudó
velemenyezd, 2013. április 17. szerda, 16:22
Képek, videók
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Választási lehetőség
sacimama
2013. június 05. szerda, 00:51
MDF választási lap
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:18
Carter választási központ
mecsery
2013. január 16. szerda, 05:05
12672-valasztasi-regis ztr
menusgabor
2013. január 04. péntek, 15:34
MDF választási program
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 08:37
választási regisztráció.j
orsi1
2012. október 28. vasárnap, 12:56
választási beszédek.jpg
agica2004
2012. április 30. hétfő, 11:50
választási budi.jpg
orsi1
2011. augusztus 18. csütörtök, 13:29
Hidvegjpg.jpg
brozsika
2008. szeptember 08. hétfő, 13:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.