Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:29 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Feljelentést tesz a DK, mert megütötték az egyik aktivistájukat
A DK hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a sértett aktivista, Varga Gergő úgy írta le az esetet, hogy "tolvaj" és "O1G" feliratú papírokat raktak ki a Várkert Bazár mellett felállított kordonra, amelyeket a helyszínen tartózkodó biztonsági őrök letéptek. Állítása szerint az egyik biztonsági őr, amikor letépett egy lapot, akkor szándékosan "visszacsapott" és ezzel a mozdulattal arcon ütötte és leverte a szemüvegét.

Arra a kérdésre, hogy a helyszínen miért nem tette szóvá az esetet, azt felelte, hogy nagyon meglepődött és nem tudta, hogyan reagáljon.

Varga Gergő arra is kitért, hogy a demonstráció részeként egy vetítőgéppel az "O1G' feliratot akarták kivetíteni a Magyar Tudományos Akadémia épületére. Az aktivista felpanaszolta, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök igazoltatták és átvizsgálták a ruházatát, valamint odaálltak a kivetítő elé, hogy "ezt a feliratot ne tudjuk kivetíteni akkor, mikor a tüntetők megérkeznek".

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője, aki bejelentette, hogy aktivistájuk ügyében "kormányzati erőszak miatt" tesz feljelentést. A rendőrök fellépése miatt pedig a Független Rendészeti Panasztestülethez fordulnak, mert úgy érzik, hogy korlátozták aktivistáik szólásszabadságát - közölte.

A politikus egyúttal megjegyezte, szeretnének tájékoztatást kapni arról, hogy mennyibe került az évértékelő beszéd megtartása.

Rónai Sándort megkérték, hogy vesse össze a vasárnapi esetet azzal, amikor 2006-ban, Gyurcsány Ferencnek, a DK jelenlegi elnökének miniszterelnöksége alatt a rendőrök gumilövedékkel és könnygázzal oszlatták a tüntetőket.

A szóvivő egyebek mellett kifejtette, aktivistájukat úgy ütötte meg vasárnap a biztonsági őr, hogy eltört a szemüvege. "Mi ez, ha nem brutalitás, ilyen Észak-Koreában fordul elő" - fogalmazott a politikus.

A politikust más témában megkérdezték arról, hogy a DK osztja-e Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus vezetőjének azt a véleményét, hogy a "Jobbik az ördög maga". Rónai Sándor azt felelte, hogy az Orbán Viktor utáni világnak az egymás és az alapvető jogok iránti tiszteletre kell épülnie. Ennek az alapvetésnek kell egybekovácsolnia az ellenzéket - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:31
Címkék: Varga Gergő, Várkert Bazár, Magyar Tudományos Akadémia, Rónai Sándor, Független Rendészeti Panasztestülethez, Rónai Sándort,
Kommentek
Kvótareferendum - Gréczy: a DK még soha nem találkozott ilyen "erőszakhullámmal"
Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kampányban 1700 helyszínre települtek ki, és a "kormányzati gyűlöletkampány hatására" aktivistáikat és szimpatizánsaikat "rendszeresen támadták meg agresszív, jobboldali figurák".

Az Örs vezér téren, a Corvin negyedben és Maglódon felrúgták kitelepülő pultjaikat, Hajdú-Bihar megyében egy aktivistájukat tonfával kergették, a XI. kerületben pedig egy járókerettel közlekedő szimpatizánsukat ütötték meg - közölte.

A politikus szégyenletesnek nevezte, hogy a "jobboldal magyarok elleni támadásokat vitt véghez", és a kormány egyszer sem határolódott el a gyűlölet-bűncselekményektől.

Előfordultak olyan esetek is, amikor a szomszédos kitelepülő pulttól jöttek át és támadtak rá az aktivistákra - felelte arra a kérdésre, honnan tudják, hogy a támadók a jobboldalhoz köthetőek.
velemenyezd, 2016. október 02. vasárnap, 11:11
Fidesz: Pestszentlőrincen bántalmaztak egy aláírásgyűjtő aktivistát
Mint mondta, a vélemények ennek a kezdeményezésnek a megítélésében is lehetnek eltérőek, de felháborító és megengedhetetlen az ilyen aljas, gyáva és brutális cselekmény, amelynek esetében szerinte "messze nem zárható ki a politikai motiváció".

Elmondta: egy férfi előbb szidalmazta, majd többször megütötte és hajánál fogva rángatta egy aktivistájukat.

Jelezte azt is: a bántalmazott nővel együtt aláírásokat gyűjtő férje rendőrt hívott, a támadót előállították, és értesüléseik szerint ellene nyomozás indult.

A politikus emlékeztetett rá: a Fidesz azért indított aláírásgyűjtést, hogy megvédjék az országot Brüsszel azon elképzelése ellen, amely a kötelező betelepítési kvótákkal "bevándorlók tízezreit kívánja betelepíteni, letelepíteni", a párt megítélése szerint értelmetlen, jogtalan és veszélyes módon, ezért minden lehetséges eszközzel fel kell lépni ellene.
velemenyezd, 2015. november 28. szombat, 11:41
A rendőrség vetett véget az első bécsi Pegida-tüntetésnek
Pegida tüntetést, ami miatt a jelenlévők hangos nemtetszésüket fejezték kit. Az APA osztrák hírügynökség azt írta, hogy a Pegida soraiban egymást karlendítéssel üdvözlő neonácik is voltak.

A Pegida szervezői nem értékelték kudarcként a történteket. Szóvivőjük az APA-nak azt mondta, hogy a jövő héten újabb tüntetést tartanak az Európába irányuló tömeges bevándorlás ellen és a menekültügyi politika megváltoztatásért.

Az ellentüntetést meghirdető antifasiszta szervezet közlése szerint egy aktivistájukat megtámadták. A menet feloszlatása után férfiak egy kis csoportja követte, majd földre teperte és bántalmazta a nőt, akit jelenleg kórházban ápolnak.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) elnöke nyíltan szimpatziál a Pegidával, amelyet komoly polgári mozgalomnak tart. A politikus felháborítónak nevezte, hogy olyan emberekre aggatják rá a szélsőjobboldali jelzőt, akik csupán a hazájukért aggódnak. Az osztrák Zöldek frakcióvezetője ezzel szemben a Pegida kapcsán olyan huligánokról
velemenyezd, 2015. február 03. kedd, 07:03
Választás 2014 - Fidesz: provokáció is lehet az érdi PM-s aktivista megtámadása
Ezt T. Mészáros András csütörtökön közölte az MTI-vel arra reagálva, hogy Dorosz Dávid, az ellenzéki összefogás érdi PM-es jelöltje és Lovas Miklós kampányfőnök közölte, feljelentést tesznek, mert szerda éjszaka bántalmazták egy aktivistájukat a Pest megyei településen. Lovas Miklós hozzátette: a támadók azt is mondták neki, hogy "inkább a Fideszre szavaznánk, mint rátok, kommunistákra".

T. Mészáros András azt írta, információik szerint az eset miatt az érdi rendőrkapitányságon az ügyben feljelentés nem született.

Úgy fogalmazott: "az ügy érintettjeinek pártszimpátiája nem állapítható meg, ezért az sem zárható ki, hogy az Együtt-PM által szervezett provokációról van szó".

Hozzátette: az a csoda, hogy eddig nem került sor komolyabb összetűzésre Érden, hiszen Dorosz Dávid az elmúlt hónapokban olyan hazugság- és gyűlöletkampányt folytatott, amely példa nélkül áll a város politikai történetében.

Az elnök közölte, az érdi Fidesz a választásokig hátralévő két napban - ahogy eddig is -
velemenyezd, 2014. április 03. csütörtök, 12:56
Devizahitelek - A Képviselői Irodaházhoz vonultak a tüntetők
A menet eredetileg a Kúria Markó utcai épülete elől indult, ahol a Kúria felülvizsgálati eljárásban tárgyalta egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért, és a Bajcsy-Zsilinszky úton át jutott vissza a Markó utcába.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a Kúria épülete előtt bejelentett demonstrációt tartottak, ennek megfelelően indult el a tömeg egy meghatározott útvonalon. A tüntetők közül azonban kivált egy nagyobb csoport, ők más irányba indultak el, mint ami a bejelentésben szerepelt. Ennek a csoportnak a szervezőjét azonosították, és szabálysértési feljelentést tesz ellene a rendőrségA Kúria előtt másodszor összegyűlt tömeg "elkúrtátok!" felkiáltással az ellen tiltakozott, hogy a legfelsőbb bírósági fórum július 4-re halasztotta a döntését a devizahiteles ügyében.

A tömeget vezető autóról kihangosítón keresztül elhangzott Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak című verse, majd Balog
velemenyezd, 2013. június 25. kedd, 17:33
Rendőrséghez fordultak a Kunigunda úti demonstrálók
Ezt Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke közölte az MTI-vel, azt követően, hogy az MTVA közleményben tudatta: kültéri fotókiállítást rendez be az épület B portájánál, ott, ahová másfél hete költöztek át a demonstrálók.

Nagy Navarro Balázs azt mondta: a békés demonstrálók ellen több tucat biztonsági őr lépett fel.

A szakszervezeti vezetőt elmondása szerint "fizikai erőszakkal akadályozták meg", hogy a demonstráció helyszínére lépjen, egyik aktivistájukat pedig szerinte a szabad mozgásában is akadályozzák.

Nagy Navarro Balázs elmondta, hogy az akcióban résztvevő biztonsági őrök közül többen eltakarták az arcukat, míg egy másik kamerával rögzíti az eseményeket. Szerinte mindez jogszabályellenes.
velemenyezd, 2012. november 19. hétfő, 21:04
Krónika 1. rész (napirend előtt: közbiztonság, költségvetés, szakképzés, járások, hadisírok)
Jobbik: számos rendőr felügyelte a párt rendezvényét

Novák Előd (Jobbik) arra emlékeztetett, hogy Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója egy beszédében megoldandó, de kezelhető problémának nevezte pártját. Szerinte október 23-án is tapasztalta ezt a Jobbik, számos rendőrt irányítottak rendezvényükre, ahonnan - értékelte - aktivistájukat indok nélkül állították elő.

Mint mondta, aktivistájuk egy szovjet és egy uniós zászlóval érkezett a rendezvényre, valamint egy táblával, Elég volt az uniókból felirattal. Szerinte aktivistájuk ezzel semmilyen szabályt nem sértett, az önkényuralmi jelképet ugyanis negatív színben tüntette fel. A képviselő egy alkotmánybírósági döntésre is hivatkozott.

Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár azt hangsúlyozta: senki nem állhat a törvények felett, a törvény előtt mindenki egyenlő, ebben pedig jelentős előrelépés történt az elmúlt két évben. Mint mondta, csökkent az erőszakos és a személy ellen elkövetett bűncselekmények
velemenyezd, 2012. október 30. kedd, 10:37
Képek, videók
Nihant feljelentette Emir
durcimarcika
2017. április 24. hétfő, 20:06
Fotó- Erzsébet Varga
dandej
2019. április 03. szerda, 21:40
Varga Icu
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:13
Vargáné Ica
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:10
0 az Esernyősök - Varga I
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:26
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
varga pistan.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 19:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.