Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 03:29 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Folyékony mosószer - házilag elkészítve
Készíts természetes tisztítószert házilag!

A magunk által elkészített dolgok számos előnnyel járhatnak, legfőképpen azzal, hogy tudjuk mi van benne, és a saját igényeink szerint alakíthatunk egy-egy jól bevált alapreceptet. Ha vizsgálat tárgyává tesszük a háztartásban használt dolgokat, mindenre találhatunk otthon elkészíthető alternatívát. Nincs más dolgunk, mint nagyobb tételben beszerezni néhány olyan alapanyagot, melyet sokféle termékben használhatunk, kiegészítve még néhány speciálisabb dologgal.

Jó, ha mindig van otthon:

-szódabikarbóna

-mosószóda

-ecet

-természetes szappan

-citromsav

-illóolajakEzekből nemcsak mosószert, öblítőszert, vízkőoldót nyerhetünk, de fogkrém, dezodor és még sok egyéb tisztálkodószer, kozmetikum alapjai is lehetnek. Ha valakinek pedig olyan szerencséje van, hogy fűtőanyagként fát használ, akkor pedig a fa hamujából készített lúg egy olcsó megoldás tisztításhoz, folyékony szappan készítéséhez. A kezdeti sikerélményeink hatására lelkesedésünk tovább nőhet, mert azt fogjuk tapasztalni, hogy pofonegyszerű az elkészítésük, nem szennyezzük vele a környezetet, nem károsak az egészségre, olcsóak, és még csodálatos módon használnak is, akkor bevezethetünk még több házilag elkészített dolgot, amit eddig készen vásároltunk. Rövid időn belül eljuthatunk odáig, hogy az alapanyagok beszerzésén kívül már nincs nagyon miért a drogériába menni.

Íme egy egyszerűen elkészíthető folyékony mosószer recept, kézi és gépi mosáshoz egyaránt:

Hozzávalók:

10 dkg reszelt mosószappan (vagy egy olyan szappan, ami szépen mos)

15 dkg mosószóda

4 evőkanál szódabikarbóna

3 liter forró víz

2 liter felforralt vízhez hozzákeverjük a reszelt szappant, 1 literhez a mosószódát. Amikor langyosra hűltek, összeöntjük a két részt, és hozzákeverjük a szódabikarbónát. Hamarosan begélesedik a mosószer, és idővel elkezd szilárdulni. Hagyjuk ebben az állapotban egy éjszakát állni. Másnap higítsuk fel vízzel, és jól keverjük el.
Egy erre a célra rendszeresített botmixer segítségével szép homogén mosószert kaphatunk. A szappan minőségétől függ, mennyire szükséges higítani, próbáljuk meg literenként hozzáadni a vizet. Így akár 4- 6 liter folyékony mosószert kaptunk egy szappan, némi mosószóda és szódabikarbóna áráért.
lovaszmarika, 2018. március 01. csütörtök, 12:01
Címkék: magunk által, saját igényeink, háztartásban használt, olcsó megoldás, kezdeti sikerélményeink, alapanyagok beszerzésén,
Kommentek
Nagyon sokféle irányban indulhatunk el, de most a Karácsony
Nagyon sokféle irányban indulhatunk el, de most a Karácsony várás időszakában mindenképpen a szeretet mágiájáról érdemes egy pár szót ejteni.
A Mágia ott kezdődik, hogy hiszel benne! A SZERETET maga a Kezdet, ahhoz, hogy ezt megértsd, átlásd SZERETETTÉ kell válnod!
Jézust idézem, aki azt mondja: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat."
A szeretet ott kezdődik, hogy elfogadjuk, megbecsüljük, értékeljük saját magunkat. A mi értékünk az isteni teremtésből fakad és nem mások hozzájáruló, megítélő vagy éppen elfogadó magatartásából. Minden ember pozitív értéke állandó. Hogy némelykor egymás viselkedésével nem vagyunk megelégedve, az természetes, hiszen különbözőek vagyunk és nem felelhetünk meg mindig, mindenkor, mindenkinek.
A szeretet mágiája ott folytatódik, hogy fontosnak és értékesnek tartjuk magunkat, mert ezáltal leszünk képesek fontosnak és értékesnek látni a másik embert. Valójában
koszegimarika, 2018. december 08. szombat, 09:08
Adventi levelet várok!!
Gyermekeinket karácsonyra készülve biztassuk, hogy az angyalnak írt levélke mellett az adventi jó feltételeiket is fogalmazzák meg! Mi magunk is advent első napjaiban fogalmazzuk meg kéréseinket Teremtőnk, önmagunk és egymás számára is, írjunk levelet, mert a szó elszáll, az írás megmarad! Életünk megújítása, újjátervezése azt is jelenti, hogy tudatosan megfogalmazzuk, leírjuk azt is, hogy mit kérünk a Megváltónktól, önmagunktól és természetesen egymástól is!
Adventben arra biztat az Egyház, hogy merjünk kérni, biztosítsunk tág teret az isteni gondviselésnek, a Teremtőnknek, aki nem csak ajándékot akar adni, hanem ő maga is ajándékká akar válni az életünkben! Mindannyian el kell gondolkozzunk azon is, hogy milyen ajándékokat adhatunk szeretteinknek, hogyan válhatnánk mi magunk is ajándékká a környezetünkben élők számára! Ugyanakkor bátran meg is kellene fogalmazni akár írásban is, hogy egymástól milyen ajándékokat várunk, kérünk, azt, hogy hogyan válhatna a melletted élő ember ajándékká számodra!
maroka, 2018. december 07. péntek, 18:23
Áder: a klímaváltozás nem csak veszély, lehetőség is
hulladék már nem szemét, hanem nyersanyag. Példaként említette az e-hulladék hasznosítását és újrahasznosítását.

Kitért arra is, hogy jelentősen nő a Föld népessége, tovább folytatódik az urbanizáció, 2050-re a Föld lakóinak 75 százaléka városlakó lesz, és ehhez megfelelő infrastruktúrát kell kialakítani. Az előttünk álló évben számítások szerint 90 billió dollár értékű infrastruktúrát kell megépíteni, és az a kérdés, hogy ezt a hagyományos technikával építjük meg, vagy fenntartható módon, esélyt adva magunknak a "túlélésre" valósítják meg a beruházásokat - mondta.

A köztársasági elnök idézve a jelentést rámutatott: ha a kívánt fenntarthatósági fordulatot a következő években, 2030-ig megvalósítanák, akkor az stabilabb gazdasági növekedést eredményezne, és jelentős forrásátcsoportosítás lehetőségével járna. A fosszilis energiahordozók támogatásának megszüntetéséből felszabaduló összegeket fontos közösségi célokra lehetne fordítani - emelte ki. Kitért arra, hogy új munkahelyek jöhetnének létre, nőne
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 13:31
Szép írások
ami sűrű nyákot termel a szervezetemben. Ez undorító. Nem tűnik túl félelmetesnek, egészen addig a pillanatig, amíg ráeszmélsz, hogy az összes szervedet ellepi a sűrű nyák. A szerveid eleinte elkezdenek furcsán viselkedni, majd lassan leállnak, ahogy idősebb leszel.

Most tudom, hogy kissé megtévesztő vagyok, mert abból, ahogy vidáman és viccelődve felléptem, arra gondolhattatok, arról fogok beszélni, hogyan legyünk boldogok; vagy hogyan találjunk örömet az életben, hogyan legyünk rendben önmagunkkal... Most azonban nem azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy a cisztás fibrózis nem nehéz. Nem azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy olykor nem borzongok bele a fájdalomba. Naponta négy-öt órát vagyok lélegeztető gépen. Képzeld el, hogy naponta négy-öt órát kellene mosnod a fogad. Teljesen kikészülnél tőle!

Körülbelül ötven gyógykezelésben és harminc sebészeti beavatkozásban volt részem, és életem negyedrészét kórházban töltöttem. Ez nehéz és fájdalmas. Mégsem ez a legnehezebb része. A
kirscha, 2018. december 06. csütörtök, 21:17
1. adventi hét csütörtök 12-06
sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra. Az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle."
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,21.24-27

Imádság
Istenünk, annyi okunk volna a csüggedésre, a szorongásra, magunkba zárkózásra, annyi okunk volna a félelemre. De Jézus minket is megszólít: ne féljetek! Adj nekünk, Istenünk, nyitott szívet, készséges, hívő értelmet, befogadni kész, tiszta emberséget. Add, hogy félrevezető emberi szándékok ne zavarhassanak meg minket. Add, hogy e világ zűrzavarában Téged hirdethessünk az aggódóknak, Téged, aki ma is megszólítasz minket: Ne féljetek!
Istenünk, mutasd meg hatalmadat, és jöjj segítségünkre erőddel. Bár bűneink miatt távol vagyunk tőled, add mégis jóságosan
maroka, 2018. december 06. csütörtök, 13:36
Francia zavargások - A rendőrség "példátlan méretű" erőszaktól tart szombaton Párizsban
szemben" - fogalmazott David Le Bars.

"Városi erőszakkal, városi gerillákkal kell majd szembenéznünk, feltehetően teljesen példátlan méretű lázadási stratégiákkal. Ez teljesen példátlan abból a szempontból, hogy a fővárosban fog megtörténni és lehet, hogy más városokban is" - hangsúlyozta. "Az egyetlen dolog, amely alapján fel tudunk készülni az az, hogy a külvárosi zavargásokat általában egy konkrét esemény váltja és akkor reagálunk, most viszont több napja képben vagyunk és meg kell, hogy szervezzünk magunkat, hogy fel tudjunk lépni" - tette hozzá.

"A rendőrök szombaton ismét a köztársaság védelmezői lesznek azzal szemben, amely a nemzet életében jelentős eseménynek ígérkezik. Nem tagadhatjuk az állomány létszám- és eszközhiányát, de most teljesen helyt kell állnunk, meg kell őrizni a hidegvérünket, mert a franciáknak szükségük van a rendőri erőkre azért, hogy ne forduljon a helyzet káoszba" - hívta fel a figyelmet az SPCN vezetője.

David Le Bars egyértelművé tette, hogy a rendőri erők nem
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:31
Megszentelődés
,,A megszentelődés vagy a szentség - a két szó tulajdonképpen felcserélhető - lényegét tekintve Isten erkölcsi vonásaival való összhang. A megszentelődésről általában úgy gondolkodunk, mint fejlődésről, jellemünk belső megváltozásáról, amelynek során egyre jobban hasonlóvá válunk Krisztushoz. Valóban, ez egy jelentős része a megszentelődésnek, de nem a teljes kép.
A Szentírás beszél szentségről, amely már most a mienk, Isten előtt Krisztusban, és egy másik szentségről, amelyben napról napra növekednünk kell. Az első Krisztus értünk hozott áldozatának eredménye; a másik a Szentlélek munkájának eredménye bennünk. Az első tökéletes, teljes, és a miénk abban a pillanatban, hogy életünket Krisztusra bízzuk; a második folyamatos és tökéletlen mindaddig, amíg ebben a testben vagyunk.
Az objektív szentség, amely Krisztusban a miénk, és a szubjektív szentség, amelyet a Szentlélek munkál, Isten kegyelmének ajándékai, és hit által vehetjük igénybe. Dilemmánkra viszont, hogy vajon hogyan is
kalmanpiroska, 2018. december 06. csütörtök, 11:45
Kegyelem
,,Isten törvénye... nincs ellentétben a kegyelemmel, és nem is ellensége a kegyelemnek. Miközben keressük a kegyelemben bővelkedő élet lehetőségét, Isten törvénye ebben sem ellenségünk. A kegyelem által való élet azt jelenti, hogy megértettük, Isten áldása életünkön nem függ engedelmességünktől vagy engedetlenségünktől, hanem Krisztus tökéletes engedelmességétől. Azt jelenti, hálásan odaszánjuk magunkat válaszként Isten kegyelmére, és keressük akaratát és a Neki való engedelmesség lehetőségét, nem az áldás elnyeréséért, hanem azért, mert már elnyertük az áldást."

-Jerry Bridges-
kalmanpiroska, 2018. december 06. csütörtök, 11:36
Képek, videók
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
Barbi elkészítve/2.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:20
Barbi elkészítve/1.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:17
magunk.jpg
liliana01
2018. június 17. vasárnap, 14:43
mi magunk.jpg
sz719eszter
2018. március 24. szombat, 10:45
Magunk vagyunk.jpg
chillik
2017. november 08. szerda, 04:47
Magunkon.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:30
Ne hagyjuk el magunkat.jp
chillik
2016. augusztus 18. csütörtök, 07:31
A magunk szerelme 01.jpg
chillik
2016. augusztus 13. szombat, 07:31
A magunk szerelme 02.jpg
chillik
2016. augusztus 13. szombat, 07:29
A magunk világában....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:04
Saját magunkban keressük
sacimama
2015. április 25. szombat, 10:50
Az életünket mi magunk, v
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 16:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.