Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 05:02 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A természet fájdalomcsillapítója az MSM
Az MSM (Methyl Sulfonyl Methane) egy természetben előforduló, természetes kénvegyület. A kén az egyik legfontosabb alkotórészünk. A kén minden egyes élő organizmusban jelen van; az élet feltétele.

A kén bizonyos ételeink egyik fő alkotórésze, és az egyik leguralkodóbb anyag az emberi szervezetben. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben található.

Az MSM előanyaga az óceánok planktonjában képződik, majd gáz formájában feljut a felső légkörbe, ahol ózon, és ultraibolya sugárzás hatására kialakul a tulajdonképpeni MSM molekula. Ez az esőkkel belemosódik a talajba, ahonnan a növények gyökerei felszívják. Megtalálható: zöldségben, gyümölcsben, húsban, halban, májban, tejben.

Mi az az MSM?
Egyike a legősibb, legfontosabb élet-alkotó molekuláknak. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy szerves kén vegyület, amely minden élő organizmusban megtalálható. Valójában az egyik legfontosabb alkotórészünk, a víz és a nátrium után. Képzeljük el, hogy egy kb. 72 kg-os ember testéből 1.8 kg a kén, ebből is látszik, hogy ez nem egy elhanyagolható alkotóelemünk. Dr. Jacob, az MSM egyik első kutatójának szavaival élve, a szerves kén legalább olyan fontos a szervezetünknek, mint a C-vitamin.

Az MSM az óceánból származik és az eső segítségével éri el az emberi táplálékláncot (esővíz, növények). Csapadékkal érnek a Föld talajára, amiből a növények gyorsan magukhoz veszik őket. A növények a gyökereikben tárolják és koncentrálják őket, meglepően nagy mennyiségben. Az MSM és a kén, amit tartalmaz, belevegyül a növény teljes szerkezetébe és ásvánnyá alakul a növény metabolizációja által. Ez ugye azt jelenti, hogy mi emberek, elsősorban növényekből juthatunk elegendő szerves kénhez.

Ha szigorúan nézzük, az MSM egy biológiailag elérhető, azaz szerves kén vegyület. Fehér színű, szagtalan, kristályos szerkezetű és nagyon keserű ízű ásványi anyag.

Az MSM legismertebb tulajdonsága, hogy képes az emberi szervezetben gyulladást csökkenteni és fájdalmat csillapítani. Olyan betegeknél, akik kitartóan használják, akár a fájdalomcsillapítóik és gyulladáscsökkentőik lecsökkentése és elhagyása is lehetségessé válik.

Az emberi testnek szüksége van rá az egészséges kötőszövetekhez, ízületi funkciókhoz, megfelelő enzim aktivitáshoz, hormonális egyensúlyhoz, antitestek, glutation, nyálkamembránok létrehozásához, az immunrendszer működéséhez.

Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti-, és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz, betegségek kialakulásához vezethet és korai öregedéshez. Szükséges ahhoz is, hogy a szervezet hasznosítani tudja az A-, B-, C-, D-, E-vitaminokat, aminosavakat, szelént, kalciumot, magnéziumot, a mangánt és a Q-10 Ko-Enzimet.

MSM pótlással nagyon sok állapot illetve betegség javítható, gyógyítható még, mint például:

cukorbetegség,

migrén,

gyomorégés,

tüdő diszfunkció,

bőrbetegségek (ekcéma, rosacea, akne, pattanások),

gyomor- és emésztési panaszok,

székrekedés,

visszér,

rossz keringés,

szívbetegségek,

depresszió,

asztma,

lassú sebgyógyulás,

memória zavarok,

sugárzás és a nehézfémek okozta hatások,

krónikus fáradtság,

fibromyalgia (krónikus, nem gyulladásos fájdalom-szindróma),

autoimmun betegségek,

Alzheimer-kór,

magas vérnyomás,

görcsök,

májbetegség,

fogyás,

parazitafertőzöttség,

candida,

bőr sérülése (vágás, égés, striák).A kén szerepe az emberi testben

Megtartja a sejtek falának a rugalmasságát és azokat áteresztővé teszi. Ennek köszönhetően a méreganyagok ki,- és tápanyagok beáramlása megfelelően biztosított.

Biztosítja a szervezetnek a szükséges alapanyagot új sejtek létrehozásához, sejtek javításához és így gondoskodik a sérült szövetek vagy szervek regenerálódásához elengedhetetlen sejtújulásról.

Közvetetten részt vesz az energiatermelő folyamatokban, mint az inzulin egy alkotóeleme, ami előfeltétele a normális szénhidrát anyagcsere folyamatoknak.

Biztosítja a kötőszövetek egészségét, és a kollagén előállítódását.

Milyen táplálékokban található meg az MSM?

friss zöldségek: főleg brokkoli, káposzta, hagyma, fokhagyma (a jellegzetesen kellemetlen szagú zöldségek az elsődleges kén-források),

esővíz (második leggazdagabb MSM forrás),

fűszál (nem véletlenül eszik ezt a kutyák és macskák),

búzafű,

tenger gyümölcsei,

tengeri moszatok, hínár, algák,

anyatej (leggazdagabb MSM forrás),

húsokban és tejtermékekben: igen kevés megtalálható a halakban, húsokban, szárnyasokban, tojásban és a tejben.

A baj csak ott kezdődik, hogy amint feldolgozunk egy alapélelmiszert, azt megfőzzük, sütjük vagy tartósítjuk... a kén tartalma lenullázódik.


Miért nincs elegendő MSM a mai ember étrendjében?
Mert megsemmisül levegőztetés, feldolgozás, sütés-főzés és homogenizálás által.
Az élelmiszereink tartósítása, feldolgozása, főzése vagy sütése elpusztítja a bennük található szerves ként. Márpedig, ha egy átlag magyar ember étrendjét megnézzük, a magához vett élelmiszer 95%-át valamilyen formában fel fogja dolgozni, így a szerves kén tartalom szinte nem-létező lesz.
Az emiatt kialakult kén hiány pedig különböző kóros állapotokhoz vezethet.

Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti,- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz, betegségek kialakulásához és korai öregedéshez vezethet.

A súlyos kén hiánynak klasszikus tünetei vannak

lassú sebgyógyulás,

erős hegesedés,

töredező haj és körmök,

gasztro-intesztinális (gyomor és bélrendszeri) problémák,

alacsony fájdalomküszöb,

memória veszteség/zavarok,

allergiák,

ízületi gyulladások,

pattanások vagy más krónikus bőrbetegségek,

depresszió,

immunrendszer elégtelenség.


Az MSM és az emberi szervezet
Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal, napi 24 órában, minden nap. Mivel testünk folyamatosan hoz létre új sejteket, szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt egyre több kénre volna szükségünk, ahogy öregszünk. Testünk folyamatos önjavításban van, de ha nem adjuk meg neki a szükséges hozzávalókat, csupán gyenge, diszfunkcionális sejteket fog tudni létrehozni.

Valahogy úgy kell ezt elképzelnünk, mint az építkezésnél a beton előállítása: Egy ember hozza a vizet, egy másik hozza a homokot és egy harmadik hozza a cementet. Tegyük fel, hogy a cementet hozó harmadik emberke elfáradt, pihen egyet, így nélküle kezdjük el a keverést. A végtermékünk így egy vályog keverék lesz és nem beton. Lehet belőle építkezni, de a végeredmény közel sem ugyanaz lesz.

Ugyanígy van ez odabent is, amikor a sejteknek szükségük van az újulásra (programozott sejthalál -új sejtek létrejötte) és mi nem adjuk meg neki mindazt, amire szüksége van új, erős, egészséges sejtek létrehozásához, bizony az így létrejött sejtjeink elveszítik a rugalmasságukat és elkezdődik az idegen fehérjék és szabad gyökök felépülése a sejtjeinkben és testfolyadékjainkban.

A kén minden egyes élő organizmusban jelen van; az élet feltétele. Így a szerves kén egy nélkülözhetetlen összetevő az emberi szervezetben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban kifejezetten a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben van. Jelen van és kimutatható a vérünkben is.

Miért kell pótolni az MSM-t?
Abban az esetben, ha nem nyers, illetve fehérje-dús táplálkozást folytatunk (nyers hal, hús és zöldségek), nagy esélyünk van rá, hogy a szerves ként pótolnunk kell kívülről.

Az emberek többsége nem kíván vagy nem képes élelmiszereket nyersen magához venni, főleg nem nap, mint nap, ezért arra jutottak a kutatók, hogy a modern életmódunknak köszönhetően kialakult súlyos kén hiányt muszáj ellensúlyozni azáltal, hogy magunkhoz vesszük étrend kiegészítő formájában.

Az ételeink feldolgozása, főzése, hosszú távú tárolása teljes mértékben képes lecsökkenteni a szerves kén tartalmukat. Azaz sokszor hiába táplálkozunk egészségesen, az ételeink már nem tartalmaznak ként. Innentől kezdve számításba kell venni a szervezet szerves kén hiányát, illetve a hiányzó szerves kén természetes úton való pótlását. (Lehet, csupán ez áll ekcémánk mögött?)

Az MSM konkrét felhasználhatóságai

Méregtelenítés

MSM pótlással gondoskodni tudunk a testünk méreganyagainak könnyebb és hatékonyabb kivezetéséről, az étel allergiáink enyhítéséről, gyulladásunk csökkentésről vagy fájdalmaink megszűntetéséről.

MSM jelenlétében a sejtek fala áteresztőbbé válik, vagyis testünk sejtjei könnyebben áthatolhatókká válnak, aminek hatására a méreganyagok könnyebben távoznak a sejtekből, illetve a tápanyagok könnyebben bejutnak a sejtekbe.

Ennek köszönhetően a sejtjeink jobban megtelnek az életet jelentő oxigénnel (mivel javul a sejtfal-légzés is) és más fontos tápanyagokkal, melyek könnyedén áramlanak be a sejtekbe, míg a méreganyagok könnyebben kimozdíthatóak és ezek mellett javul a vérkeringés.

Az MSM képes összekapcsolódni a méreganyagokkal, és így azok az MSM-hez kapcsolódva kénytelenek elhagyni szervezetünket a vizeletünkkel.

Az MSM a következő vegyületek mérgező hatását csökkenti

Ásványok: az MSM többek között segíti az alumínium és a higany kiürülését az emberi szervezetből.

Szerves savak: az MSM segít csökkenteni a tejsav felhalmozódását testedzés után.


Egészséges vércukorszabályozás, inzulinrezisztencia és az MSM
Diabétesz: még a cukorbetegeknek is jelenthet segítséget az MSM. Az MSM úgy tud hozzájárulni az egészséges vércukor szabályozáshoz, hogy gondoskodik az inzulin és a glükóz könnyű sejtbejutásáról. Amennyiben a hasnyálmirigy sérült vagy gyulladt, az MSM részt vesz a helyreállításában.

Amikor valaki súlyosan kén-hiányos, a sejtjeinek a fala nem lesz kellően rugalmas és áteresztő, ennek hatására a véráram által szállított inzulin és a glükóz nem képes bejutni a sejtekbe megfelelő mennyiségben. A végeredmény magas vércukor és magas vér inzulin szint lesz a vérben, miközben a sejtek ,"éhesen" maradtak és a szervezetnek nincs tápláléka, energiaforrása.

Az MSM a következő anyagok funkcióját erősíti
Aminosavak: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát a metioninnak és a ciszteinnek (a cisztein és a metionin a két kéntartalmú aminosav, melyeknek fontos szerepük van a fehérjék felépítésében. Az utóbbi mindig a lánckezdő aminosav)

Szénhidrátok: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát a Kondroitin-Szulfátnak (a porc egyik alkotórésze, jó vízmegkötő anyag).

Hormonok: az MSM segíti az inzulin előállítását. Az inzulintermeléshez kénre van szükség, amely a szénhidrát anyagcseréért felelős. Illetve, az MSM csökkenti a sejtek inzulin rezisztenciáját, mivel könnyebben áthatolhatóvá teszi a célsejtek membránját.

Immunrendszer: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát az IgG komponensnek (immunoglobulin G). Az IgG antitestet az immunrendszer termeli, ez az immunoglobulin véd minket a mikroorganizmusoktól életünk első heteiben. Antibakteriális és antivirális hatású.

Ásványi anyagok: az MSM egy nagyon magas biológiailag elérhető kén-forrás az emberi szervezetnek, ami azért fontos, mert az emberi szervezet sok létfontosságú folyamatot csak kén jelenlétében tud elvégezni.

Fehérjék: az MSM elősegíti a kollagén előállítását, illetve elérhetővé teszi a kén tartalmának egy részét a keratin (keratin-szulfát) előállításához.

A vitaminok segítik az MSM tevékenységét szervezetünkben

Napi kb. 2000 mg C-vitamin még jobban elősegíti az MSM hatékonyságát, mivel a C-vitamin segít a külsőleg bevitt (exogén) MSM endogén kénné való átalakításában.Egészségünkre gyakorolt hatása

Öregedés

A szervezetünk MSM tartalmának csökkenése együtt jár az öregedési folyamataink erősödésével.

Kardiovaszkuláris rendszer

Az MSM javítja a vérkeringést.

Méregtelenítés
Az MSM elmondások és beszámolók szerint a beviteltől számított 20 percen belül enyhíteni képes a másnaposság tüneteit.

Emésztőrendszer
Az MSM napi 500 - 2300 mg dózisnál megakadályozza a székrekedés kialakulását. Különösen hatékony időskori székrekedésnél.

Az MSM napi 2300 - 3000 mg dózisnál megszünteti a gyomorégést.

Az MSM napi 3000 - 10000 mg dózisnál képes megakadályozni a bélrendszer parazitáit abban, hogy megtapadjanak az emésztőrendszerben. Ezáltal sikerülhet megszabadulnunk a bélrendszerünk parazitáitól.

Az MSM hatékonynak bizonyult az orsóférgek ellen.

Az MSM képes megelőzni vagy adott esetben kezelni a belek kóros áteresztőképességét, azáltal, hogy nyálkahártyával vonja be a beleket, aminek segítségével az antigének nem tudnak bejutni a véráramba a belek falán keresztül.

Fülek/Hallás

Az MSM közvetlenül a fülkagylóban alkalmazva képes javítani az időskori nagyothalláson.

Az MSM szintén közvetlenül a fül körül és a fülkagylóban alkalmazva képes enyhíteni a fülzúgáson.

Immunrendszer

Az MSM napi 3000 - 6000 mg dózisnál segít megelőzni vagy enyhíteni az allergiákat. Ide tartoznak a régóta fennálló étel vagy légúti allergiák is.

Az MSM segíthet megelőzni az autoimmun betegségek kialakulását (pl. sokízületi gyulladás, SLE, Crohn betegség, stb.).

Az MSM segít megelőzni a megfázásos betegségeket.

Az MSM képes gombás betegségek elmulasztására, pl. hisztoplazmózis

Az MSM képes gátolni bizonyos ártalmas egysejtűeket, mint pl. Entamoeba histolytica (vastagbél élősködő), Giardia lamblia (gyomor-bélrendszeri kórokozó), Trichomonas (hüvely és húgycső kórokozója).

Az MSM nagyon hatékony gyulladáscsökkentő.

Az MSM segíthet az influenza kivédésében.

Anyagcsere

Az MSM segít enyhíteni az inzulin rezisztenciát vagy diabétesz mellitust azáltal, hogy megkönnyíti az inzulin endogén termelését, illetve a célsejtek membránját könnyebben áthatolhatóvá teszi. Minél könnyebben hatol át az inzulin a célsejtek membránján, annál több inzulint képes felvenni.

Az MSM (napi 4000 mg dózisnál) csökkenti a tejsav toxikus felhalmozódását edzés után, aminek a hatására gyorsabb a regenerálódás erőteljes testedzések után.

Az MSM csökkenti a fáradtságot, energizál.

Váz-és izomrendszer

Az MSM enyhíti, megszüntetheti a hát és derékfájást.

Az MSM csökkenti a Bursitis (nyáktömlő gyulladás) okozta gyulladást és fájdalmat.

Az MSM csökkenti a Karpális Tunnel Szindróma (kéztő alagút szindróma) okozta gyulladást és fájdalmat.

Az MSM javítja a test porcainak minőségét.

Az MSM felgyorsíthatja a csonttörések gyógyulási folyamatát.

Az MSM segít csökkenteni a Fibromyalgia (krónikus izom, -ín, ízületi fájdalom szindróma) tüneteit.

Az MSM kitartó terápia alatt csökkenti a köszvény okozta ízületi fájdalmakat és gyulladást.

Az MSM csökkenti az ízületi fájdalmakat, illetve javít az ízületek állapotán.

Az MSM főleg magas C-vitamin bevitel mellett csökkenti az izomgörcsöket.

Az MSM csökkenti az izom fájdalmakat.

Az MSM (napi 2250 mg dózisnál) enyhíti az oszteoartritisz (kopásos ízületi gyulladás) okozta tüneteket, azáltal, hogy javítja a porcok és ízületek állapotát.

Az MSM számos elmondás alapján enyhíti a Polymyalgia rheumatica (szisztémás gyulladásos rheumás fájdalmak és merevség nyak, váll és csípő tájékon) tüneteit.

Az MSM enyhíti a Rheumatizmus (reuma) okozta fájdalmat és gyulladást.

Az MSM enyhíti a Rheumatoid Artritisz (reumás ízületi gyulladás) okozta gyulladást és fájdalmat, illetve meggátolja a porcok további degenerációját.

Az MSM enyhíti a Tendonitisz (índuzzanat-ínfájdalom) okozta gyulladást és fájdalmat.

Az MSM enyhíti a teniszkönyök okozta fájdalmat és gyulladást.Idegrendszer

Az MSM képes növelni az éberséget, koncentráló képességet.

Az MSM képes enyhíteni az idegességet.

Az MSM képes csökkenteni a migrénes fejfájást.

Az MSM hangulatjavító.

Az MSM képes enyhíteni az émelygést, hányingert.

Az MSM enyhíti a fájdalmat azáltal, hogy gátolja a fájdalom idegi impulzusait.

Az MSM közvetlenül az orrlyukban és az orrlyuk, illetve orr környékén alkalmazva képes enyhíteni a horkolást.

Az MSM képes minimalizálni a krónikus stressz általi toxikus hatásokat.

Légutak

Az MSM enyhíti az asztma tüneteit (ahol az asztma allergiás eredetű).

Az MSM orvosi visszajelzések alapján képes visszafordítani az Emphysema (tüdőtágulat) betegséget, aminek hatására a betegek egyre nagyobb távolság gyaloglására képesek.

Az MSM (napi 2600 mg dózisnál) képes csökkenteni a szénanátha tüneteit.

Nemi működés
Az MSM közvetlenül a péniszen és környékén való alkalmazása sikeresen segít a Peyronie betegségen (hímvessző görbület).

Az MSM segít enyhíteni a PMS (premenstruális szindróma) tüneteit.

Bőr/Haj/Körmök
Az MSM segít eltüntetni az aknékat (zsíros bőrön, gyulladt pattanásokat).

Az MSM segít megszüntetni a bőrszárazságot.

Az MSM javít a haj szerkezetén és minőségén. Képes a hajnövekedést is serkenteni, ezért hajhullásnál is javallott.

Az MSM enyhíti a rovarcsípések okozta tüneteket, mint például allergiás reakciók, viszketés, stb.

Az MSM erősíti a körmöket és felgyorsítja növekedésüket.

Az MSM enyhíti a Psoriasis (pikkelysömör) tüneteit.

Az MSM enyhíti a kiütéseket.

Az MSM enyhíti a Rosacea okozta tüneteket.

Az MSM nem engedi a hegesedés kialakulását és már meglévő hegeket is csökkenti.

Az MSM puhítja a Szkleroderma miatt megvastagodott és megkeményedett bőrt.

Az MSM enyhíti az övsömör miatt kialakult tüneteket, vörös foltokat.

Az MSM általánosságban puhítja és elasztikussá teszi a bőrt, így ráncellenes hatása is van.

Az MSM (napi 500 - 2000 mg dózisnál) enyhíti a napégés tüneteit.

Az MSM felgyorsítja a sebgyógyulást.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy az MSM értékes segítője szervezetünknek.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. január 28. kedd, 22:14
Címkék: Methyl Sulfonyl Methane, Karpális Tunnel Szindróma, Rheumatoid Artritisz, természetben előforduló, egyik legfontosabb, élet feltétele,
Kommentek
Csipkebogyó
Csipkebogyó

A csipkebogyó vagy hecsedli a vadrózsa termése, melynek jellegzetes pirosas-narancssárgás színe van. Felhasználása meglehetősen széleskörű, gyógyteát, lekvárt, szörpöt és bort is készítenek belőle, de vannak, akik nyersen fogyasztják gyümölcshúsát.
Igazi különlegességnek számít a csipkebogyóból készült magyar pálinka, de a világ más tájain is előszeretettel fogyasztják a csipkebogyóval készült ételeket, az amerikai őslakosok számos étel előállítása során használták.

A csipkebogyó legismertebb tulajdonsága, hogy magas a természetes C-vitamin tartalma, az rosehip.jpgutóbbi években az állatgyógyászatban is alkalmazzák: a csincsillák és tengerimalacok cukormentes C-vitamin pótlását biztosítják vele (ezek a kis rágcsálók nem képesek C-vitamint előállítani, a legtöbb C-vitaminban gazdag ételt pedig nem tudják megemészteni).

A II. világháború alatt több neves szaklap is arra buzdította a briteket (The Times, British Medical Journal), hogy gyűjtsék össze a
horvathnemagdi, 2013. június 02. vasárnap, 09:40
Fontos iformációk az izületi gyulladásról (artritisz)
nagyobb részt nőkben fordul elő. Oszteoartritisz során az ízületi porc (a csont azon része, mely védi annak végeit) elkopik. Ezt az eredményezi, hogy fájdalom alakul ki test szerte fizikai munkát vagy mozgást követően.

Ma még nem ismerjük pontosan ennek a folyamatnak az okát, de számos rizikófaktorról tudunk, amely elősegíti az oszteoartritisz kialakulását:

- életkor
- ízületi sérülés
- genetikai okok
- elhízás

A másik igen gyakori ízületi betegség a rheumatoid artritisz (RA). Ez hasonló tüneteket eredményez, mint az oszteoartritisz, azonban a rheumatoid artritisz egy autoimmun betegség. Ez azt jelenti, hogy a szervezet saját immunrendszeres támadja meg a test ízületeit, amik idővel megdagadnak és fájni kezdenek. A rheumatoid artritisz előfordulása nőknél 3-szor gyakoribb, az első tünetek 25 és 50 éves kor között jelentkeznek. Az artritisz legjobban azokat az ízületeket sújtja, melyek nagyobb tömeget cipelnek, pl. térdek, csípő.

Ebben a tanulmányban
pacsakute, 2013. május 21. kedd, 19:47
Immun-diéta.
Immun-diéta

Bizonyos betegségek krónikus gyulladással járnak. A krónikus gyulladás az immunrendszert állandóan stimulálja, mintegy izgalmi állapotban tartja, melynek következtében gyakran a szervezet immun védekezése félre siklik és az immunrendszer s saját szövetek, sejtek ellen fordul.

Pontos összefüggések még nem állnak rendelkezésünkre annak tekintetében, hogy az immunrendszer miért fordul saját maga ellen, de az eredmény minden esetben a szövetek károsodása.

A betegek többsége éveken keresztül nem is tudja, hogy szervezetében folyamatos gyulladások vannak (,,silent imflammation" - csendes gyulladás), hiszen fájdalmat és egyéb jeleket nem észlel, csak akkor, amikor már megjelennek a betegség tünetei. Ilyen betegség az artritisz, az Alzheimer-kór és bizonyos rák típusok.

Egészen mostanáig a kutatók nem is sejtették, hogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van a gyulladásos betegségek megelőzésében. Úgy tűnik, megfelelő
horvathnemagdi, 2013. március 19. kedd, 15:58
gyulladást csökkentő étkezés
Bizonyos betegségek krónikus gyulladással járnak. A krónikus gyulladás az immunrendszert állandóan stimulálja, mintegy izgalmi állapotban tartja, melynek következtében gyakran a szervezet immun védekezése félre siklik és az immunrendszer s saját szövetek, sejtek ellen fordul.

Pontos összefüggések még nem állnak rendelkezésünkre annak tekintetében, hogy az immunrendszer miért fordul saját maga ellen, de az eredmény minden esetben a szövetek károsodása.

A betegek többsége éveken keresztül nem is tudja, hogy szervezetében folyamatos gyulladások vannak (,,silent imflammation" - csendes gyulladás), hiszen fájdalmat és egyéb jeleket nem észlel, csak akkor, amikor már megjelennek a betegség tünetei. Ilyen betegség pl. az artritisz, az Alzheimer-kór és bizonyos rák típusok.

Egészen mostanáig a kutatók nem is sejtették, hogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van a gyulladásos betegségek megelőzésében. Úgy tűnik, megfelelő táplálkozással a betegek tünetei jelentősen
faciendum, 2013. február 18. hétfő, 13:31
❤GYULLADÁSCSÖKKENTŐ étkezés❤
Bizonyos betegségek krónikus gyulladással járnak. A krónikus gyulladás az immunrendszert állandóan stimulálja, mintegy izgalmi állapotban tartja, melynek következtében gyakran a szervezet immun védekezése félre siklik és az immunrendszer s saját szövetek, sejtek ellen fordul.

Pontos összefüggések még nem állnak rendelkezésünkre annak tekintetében, hogy az immunrendszer miért fordul saját maga ellen, de az eredmény minden esetben a szövetek károsodása.

A betegek többsége éveken keresztül nem is tudja, hogy szervezetében folyamatos gyulladások vannak (,,silent imflammation" - csendes gyulladás), hiszen fájdalmat és egyéb jeleket nem észlel, csak akkor, amikor már megjelennek a betegség tünetei. Ilyen betegség pl. az artritisz, az Alzheimer-kór és bizonyos rák típusok.

Egészen mostanáig a kutatók nem is sejtették, hogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van a gyulladásos betegségek megelőzésében. Úgy tűnik, megfelelő táplálkozással a betegek tünetei
bubszi, 2013. február 18. hétfő, 05:58
Komoly bajt jelezhet ...
és apró mikrosérülések is kialakulhatnak. A gerincferdülés és a bokasüllyedés tovább növeli a kockázatot, mivel ilyenkor egészségtelen mértékű, megváltozott terhelés éri az ízületeket.
Legfontosabb a probléma okának felismerése és kezelése, emellett az orvosod egyetértésével használt, vény nélkül is beszerezhető készítmények gyors megkönnyebbülést nyújtanak.

Ízületromboló immunrendszer

Jellegzetes tünetekkel támad az autoimmun-megbetegedések ízületeket érintő fajtája, a rheumatoid artritisz. A rendkívül fájdalmas sokízületi gyulladás hátterében az immunrendszer hibás működése áll. Ilyenkor egyes fehérvérsejtek idegennek minősítik az ízületeket alkotó sejteket, és védekezésképpen gyulladásos folyamat alakul ki.

A sokízületi gyulladás tünetei:

Jelentős fájdalom, főleg a kéz és a lábfej ízületeiben.
Az érintett testtájak duzzanata, vörösödése és deformáltsága.
Reggeli kézmerevség.
Hőemelkedés, fáradékonyság.
Fokozódó
gaby13, 2011. szeptember 16. péntek, 09:29
Komoly bajt jelezhet az
és apró mikrosérülések is kialakulhatnak. A gerincferdülés és a bokasüllyedés tovább növeli a kockázatot, mivel ilyenkor egészségtelen mértékű, megváltozott terhelés éri az ízületeket.
Legfontosabb a probléma okának felismerése és kezelése, emellett az orvosod egyetértésével használt, vény nélkül is beszerezhető készítmények gyors megkönnyebbülést nyújtanak.

Ízületromboló immunrendszer

Jellegzetes tünetekkel támad az autoimmun-megbetegedések ízületeket érintő fajtája, a rheumatoid artritisz. A rendkívül fájdalmas sokízületi gyulladás hátterében az immunrendszer hibás működése áll. Ilyenkor egyes fehérvérsejtek idegennek minősítik az ízületeket alkotó sejteket, és védekezésképpen gyulladásos folyamat alakul ki.

A sokízületi gyulladás tünetei:

Jelentős fájdalom, főleg a kéz és a lábfej ízületeiben.
Az érintett testtájak duzzanata, vörösödése és deformáltsága.
Reggeli kézmerevség.
Hőemelkedés, fáradékonyság.
Fokozódó
horvathnemagdi, 2011. szeptember 15. csütörtök, 06:41
Képek, videók
Pat Metheny.jpg
farkas1945
2013. február 24. vasárnap, 11:37
method_pic3.jpg
pergerne
2012. január 18. szerda, 10:16
method_pic4r.jpg
pergerne
2010. szeptember 29. szerda, 12:50
methren1280x1024.jpg
nosmo
2008. február 08. péntek, 00:17
Pat Metheny Group Imagina
fmayer
2006. szeptember 18. hétfő, 23:48
boldog-leszek-szindrom a.j
lenke1964
2015. szeptember 15. kedd, 09:11
Alagille szindróma
agabor4
2010. március 21. vasárnap, 16:30
Ez artritisz volt
szarvak
2008. december 13. szombat, 15:14
Természetben felüdülni
dandej
2018. november 07. szerda, 11:49
Természetben lévő
sanci81
2018. június 26. kedd, 17:39
Angyal a természetben
sanci81
2018. március 17. szombat, 16:25
Természetben
sanci81
2018. március 14. szerda, 17:34
Természetben vágtázó
sanci81
2018. február 14. szerda, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.