Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 02:41 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Joe Biden meglátogatta egy korábbi tüntetés helyszínét Delaware államban
Biden, aki korábban a Barack Obama vezette kormányzat alelnöke is volt, vasárnap a wilmingtoni házához közeli békés tüntetésre látogatott el, és az erről készült fotót több közösségi portálon is elhelyezte. A Facebookon, a Twitteren és az Instagramon látható fényképen egy fekete férfival és a kisgyermekével látható, szájmaszkot viselve.

A Twitteren Biden azt írta a fotó mellé: "gyötrelmekkel küszködő nemzet vagyunk, de nem szabad megengednünk, hogy ezen gyötrelmek elpusztítsanak bennünket. Dühös nemzet vagyunk, de nem szabad megengednünk, hogy a düh felemésszen bennünket".

Azt ígérte, hogy megválasztása esetén segíteni fogja a párbeszédet. "És ami még ennél is fontosabb, meghallgatlak titeket, mint ahogy ma is tettem, az előző napi tüntetés helyszínén".

Előző héten már ez volt a második alkalom, hogy a pár hónap múlva 78 éves Joe Biden elhagyta az otthonát. A koronavírus-járvány kirobbanása óta ugyanis - Donald Trump elnökkel ellentétben - csakis virtuális interjúkat adott és online telekonferenciákon vett részt. Május 25-én, az Emlékezés Napján - amelyet a háborúkban elesett amerikai katonák tiszteletére tartanak - Biden és a felesége egy wilmingtoni emlékműnél helyezett el koszorút.

Az elemzők véleménye megoszlik Biden magatartásáról. Egyesek szerint ezzel a "mérsékeltség és megfontoltság" látszatát kelti, mások azonban arra figyelmeztetnek, hogy távolmaradása a napi politikától éppen az ellenkező hatást válthatja ki.

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy egy hete egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 09:01
Címkék: Barack Obama, Twitteren Biden, Donald Trump, Emlékezés Napján, Egyesült Államok, George Floydot,
Kommentek
Horvátországi választások - Horvát lapok: Plenkovic legyőzte a jobboldalt, és háttérbe szorította a baloldalt
sikerült a HDZ-t modern, kereszténydemokrata párttá átalakítania, amely így nemcsak a jobboldali szavazók, hanem a centristák és a liberálisok számára is vonzóvá vált.

A politikai elemzők már jó ideje figyelmeztettek, hogy az SDP "kampány nélkül kampányol". A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések enyhítésének bírálata, valamint annak erőltetése, hogy Plenkovic vonuljon házi karanténba, az eddigi kampányok legnagyobb hibájának bizonyult - fogalmazott a lap. Plenkovic kampánya során meglátogatta a zárai tenisztornát, ahol több fertőzött teniszezővel is érintkezett, ami miatt az SDP a választások előtti két hétben folyamatosan támadta, mert a kormányfő nem volt hajlandó házi karanténba vonulni, miután két koronavírus-tesztje is negatív lett.

Az újság szerint a HDZ könnyen kormányt tud alakítani, és stabil többséggel nézhet az őszi kihívások elé.

Azok a feltételek, amelyeket a választások utáni koalícióra lépés iránt a rokon pártok, elsősorban a Haza Mozgalom támasztott a HDZ
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 12:12
Kovács Bettina: Az üres kis szoba - nagyon szép vers
Élt egyszer egy kedves, idős néni,
Nagyon szeretett Istenről beszélni.
S aki valamennyire is ismerte,
Mind - mind nagyon szerette.

Csak egy kis szobában élt,
Egyedül volt, de sosem félt.
Mert vele volt az ő Istene,
Így nem volt mitől félnie.

S akik időnként meglátogatták,
A nénitől a legszebb ajándékot kapták.
Széles mosollyal fogadta az embereket,
S ontotta rájuk a szeretetet.

Az életével mutatott példát,
Pedig nem ismert mást, csak azt a kis szobát.
Mégsem panaszkodott soha,
Nem mondta, hogy az élet kegyetlen és mostoha.

Egyszerű asszony volt, mégis szerették,
Nem tudott adni semmit, mégis becsülték.
S hogy mi volt az oka ennek?
Utat engedett a szívéhez Istennek.

Minden napját hittel élte,
Az Isten nevét szívből dicsérte.
Hálát adott az Úrnak,
Köszönetet mondott a jónak és a rossznak.

Így múlt el minden nap,
S nem várta, hogy majd többet
maroka, 2020. július 05. vasárnap, 16:23
Megtartották Umbriában Szent Rita rózsaünnepét
A hagyomány úgy tartja, hogy 1457 telén, mikor Rita a halálán volt, megkérte unokatestvérét, aki meglátogatta őt a casciai monostorban, hozzon neki egy rózsát és két fügét régi kedves kis kertjéből, Roccaporenából. A kérés nagyon megdöbbentette nőrokonát, aki már arra gyanakodott, hogy Rita lázálmot lát, hiszen január volt......
Meg kell ismertetni mindenkivel Isten ajándékát, legyünk befogadók, amint Szent Rita volt - biztatta a híveket Renato Boccardo spoleto-norciai érsek, amikor a Casciától nem messze fekvő Roccaporenában lezárta a rózsaünnepet, amelyen Szent Rita rózsacsodájára emlékeznek.

- Isten csodája történt - A hagyomány úgy tartja, hogy 1457 telén, mikor Rita a halálán volt, megkérte unokatestvérét, aki meglátogatta őt a casciai monostorban, hozzon neki egy rózsát és két fügét régi kedves kis kertjéből, Roccaporenából. A kérés nagyon megdöbbentette nőrokonát, aki már arra gyanakodott, hogy Rita lázálmot lát, hiszen január volt. Ennek ellenére hallgatott rá, elment a kertbe,
maroka, 2020. július 02. csütörtök, 13:24
A tábornok lánya és én
nyomozás során kiderül, hogy Elisabeth kéjgyilkosság áldozata lett.
http://s13.images.www.tvn.hu/2020/06/30/13/15/www.tvn.hu_
0a2e245596ba67110fe5ed1fcd92635d.jpg
A szálak a múltbeli történésekhez vezetnek, amikor a csinos és rendkívül okos, tehetséges katonalányt csoporttársai félholtra ERŐSZAKOLTÁK egy éjszakai katonai gyakorlat során. A politikai pályára készülő, híres Campbell tábornok mindent elkövetett azért, hogy ki ne derüljön lányának - csoportos- brutális MEGERŐSZAKOLÁSA. Meglátogatta a kórházban és arra kérte, hogy ne gondoljon a történtekre! Felejtse el! Tette ezt annak ellenére, hogy a lányt fizikai sérülésein kívül még sokáig (nemi betegség miatt is) kezelni kellett, valamint terhesség-megszakításra is sor került. LELKI SÉRÜLÉSEI AZONBAN SOHA NEM TUDTAK BEGYÓGYULNI.
Brenner (John Travolta) a Bűnügyi Főosztály nyomozója, a film végén kimondja a végső igazságot a TÁBORNOK APÁT VÁDOLVA saját lányának meggyilkolásával. Mondván, hogy:. ,,... azzal, és akkor ölte meg
furaila, 2020. június 30. kedd, 13:21
Panelházak
település, panelházak.
Benne emberek, összezártak:
mint a nyulak
a ketrecben.
A lift a nyolcadikról jön le,
benne hat ember:
nem mosolyog össze.
A "jó napot" is elmarad,
a kézfogás,
minek kéne az?
Egyik sem ismeri
a másikat.
Ennyi ridegség,
ennyi közöny!
Nagyapám még
a kisközön lakott
egy faluban,
a Tisza partján,
s ha valaki
a harmadik utcán
beteg lett, és
ő meghallotta:
még aznap este
meglátogatta
egy üveg borral
a tarisznyába'
és hazajött úgy,
éjféltájban.
És akkor még
nem mondtam el mindent:
de én most is érzem
az ízét itt bent
a szívemben a hangulatnak,
a Tisza-parti hűs árnyaknak.
A szónak, a fák illatának,
s hogy egymást megelőzve
vigyáztak a köszönésre.
Kalapot emeltek,
kezet fogtak,
mindenféléről szót váltottak.
- A múlt egy pár percbe
gyűrődött össze,
én kiléptem a liftből köszönve:
Nem
kalmanpiroska, 2020. június 29. hétfő, 22:02
Dr. Gyökössy Endre
borulva, hogyan jajongott héberül az asztalra kiborított törmelék fölött. Amikor megkérdezte Júlia testvért, mivel hálálhatja meg azt, amit tett, ő azt válaszolta:
- Örülök, hogy most örül - és kiment a szobából.

Aztán jóval a háború után egyszer rosszul lett. Kórházba került.
Valamikor ápolónővér volt, nem lehetett becsapni. Igaz, nem is akarták, mert megismerték. Amikor ágya szélére ültem és megszorítottam a kezét, olyan derűvel mondta: rák, mintha örömhírt közölt volna. Bármikor meglátogattam, mindig volt jó híre valakiről a kórteremben: Erzsi néni, a négyes ágyon, már
evett. Ez hazament. Az jobban van, amaz már tud aludni. Amikor felőle faggattam, egyféle választ adott: Jobban vagyok, mint érdemlem.

Egy napon üresen találtam az ágyát. Már a lepedő is le volt róla húzva. Sokáig ültem a csupasz sodronyra meredve, megszokott helyemen; majd bekopogtam az orvosához. Már ismertük egymást. Őszhajú, idős, sok szenvedést megért belgyógyász volt. Amikor meglátott, levette a
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
Egy barátomtól másolva és megosztva.
közelséggel barátok pizzázni, átmentem pár emberhez, még egy parkba és egy tengerpartra is. Azt gondoltad: ′′ Nem érzem rosszul magam. Jogom van továbbra is normális életet élni. Senki sem tudja megmondani, mit csináljak."

A diagnózisoddal a következő pár napot otthon töltöd a kanapén, elég szarul érzed magad, de aztán újra jól vagy, mert fiatal vagy, egészséges és erős. Szerencsés vagy. De a legjobb barátnőd elkapta tőled egy látogatás során, és mivel nem tudta, hogy fertőző, meglátogatta a 82 éves nagyapját, aki naponta oxigénpalackokat használ, hogy segítsen neki lélegezni, mert COPD-je van és szívelégtelenség. Most már halott.

Asztmás munkatársad is elkapta a kis pizza összejöveteled közben. Most az intenzíven van, és a családjában is terjesztette néhány másikra is -- de még pár hétig nem tudják meg.

A pénztáros abban az étteremben, ahol felvetted a pizzát, hazavitte a fertőzést a feleségéhez, akinek MS-e van, ami miatt immunszuppressziós. Nem olyan
suzymama, 2020. június 28. vasárnap, 22:12
Évközi 13. vasárnap 06.28
orosz író könyvében olvastam egy orvosról. Nem emlékszem, hogy melyik író művéről van szó, de nem is ez a lényeg. Ez a német orvos Moszkvában élt. A mindennapi betegei mellett sok időt szánt arra, hogy a város szegénynegyedeit járta, kereste azokat a betegeket, akiknek már ahhoz sem volt ereje, hogy a rendelőig elmenjenek. És sokat járt a börtönbe is, a fogvatartottakat, a rabokat gyógyítani, kezelni. Önzetlen szolgálatát városszerte ismerték, ezért ,,Moszkva angyalának" nevezték. Egyszer meglátogatta őt a moszkvai metropolita, a város legfőbb vallási méltósága, vezetője. Amikor beszélgetésük során éppen a börtönben lévőkre terelődött a szó, a metropolita megjegyezte: ,,Akit elítéltek, az bűnös." Az orvos erre a rendelő falán lévő egyszerű fakeresztre mutatva ezt válaszolta: ,,Szerintem csak megfeledkeztek Krisztusról."
Érdemes újra feltennünk a kérdést: Hordozod-e a kereszted? Vagy már megfeledkeztél róla? Kereszt nélkül nincs keresztény élet. Kereszt nélkül nincs
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 09:16
Képek, videók
kösz,hogz meglátogattál
erzsikepuskas
2015. december 28. hétfő, 15:56
kosz hogy meglátogattál
erzsikepuskas
2015. december 28. hétfő, 15:50
KÖZÖNÖM HOGY MEGLÁTOGATTÁ
erzsikepuskas
2015. december 05. szombat, 23:12
Meglátogattál.....jpg
pacsakute
2012. december 16. vasárnap, 11:20
kosz hogy meglátogattál.j
gosztmagdi
2012. július 26. csütörtök, 05:34
Kösz hogy meglátogattál.j
gosztmagdi
2011. december 17. szombat, 17:07
meglátogattál.gif
suzymama43
2011. április 10. vasárnap, 20:13
örülök hogy meglátogattál
kerzsi58
2011. március 04. péntek, 13:35
meglátogattál.jpg
juditmama
2010. november 17. szerda, 16:48
Meglátogattál
terezia1951
2010. november 04. csütörtök, 09:34
örülök hogy meglátogattál
molnarerzsi
2010. július 11. vasárnap, 21:16
barack-obama-boeing.jp g
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:41
barack-obama.jpg
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:40
Barack Obama.jpg
agica2004
2017. február 17. péntek, 17:10
Barack Obama rezidenciája
sanci81
2017. február 08. szerda, 17:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.