Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 09:04 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Fidesz: Már több mint másfél millió ember írta alá Orbán Viktor programját a bevándorlás megállí
Szatmáry Kristóf azt mondta, az európai parlamenti választásig hátralévő időben továbbra is az emberekkel való közvetlen párbeszédre kell helyezni a hangsúlyt. A képviselő úgy értékelte, hogy ez az elmúlt időszak egyik legeredményesebb aláírásgyűjtése.

A XVI. kerületben, egy majálison tartott sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf úgy fogalmazott: "itt, a kertvárosban is közelítünk a tízezer aláíráshoz", ami nagyon jó eredménynek számít.

A képviselő kiemelte, az emberekkel beszélve azt tapasztalják, hogy nagyon sokan egyetértenek a miniszterelnökkel és a Fidesszel abban, hogy Európát meg kell védeni, a bevándorlást pedig meg kell állítani.

Megköszönte azoknak, akik eddig a támogatásukról biztosították őket.

Másrészt a Fidesz ezen a héten indította el az országjárást, választási fórumokat tartanak szerte az országban, Budapesten és vidéken is. Több mint 220 rendezvényre kerül sor a következő hetekben, így buzdítva minél többeket arra, hogy május 26-án vegyenek részt az EP-voksoláson, és Orbán Viktor hét pontját támogatva a Fideszre szavazzanak.

A Fidesz-KDNP EP-listájának 13. helyén álló Tóth Edina úgy vélekedett, hogy a mostani EP-választás minden eddiginél fontosabb, sorsdöntő, hiszen Európa jövőjéről hoznak majd döntést az emberek: arról, hogy a kontinens megmaradjon-e keresztény gyökerűnek, vagy átalakuljon bevándorláspártivá, multikulturálissá.

Kérdésre felelve Szatmáry Kristóf azt mondta, május 1-je azon túlmenően, hogy Magyarország EU-ba lépésének szimbolikus dátuma, a munka megbecsüléséről is szól, ami a kormánynak kiemelten fontos.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:53
Címkék: Orbán Viktor, Szatmáry Kristóf, Fidesz-KDNP EP-listájának, Tóth Edina, Magyarország EU-ba, bevándorlás megállí,
Kommentek
Viktor Orbán: este nevoie de o strategie care să se concentreze pe nevoile UE
are datorii mari, Marea Britanie a părăsit Uniunea, iar Germania este, din nou, statul membru puternic, de la care toată lumea aşteaptă o soluţie atunci când apar dificultăţi. Aceasta este noua realitate a puterii în Europa, a spus premierul.

Prim-ministrul a amintit că, în ultima vreme, în Europa au existat trei crize: criza financiară şi cea a migraţiei, iar acum epidemia de coronavirus. Toate au fost tratate diferit în cele două părţi ale continentului, a adăugat şeful guvernului maghiar.

Viktor Orbán a spus: în timpul crizei financiare, obiectivul Vestului a fost salvarea bunăstării unor state, în timp ce în Europa Centrală, şi mai ales în Ungaria, răspunsul a fost al unei societăţi bazate pe muncă. În ceea ce priveşte criza migraţiei, în Occident s-a dorit ca problemele demografice să fie rezolvate prin imigraţie, însă în Europa Centrală oamenii nu au dorit să aducă aici problemele altor civilizaţii, a spus premierul.

Este o problemă şi faptul că în timp ce Europa nu este capabilă să
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 14:42
Európa-konferencia - Orbán: az EU szükségleteire fókuszáló stratégiára van szükség
viszont nem akarták más civilizációk problémáit idehozni - mondta.

Hangsúlyozta: az is baj, hogy miközben Európa képtelen megoldani a saját gondjait, meg akarja oldani a világ problémáit és elő akarja írni a nemzetközi partnereinek, hogyan vezessék az országukat.

Kijelentette: véget kell vetni ennek a gyakorlatnak és vissza kell térni ahhoz a megközelítéshez, hogy Európának a saját belső gondjaira kell koncentrálnia elsősorban, és legfeljebb csak ezt követően adhat tanácsot másoknak.

Orbán Viktor szerint két különböző koncepció van az európai vitákban. Az egyik oldalon a liberális, baloldali, progresszív, félig marxista elképzelés áll, amely a multikulturalizmust, a migrációt támogatja; ez családellenes, a nemzetek és nemzetállamok ellen van, és számára a keresztény társadalmi tanítások irrelevánsak - sorolta. Hozzáfűzte: a másik elképzelés alapja az örökölt keresztény kultúra, ez a koncepció antikommunista, elkötelezett a családok mellett és a nemzeti identitást értékként kezeli.

A
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 12:42
Európa-konferencia - Szlovén miniszterelnök: a Brexit felborította az európai erőegyensúlyt
középvállalkozásokat, mert ha nem így teszünk, akkor mindent elveszíthetünk - jelentette ki Aleksandar Vucic.

Megjegyezte, hogy bár a gazdasági mutatószámok romlottak a járvány miatt, ők elégedettek a teljesítményükkel.

A szerb elnök szintén kiemelte, hogy vakcina nélkül nem lehet legyőzni a koronavírust, az oltóanyagra pedig egyelőre nincsen kilátás. Ugyanakkor sok minden mást tenni lehet - fűzte hozzá. Példaként említette, hogy jobban együtt kell működni biztonsági kérdésekben.

Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktorral kölcsönösen tisztelik egymás politikáját, a legjobb szomszédok lettek, a lehető legjobb kapcsolattal.

Európának meg kell értenie, hogy mi történt a Brexit után. Az EU-nak nagyobb szerepet kell kapnia, nem csupán bürokratikus kérdésekre összpontosítva - mondta Aleksandar Vucic, hozzátéve: az állampolgárok nem papírokat akarnak látni, hanem hús-vér embereket, akikben bízni tudnak, akik megoldják a problémáikat.

Úgy vélekedett, hogy tisztelni kell más nemzetek döntéseit,
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 12:31
Orbán Viktor: Tolnai Ottó műveivel megidézi Vajdaság sokszínű világát
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor jókívánságait és ajándékát Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja adta át a Kossuth-díjas művész számára. Tolnai Ottó író, költő, műfordító, a vajdasági magyar irodalom sokoldalú és egyik legkiemelkedőbb alakja. Műveit német, francia és szerb nyelvre is lefordították.

A magyar miniszterelnök köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Tolnai Ottó sajátos hangulatú verseivel, drámai és prózai alkotásaival évtizedek óta gazdagítja a magyar irodalmat, és "emellett arra is gondot fordít, hogy közös gyökereinket idéző műveivel minden olvasója számára megidézze Vajdaság sokszínű világát".
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:42
Brenner Koloman: a Jobbik nemzeti, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt
Azt mondta, hogy korábbi egyetemi vezetőként és soproni polgárként olyan konzervatív értékrendben hisz, amely kiválóan megjelenik a múlt héten elfogadott nyilatkozatban.

Úgy vélekedett, hogy amit képvisel, az "nyilvánvalóan zavarja az álpolgári és álkeresztény Fideszt". Szavai szerint már az Országgyűlés alelnökévé választásának körülményei is megmutatták, hogy "az egypárti túlhatalmat kiépítő Fideszt mennyire zavarja egy valóban polgári és konzervatív politikus".

Brenner Koloman azt mondta, hogy az elvi nyilatkozat megkoronázta a Jobbik néppártosodási folyamatát, amely már 2013 óta tart.

Felidézte, hogy a Jobbikot 2003-ban alapították fiatal egyetemisták, akiket felháborított a korrupció magas szintje, valamint az, hogy nem hozták el a polgároknak a jólétet és a szabadságot. Hozzátette, 2020-ban ugyanez a helyzet Magyarországon: a rendszerváltás után harminc év sem volt elég arra, hogy a politikai elit megteremtse azt a szabadságot, amelyet már 1989-ben vártak.

Közölte, hogy eszmei
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:11
Orbán Viktor a francia Republikánusok vezető politikusával tárgyalt
A keddi megbeszélésen szóba kerültek a koronavírus-járványra, a gazdasági válságra és a tömeges bevándorlásra adott eltérő európai válaszok.

Orbán Viktor és Francois-Xavier Bellamy megvitatták az európai politika aktuális kérdéseit, a 2021-2027-es uniós költségvetési tervet, az európai gazdaság élénkítését célzó helyreállítási tervet, és a migráció kezelésére vonatkozó elképzeléseket, valamint eszmét cseréltek a kereszténydemokrácia jövőjéről. Egyetértettek abban, hogy számos területen egyre inkább felértékelődik régiónk, ezért a kontinens számára sorsdöntő, hogy Közép-Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös európai jövőnkről cserélünk eszmét; ezért lesz fontos a szerdán megrendezendő webkonferencia.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 11:11
Alegeri în Croaţia - Viktor Orbán: relaţiile dintre Croaţia şi Ungaria pot primi un nou impuls
"Sunt încrezător în faptul că după formarea guvernului, cooperarea noastră şi relaţiile dintre Croaţia şi Ungaria vor primi un nou nou impuls", a scris Orbán, care l-a asigurat pe omologul său croat despre faptul că guvernul maghiar este hotărât să menţină securitatea şi competitivitatea Europei, respectiv să continue dialogul strategic în vederea consolidării Europei Centrale. "Sunt convins că o cooperare strânsă între guvernele noastre va face ca apărarea împotriva epidemiei de coronavirus să fie mai eficientă şi va contribui şi la relansarea economiilor noastre", a mai scris premierul ungar.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 16:51
Horvátországi választások - Orbán Viktor: új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
"Bízom abban, hogy a kormányalakítást követően új lendületet kap a magyar-horvát kapcsolatok folytatására irányuló együttműködésünk - írta Orbán Viktor, aki biztosította horvát hivatali partnerét arról, hogy a magyar kormány elkötelezett Európa biztonságának, versenyképességének megőrzése iránt, és készen áll a Közép-Európa további megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására. "Meggyőződésem, hogy kormányaink szoros együttműködése hatékonyabbá teszi a koronavírus-járvány elleni védekezésünket, és a gazdaságaink újraindításához is segítségül szolgál" - fogalmazott levelében a magyar kormányfő.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 15:32
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.