Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 18:38 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai külügyminiszter is megerősítette az iráni fogságba került Levinson halálát
Robert O'Brien a Twitteren erősítette meg Levinson halálát. "Miközben folytatjuk a vizsgálatot, úgy gondoljuk, hogy Bob Levinson már jó ideje elhunyt" - írta a nemzetbiztonsági tanácsadó.

Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója szintén csütörtökön, rövid közleményben nyugtázta, hogy a Levinson-család "bátran megosztotta a világgal a lesújtó következtetést, miszerint Bob elhunyt az iráni fogságban". Pompeo leszögezte: csakis Irán tudja bizonyossággal, hogy mi történt Levinsonnal. "Arra szólítjuk fel az iráni rezsimet, hogy kimerítően adjon számot Bob sorsáról" - írta közleményében az amerikai külügyminiszter. Egyúttal megismételte az amerikai kormányzat álláspontját: "addig nem nyugszunk, amíg az Iránban törvénytelenül fogva tartott valamennyi amerikai állampolgár haza nem tér".

Az 1949-ben született Robert Levinson a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kábítószerellenes részlegének munkatársa volt, de 2007-es eltűnésekor feltételezhetően a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízását teljesítve járt Iránban. Bár azóta valamennyi amerikai kormányzat cáfolta, hogy bármiféle kormányzati megbízásra utazott volna az iszlám köztársaságba, a család kitartott amellett, hogy a férfit a CIA küldte Iránba.

A CIA később 2,5 millió dolláros életjáradékot fizetett Levinson családjának azért, hogy ne indítsanak pert az ügynökség ellen. Szakemberek szerint egy bírósági eljárás során valószínűleg napvilágra kerülhettek volna Levinson esetleges küldetésének részletei is.

Donald Trump amerikai elnök még szerdán, az új típusú koronavírus féken tartását irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva tért ki Levinson sorsára.

Trump úgy fogalmazott: "a helyzet nem fest jól, de azt nem fogadom el, hogy halott". Hozzáfűzte: "nekünk nem mondták, hogy halott, de nagyon sokan azt gondolják, hogy így van". Elmondta, hogy a kormányzat intenzíven foglalkozott a 13 évvel ezelőtt Iránban eltűnt Levinson ügyével, és tisztában voltak azzal is, hogy már eltűnése előtt rossz egészségi állapotban volt.

Az elnök "nagyszerű úriembernek" nevezte Levinsont, és együttérzését fejezte ki a családnak, amely szerdán nyilatkozatot tett közzé. Ebben azt írták, nemrégiben amerikai tisztségviselőktől értesítést kaptak, amelyből azt a következtetést vonták le, hogy Levinson meghalt az iráni fogságában. "Nem tudjuk, hol és hogyan hunyt el, csak azt, hogy még a Covid-19 járvány előtt" - volt olvasható a család szerdán nyilvánosságra hozott közleményében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 23:43
Címkék: Robert, Mike Pompeo, Robert Levinson, Szövetségi Nyomozó Iroda, Központi Hírszerző Ügynökség, Donald Trump,
Kommentek
Koronavírus - Szlovákiában nőtt a fertőzöttek száma, növelni kell a szálláskapacitásokat a külföldről hazatérők
osztályon. A kórnak Szlovákiában egyelőre nincs hivatalosan elismert halálos áldozata, eddig 5 személy felgyógyulását erősítették meg.

Még megközelítőleg 3100 szlovák állampolgár vár külföldön a hazatérésre, őket 2 két héten belül haza lehet hozni, de ehhez növelni kell azokat a szálláskapacitásokat, ahová a hazatérőket a kötelező kéthetes karanténra el lehet helyezni - mondta csütörtökön Martin Klus külügyi államtitkár, aki jelenleg a kinevezése után hazatérve karanténba vonult Ivan Korcok külügyminiszter feladatait is ellátja.

Közben vegyes fogadtatásra talált a szlovák belpolitikában Igor Matovic miniszterelnök azon szerdai kijelentése, miszerint az ország teljes "lekapcsolása" (blackout), vagyis egy néhány hetes rendkívüli állapot és "katonai fegyelem" bevezetése lehetne a koronavírus miatt térdre kényszerülő gazdaság újraindításának leggyorsabb módja. A felvetést a négypárti kormánykoalíció néhány liberális politikusa elutasította, ugyanakkor többen voltak, akik elképzelhetőnek nevezték,
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:02
Koronavírus - Németországban megközelítette az ezret a halálos áldozatok száma, Hollandiában fogynak a kórházi
A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint csütörtök délelőtt 77 981 ember hordozta bizonyítottan az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2), ami 6173 esettel - 8,5 százalékkal - több az egy nappal korábbi 71 808-nál.

A vírus okozta betegség (Covid-19) halálos áldozatainak száma 775-ről 931-re emelkedett.

A regisztrált fertőzöttek számának duplázódási ideje nagyjából 8 nap. A szövetségi kormány szerint az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképességének megőrzéséhez a 14 nap körüli szintre kell emelni a duplázódási időt, mert két hét a súlyos betegek átlagos kezelési ideje.

A csaknem 1900 németországi kórház érdekképviselete, a német kórházszövetség (DKG) adatai szerint az utóbbi hetekben 28 ezerről 40 ezerre emelték az intenzív ellátásra alkalmas ágyak - kórházi férőhelyek - számát. Ezek közül nagyjából 30 ezer ágyhoz tartozik lélegeztetőgép. A berendezések számát minden lehetséges módszerrel igyekeznek növelni - mondta Gerald Gass, a DKG elnöke egy csütörtöki lapinterjúban. Mint mondta, új
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 10:51
Koronavírus - Három hét alatt 650 ezren utaztak be Ukrajnába, s további 200 ezer hazatérőre lehet számítani
Dejneko az RBK-Ukrajina hírportálnak nyilatkozva úgy vélte, az lett volna ideális, ha minden külföldről hazaérkezőt karanténba helyeznek, de nem volt hol elszállásolni ennyi embert.

A határőrszolgálat az ortodox húsvétig, azaz április 19-20-ig még mintegy 200 ezer ukrán hazatérőre számít - fűzte hozzá csütörtöki beszámolójában az UNIAN ukrán hírügynökség. A külügyminisztérium adatai alapján a tárca segítségével március 30-ig több mint 140 ezren utaztak haza.

Az ukrán társadalmat megosztja az a kérdés, helyes volt-e a koronavírus világjárvánnyá alakulása után beengedni az országba, sőt tízezrével államilag hazaszállítani külföldön rekedt honfitársaikat, és bírálják az ukrán vezetést is, amiért tehetetlenül nézi, hogy a hazatérők közül sokan fittyet hánynak a házi karanténba vonulás kötelezettségére, és "széthurcolják" a fertőzést.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda esti videoüzenetében a csernobili atomerőmű 1986-os katasztrófájához hasonlította a mostani koronavírus-járványt, hogy
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 10:41
Koronavírus - Berlin az európai értékek fontosságát hangsúlyozza a járvány elleni védekezésről szóló magyar tör
Az Európai Unió (EU) csak akkor működhet értékközösségként, ha valamennyi tagja tiszteletben tartja és megvédi ezeket az értékeket - mondta Ulrike Demmer helyettes kormányszóvivő a minisztériumok szóvivőivel tartott szerdai berlini tájékoztatóján a magyar jogszabály megítélésére vonatkozó újságírói kérdésre.

Hozzátette: a tagállamok indokoltan lépnek fel nagy elszántsággal a koronavírus-járvány fenyegetése ellen, de az állampolgárok védelme és a válság leküzdése mellett az európai értékeket és életformát is meg kell őrizni, ezért rendkívül fontos, hogy járvány miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések "ne menjenek a(z EU-s) szerződésekben rögzített alapelveink és értékeink rovására" .

Kiemelte, hogy a demokrácia nem működhet szabad és független sajtó nélkül, a hatalmi ágak szétválasztásának elvét tiszteletben kell tartani, az egészség megóvására tett intézkedéseknek pedig meg kell felelniük az arányosság követelményének.

Maria Adebahr, a külügyminisztérium szóvivője aláhúzta, hogy éppen
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 15:42
Koronavírus - Szijjártó: hat repülőgép hoz védőeszközt Budapestre szerdán
A tárcavezető kifejtette: a világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja az egészségügy. Az egészségügyi védekezésnagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók - közölte.

Kiemelte: ebből a szempontból komoly jelentősége van annak a szerdai szállítmánynak, amelyet összesen hat repülőgép hoz Budapestre.A gépeknek a fedélzetén 12 millió maszk van, emellett pedig egy komplett gyártósor, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: mindemellett 30 ezer overallt és 200 ezer arcvédőt is Budapestre szállítanak repülőgépek, ezeket természetesen az egészségügyi dolgozók használhatják az elkövetkező időben a járvány elleni harcban.

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra, hogy lélegeztetőgépeket és a védekezéshez szükséges eszközöket,
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:42
Koronavírus - Stoltenberg: a NATO elsődleges célja, hogy az egészségügyi krízis ne váljon biztonságot érintő vá
Stoltenberg elmondta, a tanácskozás középpontjában a járvány elleni védekezés és a lehetséges válaszok áttekintése szerepel, egyebek mellett annak biztosítása érdekében, hogy a NATO eleget tudjon tenni alapvető küldetésének: hiteles és hatékony elrettentő és védelmi feladatainak. A külügyminiszterek megvizsgálják, hogyan lehetséges a katonai kapacitást és infrastruktúrát még hatékonyabban felhasználni, valamint felgyorsítani a tagországok védekezés terén kifejtett tevékenységének segítését.

A NATO már eddig is több területeken kivette részét "a láthatatlan ellenség ellen vívott világméretű harcból", egyebek mellett légi ereje számos országba szállít szükséges orvosi felszereléseket, segít a határvédelmi feladatok ellátásában, valamint rendelkezésre bocsátja a koordinációs központjait - mondta.

"Világjárvány okozta krízis csak közösen győzhető le. Ha közösen cselekszünk, reagálásunk még hatékonyabb lesz" - fogalmazott.

A főtitkár kiemelte, egy esetleges biztonságot is érintő válság
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:42
Koronavírus - Logisztikai szervezetek intézkedéseket kérnek az árufuvarozás érdekében
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a LEF közölte, hogy öt pontban foglalta össze a legégetőbb feladatokat, megoldási lehetőségeket.

Rámutattak arra, hogy a kifizetetlen számlák által okozott körbetartozás, a sofőrök csoportos felmondása, a határellenőrzés miatti többórás várakozás, a gépjárművezetők karanténba zárása körüli anomáliák már most súlyos problémákat okoznak az iparágnak, miközben a létfontosságú szállítmányok - élelmiszer, gyógyszer, védőfelszerelés - mennyisége folyamatosan nő.

A LEF tagjai arra kérik a kormányt, hogy biztosítsák egy gyakorló logisztikai szakember részvételét az Operatív Törzsben, valamint egy munkabizottság felállítását, amely a szakmai javaslatok ágazatok közötti kidolgozását koordinálja és a kormány elé terjeszti.

Az egyeztető fórum javasolja, hogy a kormány vonja be a logisztikai ágazatot - közúti-, vasúti-, vízi-, légi árufuvarozás, kapcsolódó szolgáltatások, raktározás, futárszolgálatok, gyártási logisztika - is a kiemelt támogatást igénylő
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:41
Koronavírus - Az ukrán belügyminisztert felháborítja a külföldről hazamenekítettek viselkedése
A minisztert felháborította egyes hazahozott ukránok viselkedése, akik elutasították, hogy szállodába költözzenek az egészségügyi megfigyelésük érdekében előírt karantén idejére.

Avakov emlékeztetett rá, hogy Volodimir Zelenszkij elnök már március 13-án kérte a külföldön tartózkodó ukránokat: haladéktalanul térjenek haza, mert a koronavírus-járvány veszélye miatt lezárják a határokat. Ennek ellenére a következő napokban is voltak, akik elutaztak Balira nyaralni, majd rá két hétre, a határzár véglegessé tétele után követelték a hazahozatalukat, amit az állam mindennek ellenére a héten meg is tett. Ezek után "jogaikra hivatkozva" nem hajlandók alávetni magukat a kötelező karanténnak - írta Avakov, egyesen "disznóságnak" nevezve viselkedésüket.

A belügyminiszter azt állította, hogy Kijevben - ahol magasan a legtöbb a fertőzött Ukrajnában - a betegek 75 százaléka külföldről tért vissza, a többiek pedig tőlük kapták el a vírust.

Zelenszkij múlt csütörtökön videoüzenetben figyelmeztetett arra,
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 11:41
Képek, videók
Külügyminisztérium
mecsery
2010. március 19. péntek, 15:10
Külügyminisztérium terasz
mecsery
2010. március 18. csütörtök, 22:23
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
megerosites07.jpg
lenke1964
2015. június 22. hétfő, 11:36
Megerősítés
sanci81
2013. augusztus 05. hétfő, 21:10
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
Robert+De+Niro+Uma+Thu rma
liliana01
2019. szeptember 18. szerda, 19:01
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
robert névdd.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:23
robert névc.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
DSCN0037Károly Róbert kir
irmus
2018. június 08. péntek, 06:20
TÓTH_RÓBERT-fotója.jpg
cserhat3
2018. május 16. szerda, 14:09
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.