Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:07 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mintegy 3000 művész tiltakozik az ismétlési jogdíjak megszüntetése ellen
A közlemény szerint a június 4-én, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénytervezet az ismétlési jogdíjak megszüntetése mellett törölné azt a közös jogkezelési mechanizmust is, amely lehetővé teszi az internetes zeneszolgáltatás után járó előadóművészi jogdíjak megállapítását és beszedését.

A petíció, amelyhez az EJI és az Artisjus kezdeményezésére az előadóművészek iránti szolidaritásuk kifejezéséül magyar zeneszerzők és szövegírók is csatlakoztak, arra kéri a törvénytervezet előterjesztőit, vonják vissza a több mint tízezer előadót sújtó javaslatokat.

A közlemény úgy fogalmaz: az ismétlési jogdíj megszüntetése kizárólag a magyar színészeket, zenészeket, táncosokat fosztja meg egy bevételi forrástól. A módosítás semmissé tenné azt a nemzetközi sikert is, amivel az EJI a világon elsőként egy globális internetes zeneszolgáltatóval szemben elérte, hogy a magyar előadók felvételeit csak az egyesület engedélyével lehet használni.

A tét több tízmillió stream (internetes meghallgatás), és az ezek után az ugyancsak döntően magyar előadóknak járó jogdíj. Az eddigi eredményeket a törvényjavaslat visszájára fordíthatná, és a multinál hagyná a magyar művészeknek járó jogdíjat - írja a közlemény.

Hozzáteszik: a nemzetközi kötelezettségeket is érintő módosító javaslat tartalmát a szakmai és érdekképviseleti szervezetek nem ismerhették meg előzetesen, így véleményüket sem tudták az országgyűléshez történő benyújtás előtt az előterjesztőkkel megismertetni.

Az ismétlési jogdíj intézményét 35 évvel ezelőtt harcolták ki a magyar előadóművészek, 10 évvel később pedig a magyar parlament törvénybe is iktatta. Az EJI szerint az évtizedek óta mindenki számára elfogadható módon működő ismétlési jogdíj jó az előadóművészeknek és jó a televízióknak is, mivel az ismétlések révén az új műsorok árának töredékéért jutnak garantáltan sikeres produkciókhoz.

A közlemény kitér arra is: a két nagy kereskedelmi televízió, a TV2 és az RTL Klub ezen a jogcímen soha nem fizetett jogdíjat. 2018-ban a közmédia 150 millió forint jogdíj fizetése mellett csaknem ötezer műsort, 218 ezer műsorpercet ismételt meg, az egy percre jutó jogdíj mértéke 695 forint volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:44
Címkék: Semjén Zsolt, ismétlési jogdíjak, közlemény szerint, június 4-én, közös jogkezelési, internetes zeneszolgáltatás,
Kommentek
Történelmi emlékhely lett az 1948-as pócspetri események helyszíne
Az emlékhelyet jelölő sztélé leleplezési ünnepségen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a hetvenegy évvel ezelőtt a felekezeti iskoláiért harcoló, majd a kommunista megtorlást elszenvedő falu lakosai történetét felidézve azt mondta, a község nagyon rászolgált erre a kitüntető címre, nemcsak a cselekvéssel, hanem a mártíromságával is.

Pócspetri népe belerokkant az igazságtalanságba, majd a megaláztatásba, a megfélemlítésekbe és az évtizedekig tartó kiközösítésbe, ez az elismerés azonban az áldozatoknak és rokonaiknak "egy igazságtétel, egy kései, utólagos köszönet" - fogalmazott Semjén Zsolt.

A kereszténydemokrata politikus arról beszélt, a magyar kormány jól döntött, hogy a Nemzeti Örökség Intézetének és a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság felterjesztése alapján történelmi emlékhellyé nyilvánította az egykori Irinyi-kúriát. Ezzel örömet és büszkeséget szerzett a helyieknek és az innen elvándoroltaknak, de ez a gesztus a
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 16:51
Szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ az egészségügyi szakdolgozói és a növényorvosi kamara működésében
Warvasovszky Tihamér elmondta, hogy kötelező a kamarai tagság ezen szakmák gyakorlóinak és a kamarák működési költségeiket döntő mértékben a tagdíjbevételekből és vállalkozási tevékenységből fedezik. Úgy fogalmazott, hogy a két köztestület "nagyon sok embert érintő" közfeladatot lát el, ezen kívül hatósági jogkörben is eljár, továbbá képviseli tagok jogait és érdekeit. Hangsúlyozta, hogy ezért "társadalmi elvárás a közpénzek értékelvű, rendeltetésszerű felhasználása".

A számvevőszék alelnöke hangsúlyozta: az ÁSZ ellenőrzései feltárták, hogy két kamara a tagdíjkövetelések beszedésére nem intézkedett, így a törvényben előírt feladatát nem látta el.

Az ellenőrzés részleteiről szólva Pető Krisztina, az ÁSZ felügyeleti vezetője ismertette: a MESZK országos szervezetének belső szabályozási rendszerének kialakítása nem volt szabályszerű, a gazdálkodás nem volt összhangban a jogszabályi előírásokkal, továbbá számlarendet sem készítettek. A tagdíjkövetelések nyilvántartása és beszedése nem volt
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 12:42
Önkormányzat 2019 - A keleti városrészt fejlesztené Debrecen egyik ellenzéki polgármesterjelöltje
Varga Zoltán a választókerület egyéni önkormányzati képviselőjelöltjével, Tyll Attilával közösen tartott tájékoztatón azt mondta, szövetségük "minden erejével azért küzd, hogy a leszakadó, elhanyagolt városrészek lakói azt érezhessék, ők is megbecsült, teljes jogú tagjai a közösségnek, Debrecen városának".

"Ezért - amennyiben erre lehetőséget kapunk - haladéktalanul megkezdjük a leszakadó, elhanyagolt keleti városrész rehabilitációját, az ötvenes éveket idéző, lepukkant közösségi ház felújítását, az áldatlan közlekedési káosz, a folyamatos dugók megszüntetését, az utak, járdák burkolatának felújítását, megerősítését" - tette hozzá.

Az ellenzéki polgármesterjelölt külön kitért a csapókerti általános iskola melletti utcák helyzetére, miután a szülők szerinte "évek óta reménytelenül küzdenek egyetlen gyalogátkelőhely létesítéséért a Jánosi utca - Kisfaludy utca kereszteződésében". Ez az állapot tarthatatlan - mondta.

Varga Zoltán szavai alátámasztására krétával rajzolta fel a kijelölt
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 15:32
Herczegh Anita: 1989-ben a szeretet törvénye legyőzte a diktatúra kegyetlenségét
Herczegh Anita kiemelte, hogy az MMSZ az alapító elnök, Kozma Imre vezetésével és az önkéntesek segítségével életre keltette "Európa összetartozásának álmát", és "az irgalmasság, a keresztényi felebaráti szeretet megroppantotta a rendszert".

Hozzátette: "1989-ben az erkölcs győzelmét éltük", és megmutatkoztak a magyar és a német népet egymáshoz kapcsoló bizalom és jóság erői.

Így történt az 1956-ban is, amikor a határ átmenetileg szabaddá vált résein keresztül menekülő magyarok ezrei juthattak el Németországba.

A németek akkor "szabadságot és jövőt adtak honfitársainknak", és "kenyeret és fedelet, mint ahogy mi is kenyeret és fedelet adtunk a hozzánk érkező keletnémeteknek" - emelte ki Herczegh Anita németül elmondott beszédében.

Markus Söder bajor miniszterelnök videóüzenetben köszöntötte az emlékezőket, kiemelve, hogy a magyar-osztrák határ megnyitása a keletnémet menekültek előtt a berlini fal ledöntésének "előfutára" volt, és egy "alapköve a szabad Európának", amelyben "Kelet
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 20:22
Önkormányzat 2019 - Magyar Nemzet: nyomoz a rendőrség az ellenzék adatkezelési botránya miatt
A magyarnemzet.hu-n közzétett cikk szerint a VIII. kerületi ellenzék ajánlóívekkel kapcsolatos adatkezelése miatt választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. A lap szerint az általuk bemutatott dokumentumok és fotók alapján "tiltott választói adatbázist építhet az ellenzék".

A VIII. kerületi ellenzék ajánlóívekkel kapcsolatos adatkelezéséről hétfőn közölt cikket a Magyar Nemzet. A Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék című írás szerint feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék. A cikkben azt írták: "felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása". Ezt követően a józsefvárosi választási iroda ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, most pedig a hatóság is elrendelte az
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 17:22
Önkormányzat 2019 - A lakhatási válság csillapítására aláírásgyűjtő kampányt indít a Jobbik
támogatási rendszer bevezetését is megemlítette.

Ennek lényege, hogy az adott városban vagy kerületben érvényes átlagos albérleti díjak és a háztartások bevételeiből számított szorzó alapján 20 és 50 ezer forint közötti lakhatási támogatásra lennének jogosultak azok a családok, akik önhibájukon kívül, "egy kezeletlen piaci anomália miatt" kerültek ilyen helyzetbe - közölte.

Szavai szerint a Jobbik azt is szeretné a kormánynál elérni, hogy a lakáscélú előtakarékosság állami támogatásának megszüntetése után hozzon létre valamilyen új előtakarékossági programot.

Ezt a lehetőséget a kormány korábban "kicsinálta", ezzel a magyar fiatalok tízezreit igyekszik külföldre száműzni - tette hozzá a az ellenzéki párt alelnöke.

"Az aláírásgyűjtési kampányt követően az egész paksamétát le fogjuk tenni Orbán Viktor asztalára és ki fogjuk kényszeríteni a szükséges szakmai válaszokat" - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Lengyel Máté, a Szövetségben Nyíregyházáért alpolgármester-jelöltje, jobbikos
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 17:12
Önkormányzat 2019 - Karácsony: a választás tétje, hogy zöld város lesz-e Budapest
posztjukról.

Karácsony Gergely kérdésekre válaszolva elmondta: az előválasztás után valamennyi ellenzéki párt őt támogatja, ez pedig azt jelenti, hogy a változásnak egy jelöltje van. A többi jelölt nem a változást, hanem az állandóságot képviseli és ezt pontosan tudják a választópolgárok - húzta alá.

Ugyancsak kérdésre válaszolva azt mondta, nincs kifogása az aluljárók éjszakai lezárása ellen, ám ez nem megoldás a fővárosi hajléktalanság kezelésére. Kifejtette, programja fontos része az utca hajléktalanság megszüntetése, ám ez hosszabb időt vesz igénybe. Szerinte a hajléktalanszállóknál jobb komfortfokozatú szoba-szállások kellenek ahhoz, hogy kikerülhető legyen ez az élethelyzet.

Több újságíró felvetette, hogy a józsefvárosi választási iroda feljelentést tett választási csalás és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt, mert az ellenzéki összefogás - a gyanú szerint - törvénytelen adatgyűjtésre használja az ajánlóíveket. Karácsony Gergely erre azt mondta: ellentétben a Fidesszel, amely
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 17:12
Önkormányzat 2019 - Feljelentést tett a józsefvárosi választási iroda
A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék című vezércikk szerint feltételezhető, hogy "csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével" készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

A lap szerint "felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása." Mindezek alapján választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a helyi választási iroda.

A józsefvárosi helyi választási bizottság hétfőn döntött arról, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, mert feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 10:01
Képek, videók
megszüntetné az országot
ezerjo
2008. június 24. kedd, 18:17
Megszüntetjük a kormányza
ezerjo
2007. szeptember 28. péntek, 14:11
Semjén Zsolt.png
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:23
Semjén Zsolt.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:38
Rétisas fészek Ismétlés
margoboszi
2014. december 02. kedd, 17:33
Rétisas fészek Ismétlés
cipello
2014. november 26. szerda, 12:00
Ismétlés dolmányos varjak
margoboszi
2014. november 15. szombat, 13:03
Ismétlés Őrmező cserép fé
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 19:27
Ismétlés a TUDÁS ANYJA...
anci-ani
2012. március 26. hétfő, 16:04
por_tu_amor_ismétlés.j pg
andomanyi
2012. február 11. szombat, 08:56
Ismétlés Dove; köszi
zajudit
2011. február 08. kedd, 16:36
az ismétlés.jpg
inrid77
2009. február 28. szombat, 14:20
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.