Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:35 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
9 vendégváró saláta recept!
9 vendégváró saláta recept! Link

Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
-----------------------------------------------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.
--------------------------------------------------
Hagymasaláta
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal is meglocsoljuk.
--------------------------------------------------
Burgonyasaláta
Egy kg burgonyát héjában megfőzünk, majd lehámozzuk, karikákra vágjuk. Egy nagyobb vöröshagymát is felkarikázunk és a burgonyával együtt tálba tesszük. A tetejét meghintjük törött borssal és vízből, ecetből, cukorból, sóból összevegyített páclevet öntünk rá. Csöpögtethetünk rá kevés olajat is.
------------------------------------------------
Burgonyasaláta párizsival
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Amikor már felszeleteltük, hozzátesszük a hagymakarikát és 20 dkg kockára vágott párizsit. A tetejére késhegynyi törött borsot, ugyanennyi majoránnát, egy kevés paprikát szórunk és ráöntjük a szokott páclevet. Végül 2 evőkanél olajat öntünk rá. A párizsival elkészített burgonyasalátát legalább 1 nappal hamarabb csináljuk meg, hogy jól beérjen. Teával, önálló vacsorának is tálalhatjuk.
-----------------------------------------------
Uborkasaláta
Fél kg uborkát meghámozunk, a két végét levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a sóban kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk és ecetes, cukros vízzel hígított páclébe rakjuk. Aki szereti, az karikákra szelt vöröshagymával, vagy egy gerezd megkapart fokhagymával is ízesítheti az uborkasalátát. A tetejére szórhatunk törött borsot és pirospaprikát is.
----------------------------------------------
Franciasaláta:
Apróra metélt zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret (fehérrépát), karalábét, tehát egy teljes leveszöldséget (vásárolhatunk hozzá hámozott zöldséget is) apró kockára vágva, sós vízben puhára főzünk, majd szitán lecsurgatjuk. Teszünk még hozzá 2 kanál konzerv zöldborsót, egy meghámozott, apró kockára vágott almát és egy ugyancsak felszeletelt savanyú uborkát, végül tartármártással keverjük össze.
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Címkék: héjában főtt, meghámozott almát, kemény tojást, pillanatra forróvízbe, héja könnyebben, tetejére olajat,
Kommentek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
felfuttatjuk cukorral kevert langyos tejben és ehhez öntjük a pálinkát, cukrot. Az összes hozzávalót összegyúrjuk. Kelesztő tálban kb. 40-45 percig kelesztjük. Közepes keménységű tésztát kapunk.
Ha a tészta megkelt, gyúrótáblán nyújtófával kb. 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Tetejét bevagdossuk, kockázzuk, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és még 25-30 percig kelesztjük a sütőlapokon. Tetejét sós tejfölös tojássárgájával megkenjük, és 180-200 fokon, 20-25 percig sütjük.
Nagyon jó vendégváró és borkorcsolya. Ezt a fajta pogácsát lehet sütni disznótepertővel és libatepertővel is. Tökmagos olajjal igen finom, főleg ha búbos kemencében sütik.



Túrós lepény kicsit másképp

50 dkg túró
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
1 dl tej
kevés víz
5 dkg mazsola
3 evőkanál pálinka

Elkészítés:
A mazsolát a szeszben forrásig főzzük, utána tetőt rárakva pihentetjük. A túrót, a cukrokat, a tejet, a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :)
Szilveszterkor a hidegtálak mindig jól jönnek, gyorsan elkészülnek és rendkívül finomak! A saláták már akár előző nap is elkészíthetők, sőt, jót is tesz az ízeknek egy kis idő.

Orosz hússaláta

Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük
tinka1951, 2017. február 23. csütörtök, 09:10
x
kockára vágott tarját és a mirelit zöldséget. Vizet öntünk rá(picit), majd az egészet készre pároljuk a sütőben.Meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd fedő nélkül addig sütjük, amíg a sajt piros lesz.
#117
2010. augusztus 20. 10:23
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. augusztus 20. 10:04
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

115: Zalai húsos gomba: (gyakran csinálom, kiváló vendégváró)
Hozzávalók 4 személyre:
40dkg. gomba,20dkg.füstölt tarja vagy comb, 1fej vöröshagyma, 1gerezd fokhagyma,1/2citrom leve,1dcl. tejföl,vágott petrezselyem, liszt, só, őrölt bors, pirospaprika, zsiradék.
A gombát megtisztítom, felszeletelem és meglocsolom a citromlével.Félbe vágom a hagymát és felszeletelem, forró zsiradékban üvegesre párolom.Beleteszem a zúzott fokhagymát, majd a vékony csíkokra vágott füstölt húst.Néhány percnyi pirítás után hozzáadom a gombát. Borssal,
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
x
[Ibi mama]

Rakott csirke. Egy emberre fél kifilézett csirkemellet számítok.
A csirkemellet felszeleteljük ,kissé kiverjük ,sózzuk, borsozzuk.A jénait kenőtollal kiolajozzuk. Belerakunk egy sor húst. Erre tojásokat ütünk négyet ötöt, hogy mindenhova jusson. Megrakjuk hajszálvékony szalámiszeletekkel ,reszelt sajtot és snidlinget szórunk rá.Ezt letakarjuk baconnal.Rátesszük a maradék csirkét megszórjuk bőven petrezselyemmel és sajttal. Megsütjük és salátával tálaljuk.
Jó vendégváró, mert előző nap összeállítható és aznap már csak sütni kell.
#2903
2011. május 17. 15:07
Válaszolj!





Máthé Györgyné Rozália [Huga...

2901: Nagyon finom és nálam gyakori eledel.
#2902
2011. május 16. 14:04
Előzmény Polgárfi Gyöngyi 2011. május 15. 21:41
Válaszolj!





Polgárfi Gyöngyi

Miklós kérésére megosztom Veletek egy nagyon
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 06:51
x
19:38
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1845:Köszönöm kedvesem,ezt majd húsvétra fogom elkészíteni a püspökkenyér megismétlésével,puszillak szivecske
#1848
2009. március 21. 12:44
Előzmény - - [-] 2009. március 20. 17:52
Válaszolj!





- - [-]

A másik változata, a gyömbért kihagyjuk, és csillag ánizst , vagy rendes ánizst rakunk bele. Jó vendégváró.
#1847
2009. március 21. 07:42
Válaszolj!





- - [-]

GYÓGYLIKŐR házilag Gyömbérrel és mézzel---
****************************************
Hozzávalók:
--gyerekököl méretű friss (vagy 2 diónyi szárított ) gyömbér
--1 tasak egész fahéj
--1 tasak szegfűszeg
--50 dkg méz
--7 dl pálinka, vagy vodka
--egy 1,5 l-es csavaros tetejű befőttes üveg.
A befőttes üvegbe szórjuk bele a
nagyuska, 2013. december 23. hétfő, 09:29
Körözött receptek
beleteszem, és a robotgép vékony keverőpálcájával addig keverem, amíg egész habos, könnyű, egynemű krémmé válik. (Ha szemcsés lenne, és láthatóan nem veszi fel a folyadékot, akkor 2 evőkanálnyi mennyiséget kis edénybe teszek, és kis lángon felolvasztom, majd még melegen, olvadt állapotban teszem hozzá a többi krémhez. Erőteljes keverés után már felveszi és sima, egynemű lesz a massza.) Bármilyen szendvicskenyérre vagy péksüteményre kenve, egy pohár sörrel, gyümölcslével vagy teával kitűnő vacsora, de vendégváró is lehet.

Juhtúrós körözött
Hozzávalók: 25 dkg juhtúró (ahol nem kedvelik, természetesen lehet tehéntúró is), 1 jó nagy fej hagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál köménymag, 1-2 evőkanál mustár (aki szereti, készítse csípős Dijoni mustárral), só, 2-3 evőkanál sör, illetve annyi, amennyivel jól kikeverhető krémet kapunk.
A hagymát egészen finomra vágjuk, de ne használjunk hagymakrémet, mert azzal az egész körözött jellege megváltozik. A hagymát és minden egyéb hozzávalót
ensenada, 2011. szeptember 22. csütörtök, 22:01
Húsvéti vendégváró őzgerinc
hozzávalók 6 főre

* 25 dkg főtt sonka
* 4 db főtt tojás
* 4 db savanyú uborka
* ½ piros kaliforniai paprika
* 2-3 dl tartármártás
* 2,5 dl víz
* 1 bio zöldségleves kocka (pl. Alnatura a DM-ből)
* 25 g zselatin
elkészítés

1. A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk.
2. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
3. A zselatint 1 dl hideg vízben 30- 40 percig dagadni hagyjuk.
4. 1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra. Addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem vált (ha nem akar olvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
5. Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.
wegnerzs, 2011. április 17. vasárnap, 18:52
Képek, videók
vendégváró-csirkés-sal áta
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:49
Héjában sült krumpli
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:49
31245_hejaban-sult-fus zer
lilagondolatok
2015. május 19. kedd, 10:08
narancs meghámozva.jpg
gigi55
2011. október 07. péntek, 06:29
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
kemény lecke.jpg
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
kemény hét.jpg
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
kemenyen
anubisz01
2018. június 01. péntek, 20:24
amikor kemény.jpg
sz719eszter
2018. március 21. szerda, 11:30
Báró Kemény Zsigmondhoz 0
chillik
2018. január 30. kedd, 06:20
Készűl a kémény
ndgabici
2017. december 17. vasárnap, 08:34
Ma egy pillanatra....jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 18:49
Állj meg egy pillanatra..
mailona
2012. július 03. kedd, 09:08
A nagy pillanatra várva.j
gizellalapu
2011. szeptember 27. kedd, 03:29
A nagy pillanatra várva.j
zsokaoldala
2011. május 27. péntek, 16:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.