Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:00 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Phjongcshang 2018 - Putyin kitüntette az érmes orosz olimpikonokat
Putyin a riválisok számára elérhetetlennek nevezte a dobogó két felső fokát meghódító orosz női műkorcsolyázók - Alina Zagitova és Jevgenyija Medvegyeva - által elért magasságokat, a jégkorongosok aranyérmét pedig "rég vártnak" és "millióknak adott hatalmas ajándéknak" nevezte, megjegyezve ugyanakkor, hogy a hokisok azért izgulásra kényszerítették a szurkolóikat.

Méltatta a sífutók eredményeit, rámutatva, hogy a sikereket fiatal versenyzők érték el, ami Putyin szerint az jelenti, hogy "a legendás orosz síiskola visszatér a világban korábban elfoglalt pozícióihoz". Megemlítve az olimpián más sportágakban elért "kellemes meglepetéseket" az elnök kijelentette, hogy "az egész csapat hálát érdemel".

A semleges zászló alatt elindult "Olimpiai Sportolók Oroszországból" 17 érmet - két aranyat, hat ezüstöt és kilenc bronzot - nyertek Phjongcshangban. Az olimpiai érmeseket szállító repülőgép seremetyjevói megérkezését és a sportolók fogadtatását élőben sugározta több orosz televízió.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 17:33
Címkék: Alina Zagitova, Jevgenyija Medvegyeva, Olimpiai Sportolók Oroszországból, érmes orosz, riválisok számára, jégkorongosok aranyérmét,
Kommentek
Megújult a Pécs Városi Lőtér
közölte, hogy bár a lőtér nem tartozik a baranyai megyeszékhely legismertebb sportlétesítményei közé, jelentőségét mutatja: mintegy háromszázan használják rendszeresen, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Pécs Városi Lövész Klub sportolói mellett fegyveres testületek és biztonsági szolgálatok tagjai is gyakorolnak itt.

A politikus utalva arra, hogy a lőtéren edz Csonka Zsófia Európa-bajnok, olimpiai hatodik sportlövő, jelezte: a mostani beruházás azon szellemiség jegyében valósult meg, hogy az olimpikonokat nemcsak az olimpia évében kell segíteni, mert eredményességüket nem kizárólag annak az évnek a munkája alapozza meg.

Vári Attila, a 15 létesítményt és az ország legnagyobb sportiskoláját működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Pécs Városi Lőtéren a mostanit megelőzően 1989-ben volt komolyabb rekonstrukció, ugyanakkor további forrásokat várva bíznak a jövőbeni fejlesztések lehetőségében.

Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára arra hívta fel a
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 12:52
MOB - A Scitec a tokiói olimpiáig támogatja táplálék-kiegészítőkkel a magyar olimpikonokat
Az éves szinten 42 millió forint értékű, azaz összesen 168 millió forintnyi terméktámogatás részeként a következő olimpiai ciklus első évében 26 sportág 115 versenyzője jut havi csomaghoz - áll a megállapodásban, amelyet szerdán Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, valamint Seres Attila, a Scitec Kft. megbízott vezérigazgatója, pénzügyi vezetője írt alá.

"A MOB a zéró toleranciát hirdeti, mert a sport tisztaságát mindennél fontosabbnak tartjuk. Kiemelt jelentőségű, hogy a Scitec a MOB-nak, a sportolóknak biztosított termékekre külön doppinganalitikai vizsgálatokat végeztet el, a bevizsgálást pedig a Magyar Antidopping Csoporttal is egyezteti" - mondta Kulcsár Krisztián.

Seres Attila kiemelte, rendkívül büszkék arra, hogy a cég garantáltan doppingmentes termékeivel hozzájárulhatnak a magyar sikerek megszületéséhez.

Szász Máté, a Scitec Kft. belföldi kereskedelmi igazgatója szerint a cég húszéves álma vált valóra, amikor elnyerte a MOB bizalmát. Hozzátette, a versenyzők nagyjából egy 30
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 13:52
Riói olimpikonokat díjazott a Délmagyarország
A szegedi Hungi Vigadóban rendezett keddi díjátadó gálán összesen 19 elismerést osztottak ki a lap szerdai közleménye szerint.

A férfiaknál Szegeden az olimpiai ötödik helyezett vízilabdázó Manhercz Krisztián, Csongrád megyében pedig Jéri Tamás világbajnok koronglövő lett a legjobb.

A Rio de Janeiró-i olimpikonok közül a vízilabdázó Bujka Barbara lett az év női sportolója Csongrád megyében, ugyanezt az elismerést Szegeden az úszó Olasz Anna érdemelte ki. Előbbi negyedik lett a magyar válogatottal az ötkarikás játékokon, utóbbi a 14. helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében.

A díjátadók között ott volt Sörös Jenő, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke, a londoni és riói ötkarikás játékokon is szerepelt súlyemelő, Nagy Péter, valamint Vadkerti Attila olimpikon kézilabdázó, illetve a pekingi játékokon aranyérmes kenus, Vajda Attila is, aki itt jelentette be sportpályafutása befejezését.

A Délmagyarország 2016-os
velemenyezd, 2016. december 21. szerda, 11:51
MOB - A melbourne-i, a montreali és az atlantai olimpikonokat köszöntötték
Borkai Zsolt, a MOB elnöke beszédében hangoztatta: ez alkalommal azokra a hősökre emlékeznek, akik az 1956-os melbourne-i, az 1976-os montreali és az 1996-os atlantai játékokon sikeresen szerepeltek, és hírnevet, ismertséget szereztek maguknak, illetve dicsőséget Magyarországnak.

"Szeretném megköszönni nektek azt a fantasztikus teljesítményt, amellyel akkor elkápráztattátok a magyar szurkolókat" - fogalmazott Borkai, majd utalta arra, hogy a három olimpiát más és más érában rendezték meg. Mint elmondta, a melbourne-i ötkarikás játékokra a forradalom árnyékában, a montrealira a kommunista időszakban, az atlantaira pedig akkor került sor, amikor már csaknem 200, egészen pontosan 197 ország indult.

Az elnök felidézte a három olimpia magyar szempontból emlékezetes pillanatait: 1956-ból a tornász Keleti Ágnes négy aranyérmét, a véres küzdelembe torkollott magyar-szovjet vízilabda-mérkőzést, 1976-ból Magyar Zoltán lólengésben aratott diadalát, a gerelyhajító Németh Miklós fantasztikus
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 20:25
Rio 2016 - Hamarosan megtörténik az olimpiai és paralimpiai jutalmak kifizetése
"A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmáról szóló kormányrendeletben foglalt előírásoknak megfelelően határidőben döntött a Rio de Janeiróban megrendezett Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékokon elért eredményük alapján állami jutalomban részesíthető versenyzők, edzők, sportszakemberek és nevelőedzők személyéről és jutalmának összegéről, amelyet továbbított a sportpolitikáért felelős miniszter részére" - olvasható a testület közleményében, amely úgy folytatódik, hogy a jutalmak forrását az Emmi biztosítja, s amint az megérkezik, a MOB "haladéktalanul folyósítja" az összegeket.

Az államtitkárság az MTI megkeresésére azt a választ küldte, hogy "az olimpikonoknak és a felkészítésben közreműködő szakembereknek kimagasló eredményükért nyújtható állami jutalmak kifizetése a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik".

A tájékoztatásból kiderül az is, hogy a MOB a sportszövetségekkel történt egyeztetések után állította össze a jutalmazottak körére
velemenyezd, 2016. november 29. kedd, 19:32
Rio 2016 - Tiszeker: a minták több mint felével semmit se lehet kezdeni
mintavételek és adminisztratív intézkedések szolgáltak, akkor azt most mérlegelés nélkül az idei mélyrepülésre lehet ráilleszteni. Arra is emlékeztet, hogy a riói ellenőrző központ - amelyet korábban működésében felfüggesztettek - csak azért került vissza az akkreditáltak közé, mert az olimpia előtt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által akkreditált más laboratóriumok elismert szakembereivel alaposan megerősítették az analitikával foglalkozó állományát.

Emlékeztetett: a brazil olimpikonokat a játékok előtt nem ellenőrizték, majd tetézte a bajt, hogy ismét csak a kontárok miatt a riói minták beazonosítása és az archiválás egyszerűen pocsék volt.

"Az a hír járja, hogy a levett anyagok körülbelül felével, vagy annál is többel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. Vihar a láthatáron" - fogalmazott Tiszeker. "Azon se csodálkoznék, ha előbb vagy utóbb azzal kellemetlenkednének a WADA vezetőinek, hogy erről az egészről vajon mikor és hogyan értesültek, és miként igyekezték elejét venni a
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 11:06
Gólkirály lett a világbajnok kajakozó
újságírók, sportolók és az UniCredit Bank munkatársai mérték össze erejüket egy rendhagyó futball mérkőzésen, hogy összesen egymillió forinttal támogassanak négy, gyermekegészségügyi célért dolgozó alapítványt.
A különleges labdarúgótornát bank hívta életre abból az apropóból, hogy Magyarországra érkezett az UEFA Bajnokok Ligája győzteseinek járó trófea. A barátságos mérkőzéseken pályára lépett a Magyar Újságíró Válogatott, a zenészekből és színészekből, énekesekből álló Magyar Művészválogatott, az olimpikonokat csatasorba állító Sportimádó Sportolók és az pénzintézet csapata.
A hangulat felforrósításában óriási szerepe volt a kezdőrúgást végző Marcel Desailly, világ-, és Európa bajnok, kétszeres Champions League győztesnek. Kassai Viktor játékvezető hozta a szokásos igazságos formáját, és mint mindig, ezúttal is igazi szaktekintélyként vezetett mérkőzést.
A gólkirályi cím a Sportimádó Sportolók csapatából Molnár Péter világbajnok kajakozóé lett, aki kilenc gólt szerzett.
A nyertes
maroka, 2016. október 30. vasárnap, 21:06
Képek, videók
zagitova.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 01:29
Orosz 1Jevgenyij_Kaldei_
megyerimihaly
2011. május 10. kedd, 10:37
Jevgenyij Zamjatyin.jpg
ujjozsef
2009. február 14. szombat, 16:46
Oroszországból Szeretette
rambobby
2007. szeptember 26. szerda, 08:10
007 Oroszországból Szeret
finike
2007. június 01. péntek, 09:22
007 - Oroszországból Szer
finike
2007. február 22. csütörtök, 10:03
007 - Oroszországból Szer
rambobby
2007. január 01. hétfő, 13:24
Oroszországból
jocos
2006. október 14. szombat, 20:01
nöi kard érmesek.jpg
maroka
2019. július 23. kedd, 21:11
férfi érmesek.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 23:29
jégtáncos érmesesk.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 23:19
női érmesek0125_3.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 13:59
női érmesek0125_2.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 13:59
liu 500_érmesek.jpg
maroka
2019. január 12. szombat, 19:17
liu 500_érmesek_2.jpg
maroka
2019. január 12. szombat, 19:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.