Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:48 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 7. r.
Harmadikban már decembertől átirányították a két műszakban üzemelő részlegbe, ahol egyik héten reggel hattól du. kettőig tartott a délelőttös műszak. A délutános meg du. kettőtől este tízig!
Még belegondolni is nehéz, hogy milyen igazságtalanság volt ez a még csak tizenhat éves gyereklánnyal szemben! Arról nem is beszélve, hogy mennyire ellehetetlenítette az esti gimnáziumban való továbbtanulását! Lehet, hogy pont ez volt a cél? De ebbe akkor még bele sem tudott gondolni!
Milonának csak az volt furcsa, hogy a többi harmadéves még mindig a tanműhelyben töltötte tanulóidejét! No, de ez is jó volt valamire, mert kapott ösztöndíjat meg bérpótlékot a teljesítménye után.

Egy nap nagyon vidámak voltak varrónő kolléganői. Föl is tűnt neki, hogy sorra mennek az irodába és visszafelé mindegyik egy borítékot tart a kezében. Ő meg mit sem sejtve varrt tovább. Csakhogy, hallja ám, amint kiabál az irodista lány, hogy
- Matriota Milonának nincs szüksége a fizetésre?
- Fizetés? Nekem? De, hát én még csak tanuló vagyok?
Rebegte hitetlenkedve az ügyintézőnőnek.
- Na és aztán! Úgy csinálsz, mintha nem is tudnál az ösztöndíjadról, ami neked is jár, mint minden tanulónak! Plusz még amit megtermeltél a műhelyben.
Amikor meglátta a nő kezében a borítékot, már tudta, hogy az az övé és nyúlt érte.
- No, nem addig-a! Előbb írd alá az ívet!
Mondta a nő, miközben az asztalon lévő nagy papirosra mutatott. Milona meg ott értetlenkedett, mert akkor még azt sem tudta, hogy az ,,aláírás" a neve leírását jelenti és annak elismerését, hogy átvette a pénzt. Bizony olyannak tűnt a szemükben, mint egy holdkóros, vagy, mint egy gondnokolt gyenge elméjű!
Hiszen, a korábbi tandíja mellett ott lehetett anya aláírása. Mert máskülönben hogyan vehette volna föl helyette?

*

A szakmunkásvizsga után abba az állandó délelőttös műszakban működő részlegbe helyezték, ahol anya is dolgozott. Örült az álladó egyműszakos munkarendnek az iskola miatt. Azt hitte, hogy befejezheti a gimnáziumot!
Nem így történt...
Anya szemében örökösen szálka volt az ő továbbtanulási ,,mániája". Ebbe belejátszott az is, hogy a saját lánya (Milona ,,húga") nagyon nehezen tanult és az általános iskolát is tizenhat éves kora után fejezte be, a gyárba kihelyezett dolgozók iskolájában. De a legfőbb ellenzője anya barátja volt, aki az 1956-os népfölkelés megtorlásának éveiben tűnt föl és furakodott anyán keresztül a családba.

*

Milona akkor még nem is sejtette, hogy annak az emberféleségnek ez volt a feladata! Csak évtizedekkel később, amikor 1994 őszén látott a tv-ben egy filmet, ami a pincebörtönökről szólt.
A Köztársaság téri pártház alatti pincében forgattak éppen, amikor váratlanul felbukkant - ,,Laci bácsi", a házibarát - és kijelentette, hogy:
- ,,A szóban-forgó épület alatti pince-rendszerben ,,SOHA, SOHA", semmiféle rabokat nem tartottak..."
Mindig is sejtette, hogy ,,Laci bácsi"-val valami nincs rendben, mert azt sulykolták anyával közösen, hogy ő az ,,apja komikája"... Viszont, amikor Kovács László a soros látogatását megejtette a szülőinek hitt házban, akkor apa mindig kivonult a galambházba és be sem ment, míg állítólagos ,,komikája" ott ,,bájolgott" a feleségével. Ezt apa mondta így, hogy ,,bent bájolog anyáddal"...

Dézsy Zoltán Pincebörtönök c. filmjében az 58-59. perctől, a II. részben látható Kovács László szt. főhadnagy itt:
http://www.youtube.com/watch?v=XxqyFOJA69w

Milona még ekkor sem gyanított semmit arról a titkosszolgálati hálózatról, amivel Kádárék létrehozták az ezer százalékos lefedettséggel működő III/III-as és más titkosszolgálati hálózatot. Viszont, amikor a D-209-es titkos-ügynökről (Medgyessy Péterről) kiderült az, ami... már elkezdett kombinálni és bizony, kezdett összeállni számára a kép.

Főleg, amikor 2004-ben október 23-a előestéjén végignézte az M1-en azt a filmfelvételt, amit egy angol újságíró készített és vágatlanul kijuttatott az országból 1956 karácsonya után. A kommentátor angolul beszélt, miközben olvasni lehetett a magyar feliratot. Azért nem tudta kellő pontossággal megfigyelni azt, amikor a Köztársaság téri kazamatáknál hallgatóznak a felkelő forradalmárok, mert a feliratra figyelt.
Ezt követően azonban, a Hír tv-n megismételték ugyanezt a filmriportot, magyarul kommentálva az eseményeket. Ekkor már pontosan meg tudta figyelni, hogy amikor az aknába hajoló ember csendre inti a tömeget, akkor a mikrofonba behallatszó zaj, ami a föld alól jött, egy működő géphez, vagy darálóhoz volt hasonló.
Ekkor a levegőbe lőtt valaki, aki látszatra a lenti raboknak akart jelezni...
Ezt követően a zaj megszűnt és akkor arra gondolt, hogy a lövés, akár a zajkeltőt is figyelmeztethette?
Milonában ekkor - nem tudni, hogy miért - azonnal felötlött egyik gyerekkori emlékképe: amikor-is kislánykorát nagyszülei tanyáján töltötte. A zajról hirtelen a SZECSKAVÁGÓ - amit kukorica-morzsolásra és DARÁLÁSRA is át lehetett állítani - jutott eszébe.

Már akkor kezdte érezni, hogy nagy bajban van, amikor a rádió Vasárnapi újság című műsorát hallgatva A húsdaráló című színdarabról készült riportról volt szó!
És akkor felsikoltott benne a felismerés: ,,Lehet, hogy éppen akkor darálták le az egyik rokonát (Bóna Zsiga) aki nyomtalanul eltűnt az 1956-os harcok során? És akit nagymama oly sokáig megpróbált megkeresni? De, nemhogy keresni, de még beszélni sem volt ajánlatos róla!

Matriota Milona
furaila, 2014. február 20. csütörtök, 04:55
Címkék: Kovács László, Dézsy Zoltán Pincebörtönök, Medgyessy Péterről, Bóna Zsiga, Matriota Milona, délelőttös műszak,
Kommentek
Ökölvívó-vb - Fodor Milán is kiesett
A szombati meccs első ütéseit José Manuel Viafara Fori vitte be, de később átvette az irányítást a magyar bokszoló. Az első három perc vége azonban ismét a kolumbiai riválisé volt. A folytatásban Viafara Fori egyre magabiztosabbá vált, amit jelzett, hogy sokszor leengedett kézzel állt Fodor előtt és elhajlásokkal védekezett, majd duplákat ütött a magyar versenyző testére és fejére, aki pedig válaszul kisebb szabálytalanságokkal próbálta megtörni a dél-amerikai lendületét.

A Vasas kisváltósúlyú ökölvívója az utolsó menetre sem tudott igazán újítani, azonban ellenfele kissé elfáradt, így kapaszkodásokba menekült. Komolyabb adok-kapok így nem alakult ki.

Az öt pontozó közül három 29-28-ra, kettő pedig 30-27-re látta jobbnak Viafara Forit.

A vb-n szereplő hat magyar közül Kovács Pál (81 kg) és Szaka István (52) után Fodor a harmadik búcsúzó, de előbbi kettővel szemben ő egy meccset nyert a vb-n. Gálos Roland (57 kg) szintén győzelemmel debütált, míg Hámori Ádám (91 kg) vasárnap, Kozák László
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 17:01
Ökölvívó-vb - Szaka első meccsén búcsúzott
A magyar bokszoló és fülöp-szigeteki ellenfele, Carlo Paalam az első menetben ismerkedett egymással, a megfelelő ütéstávot kereste, így kevés tiszta ütést láthatott a publikum. Szaka elsősorban sorozatokkal próbálkozott, de riválisa tiszta közbeütésekkel gátolta a magyar bokszoló kibontakozását.

Szaka hiába mozgott jól és lendületesen lábbal, támadását Paalam így is többször tiszta közbeszúrással előzte meg, ráadásul az utolsó, harmadik menetre mintha kissé elfáradt volna a magyar ökölvívó, emiatt ebben a három percben nagyobb fölényben volt a fülöp-szigeteki rivális.

Az öt pontozó közül három 30-27-ra, egy-egy pedig 30-25-re és 29-28-ra látta jobbnak Paalamot.

A vb-n szereplő hat magyar közül Kovács Pál (81 kg) után Szaka a második búcsúzó. Fodor Milán (63) és Gálos Roland (57 kg) megnyerte első meccsét, míg Hámori Ádám (91 kg) vasárnap, Kozák László (69 kg) pedig hétfőn mutatkozik be. Fodor szombaton már másodszor lép ringbe, méghozzá a nyolcaddöntőbe jutásért.
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 14:01
Jégkorong Erste Liga - A felsőházi rájátszás a Debrecen célja
Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője elmondta: a tavalyi 260 millió forintos költségvetést idén mintegy 10 százalékkal megemelték. A büdzsé felét a Debreceni Egyetem és a város önkormányzata biztosítja a szakosztály működéséhez. A szükséges forrás másik felét a jégkorong szövetség szponzori segítségével, saját szponzorokkal és tao-támogatással fedezik. Hozzátette: azzal, hogy a DEAC az első Erste Ligában töltött szezonjában rögtön megszerezte a bronzérmet, magasra tette a lécet, ugyanakkor reméli, hogy az idén legalább a tavalyi eredményt meg tudja ismételni az együttes.

"A DEAC az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, remélem, hogy a szakosztályok is ehhez a jubileumhoz méltóan szerepelnek majd" - fogalmazott az ügyvezető.

David Musial, a DEAC vezetőedzője közölte: a csapat tavalyi bronzérme "csodaszámba" ment, de az idén is szeretnének sikeresen szerepelni. A tréner szerint a nyolchetes kemény munka végére a társaság igazi csapattá kovácsolódott, és ez bizakodásra ad
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 14:51
Ökölvívó-vb - Fodor Milán rossz kezdés után fordított és nyert
A Vasas kisváltósúlyú versenyzője júniusban, a minszki Európa Játékokon remekül bokszolt, a nyolcaddöntőben csak vitatható, megosztott pontozással kapott ki Luke McCormacktől, aki a kategória legjobbjai közé tartozik. Az akkori produkciója alapján Fodor egyértelműen győzelmi esélyekkel léphetett ringbe Vasile Suciu ellen, aki azonban az elején alaposan meglepte őt.

A meccs nagyon rosszul kezdődött magyar szempontból, az első másfél percben ugyanis a román energikusan és dinamikusan bokszolt, és rendre tisztán talált. Fodor a menet közepén kezdett éledezni, ekkor már felvette a kesztyűt és Balzsay Károly kapitány ring mellől érkező utasításainak megfelelően igyekezett megelőzni a románt. A ritmusváltás után a magyar egyenrangúbb partnernek bizonyult, ám Suciu továbbra is erőteljes volt és sokszor talált, igaz, egyre többet kapott is.

A második menetre egy "új" Fodor Milán érkezett a szorító közepébe: a Vasas válogatottja kezdeményezővé vált, s egyértelműen átvette az irányítást. Az első három
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 14:41
Hogy legyek boldog, amikor nem élhetek szabadon
titokminiszter. Így fordulhatott elő az, hogy a le.gjobban bevált megbízottakat mindenféle bújtatott - hatalomközeli - polgári állásokban elhelyezve továbbra is aktíválta! https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/%C3%BCgy n%C3%B6klista/2080387171997268/
*
ALJASSÁGÁBAN MÉRHETETLEN AZ A RENDSZER, amelyik anyákat, férjeket arra képes rávenni, hogy gyermekét, feleségét kiszolgáltatva ELÁRULJA az akkor már kegyetlenkedéseiről hírhedt III/III-as titkos szolgálatosoknak, személy szerint KOVÁCS LÁSZLÓNAK!
*
Az én életemet 1957-től keserítette meg az a KOVÁCS LÁSZLÓ - házibarátnak álcázott - TITKOS SZOLGA, aki OLY BARÁTSÁGOSAN MOSOLYOG kismacskával a karjában a szülői ház kertjében.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1011363&aid=278102
*
Bizonyítékul,. hogy nem beszélek a levegőbe, tessék megnézni DÉZSY ZOLTÁN Pincebörtönökről forgatott filmjét!
https://www.youtube.com/watch?v=4KRly4Z6r5Q&t=531s
KOVÁCS LÁSZLÓ az a ,,nyugdíjas", aki váratlanul
furaila, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:26
MAO-évadnyitó koncert Hofecker Dániel műveivel
művét mutatja be a MAO, akitől korábban nem játszott darabot - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, amelyeken betekintést engednek a háttérben zajló munkafolyamatok különböző fázisaiba. Ezeknek szintén a BMC ad otthont.

A zenekar a 2019/2020-as évadban a MAO több zenészének műveit is műsorára tűzi, köztük lesz Ávéd János, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor, Korb Attila, Cseke Gábor és Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője.

A 2005-ben alakult Modern Art Orchestra az elmúlt években szerzői estet szervezett mások mellett Hárs Viktornak, Nagy Jánosnak, László Attilának és Dinnyés Dánielnek, miközben a dzsessz tradícióit is ápolja: dzsessztörténeti sorozatában mások mellett Duke Ellington, Gil Evans és Count Basie műveit mutatta be.

A formáció színpadra lépett többek között Sanghaj, Párizs, Los Angeles, New York, Zürich és Prága koncerttermeiben, 2014-ben Ennio Morriconéval közösen
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 10:41
Elhunyt Rajk László építész, díszlettervező
Az Építészfórum honlapján megjelent tájékoztatás szerint Rajk László rövid lefolyású, súlyos betegséget követően hunyt el.

Rajk László 1949. január 16-án született Budapesten. Apja 1946 és 1949 között belügy- majd külügyminiszter volt, akit koholt vádak alapján letartóztattak és kivégeztek. Anyját, Földi Juliannát bebörtönözték, az alig négy hónapos Rajk Lászlót Kovács István néven egy budapesti gyermekotthonban helyezték el, csak 1953 után kerülhetett vissza családjához. Az 1956-os forradalom bukása után anyjával és a Nagy Imre-csoporttal Romániába deportálták, ahol két évet töltött.

1972-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, közben részt vett a Najmányi László vezette "Kovács István" performansz csoportjában és a Halász Péter által vezetett Kassák Stúdió produkcióiban. 1972-1977 között a Nontecton csoport tagjaként egy teoretikusan megalapozott építészeti rendszer kidolgozásában vett részt, elkötelezte magát az avantgárd mellett. Ezt követően három évig a
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 10:01
ITM: a közlekedési ágazattal szemben elvárás a környezetkímélő technológia alkalmazása
részarányának növelésére a fenntartható fejlődés érdekében.

Mosóczi László elmondta, a Rail Cargo Hungaria és a kínai vasúti járműgyártó cég közös projektje elősegíti Magyarország és Kína gazdasági együttműködésének elmélyítését, és utalt arra, kínai közreműködéssel valósul meg a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése, kétvágányúsítása. Ezzel Magyarország kínálja majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között - tette hozzá az államtitkár.

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának elnöke rámutatott arra, hogy a cégcsoport stratégiájának fontos eleme a technológiai fejlesztés iránti elkötelezettség, a környezettudatosság, és ebbe illeszkedik a villany-hibrid mozdonyok beszerzése.

A Rail Cargo Hungaria közleménye szerint a megállapodás értelmében 4 évre bérbe veszik a járműveket, a bérleti szerződés magában foglalja a járművek teljeskörű karbantartásának kiadásait is. Amennyiben a hibrid mozdonyok az elvárt teljesítmény szerint
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 15:11
Képek, videók
Kovács László -ujasszonyt
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:20
Kovács Lászlóné Babi.jpg
szakcsi56
2011. október 05. szerda, 17:33
Kovács László.jpg
agica2004
2011. február 22. kedd, 15:48
Kovács László alez.Rak.o
joskaba45
2009. augusztus 22. szombat, 14:00
Rak.o.Kovács László alez.
joskaba45
2009. augusztus 22. szombat, 13:50
Nadányi Zoltán - Szeptemb
lilagondolatok
2019. szeptember 01. vasárnap, 08:14
SZKT-Majó- Petri Zoltán.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:59
SZKV-Nemes Zoltán.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 18:59
SZKT-Láda Zoltán.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:26
mága zoltán 0314_2.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:11
mága zoltán 0314_3.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:10
meszlényi zoltán0226.jpg
maroka
2019. február 26. kedd, 12:35
csaba atya és mága zoltán
maroka
2019. január 24. csütörtök, 21:38
mága zoltán0122.jpg
maroka
2019. január 22. kedd, 22:39
zoltán_józsef atya0120.jp
maroka
2019. január 21. hétfő, 12:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.