Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 02:07 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az életben a legnehezebb feladat elfogadni mindent

Az életben a legnehezebb feladat elfogadni mindent amit adni képes és elfogadni mindent, amit elvesz tőlünk. Boldognak lenni a mindenben, hinni abban, hogy egyszer majd megérted, vagy elfogadod, így kellett történnie, a szabadságot adja számodra. Szabadságot, amikor megtanulsz bízni az életben, és hinni önmagadban, küzdelem és játszmák nélkül. Amikor egy átlagosnak hitt reggelen, könnyek helyett megnyugszik a lelked, és elfogadod, történjen bármi, szeret az élet. Hiszen történjen bármi, megtörténhetett.
(Todorovits Rea)

koszegimarika, 2020. május 16. szombat, 11:04
Címkék: Todorovits Rea, legnehezebb feladat, szabadságot adja, átlagosnak hitt, megtörténhetett, szabadságot,
Kommentek
Isten nem kedv, nem hangulat kérdése
Isten nem kedv, nem hangulat kérdése

Ha azt mondjuk, a vallás kedv, hangulat kérdése, s várni kell, amíg az ember megfelelő hangulatba kerül, akkor akár évekig várhatunk, akár életünk végéig, míg kedvünk támad vallásosnak lenni. E mögött veszélyes önámítás van. Jó, legyen a vallás hangulat kérdése, de Isten soha nem lehet az, ő akkor is ott van, ha egyáltalán nincs kedvünk vele szembenézni. Ez a gondolat egyáltalán nem nyugtalanít minket? Az, aki hangulataira akar hagyatkozni, elszegényedik. A vallásban a művészethez és tudományhoz hasonlóan megvannak az izzó feszültséggel teli idők, de ugyancsak megvannak a józan munka és gyakorlat órái. Gyakorolni kell az Istennel való kapcsolattartást, különben nem találjuk meg a helyes hangot, a megfelelő szót, a megfelelő nyelvet, ha ő meglep minket. Meg kell tanulnunk Isten nyelvét, fáradságosan el kell sajátítanunk azt. Dolgoznunk kell azon, hogy mi is szólhatunk hozzá, az imát is gyakorolni kell, mégpedig kemény munkával. Súlyos, végzetes tévedés, ha
kalmanpiroska, 2020. június 28. vasárnap, 19:28
Költségvetés - LMP: az önkormányzatok és a munkavállalók a büdzsé vesztesei
Csárdi Antal pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány mindent megtesz, hogy meggyengítse az önkormányzatokat. Szerinte a legnehezebb helyzetben a nagyvárosok, Budapest és kerületei vannak.

A megszorító intézkedések miatt ugyanis beruházások maradnak el ezeken a helyeken, óvodák vagy művelődési házak felújításai.

Az LMP ennek ellensúlyozására 123 módosító javaslatot terjesztett a Ház elé, amelyből 44 javítana az önkormányzatok helyzetén - mondta.

Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi önkormányzati képviselője elmondta: a városrész a gépjárműadó elvonása miatt 230 millió forintos veszteséget szenved, a szolidaritási adó megnégyszerezése okán pedig nagyjából további 1 milliárd forintot fizet be a központi költségvetésbe.

Szerinte csak akkor igaz a kormányoldali érvelés, miszerint több pénzt kapnak az önkormányzatok, ha beruházásaikra nagyobb támogatást kapnak. Ezek között említette a metró meghosszabbítását vagy zöldberuházások támogatását.
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:31
Minden aprópénzét egy kéregetőnek adta.
Minden aprópénzét egy kéregetőnek adta. Hazaérve rájött, hogy másnak is nyoma veszett a pénztárcájából

Sarah minden nap elment egy hajléktalan mellett, míg egy alkalommal úgy döntött, hogy ad neki egy kis aprót. A nagylelkű hölgy a pénztárcájának az aprót tartalmazó zsebét teljes egészében a férfi
Billy markába öntötte.
Azonban amikor hazaért, rájött hogy óriási hibát követett el: az aprópénz között ott volt az eljegyzési gyémántgyűrűje is... Lóhalálában futott vissza, hogy megtalálja a hajléktalan férfit, azonban ő már nem volt ott...
Közben elvitte felbecsültetni a gyűrűt, és az ékszerész elmondta, hogy az 4000 dollárt ér, ami nagyjából 1,2 millió Ft- nak felel meg. Ha eladja gyűrűt, az árából új életet kezdhet, és többet nem kell az utcán laknia. Óriási volt a kísértés!

Eközben a nő újra megjelent ott, ahol a hajléktalan férfit rendszeresen látni
foldinefehereva, 2020. június 24. szerda, 21:02
Cser-Palkovics András: egész Székesfehérvár köszönettel tartozik Juhásznak és Viníciusnak
aki kedden, a Ferencváros ellen játszotta pályafutása utolsó hazai mérkőzését a MOL Fehérvár színeiben, azt emelte ki, hogy Székesfehérvárra igazolását követően néhány hónap után érezte, jó helyre került és tudta, itt akarja befejezni pályafutását.

"Rengeteg szeretetet kaptam a várostól, a szurkolóktól, Fehérvárhoz való kötődésem nem kétséges, ezért nagyon szeretnék itt maradni a klubnál és a városért is dolgozni" - fogalmazott Juhász.

Kérdésre elmondta: a mérkőzés előtti beszéd volt a legnehezebb része keddi búcsúmeccsén, de a kezdő sípszó után már csak a futballra koncentrált.

"A büntetőnél meglepően határozott voltam, sohasem rúgtam tizenegyest felnőttként, ennek ellenére ha már az élet így alakította, élnem kellett a lehetőséggel, hogy góllal búcsúzhassak" - idézte fel a győztes találatot Juhász Roland.

A jövőről elmondta: a klub kötelékében szeretne tovább dolgozni az újabb sikerekért akár gyerekekkel, akár a felnőtt csapat mellett.

Vinícius Paulo, aki kilenc év után távozik
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 17:23
La Liga - Majdnem visszavonult a Villarreal csapatkapitánya
A 36 éves középpályás hétfőn, a Sevilla elleni bajnoki mérkőzés (2-2) 88. percében lépett pályára. Ezt megelőzően legutóbb 2017 májusában játszhatott, azóta többször is kiújult a térdsérülése, ezért nem futballozhatott.

"Olyan régen játszottam legutóbb, hogy nem is tudom, mit mondjak. Természetesen nagyon boldog vagyok, a visszatérés nagy öröm számomra, illetve a családtagjaim és a klubtársaim számára" - idézte a Marca című spanyol sportnapilap a tízszeres válogatott Sorianót.

Hozzátette, az elmúlt több mint három évben sokszor próbált visszatérni, de nem járt sikerrel, mert több térdműtétre is szüksége volt a gyógyuláshoz. Elismerte, a legnehezebb időszakokban azt gondolta, talán jobb lenne visszavonulni.

Soriano az egész profi pályafutását a Villarrealban töltötte, több mint négyszáz mérkőzésen játszott a klub színeiben.
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:01
Ítélkezés helyett imádkozzunk,
állapota ellenére Mózes sosem hagy fel azzal, hogy a lélekben szegények csoportjához tartozzon, akik Istenbe vetett bizalmukat viszik úti eledelül mindennapi életükben. A nép embere.
Így a Mózesre leginkább jellemző ima a közbenjárás lesz (vö. Katolikus Egyház Katekizmusa, 2574). Istenbe vetett hite teljes egységet képez a népe iránt táplált apai szeretet érzésével. Az Írás általában a magasba, Isten felé emelt karokkal ábrázolja, mint aki híddá teszi saját személyét ég és föld között. De még a legnehezebb pillanatokban, még azon a napon sem érzi úgy, hogy el kellene fordulnia népétől, amikor az elutasítja Istent és őt magát mint vezetőt, hogy aranyborjút készítsen magának. Ők az én népem! Ők az én népem! Ők az én népem! Nem tagadja meg sem Istent, sem a népet. Ezt mondja Istennek: ,,Nézd, a nép nagy bűnt követett el, és aranyból csinált magának istent. Mégis bocsásd meg vétkét... ha nem, akkor törölj ki engem a könyvedből, amelyet írtál" (Kiv 32,31-32).
Mózes nem cseréli el a
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 10:21
Judd Apatow új filmje a traumákról szól
A The King of Staten Island Apatow forgatókönyvíró társának, Pete Davidsonnak a saját szeptember 11-i tragédiáját dolgozza fel. Davidson hétéves volt, mikor apja, aki tűzoltóként dolgozott a New York-i ikertornyok elleni terrortámadás idején, a szolgálat közben életét vesztette - idézte fel a BBC News cikke.

"Mindig úgy gondoltam, hogy a legnehezebb helyzetekben is van valami komikum. Ezért szeretjük Kubrick atomháborúról szóló filmjét, a Dr. Strangelove-ot is, hiszen nehéz ennél súlyosabb helyzetet találni. Mindent ilyen lencsén keresztül figyelek" - fogalmazott Apatow, aki a járvány miatt a szokásos személyes promóció helyett virtuális sajtóbeszélgetésen mutatta be új filmjét.

A filmben Davidson önmagát alakítja, vagy legalábbis egy olyan karaktert, aki nagyon hasonlít egykori önmagára. Scott gyászoló, talajvesztett huszonéves kábítószeres, aki anyjával és húgával él egy szakadt környéken.

Scott megözvegyült anyját Marisa Tomei alakítja, Bill Murr pedig, aki Jim Carey-vel és Eddie
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 12:52
Koronavírus - A brit háztartások szokásos fogyasztásának csaknem negyede vált lehetetlenné a járvány miatt
Az ONS hangsúlyozza, hogy a legnehezebb helyzetben a 30 év alattiak vannak, mivel jövedelmük arányában sokat költenek alapvető fontosságú árukra és keveset olyan termékekre, amelyek nem tartoznak a napi szükségleti cikkek kategóriájába. Így korlátozott mértékben tudják csak visszafogni kiadásaikat akkor is, ha bevételeik csökkennek.

A tanulmány szerint a márciussal véget ért előző pénzügyi évben a brit háztartások hetente átlagosan 182 fontot (70 ezer forintot) költöttek olyan termékekre és szolgáltatásokra - például szabadidős utazásra és éttermi étkezésekre -, amelyek a korlátozások bevezetése óta nem hozzáférhetők.

Az ONS számításai szerint ez a brit háztartások átlagos heti költésének 22 százaléka.

A statisztikai hivatal adatai szerint a 30 év alattiak kiadási struktúrájukon belül országos átlagban 58 százalékot fordítanak nem tetszés szerinti - vagyis alapvető napi szükségleteket kielégítő - fogyasztásra, például élelmiszervásárlásra vagy lakhatási költségekre, és csak 19 százalékot
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 20:34
Képek, videók
a legnehezebb dolog.jpg
liliana01
2020. május 07. csütörtök, 10:04
legnehezebb kérés.jpg
menusgabor
2016. december 19. hétfő, 20:55
Ez a legnehezebb
anna4459
2015. október 06. kedd, 08:25
Ez a legnehezebb manapság
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 21:58
életem legnehezebb dolga.
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:10
Ez a legnehezebb....
borigit
2015. március 01. vasárnap, 17:06
A legnehezebb.png
sznejuci
2014. július 25. péntek, 14:38
Az ima a legnehezebb
sacimama
2014. július 17. csütörtök, 01:09
Legnehezebb lecke....jpg
pacsakute
2014. július 07. hétfő, 17:23
Ez a legnehezebb.gif
pacsakute
2014. június 15. vasárnap, 08:25
A legnehezebb döntéseket.
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:37
Ronald Reagan és Gorbacso
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:19
Ronald Reagan.jpg
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:16
Ronald Reagan-volt amerik
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:15
600x816_4123_Maria_2d_ rea
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.