Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:13 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem az ő bűnük, mégis bűnhődnek.
Fogvatartottak gyermekei és Böjte Csaba gondozottjai közös tábora.
Egy rab kislánya szívből jövőn odafut a börtönparancsnokhoz és a nyakába ugrik. Ez nem egy bűnmegelőzési reklámból kivett filmkocka. Abban az egyedülálló táborban történt, amelyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjainak gyermekei és Böjte Csaba erdélyi gondozottjai részvételével tartottak augusztus 5. és 9. között a nógrádi városhoz tartozó Nyírjesben.
Emberfelettien nehéz, hogy a börtönök megfeleljenek legfőbb céljuknak: a jogrendszer szerint nagyobb bűnöket elkövetőket el- vagy visszavezessék a szabályok követéséhez, integrálják a társadalomba. Nem véletlenül szentelt Tolsztoj a Feltámadással egész regényt a témának. Döbbenetes az a szám is, hogy a mai Magyarországon a börtönt megjártak gyermekeinek 60 százaléka maga is a rácsok mögé kerül. 2019 a büntetés-végrehajtás védőszentjének, Szent Adorjánnak az éve, ezért a megszokotthoz képest is több és különlegesebb programot szerveznek az egyes börtönökben, sőt a fegyintézetek falain kívül is, hogy a fájdalmas statisztikákon egy kicsit faragni lehessen
Idén már másodszor járunk Balassagyarmaton. A nógrádi város a büntetés-végrehajtás terén tekintélyes múlttal ,,dicsekedhet", hiszen az 1840-es években itt nyílt meg hazánk első börtöne. Májusban a rabok színjátszó csoportja a 304-ben vértanúvá lett Szent Adorjánról adott elő musicalt a volt vár megyeháza épületében, most az ugyancsak Adorján nevét viselő gyermektábor zajlik ,,Nem az én bűnöm, mégis az én büntetésem" mottóval.
A településhez tartozó Nyírjesben ötvenegy gyerek gyűlt össze hétfőtől péntekig, hogy egy művészeti tábor keretein belül bűnmegelőzési képzésben is részesüljön. A rabok gyermekei és közeli hozzátartozói mellett a Szent Ferenc Alapítvány dévai házából érkezett tizenhét kiskorú is jelen vannak - tudtuk meg István Gyöngyitől, a tábor főszervezőjétől.
Amikor csütörtök kora délután kiérünk a táborba, épp Bunyós Pityu körül gyülekeznek a gyerekek. A helyi nevezetességről - az egyik felügyelő nevezi így az egykori bokszolót - le sem lehet vakarni a gyerekeket: a nógrádi kölykök és az erdélyiek is közös fotót akarnak vele, pár fiú egy-két jól irányzott ütést is bemutat egymáson, hogy imponáljon a szakembernek. (Fásy Ádám mulatós csapatának alapemberén kívül megfordult a táborban Telek András volt válogatott labdarúgó és a Balassagyarmaton élő extrémsportoló, Kovács László is.)
................................További részletek Link
maroka, 2019. augusztus 10. szombat, 09:26
Címkék: Böjte Csaba, Balassagyarmati Fegyház, Szent Adorjánnak, Szent Adorjánról, Szent Ferenc Alapítvány, István Gyöngyitől,
Kommentek
Böjte Csabával a természet védelméért
Bűnbánati zarándoklatot hirdet a Mária Út Egyesület.
Böjte Csaba testvér zarándoklatot hirdet augusztus 17-ére a Mária Út Egyesület segítségével. A zarándoklat fő témája a bűnbánat lesz, ezen belül is a természettel szemben elkövetett bűnöket helyezik az engesztelés középpontjába a résztvevők.
Csaba testvér nyílt levelében buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon a zarándoklathoz, ha teheti, méghozzá valamilyen zöld ruhadarabot viselve.
...........
,,Szeretettel készülök egy bűnbánati zarándokútra augusztus 17-én, szombaton; 10 órakor indulnánk a szentendrei skanzen kápolnájától Visegrádra. E bűnbánati zarándokúton sok-sok mindenért kellene engesztelnünk, bocsánatot kérnünk, de én azt szeretném, hogy ez alkalommal a természettel szemben elkövetett bűneinkkel is szembenéznénk. Rá kellene döbbennünk, hogy a kapzsiságunkkal, pazarlásunkkal, meggondolatlan fogyasztásunkkal óriási terhet jelentünk a mindannyiunkat
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 15:48
Istennel minden lehetséges - Böjte Csaba
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.Mert a hol ketten vagy hárman egybe gyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. Máté18:19, 20

Videó

Gyerekek színvonalas műsort adtak az Országunk királyairól
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:06
Szép napot mindenkinek!
menetelni, egy ritmusra lépni.

Hogyha támad Brüsszel, vagy a Wolfgang Schüssel,

Kezdjetek el szülni, mert nem lehet ezt tűrni.

Kezdjetek el dugni, mert már most lehet tudni,

Hogy újra támad Soros, dacára, hogy koros.

Nála van a laszti, hát nem elég a maszti,

Irány hát a sufni, kezdjetek el dugni.

Kezdjetek el dugni, nem lehet elfutni,

Ez a magyar érdek, de nem látják a férgek.

Kapd el a csajt bátya, mert Böjte Csaba látja,

Kezdjetek el dugni, mert nem lehet elfutni.

Próza:

Jó néha sötétben a Bayer Show-t nézni

Wass Albertet hűvös estéken idézni

CBA-ba járni, Facebookon anyázni

Tavaszi esőben Szijjártóval ázni

Felcsút meccsre menni, Csiki sört vedelni

Jó néha Ákosra veszettül twerkelni

Megmondani a szomszédnak, hogy féreg

Olyan jó néha érezni, hogy félnek!

Kezdjetek el kúrni, hogy ne tudjanak
kirscha, 2019. augusztus 08. csütörtök, 11:18
Szép napot mindenkinek!
ha a szeretet útján jársz, lehet, hogy elfáradsz, de nem fogsz kiégni, elszürkülni, kifacsart üres citromhéjként útszélre esni! A lelketlen munka öli a lelket, a szeretetből vállalt lelkes munka építi a lelket!! Böjte Csaba

Nem azért vagyok itt, hogy megváltsam a világot!

Microsoft-ügy: Orbán tudhatott róla, Tiborcz testvére alá is írt egy szerződést

gyre több információ derül ki a Microsoft és a magyar kormány közötti korrupciós ügyről. Összefoglaltuk, amit eddig tudni lehet.

Az amerikai ügyészség és tőzsdefelügyelet vesztegetés gyanúja miatt nyomozott Magyarország kapcsán a Microsoft-ügyben. A nyomozás le is zárult idén, és a folyamat végén az amerikai cég 25 millió dollárt fizetett büntetés címén, hogy cserébe ne emeljenek vádat ellenük. Az amerikai nyomozóhatóságok megállapítása szerint 2013 és 2015 között -több esetben is egyeztetve magyar kormánytisztségviselőkkel - a Microsoft kedvezményesen adott el licenszeket és szervíz szerződéseket magyar
kirscha, 2019. augusztus 03. szombat, 11:52
Böjte Csaba meghívta a csángókat a NEK-re
A béke ünnepe - Böjte Csaba mutatott be szentmisét a moldvai csángóknak Bákóban.
Nagyobb kép
...................................
Július 28-án a közösségben szolgáló lelkipásztorok meghívására Böjte Csaba ferences szerzetes celebrált szentmisét és mondott szentbeszédet.
Csaba testvér homíliájában arról elmélkedett, hogy vajon mit is kérünk a Miatyánk e kérésével: ,,Jöjjön el a te országod." Képzeljük csak el, amint az Egyiptomból hazatérő Szent Család betoppan Szent Annához. Hogy örvend Anna az unokájának! Asztalt terít, körülülik mind, az Isten az emberek között, és beszélgetnek. És Anna mondja: ,,József, mesélj!" Milyen szép ez! Az Isten országa valami ilyesmit jelent: egy asztalhoz ülünk,
maroka, 2019. augusztus 02. péntek, 19:02
Fogvatartottak gyermekeinek szerveznek tábort Balassagyarmaton
Lelovics Zoltán közölte: a "Nem az én bűnöm, mégis az én büntetésem" mottójú tábor hétfőn kezdődik a balassagyarmati Nyírjespusztán.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által is támogatott projekt egyik érdekessége, hogy olyan 10-16 éves erdélyi fiatalokkal tölthetnek el egy hetet Nógrád megyei fogvatartottak gyermekei, akik hasonló élethelyzet miatt kerültek a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz. Ezért a tábor egyik résztvevője a dévai otthon létrehozója, Böjte Csaba ferences szerzetes - ismertette.

Telek András volt válogatott labdarúgó és a Balassagyarmaton élő extrémsportoló, Kovács László arról beszél majd a gyerekeknek, hogy a sport adta természetes öröm sokkal pozitívabb hatású, mint a szerek által nyújtott mesterséges öröm.

Lelovics Zoltán úgy fogalmazott: a főszervező Társadalmi Visszailleszkedést Segítő Egyesület azért tartja fontosnak a programot, mert a gyermekek nem tehetnek a szülők által elkövetett cselekményekről, ám a megbélyegzés gyakran őket is éri. Magyarországon ma mintegy
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 18:22
Böjte Csaba: Szegénység van!?
Szegénység van!?

Hatalmas bűn fogja a világunkat maga alá temetni, mert gyermekeinket, fiataljainkat nem tanítjuk meg megélni, gazdálkodni. Mindenkit parancsszóra beterelnek az iskolába, ahol elvont igazságokkal reggeltől estig lefoglalják őket!
Bűnös nagyravágyással mindenkiből értelmiségit akarnak nevelni, és közben a reális élettől elszakadnak a felnövekvő generációk! Lehet, hogy nem lehet jó árban értékesíteni a húst, a tojást, a tejet, de hány szegény családnál jártam, hol mindenki dohányzik, issza a kávét és várják a segélyt!
Mennyivel másképp néznének a falvaink, ha legalább a munkanélküli réteget megtanítanák szépen, játszva gazdálkodni, megtermelni a saját mindennapi betevő ételét!
Friss, finom, egészséges táplálék mellett mennyivel kevesebb orvosság fogyna, s mennyivel több jókedv, kacagás lenne a tisztességes, jól végzett munka után, az
lilagondolatok, 2019. augusztus 01. csütörtök, 13:09
Képek, videók
böjte csaba0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 09:53
böjte csaba0610.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 17:50
böjte csaba0414.jpg
maroka
2019. április 14. vasárnap, 21:19
böjte csaba0313.jpg
maroka
2019. március 13. szerda, 08:47
Böjte Csaba 60 éves
dandej
2019. január 25. péntek, 20:35
Böjte Csaba
dandej
2019. január 09. szerda, 13:01
böjte csaba advent elsö h
maroka
2018. december 06. csütörtök, 13:12
böjte csaba1206.jpg
maroka
2018. december 06. csütörtök, 12:51
böjte csaba atya0504.jpg
maroka
2018. május 04. péntek, 22:34
böjte csaba 0324.jpg
maroka
2018. március 24. szombat, 00:47
böjte csaba_feltámadás_2.
maroka
2018. február 23. péntek, 19:32
böjte csaba_tizennegyedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:26
balassagyarmat1216.jpg
maroka
2017. december 16. szombat, 13:08
Balassagyarmat
irmus
2015. március 02. hétfő, 19:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.