Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 08:12 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jobbik: van olyan párt, melynek "strómanja, pénztárosa földesúr és médiamogul"
Az ellenzéki párt arra reagált, hogy az Origo hírportál szerdai cikkében bizonyítékokat gyűjtött össze a Jobbik és Simicska Lajos nagyvállalkozó együttműködéséről annak apropóján, hogy hétfőn a parlamentben Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Vona Gábor Jobbik-elnök napirend előtti felszólalására válaszolva azt mondta: a Jobbiknak "új gazdája van", egy magyar földesúr, aki médiavállalkozó is.

A Jobbik erre reagálva az MTI-nek szerdán küldött közleményben azt írta: ez a "földesúr és médiamogul" hétfőn életnagyságban jelent meg az Országgyűlés ülésén.

Hozzátették: a párt vezetői és a hozzá köthető szervezetek pedig Soros György pénzén váltak a közélet meghatározó részévé: Orbán Viktor, Deutsch Tamás, Szájer József, Németh Zsolt, Stumpf István, Cséfalvay Zoltán, Pálinkás József, Áder János, Kövér László, továbbá a Bibó István Szakkollégium, a Századvég Politikai Főiskola, több Fidesz-alapszervezet, a Demokrata című lap, a Századvég Kiadó, a Fekete Doboz Alapítvány.

Szerintük nem csoda, ha "ezért hálából" 2014-2016 között a magyar kormány a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból több mint 200 millió forinttal támogatott "migránssegítő szervezeteket".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. március 08. szerda, 13:22
Címkék: Simicska Lajos, Tuzson Bence, Vona Gábor Jobbik-elnök, Soros György, Orbán Viktor, Deutsch Tamás,
Kommentek
Deák Dániel: a Jobbik a szétesés szélére került
Az újságíró emlékeztetett, pénteki ülésén kizárta Volner Jánost tagjai közül a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, Apáti István és Fülöp Erik pedig jelezte kilépését a frakcióból. Hozzátette, Toroczkai László már korábban távozott a pártból.

"A párt az elmúlt időszakban egy olyan hazugságspirálba került, amiből nem tud kijönni" - mondta. Erre példa szerinte, amikor az adományokat nem arra használták fel, amire ígérték, vagy Simicska Lajos támogatásának tagadása.

Most azzal "buktak le", hogy azt mondták, sokan belépnek a Jobbikba, de egy hangfelvétel szerint valójában kilépési hullám van - idézte fel.
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 09:11
Volner János átvenné a Jobbik vezetését
kongresszus összehívását kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek "senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra".A Jobbik alelnöke azzal indokolta döntését: meggyőződése szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé.

"Láthatóan Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek ennek a szövetségnek a létrehozásában, én pedig ugyanúgy, ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter és a Schmidt Mária fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni" - fogalmazott Volner János.

Szerinte amennyiben ez a "fúzió", amelyet Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton szeretne, létrejön a Jobbik és az LMP között, az garantálja a Fidesznek az újabb (parlamenti) kétharmadot. Hozzátette: a pártelnök és a frakcióvezető "Vona Gábor régi álmát" akarja megvalósítani, hogy a Jobbikot és az LMP-t egy nagy politikai
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 15:31
Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a városvezetés a saját zsebéből fizesse a károkozását!
Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a gyógyfürdő nyolc éve teljesen elkészült és megnyithatott volna, mára azonban 2,5 milliárd forintos kár keletkezett az épületben.

Kiemelte emellett, az MSZP már a kezdetekkor jelezte, hogy a Simicska Lajos plakátjai miatt indult perben szintén komoly kár éri majd a várost, de szerinte "Tarlóséknak fontosabb volt, hogy Orbánéknak gazsuláljanak, minthogy a budapestiek érdekeit képviseljék".

"Remélem, olyan vastag bőr nincs a képükön, hogy ennek a 3 milliárd forintnak a megfizetését ismét a budapestiekre lőcsöljék át" - tette hozzá Horváth Csaba, aki szerint a kormánypárti képviselőknek kell kifizetniük "saját hűségüket, amit a gazdájuk felé tesznek".

A szocialista politikus beszélt arról is, öt hónapja nem lehet tudni, kik vágtak ki több tucat fát engedély nélkül a Margitszigeten. Horváth Csaba szerint nagyon úgy tűnik, hogy a főpolgármester "fideszes
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:37
Személycserék a HírTV, a Közgép és a Mezort élén
A Közgép szerdai tájékoztatása szerint Vida Ildikó a Közgép Zrt. és a Mezort Zrt. elnökségéről is lemondott, mindkét társaságban Nyerges Zsolt tér vissza az igazgatóság vezetésére. Sárvári Tamás, az IT eddigi elnökhelyettese vezérigazgatóként folytatja munkáját. Tóth Marianna és Nagy Ajtony Csaba lemondott a társaság felügyelőbizottságában viselt tisztségéről.

Szerdától újra Nyerges Zsolt tölti be a Mezort Zrt. elnöki tisztét is. Simicska Lajos a társaság felügyelőbizottságából távozott.

A tulajdonosi döntés szerint Pauwlik László visszatér a HírTV Zrt. vezérigazgatói posztjára. A társaság igazgatóságát megszüntették, Fonyó Károly eddigi elnök és Faragó Csaba eddigi vezérigazgató távoztak a csatornától.

A GVH jóváhagyásával a tulajdonosi kivásárlás tranzakciói lezárultak - áll a közleményben.
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 20:33
Jobbik: a kormány felelőssége, ha tömegesen szerelnek le a rendőrök
Volner János, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzat felelősségét hangsúlyozta e kérdésben és azt mondta, a rendőrség szükséges mértékű közterületi jelenlétét csak túlórákon keresztül lehet biztosítani a bűnügyileg kiemelten veszélyeztetett területeken.

Márpedig ha a pluszmunka ellentételezése a jövőben nem pénzben történik majd, akkor "egyes becslések szerint akár a közterületi állomány negyede, fele is leszerelhet" - közölte.

Hozzátette: a rendőrök napjainkban jelentősen kevesebbet keresnek, mint egy multinacionális bolthálózat eladói, ráadásul ott békésebb, biztonságosabb körülmények között, nem váltott műszakban kell dolgozni.

Az ellenzéki politikus jelezte, támogatják Papp Károly korábbi országos rendőrfőkapitány azon javaslatát, hogy duplázzák meg a testület tagjainak nyújtható lakhatási támogatást, de szorgalmazta azt is, hogy induljon számukra szolgálatibérlakás-program és teremtsenek az átlagosnál kedvezőbb kamatozású hiteleket.

Volner
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 14:50
Költségvetés - Gulyás: a bér- és a gazdasági növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé
szemben megjelent írásokkal. Nem azért, mert ne lenne a PIM főigazgatójának a munkája részleteiben kritizálható, de összességében kiváló főigazgatónak tartja Prőhle Gergelyt - foglalt állást, jelezve, hogy személyesen is kifejezetten kedveli a főigazgatót.

Hangsúlyozta azt is, "kulturális térfoglalás csak minőségi alapon történhet".

Gulyás Gergely Jókai Annát említette egyik kedvenc kortárs írójaként, illetve zseniálisnak nevezte Esterházy Péter Javított kiadás című művét.

Kérdezték "Simicska Lajos kiszállásáról" és médiabirodalma új tulajdonosának, Nyerges Zsoltnak a terveiről, Gulyás Gergely saját véleményét ismertetve azt mondta, nem ismeri Nyerges Zsolt terveit, de dühítő számára - és nem a politikai hovatartozás miatt - az, ahova a HírTV és a Magyar Nemzet jutott.

Kérdezték arról, hogy az Index szerint sok fideszes nyert a falusi szálláshelyek fejlesztésére kiírt uniós pályázatokon. Gulyás Gergely közölte, mindenkire azonos feltételekkel kell vonatkoznia a pályázatoknak, senki nem
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 14:22
GVH: Nyerges Zsolt átveheti Simicska Lajos érdekeltségeit
Közölték: a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is. A Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen.

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel - írták.

Nyerges Zsolt korábban azt közölte az MTI-vel, hogy megvásárolja Simicska Lajos és családja építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A tranzakciók a versenyjogi hatóság jóváhagyását követően zárulnak le. A szerződések tartalma, a vételár és a kivásárlás
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 12:51
Ripost - Toroczkaiék kikérik az iratokat az állambiztonsági levéltárból a párt kommunikációs igazgatójáról
emberei "sarokba akarják szorítani, le akarják leplezni Radnait", akinek tevékenységéről tudomásuk szerint "tekintélyes aktát őriznek" az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

A Ripost felidézte: Radnai László a rendszerváltás előtt "elképesztő karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben", majd néhány év elteltével felbukkant a Jobbiknál. A lap megjegyezte: a rendelkezésre álló információk szerint Radnait Simicska Lajos jobbkeze, Fonyó Károly ajánlotta be Vona Gábornak, így lett szinte azonnal a Jobbik teljhatalmú kommunikációs vezetője, és a pártban "tűzzel-vassal üldözte a nemzeti érzelmű jobbikosokat".

A Ripost megjegyezte: kérdéses, hogy Toroczkai Lászlóék a törvényes előírások betartásával hogyan tudják megszerezni Radnai László aktáit a levéltártól. A lap szerint Toroczkaiék most tanúkat, dokumentumokat gyűjtenek Radnai László múltjáról, így akarják leleplezni, hogy "kik, hogyan és miért hálózták
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 15:12
Képek, videók
Simicska.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:21
simicska-l.sarvari-lov asc
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:20
O.V.-Simicska.jpg
agica2004
2015. február 20. péntek, 17:38
O.V.-Simicska régi idők.j
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 12:10
simicska.gif
wiwat
2013. június 25. kedd, 16:12
Simicska 1998.jpg
agica2004
2012. március 08. csütörtök, 13:44
Tuzson János Botanikus Ke
irmus
2011. március 23. szerda, 07:09
jobbikos mondta.jpg
meki77
2018. október 06. szombat, 12:19
Jobbik öszödi beszéde.png
menusgabor
2018. március 25. vasárnap, 18:59
húsvét Jobbik.jpg
kicsoda57
2015. április 05. vasárnap, 20:49
O.V.-Jobbik.jpg
agica2004
2015. március 06. péntek, 21:41
Kovács Béla Jobbik.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:41
jobbik911.jpg
wiwat
2013. június 26. szerda, 05:34
jobbik1.jpg
wiwat
2013. június 25. kedd, 17:31
jobbik.jpg
wiwat
2013. június 25. kedd, 17:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.