Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 12:18 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gazdaságélénkítő intézkedéseket helyezett kilátásba a kínai jegybank
Ji a jegybank által közzétett interjúban arról beszélt, hogy Kína erősíteni fogja gazdaságpolitikáját és anticiklikus intézkedéseit, miközben tovább csökkenti a vállalati hitelköltségeket és támogatja a reálgazdaságot. Kiemelte: a bizonytalanságok ellenére az ország gazdasági alapjai változatlanok maradtak, a jegybank mindazonáltal rugalmasabb monetáris politikát alkalmaz majd.

Ji emlékeztetett: az új koronavírus-járvány gazdaságbénító hatásai nyomán az első negyedévben a kínai bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százalékkal csökkent, és kétszámjegyű visszaesést regisztráltak a befektetések, a fogyasztás, valamint az export területén is. Különösen nehéz helyzetbe kerültek a magánkézben lévő, illetve a kis-és középvállalatok. A jegybank elnöke szót ejtett arról is, hogy az elmúlt időszakban a gazdasági adatok biztató tendenciát mutatnak, az áprilisi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index például már a növekedést jelző 50 pontos küszöb fölé kapaszkodott vissza a második egymást követő hónapban történt emelkedésnek köszönhetően.

A reménykeltő hírre emelkedéssel reagáltak a kínai tőzsdék. A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 1,01 százalékkal 2846,55 pontra emelkedett, ezzel a legnagyobb mértékű napi bővülést elérve április 30-a óta. A sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 2,10 százalékkal 10815,43 pontra javult. A Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe 1,13 százalékkal 3872,77 pontra emelkedett, szintén a legnagyobb mértékű napi erősödést produkálva április 30-a óta.

A jüan a tegnapi záráshoz képest 0,03 százalékkal erősödve indította a kereskedést a Kínán belüli (onshore) piacon. A jegybank a piacok nyitása előtt 7,1338 jüan/dollárban szabta meg a középárfolyamot, szemben az előző kereskedési nap zárásakor jegyzett 7,1361 jüan/dollárral.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 11:22
Címkék: Shanghai Composite, Shenzhen Component Index, kínai jegybank, jegybank által, vállalati hitelköltségeket, bizonytalanságok ellenére,
Kommentek
Bank of England-kormányzó: készen állunk a további gazdaságélénkítő lépésekre
Andrew Bailey nyilatkozatának előzményeként a brit statisztikai hivatal (ONS) közölte, hogy áprilisban az előző havi szinthez mérve példátlan ütemben, 20,4 százalékkal - az eddig mért legnagyobb egyhavi visszaesés tízszeresével - zuhant a brit hazai össztermék (GDP) a koronavírus-járvány átszűrődő reálgazdasági hatásai miatt.

Az összeomlásszerű GDP-adatot kommentálva Bailey azt mondta pénteki sajtótájékoztatóján, hogy jóllehet drámai számokról van szó, a jegybank nincs meglepve, mivel jórészt ilyen mértékű visszaesést várt a járvány megfékezését célzó korlátozások március végi elrendelése után.

A Bank of England kormányzója hozzátette: a magas frekvenciájú reálgazdasági adatokból az tűnik ki, hogy a brit gazdaságba az áprilisi összeomlás óta "már kezd visszatérni az élet". "Ez az életre kelés fokozatos, de látjuk az erre utaló jeleket, a dolgok kezdenek beindulni" - fogalmazott a brit jegybank vezetője.

Hozzátette ugyanakkor: az igazán nagy kérdés az, hogy milyen mértékű hosszú távú kár
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 19:23
Koronavírus - Mnuchin: nem állítjuk le az amerikai gazdaságot a járvány újabb hulláma esetén
"Megtanultuk, hogy ha lezárjuk a gazdaságot, akkor azzal még több kárt okozunk, s nemcsak gazdasági károkról van szó, hanem mindenről, ami ezzel összefügg, akár egészségügyiekről is" - fogalmazott Mnuchin a CNBC televízióban.

A miniszter kifejtette, hogy "rengeteg kórházi kapacitás áll rendelkezésre" a járvány esetleges újabb fellángolása esetére. Hozzátette, "nagy előrehaladás történt a vírustesztelésekben" is.

Mnuchin a hét elején már jelezte, hogy a kormányzat támogat egy újabb gazdaságélénkítő csomagot. Csütörtökön azt mondta: a korábbi csomagokból eddig 1,6 ezer milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba, és további ezermilliárd a jövő hónapban kerül a gazdaság vérkeringésébe. "Felkészültünk rá, hogy visszatérjünk a kongresszusba és ismét pénzt kérjünk az amerikai dolgozók megsegítésére" - hangsúlyozta.

Közben az Egyesült Államok több tagállamának kormányzója is amellett tett hitet, hogy a járvány esetleges újabb hulláma esetén sem állítják le államuk gazdaságát.

Texasban, ahol az
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 21:33
Krónika 2. rész (költségvetés)
emelkedése és a gépjárműadó önkormányzati részének elvétele is rontja a helyzetüket, miközben az adóbeszedés önkormányzati feladat marad. A kormány időt sem adott a helyhatóságoknak arra, hogy felkészüljön erre az elvonásra.

Tóth Csaba szerint mindezek miatt például a fővárosi önkormányzat a költségvetés nettó befizetőjévé válik.

"Elvárjuk, hogy az önkormányzatok kapják meg a kötelező feladataik ellátásához szükséges fedezetet" - szögezte le.Fidesz: az eddigi legnagyobb gazdaságélénkítő csomag jönBánki Erik (Fidesz) közölte: három év alatt mintegy tízezermilliárd forinttal, a bruttó hazai össztermék 20 százalékával támogatja a hazai gazdaság élénkítését a kormány csomagja.

Elmondta: ilyen nagyságrendű programot csak Németország és Csehország hirdetett. Annak célja a gazdaság eredményeinek megőrzése.

Mélyen elkeserítőnek ítélte, hogy az ellenzék csupán kritizálta a büdzsét, holott az "történelmi léptékű". Valamennyi magyar nevében utasította vissza Gyurcsány
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 11:11
Krónika 7. rész (költségvetés)
és a kiszámíthatóság növekszik azzal, ha korábban fogadják el a költségvetést, a mostani krízishelyzetben indokolt lett volna később benyújtani a büdzsét, hogy minél biztosabb számok alapján lehessen tervezni.

Arra is felhívta a figyelmet: a matematika és a közgazdasági szabályai szerint nem lehetséges, hogy egyszerre csökkenjenek a bevételek és a GDP, de mindenre több pénz legyen, miközben nem vesznek fel plusz hitelt, tartják az deficitcélt és az államadósság is csökken.

Nagyobb gazdaságélénkítő-csomagot sürgetett és nem tartotta jó iránynak, hogy a kkv-kat hitelfelvételbe hajszolja bele a kormány. Több forrást és közvetlenebb támogatást követelt a családok támogatására, az oktatásra, az egészségügyre, a szociális háló befoltozására és a nyugdíjakra. Éles bírálatot fogalmazott meg Mészáros Lőrinc 17 milliárd forintos állami támogatása miatt, hozzátéve, hogy a vállalkozó ezt megelőzően 11 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből.Fidesz: Magyarország vonzó beruházási
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:52
PM: Brüsszel helyreállítási terve méltánytalan Magyarországgal szemben
Európai Uniónak méltányosan és arányosan kell eljárnia a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésekor.

Az európai helyreállítási terv az EU történetében példa nélküli segélyprogram, amelynek révén a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi következményeit az unió által a piacokról felvett hitelből finanszírozott, vissza nem térítendő támogatásokkal igyekeznek enyhíteni - tájékoztatott Varga Mihály. Elmondása szerint az EB május 27-én ismertetett csomagjában olyan 750 milliárd eurós gazdaságélénkítő alapra tesz javaslatot, amelyből kétharmad részben az EU költségvetési programjaiba visszaforgatott támogatásokat, egyharmad részben hiteleket folyósítanának. A bizottság a források elosztásánál számos, az alacsonyabb jövedelemszintű tagállamok számára kifejezetten hátrányos megszorítással élt.

A magyar tárcavezető szerint ez különösen annak fényében aggályos, hogy érdemben nem módosítottak - a kilábalásban szintén fontos szerepet betöltő - 2021-2027 közötti költségvetésre vonatkozó februári
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 16:12
Koronavírus - Varga Mihály: közel 140 milliárd forintos kedvezményes hitelprogram indul a magyar kisvállalkozás
pedig a likviditás és működés finanszírozására fordítható. A felvehető legmagasabb hitelösszeg beruházási hitelcél esetén 150 millió forint, forgóeszköz és likviditás finanszírozás esetén pedig 300 millió forint lehet. A nulla százalékos hitel június 12-től igényelhető országszerte, az MFB Pontok hálózatában.

Sipos-Tompa Levente, az MFB Pontok hálózatát működtető Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy a program fémjelzi a teljes gazdaságélénkítő intézkedéssorozat filozófiáját: nemcsak arra biztosít lehetőséget a vállalkozásoknak, hogy átvészeljék ezt az időszakot, hanem arra is, hogy sikeres résztvevői legyenek a gazdaság újraindulásának és további fejlődésének. Hozzátette: ennek érdekében a program igénylési feltételeit és a lehetséges hitelcélokat úgy határozták meg, hogy a lehető legtöbb vállalkozásnak segítséget nyújthassanak a kamatmentes finanszírozás segítségével.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 08:21
Koronavírus - Fél évvel később lépnek hatályba a drónokkal kapcsolatos uniós előírások
írták.

Ismertették: a teljes értéklánc gazdasági hatáselemzése szerint az európai drónos piac éves potenciálja 2035-re meghaladhatja a 10 milliárd eurót, 2050-re megközelítőleg 15 milliárd euróra nőhet. A várható bővülés közvetlen munkahelyteremtő hatása a kereskedelmi és állami szektorban százezres nagyságrendű lehet Európában.

A drónalapú szolgáltatásokkal jelentős mértékben növelhető a vállalatok innovációs szintje, költséghatékonysága, hozzáadott értéke, ezek által pedig értékteremtő, gazdaságélénkítő képességeik is. A technológia térnyerése sok további előnnyel jár, kedvező hatásai érezhetőek lesznek többi között a szoftverfejlesztésben, a mezőgazdasági területek hatékonyabb fenntartásában, a kutatás-mentés javuló eredményességében is - tudatták.

Hangsúlyozták: Magyarország legalább régiós szinten vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, a kapcsolódó innovációban. A fejlesztési és gyártókapacitások kiépítésének, bevonzásának egyik alapfeltételeként ehhez
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 09:41
Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre
állni".

A koronavírus-járvány miatti országos leállást egy hurrikánhoz hasonlítva hangsúlyozta, hogy az igazi, nagy gazdasági fellendülés 2021-ben indulhat meg ismét.

Az elnök megjegyezte: ha az őszi elnökválasztáson a demokraták győznének, akkor a gazdaság további javulását megakasztják a várható magasabb adók és a demokrata politikusok által "új zöld megállapodás" néven szorgalmazott, elsősorban a környezetvédelemre összpontosító elképzelések.

Bejelentette, hogy a kormányzat további gazdaságélénkítő csomagot tervez, különösen szeretné segítenia szórakoztatóipar helyzetének javítását, és"valamit csinálni akarunk az éttermekkel is". Erre vonatkozóan a közeljövőben jelenti be a konkrét ösztönző intézkedéseket. Ezen kívül a személyi jövedelemadó további csökkentését is kilátásba helyezte.

Trump leszögezte, hogy az amerikai gazdaság talpra állásának jótékony hatása lesz a világgazdaságra is.

"Pozitív erő vagyunk" - mondta.

Kitért a koronavírus-járvány kezelésére is.
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:33
Képek, videók
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
Components-1.jpg
hitecheng
2009. szeptember 24. csütörtök, 20:44
Svájci jegybank cimere.jp
kicsoda57
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:37
Tervező vállalat
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:11
A vállalat által működtet
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 11:19
a mondás ellenére.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
ESŐS IDŐ ELLENÉRE SZ NAP
gosztmagdi
2018. július 10. kedd, 19:47
Az esős idő ellenére kell
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:17
Az esős idő ellenére....g
jucinenadov
2016. október 03. hétfő, 23:14
ellenére.jpg
sznejuci
2016. július 16. szombat, 19:08
Esős idő ellenére szép na
irmus
2016. július 03. vasárnap, 09:27
A hideg ellenére szép dél
jucinenadov
2016. január 05. kedd, 00:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.