Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 13:13 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bátor Botond adventi gondolatai - Adventi ráhangoló
Bátor Botond .
.........................................


- Adventi ráhangoló - advent 1. vasárnapja Jézus második eljövetelére is készülünk.
,,Élj úgy ma, minthogy ha vendégváró lennél. Bármikor megérkezhet a vendég, a mi Urunk Jézus Krisztus."

- 12.02 Az Úr mindig jelen van.
Tudod, hogy az Úr mindig jelen van. Keress valamit, amivel jobban tudatosítod magadban jelenlétét.

- 12.03 Hogyan lehet belső békénk?
A jó gondolatokat erősítsd magadban, és ami rossz gondolat, igyekezz távol tartani magadtól.

- 12.04. Erre akar Jézus megtanítani.
Merj bátrabban ráhagyatkozni Istenre. tudatosítsd magadban Ő mindig veled van..

- 12.05. Hit az élet lelke
Az emberileg nehéz helyzetekben, amit nem tudsz megtenni, tedd meg Jézus kedvéért.

- 12.06 Isten helye lehetünk ebben a világban
Éld bele magad abba, hogy Isten helye vagy a világban. Szereteteden keresztül az emberek Istennel találkoznak

- 12.07 Jézus a mi szívünk nyomorúságában fog megszületni.
Képességeidet Istentől kaptad. Legyél ma hálás érte. Köszönd meg. Ingyen kaptad azért, hogy ingyen adjál másoknak
maroka, 2019. december 07. szombat, 20:15
Címkék: Bátor Botond, Urunk Jézus Krisztus, Képességeidet Istentől, élet lelke, emberileg nehéz, emberek Istennel,
Kommentek
Stadionavató - Rossi szerint Walesben bátrabban kell kezdeni
újonc, Nagy Zsolt és Szalai Attila jól mutatkozott be, pozitív hatásuk volt a játékra. Előbbit külön kiemelte, hogy bizonyította, amit róla gondolt, azaz erős, gyors és bátor, aki nem fél a kihívásoktól. Éppen ezért valószínűnek nevezte, hogy a továbbjutás szempontjából sorsdöntő keddi, cardiffi Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen a magyar válogatott védelmének bal oldalán majd a Puskás Akadémia játékosa kezd.

Rossi megjegyezte, Lovrencsics Gergőt, Sallai Rolandot és Pátkai Mátét pihentette, Baráth Botond pedig maga kért cserét kisebb combizomhúzódás miatt, ami újabb rossz hír a hátsó alakzatnak. Kalmár sérülésének súlyosságáról egyelőre nem tudott pontos tájékoztatást adni, a kezdőként játszó középpályást a 83. percben kényszerűségből kellett lecserélni.

"Intenzív és kiegyenlített mérkőzés volt, méltó egy megnyitóhoz, amelyet igazán élvezhetett a közönség. Az első félidőben jól játszottunk, de a magyarok végig küzdöttek, és voltak pillanatok, amikor problémát okoztak nekünk" - értékelt Oscar
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 22:11
Önkormányzat 2019 - Kocsis Máté Józsefváros érdekét szolgáló ügyekben együttműködik az új vezetéssel
Kocsis Máté - a Facebook-oldalán közzétett - levelében elnézést kért, amiért előzetesen egyeztetett hivatalos elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az alakuló ülésen, és azt kérte, tegyék lehetővé, hogy a Fidesz-KDNP egyik képviselője felolvassa írását.

A politikus - aki 2009 és 2018 között volt Józsefváros polgármestere - azt írta: Józsefváros országgyűlési képviselőjeként a kerület érdekét szolgáló ügyekben együtt kíván működni az új városvezetéssel. "Itt nőttem fel, ma is itt élek a családommal, és ha a Jóisten úgy akarja, itt fognak felnőni a gyermekeim is. A közmegbízatásom és a személyes érdekem is az, hogy Józsefváros még jobb hely legyen" - fogalmazott levelében Kocsis Máté.

Gratulált a képviselőtestület tagjainak az elnyert mandátumokhoz és sok sikert kívánt a munkához, ugyanakkor arra is figyelmeztetett: a kampány véget ért, a szlogeneket, a hamisságokat, a vakmerő ígérgetéseket most fel kell váltaniuk a szürke hétköznapok sokszor monoton ügyintézéseinek és a bátor tetteknek
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 11:05
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos
világban élő emberek dolgoznak, fáradoznak a munkájukban, családjukban, és talán kevesebb idejük jut az imádságra, vagy nem tudnak, nem akarnak imádkozni, mi képviselni akarjuk őket imádságunkban az Úristen előtt."
Tartományfőnökként előbb kilenc hónapra a budapesti sziklakolostorba, majd 2003 májusában a tartomány központjába, Pécsre költözött. A tartományfőnöki szolgálat mellett Pécsett a Lyceum-templom vezetését is ellátta. A Pécsett töltött időszak alatt sikerült a Lyceum-templom Bátor Botond atya szolgálata alatt megkezdett belső felújítását teljesen befejeznie.
Tartományfőnöki szolgálatának lejártát követően, 2008 augusztusától újból Márianosztrára került vissza, ahol igyekezett a korábban ott végzett munkát folytatni. ,,Márianosztra nagyon fontos helyet jelentett az életemben, ezért nagy öröm volt számomra, és különös kegyelemnek tartottam, hogy 2011-ben aranymisémet ott ünnepelhettem, és ezt a velem együtt szentelődött rendtársammal, az akkor szintén a márianosztrai kolostorban
maroka, 2019. augusztus 18. vasárnap, 22:33
Csíksomlyói csángó mise 05.10
és Pál plébániatemplom ad otthont. A kapcsolat a régmúltra tekint vissza, az egyházközség a csángó zarándokok ellátásáért cserébe Moldvában több ezer hektár erdőt kapott. Idén a Moldvából és Gyimesből összegyűlt hívek, Csík legrégebbi templomának felújítása után ismét a megszokott helyen ünnepelnek. A gépkocsival vagy autóbusszal érkező zarándokok mellett sokan szekerekkel érkeznek, mások, őseik hagyományát követve, a hosszú utat - imádságos szívvel - gyalog teszik meg.
A mise főcelebránsa Bátor Botond pálos szerzetes.

Duna TV Videó Sajnos nincs videó erről a gyönyörű
maroka, 2019. június 10. hétfő, 11:11
Lengyel barátaink kilenc napon át imádkoznak ....
Lengyel barátaink kilenc napon át imádkoznak Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának eredményességéért.
2019. május 22., szerda | 21:44
Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban május 23-tól a szerzetesek együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző romániai apostoli útjáért, különösen a csíksomlyói látogatásáért. Bátor Botond pálos szerzetes, Hargitafürdői elöljáró-plébános tájékoztatta szerkesztőségünket.
Képen: A częstochowai kegyhelyen fogadják a csíksomlyói kegyszobor másolatát (2013)
..........
A lengyelek is tudják, hogy nekünk, magyaroknak nagyon jelentős ez a búcsújáróhely. A częstochowai Szűzanya kegyképének másolata is megtalálható itt, mint ahogy a csíksomlyói kegyszobor replikája Jasna Górán. Azt is fontosnak tartják, hogy a közelben pálos szerzetesek is szolgálnak.
Jasna Górán naponta imádkoznak Péter utódjáért, az imádságba egész Lengyelország bekapcsolódik, de most a 16 órakor kezdődő
maroka, 2019. május 23. csütörtök, 12:09
A magyar U16-os válogatott Prágában 4-1-re verte Venezuelát
illetve az Egyesült Államokkal is játszik az eseményen.
.............
Az U16-os együttes mostani összetartása előtt idén eddig három nemzetközi mérkőzést játszott le, Belgiumban bravúros győzelemmel zárt, míg a litvánok ellen egy győzelem és egy vereség volt a mérlege áprilisban.
Venezuela-Magyarország 1-4 (1-2)

Magyarország: Kovács Marcell - Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Farkas Botond (Gazdag Vajk, 69.) - Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 56.), Kispál Tamás (Bene Domonkos, 56.) - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 56.), Sztojka Dominik, Benkő László (Vámos Gergő, 69.) - Németh Dániel (Bakos Zsombor, 56.)
Gólszerzők: Sztojka, Török, Kovács, Csinger

"Idegesen kezdtük a meccset, de az első gól után feljavultunk, bátran, nagyobb vállalkozó kedvvel futballoztunk, és innentől kezdve egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, helyenként kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk.
maroka, 2019. május 16. csütörtök, 19:05
Magyar-horvát - Rossi: három-négy változás várható a kezdőcsapatban
"A regenerálódás érdekében változtattunk az eredeti programon, így elmaradt a szombat délelőtti edzés, mert a mentális és fizikális feltöltődés miatt szükségesnek ítéltük az extra pihenőt. A legtöbbet az segíthetne a pszichés felkészülésben, ha sikerülne pozitív eredményt elérni" - mondta az MTI érdeklődésére szombati sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki azt is elárulta, három-négy helyen lesz változás a kezdő tizenegyben.

Az 54 éves tréner kifejtette, bátor és agresszív játékot vár csapatától a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen, mivel tapasztalata szerint ha az esélytelenebb csapat csak vár és vár a kontralehetőségre, akkor 99 százalékban vereséget szenved.

"Feltett szándékunk minél feljebb védekezni, de nyilván lesz olyan időszak, amikor a horvátoknak sikerül majd nyomást gyakorolniuk" - vázolta a terveket Rossi, aki hozzátette, 90 percen át "fenn kell tartani az intenzitást", ami a szlovákok elleni 2-0-s vereség alkalmával nem sikerült folyamatosan, csak bizonyos
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 15:02
Képek, videók
bátor botond.jpg
maroka
2019. december 07. szombat, 20:07
Lelkembe beleégve
furaila
2019. december 10. kedd, 13:20
Lelkembe beleégve ...
furaila
2019. december 10. kedd, 13:16
Isten lelkének gyümölcsei
dandej
2019. június 10. hétfő, 11:01
Sas a lelkem- van benne v
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:04
A lelkem mélyén farkas va
pacsakute
2019. május 15. szerda, 08:48
Őrízzed lelkemet
dandej
2019. január 20. vasárnap, 17:22
Őrizd meg lelkemet
dandej
2018. szeptember 23. vasárnap, 20:15
Jaj, de sok van a lelkemb
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:38
Mindannyiunk lelkében
sanci81
2018. augusztus 14. kedd, 18:21
akinek szép a lelke.jpg
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:29
csendesülj le lelkem.jpg
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:23
A lelkek könyve
sanci81
2018. június 04. hétfő, 16:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.