Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 01:11 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismertek nagyon szép dallamú zenés filmeket?
Nagyon köszönöm, kedves Detotext! Végig olvastam az Enigma wikipédiai ismertetőjét:

"Maga az "Enigma" szó is rejtélyt jelent, így nem meglepő hogy Cretu ezt a nevet választotta a projektnek. Az Enigmát még ma is nehéz zenei műfajba sorolni, hiszen több stílusjegy is megtalálható benne, ugyanakkor egyedülálló jelenség. Az erotika, női sóhajok, gregorián himnuszok, törzsi énekek furcsa elegye, művészien kidolgozott keverése nem mindennapi élményt nyújt, az Enigma egy új világot nyit meg előttünk. Minden albumon másra helyeződik a hangsúly, más a téma és a hangszerek, de mindegyikről elmondható, hogy egyfajta titokzatosság jellemzi, szinte arra késztetve a hallgatókat, hogy megfejtsék a rejtett üzeneteket."

Nagyon nehéz annak, aki új stílust akar létrehozni. Nekem is megvolt a sajátom, 1995-ig írtam daljátékokat, régi elsüllyedt világ könyvek alapján megírt történelmek alapján is, mint az állandó két vándor, Dóri és Jóni által felfedezett világrészekét. Gitároztam, azt tanultam és furulyát, de sajnos, amiben oboán kívül más fúvós hangszer van, nem tudom meghallgatni, éles a fülemnek. Nekem is kialakult volna a saját stílusom, de mindenem tönkre ment, az anyagaimmal együtt, meg már nincsen énekhangom sem, elölről kezdtem minden felépítését, lehet, hogy sikerül, lehet, hogy nem. Szükségem van a szívhez szóló dallamokra, énekhangokra, mert azok állnak egyedül közel hozzám. Szívesen fogok hallgatni kedvenceidet, kíváncsi vagyok az albumokra, különösen arra, ami az űr hangjait dolgozza fel, de az angyalos is biztosan jó.
Hozzám a magyar zenei vonalon egyedül az Omega számai álltak közel, de minden egykori együttesnek volt legalább egy száma, amit el tudtam fogadni. Szeretem a gyorsabb zenéket is, ha van ritmusuk és szépek. Mindenevő voltam mindig, lehetett ária, operett, népdal hajlításokkal, melyek kedvenceim, műdal, romantikus. Az olcsó slágereket és a mulatós zenét nem bírom hallani sem.

Kellemes további kikapcsolódást kívánok, hallgatok ma Enigma zenét!

Most az orosz előadót hallgatom, nagy munka, nagyon tehetséges. Mi voltunk ilyenek gyerekkorunkban, hogy utánoztunk mindent hangképzésekkel, az állatok hangjaival együtt. Ki tudja, mi lett volna belőlünk...
katalinkohut, 2017. október 09. hétfő, 18:38
Címkék: nevet választotta, rejtett üzeneteket, saját stílusom, anyagaimmal együtt, szívhez szóló, magyar zenei,
Kommentek
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12
Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt dicsekedve mondja:
,,Én a Magasságbeli szájából születtem, elsőszülött minden teremtmény előtt; én nem múló fényt gyújtottam az égen, és ködként borítottam be az egész földet. Fönn a magasságban volt a lakóhelyem és a trónusom felhőoszlopon állt.
A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.«
Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel, mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a
maroka, 2018. december 12. szerda, 10:35
Az NVB nem hitelesítette Hadházy Ákos népszavazási kérdéseit
"többlet", amivel a jelenleg hatályos szabályozást ki kellene egészítenie.

A határozatok nem jogerősek, azok ellen tizenöt napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

Az NVB jegyzőkönyvi döntésben tudomásul vette Boda Pálnak, a testület Országgyűlés által választott tagjának december 1-jei lemondását, így a bizottságnak már csak 13 tagja van: hatot az Országgyűlés választott, hetet pedig a parlamenti frakcióval rendelkező pártok delegáltak.

Az Országgyűlés 2013 szeptemberében választotta meg az NVB hét tagját és három póttagját azzal, hogy ha a választott tagok tagsága megszűnik, helyükbe a póttagok lépnek. A három póttag közül Rádi Péter 2015 szeptembere óta a bizottság rendes tagja, 2018 szeptemberétől elnöke, ő az elhunyt Csenterics Ferenc helyett ült be a testületbe. A második póttag, Bodnár Eszter június végén írásban lemondott tagságáról, a harmadik póttag, Lugossy-Sági Krisztina pedig szeptember elején Patyi András korábbi NVB-elnök távozása után ült be a testületbe. Ezért
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 17:05
2018. December 9., vasárnapi Napiszöveg
Ők alkotják majd az ,,Új Jeruzsálemet",
Krisztus menyasszonyát
(Jelenések 3:12NW Aki győz, azt oszloppá teszem Istenem templomában, és semmiképpen nem megy ki abból többé, és felírom rá Istenem nevét, Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, mely az égből, Istenemtől száll alá, és az én új nevemet.);
(Jelenések 17:14NW Harcra kelnek a bárány ellen, de a bárány legyőzi őket, mivel uraknak ura és királyoknak királya. Vele együtt győznek azok is, akik elhívottak, választottak és hűségesek.);
(Jelenések 21:2, 9, 10NW 2A szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam alászállni az égből, Istentől, felkészítve, mint a férje számára felékesített menyasszony9Majd jött az egyik a hét angyal közül - akiknél a hét csésze volt, tele a hét utolsó csapással -, és így szólt hozzám:,,Gyere, megmutatom neked a menyasszonyt, a bárány feleségét!"10A szellem erejével elvitt hát egy nagy és magas hegyre, és megmutatta nekem a szent várost, Jeruzsálemet, mely az
charlotteani, 2018. december 09. vasárnap, 19:30
Felavatták Árpád fejedelem szobrát Óbudán
Tarlós István főpolgármester az avatási ünnepségen elmondta: az Árpád-ház Magyarország első uralkodó családja, amely a 9. század végétől 1301-ig négy fejedelmet és huszonhárom királyt adott az országnak. Uralkodásuk alatt a magyar törzsek szövetsége erős európai állammá vált.

A dinasztia névadóját, Árpádot hét magyar törzs választotta vezetőjének, hogy a Dnyeper menti lakóhelyükről nyugatra vezesse őket, hosszú, harcos vándorlás után új hazát szerezzen nekik - emlékeztetett a főpolgármester. Úgy fogalmazott: "ez a honfoglalás, a magyar nép letelepedése a Kárpát-medencében meghatározó, sorsfordító mozzanat, a magyarság múltbéli és jelenkori történetének ősi eredője". Megjegyezte: a letelepedés után Óbuda a X. század közepéig fejedelmi központ maradt.

"A helynek nemcsak fizikája, hanem metafizikája is van. A hely nemcsak látvány, hanem géniusz is" - idézte Hamvas Bélát a főpolgármester. Hozzátette: Hamvas Béla olvasatában a hely, "ahol most állunk a történelem érzékszervekkel ma már fel nem
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:41
Sikeresen landolt a Marson az InSight robotgeológus űrszonda
A május 5-én útjára indított InSight az első űrszonda, amely a Curiosity 2012-es Marsra érkezése óta leszállt a vörös bolygóra. A robotgeológus űrszonda két évre tervezett missziója alatt a Mars mélyét vizsgálja, és megméri a bolygó hőmérsékletét.

Az egymilliárd dolláros amerikai-európai misszió kutatásának célja, hogy pontosabb képet kapjon a tudomány, miként keletkezett 4,5 milliárd éve a Mars és a Naprendszer többi sziklás bolygója, köztük a Föld is.

Az Insight a Phoenix és a Viking marsjárók mintájára épült háromlábú leszállóegység, de nem közlekedik, hanem stabilan egy helyben áll.

A landolás helyét, az Elízium-síkságot (Üdvözültek hona) 22 helyszínből választották ki a NASA tudósai, a helyszín egy teljesen sík térség a marsi egyenlítőtől északra.

"Egy jó landolási hely kiválasztása a Marson olyan, mint egy jó otthon kiválasztása, az elhelyezkedésen van a hangsúly" - közölte korábban Tom Hoffman, az Insight Project menedzsere a NASA pasadenai Jet Propulsion
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:55
Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vértanúk
- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Sem élet, sem halál nem szakíthat el minket Isten szeretetétől.
Testvéreim!
Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki nem kímélte saját Fiát, hanem mindnyájunkért áldozatul adta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Ki emel vádat Isten választottai ellen? Isten, aki a megigazulást adta? Ki ítél el? Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt fel is támadt, és az Isten jobbján közbenjár értünk?
Ki szakíthat el bennünket Krisztus szeretetétől? Nyomor vagy szükség? Üldöztetés vagy éhínség? Ruhátlanság, életveszély vagy kard? Amint írva van: ,,Teérted irtanak mindennap bennünket, és úgy tekintenek minket, mint a leölésre szánt juhokat."
De mindezeken diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat
maroka, 2018. november 24. szombat, 14:49
Törő Zsóka
lelkemnek
mézédes nektárja
felfénylő csillaga
beborult egemnek
hűs vizű forrása
szomjazó szívemnek...


MEGTISZTULÁS


Újabb ünnep közeledik,
szívünk díszbe öltözködik.
Húsvét jön, a Feltámadás,
dolgunk most a megtisztulás.

Emlékezz az Úr fiára,
felment Ő a Golgotára,
életét is feláldozta,
kínhalálát választotta.

Csekély a mi áldozatunk,
annyi csak, hogy megtisztulunk.
Böjt tisztítja meg a testet,
elmélkedés majd a lelket.

Jézus küldött szeretetet,
tebenned is öltsön testet,
erősítsd meg bús lelkedet,
tedd nemessé életedet!

Ő a sírból feltámadott,
hívőinek reményt adott,
akkor történt meg a Csoda...
Ne veszítsd el hited soha!
menusgabor, 2018. november 23. péntek, 20:30
Képek, videók
Akik sosem ismerték
jakabgasparne
2009. február 19. csütörtök, 08:34
Ő választotta, de van vál
alvaro-hopihe
2018. március 07. szerda, 09:38
ti választottatok.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:34
Téged választottalak
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 07:24
te vagy a választottam
1maszatka
2009. június 28. vasárnap, 17:47
papa választotta ruhában.
kissjuli
2009. április 07. kedd, 12:26
ezt mintát választottam.j
hugimama
2009. március 02. hétfő, 07:59
Rosszul valasztottal.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:31
Üzenetek.jpg
szalai0913
2010. november 29. hétfő, 06:05
Üzenetek a gyilkostól.jpg
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
Üzenetek a gyilkostól 2.j
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
karácsonyi üzenetek macik
1maszatka
2009. december 20. vasárnap, 18:08
Üzenetek Kiminek
kimif1
2009. október 06. kedd, 13:30
Privát üzenetek.jpg
teaivo
2008. október 25. szombat, 08:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.