Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:03 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Titkos iratok kiszivárogtatása miatt letartóztatták az amerikai elhárítás egyik munkatársát
A 30 éves Henry Kyle Frese a DIA terrorelhárítási részlegénél dolgozott elemzőként, a külföldi országok fegyverrendszereiről készült, titkosított dokumentumokat pedig két újságírónak szivárogtatta ki 2018-ban és 2019-ben.

Az igazságügyi minisztérium közleményben jelentette be, hogy a kiszivárogtatót szerda reggel tetten érték, és délután vádat is emeltek ellene. A vádirat szerint a Frese által kiszivárogtatott dokumentumok legalább nyolc újságcikkben bukkantak fel.

Közleményében az igazságügyi tárca rámutatott: a titkosított információk nyilvánosságra kerülésével "valószínűleg rendkívül súlyosan sérülnek az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekei". Ám sem a minisztérium, sem a DIA nem fedte fel, hogy a dokumentumok mely országokkal kapcsoatosak.

A két újságírót, akinek Frese átadta a titkos információkat, nem nevezték meg, de a The Wall Street Journal című lap értesülései szerint a CNBC televízió nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó tudósítójáról, Amanda Maciasról és az NBC televízió egyik munkatársáról, Courtney Kube riporterről van szó.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 22:52
Címkék: Henry Kyle Frese, Egyesült Államok, Wall Street Journal, Amanda Maciasról, Courtney Kube, amerikai elhárítás,
Kommentek
Impeachment - Trump védői a tárgyaláson Joe Bidenre különösen nagy figyelmet fordítottak
Pam Bondi, a jogászcsapat tagja - aki korábban floridai államügyész volt - videórészleteket mutatott be Joe Biden egyik nyilvános pódiumbeszélgetéséből, amely még 2018 januárjában volt.

A Külügyi Kapcsolatok Tanácsának rendezvényén Biden akkor nevetve mesélte el, hogy alelnökként hogyan közölte az ukrán vezetőkkel, hogy amennyiben nem távolítják el Viktor Sokin államügyészt, akkor búcsút mondhatnak az Egyesült Államok egymilliárd dolláros hitelgaranciájának. Viktor Sokin államügyészként vizsgálatot indított a Burisma ukrán gázcéget érintő korrupciós gyanú miatt. Ennek a cégnek volt igazgatósági tagja Biden fia, Hunter Biden.

Mintegy félórás beszédében Bondi hangsúlyozta: az impeachment-menedzserek a vád előterjesztése és az érvelés során a múlt héten "több mint 400 alkalommal" utaltak Bidenre és a Burismára, de "soha nem mutatták be a teljes képet".

A jogásznő idézett a képviselőházi bizottságok előtti meghallgatásokon megszólaltatott tanúkat - köztük George Kent volt magas rangú
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 07:04
Önkormányzat 2019 - Hangfelvétel - Nézőpont: szimpatizánsai táborában is megkérdőjeleződik Karácsony alkalmassá
Az elemző úgy vélte, "belső leszámolás" állhat a hangfelvétel kiszivárogtatásának hátterében.

Arra, hogy kinek állhat érdekében Karácsony Gergely "gyengítése", megjegyezte: ez minden olyan ellenzéki pártnak érdekében állhat, amelyik "nem a Párbeszéd-MSZP-szövetség győzelmének szurkol". Kiemelte a Demokratikus Koalíciót és a Momentum Mozgalmat, amelyek a főpolgármester-jelölti előválasztás első köre után saját jelölteket "indítottak rá" Karácsony Gergelyre. Ez akkor is azt mutatta, hogy ezek a pártok nem akarnak beállni Karácsony Gergely mögé - tette hozzá.

Az biztos, hogy a hangfelvétel kiszivárogtatása a DK társadalmi támogatottságát, politikai ambícióit "nem érintette negatívan" - fogalmazott.

Az elemző szerint a hangfelvétel, illetve az ellenzéki oldal botrányai azt mutatják, működésképtelen az ellenzék "összefogás-kísérlete", részben azért, mert olyan politikai pártok és szereplők próbálnak összefogni egymással, akik "tulajdonképpen utálják egymást". Minden érintett politikai
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 09:51
Önkormányzat 2019 - Elemző: a DK érdeke a Karácsony-beszéd kiszivárogtatása
Deák Dániel úgy vélekedett, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egy egységes "demokrata párt" létrehozására törekszik a saját vezetése alatt, illetve Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségével az ellenzéki térfélen. Ennek pedig utolsó akadálya Karácsony Gergely lehet - tette hozzá.

Kifejtette, a DK-nak ugyanis nem jó ha Karácsony győz a főpolgármester-választáson, mert akkor a következő időszakban, 2022-ig, a következő országgyűlési választásokig, az MSZP-Párbeszéd fogja uralni az ellenzéki oldalt.

Mindez azt jelenti, hogy nem együttműködő pártokból, hanem ellenérdekelt felekből áll az ellenzék, akik minden úton-módon igyekeznek egymásnak ártani - mondta az elemző.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 22:02
Az Oroszországban élő Edward Snowden visszatérne az Egyesült Államokba
"Szeretnék visszatérni az Egyesült Államokba, ez a végső célom, de nem akarom az egész életemet börtönben leélni" - nyilatkozta Snowden, aki 2013-ban az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban folytatott széleskörű lehallgatásokat bizonyító, szigorúan titkos dokumentumok tízezreit adta ki újságíróknak. Ezt követően Oroszországtól ideiglenes menedéket kapott, amelyet ideiglenes tartózkodási engedéllyel toldottak meg. Washington eddig hiába kérte a kiadatását.

Snowden számítógépes szakember, aki 2007-től a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) alkalmazottja volt, majd később a Dell és a Booz Allen cégek munkatársaként a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) munkatársaival dolgozott együtt. Kiképzett hírszerzőként és titkos ügynökként tevékenykedett külföldön is, mielőtt a lehallgatásokról szóló dokumentumokat nyilvánosságra hozta.

Snowdennak a közeljövőben jelenik meg az önéletrajzi könyve, ez alkalomból megszólaltatta őt a napokban a brit The Guardian című lap is, amelynek a többi között új,
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 18:12
Házkutatás James Comey volt FBI-főnök lakásán, titkosított dokumentumok kerültek elő
Az igazságügyi minisztérium azonban - a Fox televízió értesülései szerint - nem indít pert a volt FBI-igazgató ellen a titkosított dokumentumok kiszivárogtatása miatt.

James Comey 2017 tavaszán történt elbocsátása előtt feljegyzéseket készített a Donald Trump elnökkel folytatott beszélgetéseiről, majd ezeket a dokumentumokat kiszivárogtatás végett odaadta Daniel Richmannak, a Columbia Egyetem jogászprofesszorának, aki jelenleg az ügyvédje is. Richman a feljegyzéseket továbbította a The New York Times című lapnak.

Az FBI ezek után "bizalmasként" titkosította a feljegyzéseket. Az igazságügyi minisztérium főinspektora, Michael Horowitz vádemelést javasolt az ügyben. A tárca vezetése szerint azonban mivel a dokumentumokat a kiszivárogtatásuk után minősítették titkosnak, ezért nincs ok Comey perbefogására.

Michael Horowitz jelentést készített az ügyről, ennek nyilvánosságra hozatalával azonban az igazságügyi minisztérium vár, mert közben vizsgálat folyik a 2016-os választási folyamat során
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:10
CNN hírtelevízió: Assange 2016-ban Londonból irányította a beavatkozást az amerikai választásokba
A hírtelevízió egy spanyol privát biztonsági cég által összeállított dokumentumokra hivatkozva közölte, hogy Assange személyesen vett át a 2016-os választásokra vonatkozó, feltételezhetően lopott háttéranyagokat és információkat a londoni nagykövetség épületében.

Az ecuadori kormány számára összeállított, lehallgatásokat és megfigyeléseket rögzítő dokumentumok szerint Assange egyfajta irányító központtá alakította az ecuadori nagykövetséget, és onnan irányította az egyes, a demokratákra és elnökjelöltjükre, Hillary Clintonra nézve potenciálisan terhelő információk kiszivárogtatását. A követség épületében Assange állítólag oroszokkal és "világklasszis" hackerekkel is találkozott, és néha órákon keresztül tárgyaltak. 2016 júniusában például legalább hét találkozója volt oroszokkal, köztük olyan személyekkel is, akik kapcsolatban álltak a Kremllel. A dokumentumok szerint abban a hónapban Assange ötször találkozott az orosz kormány ellenőrzése alatt álló RT-televízió munkatársaival, és kétszer
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 07:06
Lemondott a washingtoni brit nagykövet a diplomáciai táviratok kiszivárogtatása miatt
nevezve Sir Kim távozását.

A brit kormányfő szerint a jó minőségű kormányzáshoz elengedhetetlen, hogy a köztisztviselők teljes körű és őszintén megfogalmazott tanácsokkal láthassák el a kormányt.

Jeremy Hunt külügyminiszter - aki a Konzervatív Párt és a kormány éléről két hét múlva távozó Theresa May tisztségéért verseng hivatali elődjével, Boris Johnson volt brit külügyminiszterrel - szerda délután kiadott hivatalos közleményében felháborodásának adott hangot a diplomáciai táviratok kiszivárogtatása miatt.

Hunt - alig burkoltan visszautasítva az amerikai elnök által a brit nagykövettel szemben használt jelzőket - a közleményben hangsúlyozta, hogy valahányszor Washingtonban járt, mindig megragadta Sir Kim Darroch professzionalizmusa és intellektusa.

A kiszivárogtatás Jeremy Hunt és Boris Johnson kedd esti televíziós kampányvitájában is szóba került.

Hunt egyértelműen kijelentette, hogy ha ő lesz a következő brit miniszterelnök, Sir Kim Darroch marad a washingtoni brit nagykövet,
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 14:32
Képek, videók
Letartóztatva
sanci81
2015. április 16. csütörtök, 15:35
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
munkatársak
eva6
2019. február 02. szombat, 18:57
Munkatársak
cipello
2018. február 01. csütörtök, 22:13
Régi munkatársak, Dömsöd
bodajne
2016. február 26. péntek, 05:24
Munkatársak-Kovácsné Magd
cipello
2014. november 13. csütörtök, 17:22
munkatársak
aruncus
2014. július 28. hétfő, 11:59
Volt munkatársak.JPG
wob
2012. május 03. csütörtök, 08:30
munkatársaim
orban47
2011. július 20. szerda, 16:57
Munkatársaim, kiket soha
szeva953
2010. január 30. szombat, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.