Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:12 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - OEK: Békés megye kivételével mindenütt csökkent a betegek száma
Az OEK becslései alapján a 14. héten az influenzaszerű tünetek miatt országszerte körülbelül 7100-an fordultak orvoshoz. Ez azt jelenti, hogy a betegek száma a megelőző héthez képest nagyjából a felére csökkent. A legtöbb beteget Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, míg a legkevesebbet Heves, Nógrád és Tolna megyéből jelentették - olvasható az OEK jelentésében.

Mint írták, az OEK légúti vírus osztályára a 14. héten 66 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett. Ezek között a főváros és hat megye területéről érkezett mintákban összesen tizenhétben igazolták influenzavírusok jelenlétét, 9 influenza B, illetve 8 influenza A fertőzést azonosítottak.

Az elmúlt héten a betegek mintegy negyede volt 14 éven aluli gyermek, csaknem 37 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt. A 35-59 évesek aránya több mint 28 százalék volt, csaknem 9 százalékuk pedig a 60 éven felüliek csoportjába tartozott.

Az OEK jelentése szerint az elmúlt év 40. hete óta 1866 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OEK légúti vírus osztályán. Ezek között az influenza A és B vírusok eloszlása csaknem hasonló volt, 243 influenza B, illetve 240 influenza A vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az OEK múlt szerdai jelentésében közölte, hogy az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb alá csökkent, vagyis véget ért a járvány.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton azt írta: Európában is visszavonulóban van az influenza, ugyanakkor a szomszédos Szlovákiában az elmúlt héten is nőtt a betegek száma.

Mint írták, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint március 26. és április 1. között tizenkilenc ország számolt be arról, hogy az előző héthez képest kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ezek között tizenöt országban már legalább két egymást követő héten csökkenő tendenciát regisztráltak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. április 12. csütörtök, 16:03
Címkék: Állami Népegészségügyi, Tisztiorvosi Szolgálat, Európai Betegségmegelőzési, Járványügyi Központ, betegek száma, influenzaszerű tünetek,
Kommentek
BÉT - Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma 39,21 milliárd forint volt a múlt heti 39,41 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti elemzésében közölte: hétfőn és kedden kedvező hangulatban zajlott a kereskedés a BÉT-en, azonban kedden napon belül már negatív fordulat indult, és a csökkenés folytatódott a hét további részében. A magyar piacon az esés pénteken állt meg, amikor a BUX végül 0,29 százalékos pluszban zárt.

A vezető részvényekről megjegyezték, pénteken forgott utoljára a Mol osztalékszelvénnyel. Felidézték, hogy az áprilisi 11-én tartott közgyűlésen a részvényesek 107,3 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntöttek. Részvényenként 142,44 forint osztalékot fizettek, ami 4,4 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Az OTP pénteken tett ajánlatot a harmadik legnagyobb szlovén bank, az Abanka megvásárlására. Az Apollo amerikai befektetési alap is benyújtott egy ajánlatot. Mindkét ajánlat 400 millió euró
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 07:04
Hőség - Jelentősen megnőtt az üdítők, sörök és jégkrémek forgalma
Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: az elmúlt napokban ásványvízből több mint duplája, üdítőből, sörből és jégkrémből pedig csaknem 50 százalékkal több fogyott, mint egy átlagos hőmérsékletű nyári napon. Az üzletlánc számít arra, hogy a kánikula erősödésével e termékek forgalma tovább emelkedik.

A kommunikációs igazgató szerint ellátási gondok nincsenek, a CBA üzletei felkészültek a megnövekedett keresletre.

A hőség érzékelhető változást okozott a vásárlói szokásokban is, erősebbek lettek a reggeli és a kora délelőtti, illetve a késő délutáni és az esti órák, viszont a déli időszakban visszaesik a forgalom az üzletekben - jelezte Fodor Attila.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. azt MTI-t arról tájékoztatta, hogy a tavalyi trendeket is figyelembe véve készültek az idei szezonra, így már a meglehetősen esős májusra nagyobb készleteket halmoztak fel az érintett termékekből.

A Tesco áruházaiban is azt tapasztalják, hogy az időjárás erősen
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:22
Donald Tusk támogatja az albán és észak-macedóniai EU-csatlakozási tárgyalások megkezdését
felgyorsítaná az eddigiekben is jól haladó reformfolyamatot, valamint lökést adna a régió más országai számára is, emellett fokozná az érintettek ellenálló-képességét más nagyhatalmak érdekeivel szemben, biztosítaná, hogy továbbra is az EU álljon a térség átalakulásának élén. Szakértők szerint ezzel főként Kínára, Oroszországra és Törökországra utalhattak.

A nyilatkozatot az összes volt szocialista tagország aláírta, az EU soros elnökségét június végéig betöltő, és így semleges szerepre törekvő Románia kivételével. Hozzájuk csatlakozott még Ausztria, Málta és Olaszország.

Az ügy jövő kedden kerül napirendre a tagországok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülésén, majd az állam- és kormányfők hét végi csúcstalálkozóján.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szintén sürgetőleg lépett fel, mindazonáltal valószínűtlennek nevezte, hogy már jövő héten meglesz a jóváhagyás, mivel több országnak is parlamenti döntésre van szüksége ehhez, ami a nyári szünet után szerinte
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:03
Pünkösdi fesztivált rendeznek Magyarpolányban
Grőber József elmondta, hogy a több mint negyed évszázados hagyományokra visszatekintő Magyarpolányi passió című előadást pénteken adják elő.

A darab rendezője Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, zenéjét pedig a Ghymes együttesből is ismert Szarka Gyula szerezte.

A bibliai történetet - a Jézust megformáló hivatásos előadón, Dávid Rolandon kívül - a falu lakói viszik színre Húros Annamária 18. századot idéző jelmezeiben, ördög- és busómaszkokat öltve, zenekari és kóruskísérettel - tette hozzá.

Az előadás a bemutatót követően szombaton és vasárnap, valamint a következő héten, pénteken és szombaton is látható lesz.

Kísérőprogramként helyi képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás a plébánia kertjében, valamint Fabók Mancsi Bábszínháza is fellép pénteken. Szombaton Vitéz László bábelőadására várják a családokat Pályi János előadásában, és fellép a Fricska táncegyüttes.

Vasárnap pünkösdi bohóc szórakoztatja a gyermekeket, fellép a Magyarpolányi Nemzetiségi Tánckar,
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 13:11
Arany Kupa - Keylor Navas ezúttal sem vesz részt a tornán
Ezt Gustavo Matosas, az együttes argentin szövetségi kapitánya erősítette meg azt követően, hogy csapata szerdán felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott a peruiaktól Limában.

A szakvezető kiemelte: a kapust jelölte ugyan a bő keretbe és az utolsó pillanatig számított rá, de elfogadja a döntését, hogy nem tud a nemzeti csapat rendelkezésére állni.

"Keylor nagyszerű ember és megértjük, hogy nem szeretné most otthagyni a családját, amikor bizonytalanná vált, hol folytatja a karrierjét, és fontos döntést kell meghoznia" - nyilatkozta.

Hozzátette: a válogatott számára érzékeny veszteség Navas hiánya, akit a csapat fontos részének tart, de szerinte a keret kapusai képesek őt pótolni.

A helyi sajtó és a válogatott szurkolói részéről azonban már több bírálat érte a 32 éves játékost, aki a nemzeti együttes mérkőzéseinek mindössze 42 százalékán játszott, amióta 2014-ben a Real Madridhoz szerződött. Navas legutóbb 2011-ben szerepelt az Arany Kupán, azóta már három kontinensbajnokságról
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 13:11
Uniós szinten több mint 18 ezer milliárd forint veszteséget okoz a hamisítás
veszteség becsült értéke 223,6 milliárd forint, azaz az érintett 11 ágazat összesített forgalmának 10,5 százaléka. Az elemzés szerint Magyarországon az elmaradt forgalom egy főre jutó értéke évente 22 763 forint.

Az EUIPO immár második alkalommal mérte fel a hamisítás és kalóztevékenység gazdasági hatásait ágazati szinten, a szellemi tulajdonhoz fűződő jogsértéseknek leginkább kitett, fő gazdasági ágazatokban. A tanulmány becslései szerint a 2018-as első elemzés óta uniós szinten két ágazat kivételével mindenhol csökkent az éves elmaradt forgalom: ezek a ruházati cikkek, lábbelik és kiegészítők, illetve a kozmetikai és testápolási cikkek gyártása.

A ruházati cikkek, lábbelik és kiegészítők ágazata mind az értékesítési volumenben, mind a foglalkoztatásban a legnagyobb az összes vizsgált ágazat közül. Becslések szerint az ágazat elmaradt forgalma uniós szinten évente eléri a8844 milliárd forintot, azaz az összesített értékesítés 9,7 százalékát - közölte az EUIPO.

Magyarországon a ruházati
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 09:41
BÉT - Az OTP kivételével estek a nagy papírok
A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: mérsékelt emelkedéssel indult a kereskedés, a nap második felében azonban kicsit elveszett a lendület, zárás előtt már több nyugat-európai tőzsde is negatív tartományban tartózkodott. Hasonló képet mutatott a magyar tőzsde is, ahol a közel 1 százalékkal emelkedő OTP-n kívül minden nagy papír ára csökkent, a Richter a keddi gyengélkedést követően tovább esett.

Az elemző kifejtette: a piaci hangulatot tekintve két erő feszül egymásnak, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fednek a keddi, gazdaságtámogató kommunikációja és a továbbra is a levegőben lévő kereskedelmi háborús feszültségek. Mindez a nap végére inkább a kockázatkerülés felé terelte a piaci szereplőket. Hozzátette, szerdán kezdődnek az Egyesült Államok és Mexikó közötti kereskedelmi tárgyalások is, ami szintén a figyelem
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:52
Vida Gábor író lett a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat főszerkesztője
A kinevezés június 1-től lépett hatályba. Vida Gábor eddig a folyóirat prózarovatának vezetője volt, a lap élén Kovács András Ferenc költőt váltotta, aki 2008-tól vezette a Látót.

Az új főszerkesztő a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta: a Látó sta­bil ar­cu­lat­tal ren­del­ke­zik, így mélyreható struk­turális, koncepcióbeli változ­tatáso­kat nem tervez. Úgy vélte, hogy az idén 30 éves folyóirat felnőtté vált, és továbbra is tükrözni kívánja a kortárs magyar irodalom pulzusát határok nélkül. Emlékeztetett, hogy eddig is nyitottak voltak magyar szerzők írásainak közlésére függetlenül attól, hogy hol élnek ők, és ez eddig is így lesz. Úgy vélte, a rendszerváltozás előtti időszakkal ellentétben nincs cenzúra, megszűntek a határok és a korlátok, most viszont a bürokrácia okozza a legnagyobb nehézséget, amely a művészetet, a kreativitást, a gondolkozást megpróbálja beszorítani a maga rossz, absztrakt terminológiájába.

A főszerkesztő úgy ítélte meg, hogy az irodalom helyzete jó, hiszen ma ugyan már
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 13:21
Képek, videók
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
Állami Áruház 15.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 13.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 12.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 11.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 10.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 09.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 08.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 07.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 06.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 05.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 04.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 03.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.