Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:03 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - OEK: Békés megye kivételével mindenütt csökkent a betegek száma
Az OEK becslései alapján a 14. héten az influenzaszerű tünetek miatt országszerte körülbelül 7100-an fordultak orvoshoz. Ez azt jelenti, hogy a betegek száma a megelőző héthez képest nagyjából a felére csökkent. A legtöbb beteget Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, míg a legkevesebbet Heves, Nógrád és Tolna megyéből jelentették - olvasható az OEK jelentésében.

Mint írták, az OEK légúti vírus osztályára a 14. héten 66 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett. Ezek között a főváros és hat megye területéről érkezett mintákban összesen tizenhétben igazolták influenzavírusok jelenlétét, 9 influenza B, illetve 8 influenza A fertőzést azonosítottak.

Az elmúlt héten a betegek mintegy negyede volt 14 éven aluli gyermek, csaknem 37 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt. A 35-59 évesek aránya több mint 28 százalék volt, csaknem 9 százalékuk pedig a 60 éven felüliek csoportjába tartozott.

Az OEK jelentése szerint az elmúlt év 40. hete óta 1866 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OEK légúti vírus osztályán. Ezek között az influenza A és B vírusok eloszlása csaknem hasonló volt, 243 influenza B, illetve 240 influenza A vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az OEK múlt szerdai jelentésében közölte, hogy az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb alá csökkent, vagyis véget ért a járvány.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton azt írta: Európában is visszavonulóban van az influenza, ugyanakkor a szomszédos Szlovákiában az elmúlt héten is nőtt a betegek száma.

Mint írták, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint március 26. és április 1. között tizenkilenc ország számolt be arról, hogy az előző héthez képest kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ezek között tizenöt országban már legalább két egymást követő héten csökkenő tendenciát regisztráltak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. április 12. csütörtök, 16:03
Címkék: Állami Népegészségügyi, Tisztiorvosi Szolgálat, Európai Betegségmegelőzési, Járványügyi Központ, betegek száma, influenzaszerű tünetek,
Kommentek
BÉT - Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint
Török Lajos a keddi negatív korrekciót követően a nap folyamán mérsékelt elmozdulásokra számít, a nemzetközi befektetők kivárnak az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerda esti kamatdöntése előtt.

Az elemző az MTI-nek küldött kommentárjában kifejtette, hogy a vezető részvények közül izgalmas lehet az OTP mozgása, amely fontos ellenállási szint közelében tartózkodik. Amennyiben a későbbiekben sikerülne jelentősen áttörnie a 12 800 forintos szintet, komolyabb tér nyílhat az emelkedés előtt.

A Mol árfolyama egyelőre a 3000 forint közelében akadt meg, onnan lefelé korrigált; meghatározó támasza 2900 forintnál található. A Richter jegyzése a hétfői kereskedésben sikeresen törte át a 4900 forintos szintet, így pozitív a rövid távú technikai kép, az emelkedés hamarosan folytatódhat az 5000 forintos szint irányába. A Magyar Telekom árfolyamában a pénteki emelkedést követően negatív korrekció indult, amely a 427-430 forintos szintig folytatódhat - tette hozzá.

A Budapesti
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 08:41
BÉT - Esett a magyar piac
A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: a BÉT-enkisebb elmozdulásokkal a hétfői emelkedés negatív korrekciója zajlott. A forint gyengülése eléggé markáns volt, az euró/forint árfolyam új történelmi csúcsra ért. Nem kifejezetten forintspecifikus mozgás volt, a legtöbb feltörekvő piaci deviza gyengült kisebb-nagyobb mértékben - tette hozzá.

A nemzetközi befektetői hangulatot viszont jelentősen javította, hogy délután kijött egy jelentés, amely szerint Szaúd-Arábiában a korábban vártnál hamarabb normalizálják a helyzetet, a Saudi Aramco szombaton megtámadott egységeiben két-három héten belül vissza tudnak állni a korábbi kitermelési mennyiségre. Az olaj ára ennek hatására jelentősen csökkenni kezdett, a BÉT zárása előtt 6 százalékos mínuszban volt.

Szerdán este 8 órakor lesz az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 17:42
Idei lemezével tér vissza októberben Budapestre Paul Gilbert
Paul Gilbert legutóbb idén áprilisban járt Magyarországon, akkor egy különleges, magyar ritmusszekcióval kiegészített mesterkurzust tartott. Azóta jelent meg a Behold Electric Guitar című anyag, amelyen tizenkét új - egy kivételével instrumentális - dal szerepel - közölte a szervező Livesounds kedden az MTI-vel.

A gitáros tavaly költözött az Oregon állambeli Portlandbe, ahol igyekezett kapcsolatot teremteni a környék legjobb zenészeivel, hogy velük vegye fel új lemezét. Az albumon Brian Foxworth dobol, Asher Fulero billentyűs hangszereken játszik, a New Orleansból beugrott Roland Guerin pedig basszusgitározik. A felvételek a legendás hangmérnök és producer, John Cuniberti irányításával zajlottak, ő az úgynevezett "egymikrofonos" felvételek szakértője. A zenekar egyszerre, egyben rögzítette a dalokat.

A munka nem nélkülözte a drámai fordulatokat: Brian Foxworth a kimerültségtől összeesett a stúdióban, és a mentők vitték el. Bár azóta szerencsére teljesen felépült, a felvételekkel nem lehetett
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 12:51
BÉT - Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde
A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: a szaúdi olajlétesítmények ellen szombaton végrehajtott dróntámadások miatt a nemzetközi hangulat nem volt túl jó, a magyar piacon azonban egyértelműen a vevők domináltak. A vezető elemző szerint a BÉT az elmúlt napok legerősebb napját zárta, a nagy papírok többségének ára emelkedett. A legnagyobb mértékben a Mol és a Richter drágult, előbbit az olajár szárnyalása segítette, míg a jelentős részben exportőr Richter számára a gyenge forint kedvező - mondta.

A Mol 78 forinttal, 2,69 százalékkal 2976 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,71 százalékkal 12 760 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,23 százalékkal 432 forintra gyegült, forgalma 238,6 millió forint volt.

A
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 17:42
Tőzsde - Vegyesen nyitottak a New York-i indexek
kereskedelmi feszültségek miatti aggodalmak enyhülése.

A Hszinhua kínai hírügynökség pénteken közölte, hogy az Egyesült Államokból importált bizonyos agrártermékek, így a sertéshús és a szójabab mentesül a pótvámok megfizetése alól.

Előzőleg Donald Trump amerikai elnök is megnyugtatta a piacokat, mondván, hogy elvileg nyitott egy átmeneti kereskedelmi megállapodás megkötésére is Kínával, jóllehet egy átfogó egyezményt látna szívesebben.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken London kivételével emelkednek az indexek. Péntek délután fél négykor a londoni FTSE-100 index minimális, 0,02 százalékos mínuszban, míg a frankfurti DAX-30 index 0,46 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,32 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1082 dollárt adtak, 0,17 százalékkal gyengült az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,03 százalékkal gyengült a dollár, 108,06 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 15:51
MKIK GVI: csökkent a vállalati konjunktúra mutató a második negyedévben
Az MKIK GVI negyedéves konjunktúra felmérésében júliusban 400 cégvezető véleményét kérdezte meg cégük üzleti helyzetéről és kilátásairól.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az adatokra reagálva az MTI-nek elmondta, hogy enyhe gyengülés érzékelhető a magyar gazdaságban a vállalatok visszajelzése alapján, de még így is az elmúlt években mért legjobb eredmények között van a legfrissebb mutató. Ugyanakkor jelzés értékű, hogy főleg a nagyvállalatok konjunktúra visszaeséssel számolnak.

Az MKIK közleményében rámutatott arra is, hogy a válságnak leginkább kitett ágazatok, az építőipar, az autóipar teljesítménye hatással lesz a gazdaság teljesítményére.

A tájékoztatás szerint az MKIK GVI által számolt második negyedéves bizonytalansági mutató értéke júliusban 38 pontos szinten állt, amely 11 ponttal magasabb az előző negyedévben tapasztalt értékhez képest, ami arra utal, hogy a hazai vállalkozások helyzetértékelése kevésbé vált egyöntetűvé az áprilisi felméréshez
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 14:31
Szállodaszövetség: nagy jelentőséggel bír a kormány szállodaszektort érintő támogatása
Flesch Tamás kifejtette: fontos a kormány által indított 300 milliárd forint keretösszegű Kisfaludy program, hiszen így a szakma olyan támogatásokat kaphat, amely magántőkéhez adódva új szállodák és ezáltal új turisztikai úti célok kialakítását segíti.

Úgy vélte, élénk az érdeklődés a szálloda-beruházások iránt. A városi szállodák kivételével, a vendégek egyre inkább úti célként tekintenek a szállodákra, ez különösen igaz a tematikus, családbarát, illetve egészségturizmussal foglalkozó szállodákra - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a kormány olyan, nagy lehetőséggel rendelkező területeket támogat, amelyek az országimázs és a gazdasági növekedés szempontjából is kedvező változásokat hozhatnak. Ilyen például a Fertő-tó és a Balaton környéke, Tokaj, a Dunakanyar, Esztergom és Visegrád is - sorolta Flesch Tamás.

A műsorban elhangzott: a magyar turizmus növekedése az elmúlt három évben meghaladta az uniós és a világátlagot is, ennek is köszönhető, hogy 2017-ben 13, tavaly pedig 20 új szállodát
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 13:31
OBH: kiemelkedően magas a családjogi ügyek száma a járásbíróságokon
Az első félévében ez az arány országos átlagban 37 százalék volt, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban összesen 23 789, az előző év ugyanezen időszakához képest 2434-gyel több családjogi ügy érkezett a járásbíróságokra.

A családjogi pereken belül minden évben, így ez év első félévében is a legtöbb - 62 százalék - házassági per volt.

Az egyes bíróságok ügyforgalmát tekintve elmondható, hogy a fővárosi kivételével valamennyi törvényszéken az országos átlag feletti a családjogi ügyek aránya, van olyan is, ahol csaknem 50 százalék az arányuk. Az OBH tájékoztatójából kiderül: a Szekszárdi Törvényszéken a legmagasabb ez az arány, 48,3 százalék, de 46,2 százalék a Szolnoki Törvényszéken és a Balassagyarmati Törvényszéken is. A legalacsonyabb, 22,8 százalék ez az arány a Fővárosi Törvényszéken, a második legalacsonyabb a Budapest Környéki Törvényszéken, 37,9 százalék.

Az OBH közlése szerint a növekvő ügyérkezés ellenére az időszerű és hatékony munkavégzés eredményeként 2019 első félévének
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 07:05
Képek, videók
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
Állami Áruház 15.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 13.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 12.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 11.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 10.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 09.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 08.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 07.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 06.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 05.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 04.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 03.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.