Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 10:59 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar-lengyel barátság - Megkezdődött a magyar és a lengyel államfő találkozója Veszprémben
A két köztársasági elnök a felesége - Herczegh Anita, illetve Agata Kornhauser-Duda - társaságában érkezett Veszprémbe, ahol délután a Dubniczay-palotában tárgyalnak, majd sajtótájékoztatót tartanak a városházán.

Áder János és Andrzej Duda este a magyar-lengyel barátság napja alkalmából tartandó díszelőadáson beszédet mond a Hangvillában, szombaton pedig a Szent Mihály-székesegyházban ünnepi szentmisén vesznek részt.

Andrzej Duda Áder János meghívására érkezett Magyarországra a magyar-lengyel barátság napjának tizenkettedik alkalommal megrendezett eseményére, amelynek a házigazdája idén Veszprém. A városban március 19. és 25. között, egész hetes rendezvénysorozattal ünneplik a lengyel-magyar barátságot.

A magyar Országgyűlés 2007. március 12-én a sok évszázados közös történelemre, a két nép barátságára és együttműködésére tekintettel nyilvánította március 23-át a magyar-lengyel barátság napjává, majd március 16-án hasonló határozatot hozott a lengyel Szejm is. Azóta ezt a napot évente felváltva ünneplik a két országban az államfők, valamint a testvérvárosok és a baráti társaságok képviselőinek jelenlétében.

A találkozót 2007-ben Przemysl, 2008-ban Debrecen, 2009-ben Krosno, 2010-ben Óbuda-Békásmegyer, 2011-ben Poznan, 2012-ben Ópusztaszer, 2013-ban Tarnów, 2014-ben Eger, 2015-ben Katowice, 2016-ban Budapest, tavaly pedig Piotrków Trybunalski városában tartották.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 15:31
Címkék: Herczegh Anita, Agata Kornhauser-Duda, Áder János, Andrzej Duda, Szent Mihály-székesegyházban, Andrzej Duda Áder János,
Kommentek
Deloitte: gyorsul a konszolidáció a régiós bankszektorban
teljesítő hitelek aránya és mértéke tovább csökkent.

Meghatározó tendencia a régióban a bankpiaci konszolidáció, amelynek során az eladók az alapvető stratégiájukba nem illeszkedő egységeket értékesítették, a vevők az akvizíciók révén a méretgazdaságosságot és hatékonyságot kívánták növelni - fejtette ki.

A felmérés szerint a tranzakciók számát tekintve a régiós banki fúziók és felvásárlások legaktívabb piaca 2015 és 2019 szeptembere között Ukrajna volt 14 tranzakcióval, amit Szerbia követett 11, Lengyelország 10, Románia szintén 10, és Magyarország 8 tranzakcióval.

A régióban a legaktívabb felvásárló a magyar OTP Bank volt 8 tranzakcióval, amelyet a lengyel állam követ.

A legaktívabb eladók a régióban a Société Générale 6 és a Raiffeisen 5 tranzakcióval. A görög bankok, a Piraeus Bank, a National Bank of Greece, az Alpha Bank és az Eurobank pedig együttesen 12 bankot adtak el 2015 és 2019 szeptembere között.

Bíró Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy további konszolidáció várható
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:52
Sportolási lehetőség és asztalitenisz BL-meccs a Budaörsi Sport Club Napján
korosztály számára sportolási lehetőséget biztosítanak, s a kisebbeknek kialakított játszósarokhoz a Mikulás is ellátogat majd. A nagyobbaknak biciklis bemutatót tart a Fillari Team Budaörs egyesület, továbbá az edzők és versenyzők segítségével a Budaörsi Sport Club mind a hét sportágával megismerkedhetnek az érdeklődők.

A BL-mérkőzés 17 órakor kezdődik, az SH-ITB Budaörsi 2i SC és Metz TT összecsapásán a C csoport második helye, egyben a negyeddöntőbe kerülés lesz a tét. A trió harmadik tagja, a címvédő lengyel Tarnobrzeg már bebiztosította továbbjutását a kieséses szakaszba, míg a magyar és a francia együttes első, franciaországi mérkőzését a Metz nyerte 3-1-re.

A budaörsi városi sportcsarnokban sorra kerülő pénteki rendezvény minden programja díjmentes.

Ezen a napon Pécsen is rendeznek egy nemzetközi asztalitenisz-mérkőzést, a PTE PEAC-Kalo-Méh férficsapata 17 órától, az egyetem Műszaki és Informatikai Kara tornacsarnokában fogadja az osztrák Solex-Consult Wiener Neustadt gárdáját az Európa
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:05
Ezer év történeti fegyverei és vadászati eszközei a Nemzeti Múzeumban
Az Acél és Szív című kiállítás anyaga három magyar magángyűjtemény több mint 450 műremekét mutatja be. A honfoglalástól a 19. századig vonultatja fel a különböző korszakok hadászati és vadászati eszközeit.

A tárlat az egyik beharangozó rendezvénye a 2021-es "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításnak. A rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán kiemelte: az Acél és Szív című tárlat iparművészeti remekműveken keresztül mutatja meg egy-egy kor kultúrájának lenyomatát.

A 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás az 1971-es nagysikerű Országos Vadászati Kiállítás hagyományának folytatása. Az eseménysorozat központi, budapesti kiállítása egy ezeréves séta lesz a magyar vadászati kultúrában - mondta el Kovács Zoltán.

A Nemzeti Múzeum története szorosan összekapcsolódik a magángyűjteményekkel. A Nemzeti Múzeum, szemben sok nagy európai múzeummal, nem királyi gyűjteményből, hanem magánemberek adományaiból jött létre - hangsúlyozta az eseményen Varga
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 13:01
Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Telegdy Ádám hatodik 200 méter háton
A szerda esti program első magyar érdekeltségű döntőjét a nyári kvangdzsui nagymedencés világbajnokságon hetedik versenyző a hatodik idővel (1:51.20) várta.

Telegdy szokásához híven szép tempókkal haladt, de a fordulóknál hátrányba került, így végül a hatodik helyen zárt 1:51.59-es idővel.A számot a lengyel Radoslaw Kawecki nyerte.

Eredmények:

férfi 200 méter hát, Európa-bajnok:

----------------------------------- Radoslaw Kawecki (Lengyelország) 1:49.26 perc2. Christian Diener (Németország) 1:50.053. Luke Greenbank (Nagy-Britannia) 1:50.09...6. TELEGDY ÁDÁM 1:51.59
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 18:41
Milliárdos kárt okozó számlagyár ügyében született ítélet Szegeden
vállalkozásokkal színlelt üzleti kapcsolatban álltak, így jogosulatlanul csaknem egymilliárd forinttal csökkentették a társaságok adófizetési kötelezettségét.

Az egyik érintett cég cseh és horvát gazdasági társaságoktól vásárolt szójaolajat és szójadarát. Annak érdekében, hogy a vállalkozás az áfafizetési kötelezettségét több száz millió forinttal csökkentse, a beszerzéseket belföldiként tüntette fel, és ennek igazolásul fiktív költségszámlákat használt föl könyvelésében és adóbevallásában.

Két kft. lengyel gazdálkodóktól vásárolt tojást, a beszerzéseket azonban magyar cégeken futtatták keresztül, így több mint százmillió forint forgalmi adó megfizetését kerülte el.

Az ügyben más szegedi és környékbeli vállalkozások is érintettek voltak, amelyek az elkövetők által kiállított fiktív számlák felhasználásával csökkentették adófizetési kötelezettségüket.

Mintegy száz ember ellen indult eljárás. A kisebb súlyú bűncselekményeket elkövető és az okozott kárt megtérítő vádlottakat az ügyészség
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 11:10
Orosz házelnök: az Országgyűlés felajánlotta az Állami Dumának az együttműködést az ukrajnai kisebbségek védelm
"Az Állami Dumához (az orosz törvényhozás alsóházához) azzal a kéréssel fordult a magyar parlament, hogy egyesítsük erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy megvédjük a kisebbségek jogait, elsősorban a nyelvtanulás terén. Miután a (Verhovna) Rada (az ukrán parlament) elfogadta a nyelv- és az oktatási törvényt, az Ukrajna területén élő népeket megfosztották ettől a joguktól " - mondta Vologyin a TASZSZ hírügynökség jelentése szerint.

Az orosz házelnök emlékeztetett arra, hogy Ukrajna lakosságának 36 százaléka orosz ajkú, és az ország területén nagy számban élnek magyarok és lengyelek is.

Vologyin arra hívta fel az Európai Parlamentet, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlését (PACE), hogy tanulmányozza az ukrajnai nemzeti kisebbségek helyzetét.

"Ha arról van szó, hogy Ukrajna európai ország akar lenni, akkor elsősorban meg kell szabadulnia az olyan csökevényektől, mint a politikai nacionalizmus. A nacionalistáknak nem szabad
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:51
Kövér: egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni
"a reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (...) sajnos továbbvittük, és ennek (...) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom".

A műsorban a kormánypárti politikust kérdezték a Fiatal Demokraták Szövetségének megalakulásáról. Elmondta: nem akartak se többet, se kevesebbet, mint hogy létrejöjjön a Kommunista Ifjúsági Szövetség mellett egy alternatíva. Arra akarták a figyelmet felhívni, hogy a magyar jogrendszer megengedi párt létrehozását.

Kövér László kiemelte, leszűrték a lengyel eseményekből és a történelmi előzményekből, 1956-ból és 1968-ból, hogy "mindig addig kell elmenni, míg falba nem ütközünk". A "történelmi időkapuk", amelyek nyíltak 1945 után egyszer-kétszer, egy idő után bezárulnak, és "ha nem megyünk el addig amíg lehetett volna, akkor utána szemrehányást kell magunknak tenni, hogy miért nem használtuk ki a lehetőségeket" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mennyire maradt meg ez a mentalitás 2019-re, hogy jogszerűen kell cselekedni, de el kell menni a végsőkig,
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:12
Férfi kézilabda BL - A Veszprém és a Szeged is a második helyen telel
hetedszer nyert a BL-ben - szombaton a horvát PPD Zagreb ellen 33-23-ra -, ami új klubcsúcsot jelent, ráadásul a csapat 2018 után 2019-ben is veretlen maradt hazai pályán.

A Veszprém 38-29-re győzött a címvédő északmacedón Vardar Szkopje otthonában, így hét sikerrel és három vereséggel a B csoport második helyén áll a német THW Kiel mögött.

A C és a D csoport, vagyis az alsó ág küzdelmei lezárultak. A magyar válogatott Jamali Iman csapata, a román bajnok Dinamo Bucuresti, illetve Szita Zoltán lengyel együttese, a Wisla Plock is a rájátszásba jutott. Előbbinek a portugál Sporting CP, utóbbinak a spanyol CD Bidasoa Irun lesz az ellenfele februárban.

Sunajko Stefán és Koncz András svéd együttese, az IK Sävehof, valamint Császár Gábor csapata, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen nem járt sikerrel.

Az A és a B csoport első hat-hat helyezettje jut a rájátszás első fordulójába, ahol a két csoportelsőnek nem kell pályára lépnie. A kieséses szakasz első köréhez két együttes csatlakozik még az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 07:05
Képek, videók
magyar lengyel határ 1938
chillik
2017. november 12. vasárnap, 14:57
Lengyel Magyar két jó bar
1951anna
2013. április 15. hétfő, 07:13
magyar-lengyel két jó bar
mecsery
2010. március 23. kedd, 21:11
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Veszprémben
orban47
2017. április 17. hétfő, 08:05
Veszprémben 2014.08.27..j
dnemethk
2014. október 04. szombat, 23:35
Veszprémben 2014.08.27. (
dnemethk
2014. október 04. szombat, 23:35
0 a Mázásék találkozójáró
lovaszmarika
2019. július 04. csütörtök, 14:01
Árnyak találkozója 01.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:48
Árnyak találkozója 02.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:47
Ujgurok találkozója
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:59
0 Bogarasok találkozója.p
lovaszmarika
2014. szeptember 25. csütörtök, 17:18
0 30 éves találkozója a 8
lovaszmarika
2012. október 28. vasárnap, 15:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.