Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:57 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egyszerű piskóta tészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva.

Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek egy hurkapálcát, hogy a kis résen át a gőz kiáramolhasson a sütőből, majd rácsukom a sütőajtót.

Ha a piskóta idő előtt barnul, egy papírlapot vagy egy alufólia darabot ráteszek a tetejére. Közepes lángon sütöm öt percig, majd kisebbre mérsékelem a lángot. Az első tizenöt percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy "megfázzon" a piskóta. A megsült tésztát a félig nyitott sütőajtó mellett hagyom kihűlni. A már kihűlt süteményt deszkára borítom és aszerint, hogy mi lesz belőle, két-három lapba vágom. Tetszés szerinti krémmel vagy lekvárral megtöltöm, de álljon itt egy nagyon finom piskótatöltelék.
margoka59, 2011. szeptember 16. péntek, 13:40
Címkék: tortaforma kenéséhez, megmosott tojásokat, cukor felével, robotgép vékony, citromlével kemény, felfordított keverőtálból,
Kommentek
Joghurtos meggyes
Amilyen egyszerű, olyan ízletes ez a sütemény!
Megéri összedobni, szuper jó recept!

Hozzávalók:

a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:51
Karamell krémes almatorta
Hozzávalók:
A karamellhez: 10 evőkanál kristálycukor.
A krémhez: 8 tojás, 1 liter tej, 200 gramm kristálycukor, 20 gramm vaníliás cukor.
A töltelékhez: 6-8 alma, 50 gramm vaj, fahéj.
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt + kakaó ízlés szerint.

lkészítés: egy nagyjából 4 literes hőálló tálban vagy tortaformában olvaszd meg a cukrot. Gyakorlatilag fogd az edényt, tedd a tűzre, és addig keverd benne a cukrot, míg elolvad és barnás árnyalatú lesz. Ekkor oltsd el a lángot, majd forgasd úgy az edényt, hogy a karamell teljesen betapétázza annak falait. Ha megvagy, hagyd az edényt kihűlni.

Hámozd meg az almákat, vágd őket félbe, és távolítsd el a magházakat. Helyezd a darabokat a megszilárdult karamellre, a gödrökkel felfelé, ezekbe ugyanis egy-egy kocka vaj jár, aztán szórd meg fahéjjal. Told be a forró sütőbe kb 20
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:04
Kókuszos piskótát sütöttem...
szeretnék hozzáfűzni, hogy először a tejet a cukrokkal, és a kikevert pudinggal kezdjétek főzni. És a tojássárgája szoba-hőmérsékletű legyen, tehát ne hideg, mert akkor a tejbe téve rögtön összekapja. Ha még is hideg a tojássárgája javaslom, hogy óvatosan a tejes keverékből merjetek hozzá, és kavarjátok ki, majd úgy adjátok a pudingos krémhez. A másik, amikor hozzáadjátok a tojásos masszát, akkor a lángot mérsékelni kell alatta, és folyamatosan keverni kell sűrűsödésig, hogy le ne égjen. Aztán ha megfőtt, egyszerűen egy folpackkal fedjétek le, így nem fog bőrösödni. A tésztát pedig nem kell agyonsütni, mert a tojásfehérje és a kókuszreszelék hamar megéghet. Tehát tényleg csak közepes tűznél, és tűpróbáig. Ne legyen se ragacsos, de ne legyen megégve sem. Nekem kicsit rózsaszínű, akkor már jó, és a hústűre már semmi nem
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:14
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!

Ez lett a kedvenc őszi süteményem! Hogy miért? 1. Mert nincs benne liszt, 2. Mert ínycsiklandó sütőtököt tartalmaz! 3. Egy nagyon egyszerű recept, imádom!


A sütőtök hatalmas kedvencünk, ezért a süteményekhez is felhasználjuk. Eddig csak egyszerű pitéket készítettem belőle, de mióta ezt megkóstoltuk, másra nem is vágyik a család! Káprázatos íze van és nem kell piskótát sütni hozzá!



Hozzávalók a túrókrémhez:

500 g tehéntúró

2 tojás

100 g cukor (tetszés szerint több)

1 evőkanál kukoricakeményítő

25 g mák


A sütőtök krémhez:

500 g főtt sütőtök pürésítve

2 tojás

70 g cukor (tetszés szerint több)

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 evőkanál kukoricakeményítő


A szószhoz:

100 g
vorosrozsa66, 2018. október 27. szombat, 17:54
Kókuszos piskótát sütöttem...
Kókuszos piskótát sütöttem, megkentem a krémmel és el is készült a kókuszos madártej szelet


A kókuszos piskóta önmagában is csodás édesség, de ha megkened ezzel a finom krémmel és egy kicsit hagyod a hűtőben lehűlni, pompás édességgel lepheted meg a családot.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

6 db tojásfehérje,
2 evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
6 evőkanál cukor,
20 dkg kókuszreszelék.

A krém hozzávalói:

2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.

Elkészítés

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

2. A tojás sárgájából
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:25
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap. A glazúrt úgy kell készíteni, ahogyan írtam, nem kell főzni. Ha betartod az adagokat, akkor abszolút jónak kell lennie. A víz, az legyen jó forró, úgy dolgozódnak el jól a hozzávalók.
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka

A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros


A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Habos-tejfölös epertorta
Habos-tejfölös epertorta

Egyszerű, habkönnyű és isteni finom!

Hozzávalók
22-26 cm-es formához
3 tojás
10 dkg cukor
7,5 dkg liszt
7,5 dkg zabpehelyliszt
(vagy 15 dkg sima liszt)
3 ek étolaj
3 ek víz
1 kk sütőpor

Krém
30 dkg tejföl
10-12 dkg cukor
0,5 citrom leve
0,5 kg eper
1 csomag zselatin (20 g)
2-4 dl habtejszín

kb. 10 közepes méretű eper

Tetejére
eperszemek
csokilencse (elhagyható)
menta-, vagy citromfű levél

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük néhány percen át. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet és a zabpehelylisztet a sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához adjuk és összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaforma alját
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09
Képek, videók
Egyszerű-tálaló-szekré nye
kathyvp
2018. július 07. szombat, 12:49
az élet egyszerű.png
sz719eszter
2018. június 13. szerda, 14:28
Egyszerű de életmentő táp
pacsakute
2018. február 09. péntek, 21:27
Az élet lehet egyszerü is
csalogany13
2018. február 04. vasárnap, 00:08
Az élet egyszerű....jpg
kkm
2017. július 13. csütörtök, 16:26
Egyszerü ez 01.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:16
Egyszerü ez 02.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:16
Egyszerü vers.jpg
chillik
2017. február 07. kedd, 05:27
Egyszerübb rakott...
simocsi
2017. január 28. szombat, 06:54
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
Egyszerű talptérkép.jpg
pacsakute
2016. november 23. szerda, 23:58
solet-egyszeruen.jpg
snbela44
2016. november 21. hétfő, 07:12
Illatos túrós tortaformáb
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:39
maci tortaforma.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.