Joghurtos meggyes |
 |
Amilyen egyszerű, olyan ízletes ez a sütemény!
Megéri összedobni, szuper jó recept!
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta |
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:51 |
|
| |
Karamell krémes almatorta |
 |
Hozzávalók:
A karamellhez: 10 evőkanál kristálycukor.
A krémhez: 8 tojás, 1 liter tej, 200 gramm kristálycukor, 20 gramm vaníliás cukor.
A töltelékhez: 6-8 alma, 50 gramm vaj, fahéj.
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt + kakaó ízlés szerint.
lkészítés: egy nagyjából 4 literes hőálló tálban vagy tortaformában olvaszd meg a cukrot. Gyakorlatilag fogd az edényt, tedd a tűzre, és addig keverd benne a cukrot, míg elolvad és barnás árnyalatú lesz. Ekkor oltsd el a lángot, majd forgasd úgy az edényt, hogy a karamell teljesen betapétázza annak falait. Ha megvagy, hagyd az edényt kihűlni.
Hámozd meg az almákat, vágd őket félbe, és távolítsd el a magházakat. Helyezd a darabokat a megszilárdult karamellre, a gödrökkel felfelé, ezekbe ugyanis egy-egy kocka vaj jár, aztán szórd meg fahéjjal. Told be a forró sütőbe kb 20 |
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:04 |
|
| |
Kókuszos piskótát sütöttem... |
 |
szeretnék hozzáfűzni, hogy először a tejet a cukrokkal, és a kikevert pudinggal kezdjétek főzni. És a tojássárgája szoba-hőmérsékletű legyen, tehát ne hideg, mert akkor a tejbe téve rögtön összekapja. Ha még is hideg a tojássárgája javaslom, hogy óvatosan a tejes keverékből merjetek hozzá, és kavarjátok ki, majd úgy adjátok a pudingos krémhez. A másik, amikor hozzáadjátok a tojásos masszát, akkor a lángot mérsékelni kell alatta, és folyamatosan keverni kell sűrűsödésig, hogy le ne égjen. Aztán ha megfőtt, egyszerűen egy folpackkal fedjétek le, így nem fog bőrösödni. A tésztát pedig nem kell agyonsütni, mert a tojásfehérje és a kókuszreszelék hamar megéghet. Tehát tényleg csak közepes tűznél, és tűpróbáig. Ne legyen se ragacsos, de ne legyen megégve sem. Nekem kicsit rózsaszínű, akkor már jó, és a hústűre már semmi nem |
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:14 |
|
| |
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem! |
 |
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!
Ez lett a kedvenc őszi süteményem! Hogy miért? 1. Mert nincs benne liszt, 2. Mert ínycsiklandó sütőtököt tartalmaz! 3. Egy nagyon egyszerű recept, imádom!
A sütőtök hatalmas kedvencünk, ezért a süteményekhez is felhasználjuk. Eddig csak egyszerű pitéket készítettem belőle, de mióta ezt megkóstoltuk, másra nem is vágyik a család! Káprázatos íze van és nem kell piskótát sütni hozzá!
Hozzávalók a túrókrémhez:
500 g tehéntúró
2 tojás
100 g cukor (tetszés szerint több)
1 evőkanál kukoricakeményítő
25 g mák
A sütőtök krémhez:
500 g főtt sütőtök pürésítve
2 tojás
70 g cukor (tetszés szerint több)
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál kukoricakeményítő
A szószhoz:
100 g |
vorosrozsa66, 2018. október 27. szombat, 17:54 |
|
| |
Kókuszos piskótát sütöttem... |
 |
Kókuszos piskótát sütöttem, megkentem a krémmel és el is készült a kókuszos madártej szelet
A kókuszos piskóta önmagában is csodás édesség, de ha megkened ezzel a finom krémmel és egy kicsit hagyod a hűtőben lehűlni, pompás édességgel lepheted meg a családot.
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
6 db tojásfehérje,
2 evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
6 evőkanál cukor,
20 dkg kókuszreszelék.
A krém hozzávalói:
2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.
Elkészítés
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
2. A tojás sárgájából |
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:25 |
|
| |
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény |
 |
rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap. A glazúrt úgy kell készíteni, ahogyan írtam, nem kell főzni. Ha betartod az adagokat, akkor abszolút jónak kell lennie. A víz, az legyen jó forró, úgy dolgozódnak el jól a hozzávalók. |
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47 |
|
| |
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka |
 |
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
A kakaós piskótához:
3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor
A kakaós piskóta lekenéséhez:
1 púpozott evőkanál meggylekvár
A krémhez:
25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín
A tetejére:
30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc |
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32 |
|
| |
Habos-tejfölös epertorta |
 |
Habos-tejfölös epertorta
Egyszerű, habkönnyű és isteni finom!
Hozzávalók
22-26 cm-es formához
3 tojás
10 dkg cukor
7,5 dkg liszt
7,5 dkg zabpehelyliszt
(vagy 15 dkg sima liszt)
3 ek étolaj
3 ek víz
1 kk sütőpor
Krém
30 dkg tejföl
10-12 dkg cukor
0,5 citrom leve
0,5 kg eper
1 csomag zselatin (20 g)
2-4 dl habtejszín
kb. 10 közepes méretű eper
Tetejére
eperszemek
csokilencse (elhagyható)
menta-, vagy citromfű levél
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük néhány percen át. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet és a zabpehelylisztet a sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához adjuk és összeforgatjuk.
Egy kapcsos tortaforma alját |
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09 |
|
| |
|
|
|
|