Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:28 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Burgonyás lángos fokhagymásan
Hozzávalók:

2 dl tej
olaj
1 dkg cukor
kevés víz
1,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint fokhagyma
25 dkg áttört, főtt burgonya
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, meleg helyen tartjuk. 1 dl langyos tejben 1 kanálka
cukrot, az élesztőt és kevés lisztet elkeverünk, kovászt készítünk, és hagyjuk,
hogy az élesztő feljöjjön.

A liszthez hozzárakjuk a sót és a burgonyát, kicsit összedolgozzuk. Ezután
hozzáöntjük a kovászt és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk.
Összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A lángos formázásakor kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk
gyors mozdulatokkal. Vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad.

Bő, forró olajban kisütjük.
Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.



tripike, 2014. május 27. kedd, 13:53
Címkék: lisztet tálba, élesztő feljöjjön, liszthez hozzárakjuk, lángos formázásakor, összedolgozzuk, mozdulatokkal,
Kommentek
Vavyan Fable : Hentesnél
Hentesnél

Reggel tíz óra. Az átmenet időszaka, ilyenkor kevesen vásárolnak. Ezt használja ki az idős nő. Kedvére nézelődik, válogat, kérdez.
- De szép az a sertéscomb. Mennyi kilója?
- 1290 Ft, kezit csókolom.
- Legjobban pörköltnek szeretem. Jó szaftosan, galuskával.
- Annak a legjobb, vagy csak simán lesütve, jó fokhagymásan.
- Hát igen. És a lábszár?
- 1890 Ft.
- Az uram szerette nagyon. Kint a telken felállította a bográcsot és hosszú órákat elbíbelődött vele. Aztán 5-6 órán keresztül főzte. Isteni lett a végeredmény. Két éve halt meg. A telken azóta sem jártam. Nem bírja a lábam. Milyen lehet? Biztosan csupa gaz.
- Sajnálom...
- Ugyan. De szép a csirkecomb is. Az mennyi?
- Akciós, a kis kezit csókolom. 590 Ft kilója.
- De szeretem neki a ropogós bőrét, ahogy peckesen aranybarnára sül, rajta a
lilagondolatok, 2017. augusztus 20. vasárnap, 09:03
Mediterrán csirke citromosan, fokhagymásan
Hozzávalók:
1 egész csirke feldarabolva
1 nagy fej fokhagyma
2 citrom
1 csokor friss bazsalikom, kakukkfű vagy majoránna
1/2 dl olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
sült csirke fűszersó
frissen őrölt bors
Elkészítés: A csirkét darabokra vágjuk - használhatunk csak combot vagy csak mellet, szárnyat is -, fűszersóval és frissen őrölt borssal megszórjuk, egy tepsibe lerakosgatjuk. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, de nem hámozzuk meg, a csirke közé szórjuk. A citromot cikkekre vagy kockákra vágjuk, ezt is a csirkedarabok közé rakosgatjuk. A zöldfűszer felét összetépkedjük, és a csirkére szórjuk. Egyenletesen meglocsoljuk az olívaolajjal és a fehérborral, fóliával lefedjük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, grillfokozatra és 200 fokra kapcsoljuk a sütőt, és még 10-15 percet sütjük, amíg a hús szépen megpirul.
.cookta.hu/
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 16:25
Ez az étel valami fantasztikus!
Vaj-puha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve, mind a tíz ujjad megnyalod utána!!

Ez az étel valami fantasztikus! A hús ízes és puha, nem lehet eleget készíteni belőle!

Hozzávalók:

6 szelet sertéskaraj vagy tarja,
6 gerezd fokhagyma
2 kanál paradicsompüré
fél teáskanál rozmaring
fél teáskanál bazsalikom
1 teáskanál édes pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítése:

A paradicsompürét, 2 kanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legalább 2 órán át. Az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húst kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük és öntünk rá pár csepp olajat és 0,5 dl vizet. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát és nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk és ha szükséges öntünk hozzá még egy kevés
horvathnemagdi, 2016. április 01. péntek, 09:39
Zöldbableves, krumplileves - ahány ház, annyi szokás
Bereznai Zsuzsanna: Levesek, mártások és főzelékek az alföldi sváb paraszti és polgári konyhán

ZÖLDBABLEVES
A hajósi parasztcsaládokban a zöldbableves (griana Baunasuppa) legtöbb háznál úgy készült, hogy a zsíron először hagymát dinsztöltek, majd ezután tették bele a felszeletelt babot,
s kavargatva párolták, ha a zsír elfőtt, egy kis vizet öntöttek alá, hogy a gőzben, fedő alatt megpuhulhasson. Ha már félig megpuhult, megszórták egy kis liszttel, tettek rá fűszerpaprikát, sót, borsot, majd felöntötték vízzel, petrezselyemzöldjét tettek bele és megfőzték. Ebbe más zöldség nem kerül. Tálaláskor tejföllel ízesíthették.
Kübler Ferencné Beck Mária konyháján a zöldbablevest más technikával készítették. A zöldbabot nem dinsztelték meg, hanem föltették vízben főni, majd rendes rántás került rá, s egy csipet fűszerpaprika. De az is előfordult, hogy egyéb nyári zöldséget is főztek bele, s zöldpaprikával, érett paradicsommal ízesítették. Hangya Mihályné Fatter Erzsébet a zöldbablevest piros
bkisseva, 2016. január 18. hétfő, 08:41
Cukkinifasírt fokhagymásan – nálunk ez nagy kedvenc!
A zöldségfasírtok közül ezt szeretjük a legjobban, nagyon ízletes!

Hozzávalók:

2 kisebb cukkini
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítése:

A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnik, még adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A felvagdosott petrezselyemzöldet is belekeverjük és vizes kézzel kisebb fasírtokat formálunk a masszából. Forró olajban kisütjük.
forrás:http://finomreceptek.com/
suzymama, 2015. augusztus 07. péntek, 19:19
Pampuska fokhagymásan
Pampuska fokhagymásan

Küldte: Szani konyhája

Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt
2 dl meleg víz
fél kocka élesztő (25 g)
1 k cukor
2 k olaj
1 teás k só

Kence:

1 k olaj
1 k tejföl
1 kis k só
4 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citromlé

Sztori:

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni!
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!
És még egy gyermek versben is szerepel.

Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?
Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,
ide tettem-oda tettem,
utoljára jól megettem:
Hammm!

Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk illetve
horvathnemagdi, 2014. november 03. hétfő, 14:35
Pampuska fokhagymásan
Pampuska fokhagymásan

Küldte: Szani konyhája

Hozzávalók:
Tészta:

40 dkg liszt
2 dl meleg víz
fél kocka élesztő (25 g)
1 k cukor
2 k olaj
1 teásk só

Kence:

1 k olaj
1 k tejföl
1 kis k só
4 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citromlé

Sztori:

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni!
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!
És még egy gyermek versben is szerepel.

Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?
Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,
ide tettem-oda tettem,
utoljára jól megettem:
Hammm!
Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk illetve bedagasztjuk. egy
horvathnemagdi, 2014. szeptember 09. kedd, 07:05
Recept Neked
<< Pampuska fokhagymásan recept


A napokban megcsináltam a fokhagymás pampuskát is, pikk-pakk elfogyott . . .


. . . nem olyan szép, mint a felső, eredeti képen, de nekem a közepe miatt még sütnöm kellett, mert nyers maradt volna, azért hiányzik belőle, mert még melegében kivettem egyet, hogy meg tudjam kóstolni.

Töki pompos



Hozzávalók 4 főre
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg
sarkadykati, 2014. szeptember 07. vasárnap, 20:52
Képek, videók
ördöghal fokhagymásan!
ibolya58
2010. június 20. vasárnap, 18:04
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Élesztő
dandej
2019. május 02. csütörtök, 17:21
Élesztő
eva6
2019. február 12. kedd, 12:32
Élesztő
sanci81
2017. február 05. vasárnap, 19:14
Élesztő.jpg
pacsakute
2015. március 03. kedd, 06:01
eleszto_szorolap.jpg
menusgabor
2011. március 06. vasárnap, 12:24
élesztő1950.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:35
élesztős muffin
ibolya58
2010. február 07. vasárnap, 09:39
egyszerü-élesztős-repe dt
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:37
egyszerü-élesztős kisült
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:36
Liszt Ferenc.jpg
liliana01
2019. szeptember 10. kedd, 19:44
lisztes doboz
eva6
2019. január 19. szombat, 10:31
liszt ferenc művészeti eg
maroka
2018. szeptember 21. péntek, 10:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.