Belépés
2020. január 18. szombat | 3. hét | 18. nap | 06:32 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tisztító kúrák
Értisztítás természetesen : citrom-fokhagyma kúra

A citrom-fokhagyma értisztító kúrához szükségünk lesz:

- 30 gerezd fokhagymára

- 5 darab citrom

- 1 liter víz

Elkészítése: a fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot, héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük, és 1 liter vízzel a főzőlapra helyezzük. De csak az első buggyanásig hagyjuk a tűzhelyen! Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen tároljuk /hűtőszekrény/A napi kupica likőr akár főétkezés előtt, akár főétkezés után fogyasztható.A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 heti alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.

Forrás : Link

Májtisztító kúra keserűsóval !

A kúra leírása

Hozzávalók:
- egy fedeles edény
- 1 nagyobb vagy két kisebb friss grapefruit
- 1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
- 4 evőkanál (100g) keserűsó (magnézium-szulfát)
- 8 dl víz

Olyan napokat válasszunk a kúrára, amikor zavartalanul pihenhetünk. Mivel a szervezetet nagy folyadékveszteség éri, nagyon meleg nyári napokra se időzítsük a kúrát. Már a 2. pohár után erős hasmenésre számítsunk.

1. nap

Csak olyan gyógyszereket vegyünk be, melyek szedése elkerülhetetlen. Még vitaminokat se vegyünk be, sem másmilyen táplálékkiegészítőt. Reggelire és ebédre könnyű, zsírmentes ételeket együnk, kerüljük a fehérjefogyasztást. Ehetünk gyümölcsöket, gyümölcslevet, kenyeret mézzel (de nem vajjal vagy tejjel), héjában sült krumplit vagy egyéb zöldségeket. Ez lehetővé teszi, hogy az epe nagyobb nyomást fejtsen ki a májban. A nagyobb nyomás több kő eltávolítását eredményezi.

14:00 óra
Délután 2 óra után ne együnk és ne igyunk. Ha nem tartjuk be ezt a szabályt, később igen rosszul érezhetjük magunkat. Készítsük el a keserűsó-oldatot: 8 dl vízben keverjünk el 4 evőkanál keserűsót. A keveréket osszuk el négyfelé és tegyük hűtőbe.

18:00 óra
Igyuk meg az első adag keserűsó keveréket. Nevéhez illően elég keserű, aki nem bírja az ízét, esetleg igyon egy-két korty vizet, vagy öblítse ki a száját. A kellemetlen íz egyébként pár percen belül elmúlik magától is. Ha az olajat és a grapefruitot eddig a hűtőben tároltuk, vegyük ki, hogy legyen ideje megmelegedni.

20:00 óra
Igyuk meg a második adag keserűsó-keveréket. Végezzük el az esti teendőinket, készüljünk lassan lefekvéshez. Az időzítés kritikus, ne térjünk el 10 percnél többel.

21:45 óra
Öntsünk 1,5 dl olívaolajat a fedeles edényünkbe (ez lehet egy egyszerű befőttesüveg is). Facsarjuk a grapefruitot az edényünkbe vagy öntsünk hozzá rostos gyümölcslét, így körülbelül 2,5-3 dl folyadékot kell, hogy kapjunk. A rostos lé kb. 2 dl legyen. Zárjuk le az edényt és erősen rázzuk addig, amíg vízszerű folyadékot nem kapunk. Látogassuk meg a toalettet, még ha késünk is a tíz órai italunkkal. Ne késsünk 15 percnél többet.

22:00 óra
Igyuk meg az imént mixelt italunkat, méghozzá állva. Igyuk meg az egész mennyiséget 5 percen belül (a legjobb nagy levegőt venni és egyszerre meginni az egészet). Azonnal feküdjünk le. Ne takarítsuk ki a konyhát, ne rakjuk el a hozzávalókat. Feküdjünk a hátunkra, fejünk alatt egy magas párnával. Próbáljunk mozdulatlanul maradni legalább 20 percig. Ha mindent jól csináltunk, érezhetjük, ahogy a kövek vándorolnak bennünk. Próbáljunk meg minél hamarabb elaludni. Akinek alvási nehézségei vannak, szigorúan természetes alapanyagú altatót vehet be (ezt a 10 órai ital első kortyaival lehet bevenni). (Az amerikai irodalom egy "ORNITHINE" nevű gyógyszert javasol.)

2. nap

Amint felkelünk, megihatjuk harmadik adag keserűsó keverékünket, majd visszafekhetünk pihenni. Ne igyuk meg a harmadik adagot 6:00 óra előtt.

2 órával később
Igyuk meg az utolsó adag keserűsó keveréket. Ismét visszafekhetünk pihenni.

2 órával később
Igyunk gyümölcslevet vagy ásványvizet. Fél órával később gyümölcsöt, majd további egy óra elteltével egyéb ételt is fogyaszthatunk, de ajánlatos kímélő ételekkel kezdeni. Estére teljesen jól kell, hogy érezzük magunkat.

Hogyan sikerült a tisztítókúra?

A salakanyaggal együtt kövek is távoznak. Számíthatunk különböző színű (fehér, sárga, fekete vagy zöld) és méretű (borsó nagyságú és kisebb) kövekre. A tisztítást kéthetes időközönként lehet elvégezni. Sose végezzünk tisztítást, ha nem vagyunk egészségesek.
Forrás : LinkAz izületek tisztítása

Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.

Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:

Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.

Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.

A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

Fontos: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belső vérzést provokálhat!

A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik szerint három napon keresztül igyuk a fent leírt főzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg, azután 6 hónap múlva igyuk ugyanígy, majd 9 hónap múlva újból. Így a meghatározott 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, ami 12 napot jelent másfél év során. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.

A gyengébb szívűeknek egy kíméletesebb időrendet ír elő a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap első három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a főzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló időbeosztás szerint, mint az első alkalommal. Így ebben az esetben évi 12 alkalommal igyuk a főzetet, majd az elkövetkező években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.

A harmadikféle időbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevélfőzet fogyasztása a hónap első és harmadik hetének első 3 napján történik, azaz hétfőn, kedden és szerdán. Így ismételjük egymást követő négy hónapon keresztül. Az elkövetkező években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az első és harmadik hetét.

A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki az étrendünkből. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdődött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk pedig könnyűvé válik.

Az ízületek tisztítása közben a harmadik időbeosztásnál az első és harmadik hét között 11 pihenőnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos időköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Tanácsolom, hogy ezeket az időközöket a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).

Forrás: erintesem.hu
Rizs kúra "Az ízületeink érdekében"

Nem muszáj beletörődni az ízületi fájdalmakba.

Az ízületi tisztítás révén a só lerakódásokon kívül csökkennek vagy megszűnnek az ,,időjárási fájdalmak", az ízületi fáradtság, az oszteochondrózisok (csont- és porcszövetgyulladások) és a fertőzéses nem specifikus sokízületi gyulladások is.

Ízülettisztító módszert szeretnék ismertetni mindenkivel: amely alkalmas az altesti, illetve kismedence gyulladások megszüntetésére is. Az áztatott rizs terápiát Keleten széles körben alkalmazzák. A módszer hosszadalmas, legalább 40 napig tart (de folytatható akár 2-3 hónapig is). A kúra alatt erősen csökkentsük vagy szüntessük meg a konyhasó fogyasztását.

A módszer alkalmazható az ízületi só lerakódások, a húgyivarszervi betegségek (pl.: gyulladások) esetén. Segíti a toxikus anyagok kiválasztódását, javítja az anyagcsere folyamatokat. Elősegíti a testsúly normalizálódását (kövérek és soványak esetén egyaránt). Csökkenti a víznyelőket, megkönnyíti a vesék és a máj működését.

Szükségünk lesz 4 öblös üvegre (pl.: 3-5 dl-es befőttes üveg). Minden üveget számozzunk meg. A legjobb gyógyhatást barna rizzsel érjük el, ha nem kapható: megfelelő az ismert fényezett rizs is.

Az első nap reggel az 1. számú üvegbe 2-3 evőkanálnyi, előzetesen tisztított vízzel alaposan megmosott rizst teszünk, és hideg vízzel felöntjük. Ezután az üveget lefedjük (csavaros tetővel, vagy alufóliával) és a kamrában a polcra helyezzük.

A második. napon az 1. üvegben lévő vizet leöntjük, a rizst átöblítjük, és újra feltöltjük tiszta vízzel, majd az üveget lefedjük és visszahelyezzük a polcra.

Ezután a 2. üvegbe teszünk 2-3 evőkanálnyi jól megmosott rizst, az üveget feltöltjük, lefedjük és az első üveg mellé helyezzük.

A harmadik napon az 1. és 2. üvegekből a vizet leöntjük a rizst átöblítjük, majd az üvegeket friss vízzel felöntjük és lefedjük.

3. üvegbe teszünk 2-3 kanálnyi előzetesen megmosott rizst, feltöltjük, lefedjük és a polcra helyezzük.

A 4. napon cseréljük a vizet az 1. 2. és 3. üvegekben és a

4. üvegbe teszünk 2-3 kanálnyi előzetesen megmosott rizst, feltöltjük, lefedjük és a polcra helyezzük.

Az 5. napon az 1. üvegben lévő rizsről leöntjük a vizet, leöblítjük, vízben só nélkül megfőzzük és reggelire a rizskását elfogyasszuk.

Az üvegbe friss rizsadagot teszünk és a 4. üveg mellé helyezzük. A többi üvegről leöntjük a vizet, leöblítjük a rizst, majd felöntjük.

A 6. napon a 2. üvegben lévő rizst fogyasszuk el kásaként reggelire és ebe az üvegbe kerül az új adag rizs, és így tovább és így tovább.
Fontos, hogy az üvegeket ne keverjük össze, a rizs minden esetben 4 napig ázik. A rizst csak rövid ideig és kevés vízzel főzzük úgy, hogy szokásos főtt rizskását nyerjünk. Néhányan elfogyasztják a kiáztatott rizst nyersen, amely 4 napos áztatás után teljes mértékben ehetővé válik. George Oshawa szerint a nyers, áztatott rizs még a giliszták kiűzését is elősegíti.

Kizárólag a rizskását (só, cukor, olaj nélkül) fogyasszuk reggelire. A kása elfogyasztása előtt 20-30 perccel igyunk meg két pohár vizet. A kása elfogyasztása után 4 órán belül semmit se igyunk, semmit se együnk. 2-3 órával a kása elfogyasztása után általában ,,farkasétvágy" jelentkezik, de álljunk ellen, sem gyümölcs, sem gyümölcslé, de még egy korty víz elfogyasztása is tilos! Mert ilyenkor kezdi tisztítani az ízületeket.

4 óra múlva ihatunk, majd normálisan étkezhetünk. Gyakorlatilag ebédre, vacsorára a megszokott étkezés folytatható, de zárjuk ki a konyhasót, kerüljük a fűszereket, a csípős-savanyú étkek fogyasztását. A kúra idején alkoholos italok fogyasztása szintén kerülendő. Természetesen a só teljes elhagyása táplálkozásunkból szinte teljesen lehetetlen, hiszen az élelmiszeripari termékek túlnyomó része sóval készül. De a só mentes (sószegény) diéta lényeges része az áztatott rizs terápiának, jelentősen javítja annak hatékonyságát.

A rizsterápiának ellenjavallata nincsen, negatív hatása szintén nem szokott előfordulni.

A túlzottan elsalakosodott egyének esetében előfordulhat különböző mértékű gyengeségérzet a kúra során. Ebben az időszakban érdemes egy kicsivel többet pihenni, lassítani vagy egyszerűen a jelenséget figyelmen kívül hagyni. A többi időszakban érdemes aktívan többet mozogni.

A terápia vége felé megfigyelhető, hogy vizeletünk zavarossá és nyálkássá válik. Ezek a jelenségek a tisztulási folyamat normális velejárói.

A rizsterápiát elegendő évente egy alkalommal elvégezni. Például nagyon ajánlatos a tél végén kezdeni és a tavasz elején befejezni (február-április között). Ebben az időszakban leginkább igényli szervezetünk a megtisztulást, nyilván azért, hogy a természettel együtt megújulhassunk. Ha valaki 2 vagy több alkalommal is nekiáll a kúrának, hátránya nem lesz belőle.

Nagyon jó, ha az egész család rész vesz a terápiában, így mindjárt megoldódik a reggeli kérdése is. Ilyenkor természetesen a szükségletnek megfelelő rizsmennyiséget nagyobb (0,5 l-es vagy 1 l-es) öblös üvegekben áztatjuk.

Az ízületek tisztításával foglalkozó írásomra, illetve a rádióban elhangzott riport kapcsán nagyon sokan megkerestek levélben és telefonon. Többen felvetették, hogy az áztatott rizskúra túlságosan hosszadalmas (1,5-3 hónap) és sokat kell vele nap, mint nap foglalkozni.


Főleg nekik kívánok válaszolni az alábbiakban:
A szervezet só lerakódások eltávolításának egy nagyon sikeres módszere azon a megfigyelésen alapszik, hogy a rizs kiszedi, kiszívja a kötőszövetekből mindazt, ami ott lerakódott és lerontotta azok hajlékonyságát és rugalmasságát.

Rövidített kúra:Tehát 1 pohár rizst egy éjszakára áztassuk be (egyesek 2-3 napot is ajánlanak, ilyenkor az áztató vizet naponta cseréljük, hogy a kiszívó hatása a lehető legjobb legyen). Másnap a vizet öntsük le, majd öntsük fel 2 pohár friss vízzel, és készre főzzük (amíg az összes vizet a rizs felveszi). A megfőtt rizst alaposan öblítsük le folyóvízzel a nyálkaanyagok érdekében, majd az adagot osszuk 4 egyenlő részre, és 4 óránként 1-1 porciót fogyasszunk el, de mindegyik előtt 20 perccel igyunk meg egy félpohárnyi vizet. A nap folyamán bármikor igyunk még meg egy pohárnyi erős csipkebogyó teát. A következő nap kötelezően fogyasszunk el 0,5 kg főtt céklát vagy 20 dkg almát (böjti nap).

Ez a módszer a leghatásosabb a Holdhónap 10. és 24. napján kezdve.

Kiváló testsúlycsökkentő hatást is elérünk. A két fent leírt procedúra jelentősen segít a lábunkon ,,sarkantyúk", meszes spórák okozta kellemetlen fájdalmak esetében.

2-3 nap múlva az eljárás megismételhető. Nem javasoljuk viszont a kúra több napon keresztüli folytatását!

Forrás : Link

SZERVEZET-MREGTELENTS KOMPLEX RENDSZERE - : Link

Tisztítsuk meg a szív koszorúereit ezzel a 3 természetes hozzávalóval!

A következő 3 természetes alapanyag elhárítja az esetleges eltömődéseket, megszabadít a zsíros lerakódásoktól is.

Keverjük össze ezeket az alapanyagokat, és máris kézbe vehetjük az egészség forrását. A gyógyital védi a májat, óv a vírusok, baktériumok támadásaitól, antioxidáns tartalmának köszönhetően küzd a szabadgyökökkel, és erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

8 citrom
4 liter tiszta víz
4-5 cm-es gyömbérdarab
8 cikk fokhagyma

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a citromokat, majd vágjuk fel kockákra. A gyömbért és a fokhagymákat is hámozzuk meg, majd az egészet turmixoljuk össze. Ha ez kész, akkor öntsük fel 4 liter vízzel, és főzzük fel. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Töltsük át üvegekbe és tároljuk utána a hűtőbe.

Mindennap igyunk az egészséges nedűből. Étkezések előtt két órával kell egy fél pohárral meginni, üres gyomorra. Ennél hatásosabb természetes artériatisztító szer nem létezik.

Forrás : Link
jupiter21, 2016. január 18. hétfő, 11:08
Címkék: George Oshawa, citrom-fokhagyma értisztító, fokhagymát lehéjazzuk, főzőlapra helyezzük, első buggyanásig, napi kupica,
Kommentek
Hasznos tudnivalók
kínálta meg uralkodóját. A női trükk csak félig-meddig vált be, hiszen bár ízlett a sütemény, a herceget mégsem sikerült becserkészni. Viszont a herceg nővére, Marie, már sokkal sikeresebb volt a szerelemben: ő a francia trónra áhítozott, és miután XV. Lajos nőül vette, magával is vitte a madeleine receptjét Versailles-ba.

MAKROBIOTIKUS DIÉTA
Az 50-es évek Franciaországát rázta meg először e tan feltűnése, ugyanis itt kezdte meg európai működését a japán zen buddhizmus képviselője, George Oshawa. Filozófiai rendszere az ősi Jin és Jang ellentétes princípiumainak kibékítésén, a harmónia megteremtésének igényén alapul, és szerinte ennek eléréséhez nemcsak a szellemnek, hanem a testnek is erőfeszítéseket kell tennie. Így aztán szigorú szabályok betartásán alapuló diéta lesz annak a sorsa, aki pont erre az egyensúlyra szeretne eljutni. Bár szabadon ehet teljes kiőrlésű gabonaféléket és szárított zöldségeket, de tiltott számára a gyümölcs, a hús és még teázni is csak mértékkel lehet. A
aprochef, 2009. július 27. hétfő, 19:42
HASZNOS TUDNIVALÓK 9
MAKROBIOTIKUS DIÉTA
Az 50-es évek Franciaországát rázta meg először e tan feltűnése, ugyanis itt kezdte meg európai működését a japán zen buddhizmus képviselője, George Oshawa. Filozófiai rendszere az ősi Jin és Jang ellentétes princípiumainak kibékítésén, a harmónia megteremtésének igényén alapul, és szerinte ennek eléréséhez nemcsak a szellemnek, hanem a testnek is erőfeszítéseket kell tennie. Így aztán szigorú szabályok betartásán alapuló diéta lesz annak a sorsa, aki pont erre az egyensúlyra szeretne eljutni. Bár szabadon ehet teljes kiőrlésű gabonaféléket és szárított zöldségeket, de tiltott számára a gyümölcs, a hús és még teázni is csak mértékkel lehet. A ,,light" ágazat képviselői néha fogyaszthatnak halat; gondolom azért, mert ők inkább egészséges életösztönükre hallgatnak, mintsem fantáziaszegény étrendjük előírásaira.
MANCHEGO
Ezt a spanyol eredetű, pikáns ízű kemény juhsajtot eszegethette vándorlásai során Don Quijote is, hiszen La Mancha pásztorai mindannyian ismerték
bulac57, 2007. július 19. csütörtök, 00:36
Képek, videók
George Orwell - Reménytel
sanci81
2018. február 04. vasárnap, 18:43
George Orwell idézet
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:05
orwell_george_orwell_i dez
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:34
Georges Seurat
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:54
george michael
anitazs
2017. február 05. vasárnap, 11:04
0 Money St-George-And-The
lovaszmarika
2016. augusztus 01. hétfő, 17:51
george-gordon-noel-byr on-
fiducika
2016. január 31. vasárnap, 22:08
George W. Bush
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:05
George Eads
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:32
george-gordon-noel-byr on-
borigit
2015. június 21. vasárnap, 07:22
George
winxclubervin
2015. június 11. csütörtök, 17:32
Fokhagyma és citrom
cipello
2014. június 01. vasárnap, 17:32
citrom fokhagyma.jpg
snbela44
2014. május 13. kedd, 04:12
fokhagyma-citrom.jpg
sarkadykati
2013. október 25. péntek, 20:03
fokhagyma-citrom-elixi r.j
sarkadykati
2013. október 25. péntek, 20:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.