Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:16 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tűz
,,Sem a műveltség, sem a tökéletes előadásmód, sem a kiváló elmebeli képességek, sem az ékesszólás virágai, sem az emberi jóindulat nem pótolhatja a tűz hiányát. Az imádság tűzben száll fel Istenhez. A lángok utat készítenek és szárnyakat adnak az imának, kedvessé teszik Isten előtt, és megtöltik erővel. Miképpen nincs illatáldozat tűz nélkül, ima sincs lángok nélkül."

-E. M. Bounds-
kalmanpiroska, 2018. november 09. péntek, 11:25
Címkék: tökéletes előadásmód, kiváló elmebeli, ékesszólás virágai, emberi jóindulat, imádság tűzben, lángok utat,
Kommentek
Húsvét hétfő
elsősorban a fiatalságnak ünnepe.

A világias jellegű öntözés, locsolkodás bemutatása voltaképpen kívülesik könyvünk magunkszabta keretein, így csak röviden, egy-két adalékkal utalunk rá. Archaikusabb jellegű tájainkról idézünk, ahol a szilaj szokást még a közösség paraszti formakészsége szabályozta.

Az erdélyi Nyárád mentén a múlt század végén minden valamirevaló székely legény kötelességének tartotta, hogy húsvét napjára virradóra kedvesének kapujára vagy más feltűnő helyre szép fenyőágat tűzzön. Ha a falunak nem volt fenyvese, elmentek érte a negyedik, ötödik határba is. Ha pénzért vagy szép szóért nem kaphatták meg, ellopták. Két-három fenyőágat szépen összekötöttek, és papírszalagokkal, tojásokkal díszítették föl. A legjobb táncosoknak vőfély volt a neve, az ő feladatuk volt húsvéthétfőn a hajnalozás. Minden házba, ahol fenyőágat találtak, bementek a legények, és a lányokat derekasan megöntözték. Azt mondogatták, hogy ez azért történt, hogy a ház virágszála el ne
taltos1, 2019. április 22. hétfő, 23:07
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2019-04-22)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Nyíltság hatja át.

Tűz- Őselem: a meghajtó és a pusztító energia.

Légy óvatos, törekedj az önuralomra. Eredetiség és fellobbanó értelem, ötletek jellemzőek a tűz energiájára. Vigyázz, mert ami kiég, az megsemmisül. Csak ami lángol, az létezik energiája teljében. Ez a lap arra figyelmeztet, hogy a lángoknak táplálásra van szükségük. A tűz az életerő, a szenvedély a megtisztulás, a bűnhődés szimbóluma. Alkotóerőt, tettvágyat, esetleg meghasonlást is jelenthet. Egyike a négy őselemnek. Ellentétével, a vízzel együtt az univerzum poláris princípiumai. A tűz a maszkulin, az aktív, a jang - a víz a feminin, a passzív, a jin. Együtt alkotják minden élet forrását. Pusztító ereje képes mindent az ősállapot egységébe visszarendezni. Kapcsolatba
agica2004, 2019. április 22. hétfő, 19:27
Szólj, Uram!
Szólj, Uram!

Mint az ifjú Sámuel egykor, régen
felserkent isteni szóra lelkesen,
midőn égi hang rezdült át a légen,
átadta magát Urának teljesen,
úgy állunk mi is most, ünnepi csendben,
minden szívet szent lelkesedés fon át
s minden ifjú ajakról ez ige rebben:

,,Szólj Uram... Szavadra mozdul táborunk,
e kicsiny, de lelkes és hívő sereg
s mindent, mi miénk, oltárodra hozunk,
mert ki Néked él, magáé nem lehet!
Tiéd a szívünk: Téged szeret hévvel,
Tiéd az erőnk: teérted síkraszáll,
Tiéd a lényünk, minden érzeménnyel.
Kincsünk s mindenünk szolgálatodba áll.

Szólj Uram... Puszta szavad világot szül
és formál édeni, csodaszép létet,
használj fel Urunk, minket is eszközül,
oly boldog lelkünk, ha szolgálhat Néked!
Építjük mi is, ott, hol a bűn tanyáz
a Te dicső-szép, isteni országod,
hogy szűnjön a bűn, nyomor és fájó gyász
s hozzunk a földre mennyei világot!

Szólj
kalmanpiroska, 2019. április 22. hétfő, 16:20
Hm...
"A Molyember, mint Szellemlény

Ha már az ember megkísérli beletenni ezt a teremtményt egy Mage kalandba, akkor mindenképp elgondolkodik azon, hogy vajon milyen kategóriába is lehetne besorolni. Egyszerűbben fogalmazva, mi is ez a lény?

Nos, ha kicsit áttekintjük a céljait és azt, hogy milyen földöntúli képességeket társítanak hozzá, akkor mindjárt könnyebb lesz elhelyezni a Mage világában (illetve kreatív Mesélők könnyedén áthelyezhetik más WoD szerepjátékokba is).

A legtöbben úgy vélik, hogy a Molyember(ek) a jövőbeni katasztrófák helyszínén bukkannak fel, hogy az embereket figyelmeztessék a közelgő veszélyre. Néhányan a szemtanúk közül látomások formájában - meglehetősen pontos - információkat kapnak a bekövetkező eseményekről.

Nos szerintem a legésszerűbb, ha úgy kezeljük, mint bármely más Mezsgyén túlról származó szellemet. A Molylepke egyébként, mint szimbólum már az emberiség hajnala óta a misztikum és a jövő jelképe. Ősi barlangrajzokon is
eposz, 2019. április 22. hétfő, 05:33
Több hektáron kigyulladt az aljnövényzet Soroksáron
Kisdi Máté elmondta: a lángok Soroksáron a Szamaránszki dűlő, a Vecsési út és a Szérűskert utca által határolt hétvégi házas övezetben csaptak fel. A tűzben elégett két kisebb hétvégi ház és több melléképület is.

A tűz által érintett több tízezer négyzetméteres területet tizenegy vízsugárral - tizenkét tűzoltógépjármű és vízszállító járművek segítségével - határolta körül több mint ötven fővárosi tűzoltó, gyáli és a rózsadombi önkéntes tűzoltók együttműködésével. Az oltási munkákat a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 22:05
Szent István Rádió - Nagyszombat
lehetőség van imádságra a szentsír előtt. Ezen a napon készülődünk a feltámadás örömére. Ilyenkor betölti lakásainkat, családjainkat és szívünket a csend, amely segít Krisztus szeretetének-halálának titkában elmélyedni. Nagyszombat - Jézus a sírban pihen, a hívek felkeresik a templomokban felállított szentsírt.
Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Húsvét éjszakáján az egyház talán legszebb ünneplése jeleníti meg számunkra a szent titkokat. A liturgia szimbólumaiban megjelenik a fény és a sötét, a tűz és a víz, a nap és a csillagok, hogy együtt magasztalják a feltámadott Krisztust, aki legyőzte a sötétséget, a halált. A liturgia sötétben kezdődik, abban a sötétben, amely a világra borult Krisztus halála után. Amikor úgy látszott, hogy a halál legyőzte az életet, a bűn legyőzte Krisztust. Ebben a sötétben gyullad meg a remény: Krisztus feltámadásának fénye.
A vigília szertartása négy, jól elkülönülő lényegi részből áll: a fény liturgiájából, az igeliturgiából, a vízszentelésből és az
maroka, 2019. április 21. vasárnap, 20:33
Harmonia.......
felséges nyugalmát! Az oroszlán hímet kiszolgálják feleségei, csak a nőstények vadásznak, a hímek dolga csak a családalapítás. Sörénye a hajjal, az erővel, az egóval analóg. Bánj ma többet hajaddal, ápold alaposabban,mint szoktad. Menj fodrászhoz. Az Oroszlán csillagképre is utalhat a kártya, ezért érdemes a HarmoNet horoszkóp oldalán is körülnézned!

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek forró, kihasználó, akár megalázó, az érdekekről és az önzésről szóló, ugyanakkor mégis nemes, felemésztő tűzzel égő önalávetéssel - leigázással járó szerelem. Párkeresőknek méltatan, de nagyon vonzó partner.

Személyes üzenete:
Nézd meg, mit üzen mára az Oroszlán csillagjegy szülötteinek a horoszkóp! Még akkor is, ha nem ebben a jegyben születtél!
Min kell úrrá lenned? Tulajdonság vagy éppen egy élethelyzet, ami felett időlegesen elvesztetted, s ezért vissza kell szerezned az uralmat? Olvasd el hívószavadat, az segíthet eligazodni.
A kártya anyagi bőséget, pénzt, elismerést hoz
agica2004, 2019. április 21. vasárnap, 14:31
Nagyszombat és húsvéti vigília
lehetőség van imádságra a szentsír előtt. Ezen a napon készülődünk a feltámadás örömére. Ilyenkor betölti lakásainkat, családjainkat és szívünket a csend, amely segít Krisztus szeretetének-halálának titkában elmélyedni. Nagyszombat - Jézus a sírban pihen, a hívek felkeresik a templomokban felállított szentsírt.
Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Húsvét éjszakáján az Egyház talán legszebb ünneplése jeleníti meg számunkra a szent titkokat. A liturgia szimbólumaiban megjelenik a fény és a sötét, a tűz és a víz, a nap és a csillagok, hogy együtt magasztalják a feltámadott Krisztust, aki legyőzte a sötétséget, a halált. A liturgia sötétben kezdődik, abban a sötétben, amely a világra borult Krisztus halála után. Amikor úgy látszott, hogy a halál legyőzte az életet, a bűn legyőzte Krisztust. Ebben a sötétben gyullad meg a remény: Krisztus feltámadásának fénye.
A vigília szertartása négy, jól elkülönülő lényegi részből áll: a fény liturgiájából, az igeliturgiából, a vízszentelésből és az
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:30
Képek, videók
karácsonyi tűz lángja1228
maroka
2018. december 28. péntek, 17:23
A Tűz ura.jpg
pacsakute
2018. november 19. hétfő, 19:02
Tűz esetén
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:18
Tűz és Víz
sanci81
2018. július 01. vasárnap, 17:33
Tűz és víz
sanci81
2018. május 13. vasárnap, 17:13
Hold és tűz
sanci81
2018. május 06. vasárnap, 16:24
A tüz szelleme 01.jpg
chillik
2018. április 17. kedd, 06:27
A tüz szelleme 02.jpg
chillik
2018. április 17. kedd, 06:26
A tüz szelleme 03.jpg
chillik
2018. április 17. kedd, 06:26
2. nap - előadás 003.JPG
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (9).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (8).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (5).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (3).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (2).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.