Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 21:59 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tűz
,,Sem a műveltség, sem a tökéletes előadásmód, sem a kiváló elmebeli képességek, sem az ékesszólás virágai, sem az emberi jóindulat nem pótolhatja a tűz hiányát. Az imádság tűzben száll fel Istenhez. A lángok utat készítenek és szárnyakat adnak az imának, kedvessé teszik Isten előtt, és megtöltik erővel. Miképpen nincs illatáldozat tűz nélkül, ima sincs lángok nélkül."

-E. M. Bounds-
kalmanpiroska, 2018. november 09. péntek, 11:25
Címkék: tökéletes előadásmód, kiváló elmebeli, ékesszólás virágai, emberi jóindulat, imádság tűzben, lángok utat,
Kommentek
Rudolf Steiner: Szellemi hierarchiák
Rudolf Steiner: Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban (2. részlet)

(Elhangzott 1909. április 12-én, Düsseldorfban)

,,Nézzünk egy egyszerű leckét az ősi emberi bölcsességből. A múlt tanítója így szólt: Figyelj meg egy égő tárgyat, amint a tűz elemészti. Két dolgot látsz ezen az égő tárgyon. Az egyiket a régi időkben ,,füst"-nek nevezték, és még ma is így hívhatjuk, a másikat ,,fény"-nek. Mert ez a két természeti jelenség lép fel, ha egy tárgyat megemészt a tűz: egyrészt fény, másrészt füst. A szellemi látó a tüzet a füst és a fény között állónak látta, és azt mondta, hogy mindkettő a lángból születik.

Tisztában kell lennünk egy igen egyszerű, de nagyon fontos ténnyel a tűzből született fénnyel kapcsolatban. A legtöbb ember, ha megkérdezzük, látja-e a fényt, azt feleli, természetesen látja. Pedig ez a válasz abszolút téves, mert a fizikai szem valójában nem látja a fényt. A fény révén látjuk a szilárd, cseppfolyós, gáznemű tárgyakat,
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:32
Az ember mint a teremtő [...]
egyes bolygói, a Szaturnusztól egészen befelé a Holdig, mind benne volt ebben a régi Szaturnuszban, mely mint tudják, tisztán hőéterből állt. Tehát a Szaturnusz még a levegő sűrűségét sem érte el, mert éppenséggel hőéterből állt, és ugyancsak éteri oldottságban tartalmazta a később önállóvá alakuló, individualizálódó bolygókat.

A földfejlődés második metamorfózisaként aztán megkülönböztetjük azt, amit összefoglalóan a régi Nap-metamorfózisnak neveztem. Itt az történt, hogy lassanként a Szaturnusz tűzgömbjéből kiformálódott a levegőgömb, a Nap fényáramokkal átjárt, átragyogott, átvilágított csillogó levegőgömbje.

Aztán itt van a harmadik metamorfózis, ebből - miután ismételte a régi állapotokat -, egyrészt kikerekedik a napszerűség, mely még a Földet és a Holdat is átfogja, másrészt a külső szféra, melyhez a leváló Szaturnusz tartozik, amint az a ,,Szellemtudomány körvonalai"-ban le van írva.

De a Hold-metamorfózis során egyidejűleg megtörténik az is, hogy a Nap
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Az ember mint a teremtő [...]
tennünk magunkban a legelő tehén képét, s azt, hogy alatta a föld vidám izgalomban van; mikor ezek a lények ott fönn ígéretesen legelnek, ott alul az elemi szellemek ujjonganak, hiszen általuk kaphatják meg kozmikus táplálékukat. Le kellene festeni azt is, ahogyan, a sas körül lebegve elemi szellemek táncolnak ujjongva. Ez is a szellemi realitás festett képe lenne, benne mutatná a fizikait a szellemi valóságban. A sas a maga aurájában folytatódva mutatkozna, s az aurában a levegő szellemei és a levegőben élő tűz-szellemek öröme látszana.

Látnánk a tehén különleges auráját; egészen kozmikus ez az aura, igen ellentétes az állat földi létével. S látszana a földbéli elemi szellemek pezsgő vidámsága, mikor észlelik, hogy amit elvesztettek, mert a földi sötétségben kell életüket tengetniük, az most megjelenik számukra: a Napot láthatják a tehenek által ezek a szellemek. A földben lakozó elemi szellemek nem örülhetnek a fizikai Napnak, de igenis örülnek a kérődzők asztráltestének.

Igen, kedves
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Az ember mint a teremtő [...]
halálát leli. A fény úgy hat a molyra, hogy az át kell adja magát a halál-keresésnek. Ebből megismerhetjük a fény hatását az élőre.


Most csak aforisztikusan jelzem - holnap és holnapután majd kissé jobban megnézzük -, hogy a lepke nem tud a fényforrásig jutni, hogy magát belevesse, mármint nem tud a Napba jutni, csak szeretne. Olyannyira szeretne, ahogy a molylepke is az Önök ágya mellett bele akarja vetni magát a lángba, hogy ott elpusztuljon. A moly beleveti magát a lángba és a fizikai tűzben leli halálát. A hernyó is keresi a Napból érkező lángot, de belevetni nem tudja magát. Az átmenet a fénybe és a hőbe nála szellemi marad. Szellemi szinten jut át a naphatás egésze a hernyóig, és a hernyó követi azt. Minden napsugarat követ, együtt halad a napsugárral. Ahogyan a molylepke a lángba veti magát, s egész moly-anyagát átadja a fénynek, úgy szövi bele a hernyó is lassan a maga hernyó-anyagát a fénybe. Éjjel abbahagyja, nappal folytatja, és így megszövi-fonja maga körül a gubót. A gubó
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Szellemi hierarchiák
hierarchikus fok között van egy ilyen "lemaradt" fok, akik különböző okok miatt maradtak le. Ők az ún. luciferi lények, akik nem gonoszak, hanem egoisták, akik épp azért luciferiek, mert nem állnak be a nagy tervbe, hanem saját útjukat járják.

Az aionok felett találhatóak a harmadik hierarchia lényei, az angyalok, arkangyalok és archék. Az angyalok (félhomály szellemei) fő feladta az egyes emberek szellemi és spirituális vezetése. Az ember életcéljának beteljesítésében segít.

Az arkangyalok (tűz fiai) ennél magasabban állnak és ők népeket, nemzeteket vezetnek. Minden népnek van egy arkangyala, aki az adott nép küldetését segíti. Ezenkívül korokat is ők vezetik, és körülbelül 600 évente cserélik egymást. Jelenleg Michael arkangyal uralkodik, aki 1899-ben váltotta Gábriel arkangyalt.

Az archék (személyiség szellemei) pedig kultúr korszakokat vezetnek.

Ezen magasabb hierarchikus lények nem rendelkeznek az emberhez hasonlóan szabad akarattal. Ők a magasabb lények
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:07
ooOoo
Semmi más nem történik. És mégis hirtelen úgy tűnik a számukra, mintha a gyermek mindegyikükhöz szólana, anélkül azonban, hogy kinyitná száját. És ez a szavak nélküli beszéd, mégis minden szónál világosabb.

A gyermek először a Haragra néz, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te mérgelődsz Istenen és a világon, az emberek rendetlenségén, a hatalmon lévők arroganciáján és az elnyomottak ostobaságán, legfőbbképpen saját fogyatékosságod miatt. Add nekem haragodat! Törd darabokra dühödet, és tedd a tűz parazsába, hogy heve felmelegítse ezt az istállót! Én neked adom türelmemet. Az lassan, de biztosan meg fogja menteni a világot. Legyen türelmed saját magadhoz! Bocsásd meg embertársaidnak tökéletlenségüket! A megbocsátás az egyetlen dolog, ami változtat. Bízz! A jó, ha lassan is, növekszik!" Akkor térdre borul a Harag, és olyan végtelen higgadtságot érez, mint még soha annak előtte.

Ezután a gyermek a Büszkeségre néz, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te nélkülözhetetlenné tetted
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:46
Schvalm Rózsa
láthatáron.

Értelmet nyer a múló idő,
érték a holnap, nem veszendő.
Levetve kopott porsátorát,
nyeri el az én, örök honát.


Most ha hangzik

Most ha hangzik a szó, mélyen szívbe ható,
add meg, Uram, halljam, hitem mában valljam!
Kegyelem hangja az, mentő, vigaszt adó,
Te akaratodban legyen bizodalmam.

Harag napja ha jő, tűzben gerjed heve,
emésztetik abban ország, s az egész föld.
Isten igazságos, az Ő célja nemes,
hamuból a gyémánt ragyog tisztán fénylőn.

Útján hozzáfordul majd a tévelygő nép.
Közös akarattal, megtisztult ajakkal,
segítségül hívja, szólítja szent nevét.

Szolgálja hű szívvel, tiszta lelkülettel,
cselekedetében meg nem szégyenül,
szent hegyére tekint mély tisztelettel.
menusgabor, 2019. január 16. szerda, 17:00
Huszonöt autó égett ki egy tárolóépületben Kaposváron
A megyei katasztrófavédelem a honlapján azt írta: a somogyi megyeszékhely külterületén, Új-Zaranypusztán álló ingatlanban keletkezett tűzhöz elsőként a város hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai érkeztek és négy vízsugárral kezdték meg az oltást.

A vízutánpótlásról szigetvári, dombóvári, nagyatádi tűzoltók gondoskodtak és a helyszínre érkezett egy erőgép is, segítve az épület bontását, az ott tárolt, egyébként használt járművek mozgatását. Az eset során senki sem sérült meg.
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 16:02
Képek, videók
karácsonyi tűz lángja1228
maroka
2018. december 28. péntek, 17:23
A Tűz ura.jpg
pacsakute
2018. november 19. hétfő, 19:02
Tűz esetén
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:18
Tűz és Víz
sanci81
2018. július 01. vasárnap, 17:33
Tűz és víz
sanci81
2018. május 13. vasárnap, 17:13
Hold és tűz
sanci81
2018. május 06. vasárnap, 16:24
A tüz szelleme 01.jpg
chillik
2018. április 17. kedd, 06:27
A tüz szelleme 02.jpg
chillik
2018. április 17. kedd, 06:26
A tüz szelleme 03.jpg
chillik
2018. április 17. kedd, 06:26
2. nap - előadás 003.JPG
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (9).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (8).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (5).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (3).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
2. nap - előadás 003 (2).
iskolacsenger2016
2016. október 28. péntek, 09:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.