Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 18:29 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az önátadás nem vereség
Élettörténetek: Az önátadás nem vereség

Életem nagy része különösebb nehézségek nélkül telt. Keresztyén családban nőttem fel, anyai nagymamámtól tanultam első imádságomat. Isten kegyelméből tizenhat évesen megtértem, s még ugyanabban az évben megkeresztelkedtem. Jó iskolákkal, stabil karrierrel, sok utazással, jó egészséggel áldott meg Isten.
Hatvanhét éves koromban elhatároztam, hogy 2013 augusztusában nyugdíjba megyek. Azt terveztem, kicsit aktívabb lelki életet élek majd, hiszen erre a munka mellett nem volt elég időm. Csakhogy a tüdőrák, amelyet egy CT-vizsgálat kimutatott, nem szerepelt a terveimben. A további vizsgálatok során mindkét tüdőmben daganatot találtak, amely agyi és nyirokcsomóáttétet adott. A diagnózis nemdohányzókat érintő génmutációs tüdőrák. Kemoterápiára jegyeztek elő, a gyógyulás vagy a daganat eltűnésének minden esélye nélkül.
Hol volt Isten ebben a sötét időszakban? Először is, mivel nem voltak tüneteim, velem volt abban, hogy egy rutinvizsgálat során fény derült a betegségemre. Ezenkívül képessé tett arra, hogy félelem nélkül és hittel elfogadjam a tervét. A tüdőrák csendes gyilkos : észrevehető jelek nélkül támad, de a megkurtított élet félelmét magában hordozza. De Jézus, a gyógyító pásztor, szeretetéből és kegyelméből békességet ad.
Azóta is ragaszkodom az imához, amelyet a nagymamámtól tanultam: ,,Köszönöm, mennyei Atyám, az ételt és az italt, a békét és az örömöt. Legyen meg a te akaratod." Nem kellett feltennem a kérdést: Miért én? Miért most? Nem a gyógyulás csodájáért könyörögtem, hanem hogy mindvégig bízni tudjak Jézusban, szuverén Uramban. Alávetettem magam hatalmának: ha akar, csodás gyógyulást adhat, de Isten Fiaként életet, örök életet kaptam tőle. Tudtam, hogy ő visz majd át a völgyeken, amelyek várnak rám.
Mivel az első kemoterápiás kezelés hatására az agytumor rövid idő alatt összezsugorodott, azt kívántam, bárcsak ugyanez a tüdőmben is megtörténne. Ám további kilenc hónapi kezelés hatására sem mutatkoznak ennek jelei. Stratégiát váltottunk: most már a tumor elszigetelése a cél. Mostantól a normális életritmusom része lesz, hogy háromhavonta várom a CT-vizsgálat eredményét.
Ám ahelyett, hogy a daganat változatlanságát jó hírként értékeltem volna, úgy éreztem, vereséget szenvedtem, és vádolni kezdtem magam, amiért nem kértem agresszívebb kezelést. Elkeseredtem, és a napi csendességeimben sem éreztem Jézus jelenlétét. Nem fizikai fájdalmat éltem át, hanem a lelkem gyötrődött - s ezt kizárólag magamnak köszönhettem. Isten azonban ismét kinyújtotta felém karját a Példabeszédek 3,5. versen keresztül: ,,Bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad értelmére támaszkodj!" Ahhoz, hogy így tudjak bízni Jézusban, teljesen, maradéktalanul és folyamatosan át kell adnom magam az ő akaratának. Isten nagy irgalmának köszönhetően felismertem, hogy önmagam átadásával részesülhetek Krisztus kereszten viselt szenvedéseiben, a Magasságos iránti tökéletes engedelmességében. Azért imádkozom, hogy Isten kegyelmével és útmutatásával megmaradjak ebben az átadott állapotban.
Jézus lelke jelenti a biztos horgonyt számomra éjjel-nappal, s ez szabadságot ad. Csak a mának élek, nem rettegek a holnaptól, s ez felszabadít és enyhíti fájdalmaimat. A Jézus iránti megújult bizalom új szeretettel, reménnyel, hittel tölt el. Nem az én fájdalmamra, hanem az ő szeretetére koncentrálok. Új kincsre találtam: a fájdalom ajándéka Isten ajándéka. Végső soron benne van az örömöm és a vigaszom. Megértettem, mit jelent a 119. zsoltár 71. verse: ,,Jó nekem, hogy megaláztál azért, hogy megtanuljam rendelkezéseidet."
A 27. zsoltár 4. verse a vezérfonalam egészen az út végéig: ,,Egyet kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az Úr házában lakhassam életem minden napján; hogy nézhessem az Úr szépségét, és gyönyörködhessem templomában."

Gloria
kalmanpiroska, 2019. augusztus 09. péntek, 15:36
Címkék: Isten Fiaként, munka mellett, további vizsgálatok, diagnózis nemdohányzókat, gyógyulás vagy, daganat eltűnésének,
Kommentek
576 éve született Mátyás király
volt. Gyarapodtunk, és nem fogytunk. Mátyás idején tőlünk tartott a világ, és nem mi féltünk mindenkitől.
Mathias Rex, Mátyás király emléke a szívünkben él tovább

Ma 576 éve született Hunyadi Mátyás, akire a magyar történelemben Igazságos Mátyás királyként emlékezünk. 1981 és 1983 között készült a róla szóló mondákból és mesékből egy 13 részes rajzfilmsorozat. Ma is nagy szükség volna ilyenekre!

Kolozsvárott született 1443.február 23-án, Hunyadi János és Szilágyi Erzsébet fiaként.Nevezik Corvin Mátyásnak, az igazságos Mátyás királynak, hivatalosan I. Mátyásnak, de a köznyelv egyszerűen, mint Mátyás királyt emlegeti.

Neve latinul és németül Mathias Corvinus. Aláírásában a Mathias Rex (Mátyás király) tűnik fel. Magyarországon 1458 és 1490 között uralkodott. 1469-től cseh (ellen-)király, 1486-tól Ausztria hercege.
Még gyermek volt, amikor már gazdag tapasztalatokat szerzett a társadalmi és politikai életben. Az ország legműveltebb emberének apja belső
menusgabor, 2019. február 23. szombat, 22:30
Isten rendelkezésére állok
,,Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve." Galata 2,20

Amikor az Úr Jézus a kereszten meghalt, nemcsak hogy értem halt meg, hanem mint az én személyem! Amikor meghalt, valójában én is meghaltam. Mindaz, ami Ádám fiaként voltam, egész régi, gonosz, újonnan nem született énem a keresztre lett szögezve. Isten gondolatai szerint ezzel vége lett az én óemberi történetemnek.

De ez még nem minden! Mikor Üdvözítőmet eltemették, vele együtt engem is eltemettek. Ez a régi én félretételét jelenti mindörökre Isten szeme elől.

És amikor az Úr Jézus halottaiból feltámadt, vele együtt én is feltámadtam. De itt változik a kép. Nem ugyanaz támadt fel, aki eltemettetett, nem a régi én, hanem az új ember - a bennem élő Krisztus. Krisztussal együtt feltámadtam, hogy új életben járjak.

Isten minderre úgy tekint, mint elvégzett tényre. Most azt akarja, hogy ez életem gyakorlatában valósággá váljék. Azt akarja, hogy fölismerjem, mégpedig tényként, hogy átmentem a halálon,
kalmanpiroska, 2019. február 07. csütörtök, 09:00
Évente új öröm
Évente új öröm

Minden évben új öröm a karácsony.
Betlehem Szülötte, Jézus: Barátom.
Isten Fiaként Ő közénk született.
Tanuljon Őtőle minden kis-gyerek!

Tanulhatunk szeretetet, jóságot!
Átölelte Ő az egész világot!
Két karjával átölel Ő engem is,
Boldoggá tesz a földön s a mennyben is!

Siklós József
kalmanpiroska, 2018. december 20. csütörtök, 20:56
Megáldották a visegrádi templom felújított egykori oltárképé
Györök Tibor plébániai kormányzó elmondta, hogy a Keresztelő Szent Jánost ábrázoló egykori oltárkép megújulásának szimbolikus üzenete van. Az Istenbe vetett hit fénye talán megkopott, de nem veszett el. Az Úr kegyelméből újra felragyoghat.
Erdő Péter bíboros szentbeszédében azt emelte ki, hogy Jézus korában a ,,Dávid Fia" kifejezés a Messiás elnevezése volt. Sokan azt gondolták, hogy Dávid Fia győztes hadvezérként fog megjelenni. A vak Bartímeus, Tímeus fia (Mk 10,46-52) is Dávid Fiaként szólítja meg Jézust, azt kérve tőle, hogy lásson. Ő nemcsak Messiásnak tartja Jézust, hanem megérzi benne a prófétát, és hittel fogadja a benne közeledő Istent. Jézus pedig azt mondja neki, hogy ,,a hited megmentett téged!"
Erre a megmentő hitre van nekünk is szükségünk - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros. - Nekünk is Jézus nyomába kell szegődnünk, úgy, ahogyan azt a már látó Bartímeus is
maroka, 2018. október 28. vasárnap, 13:27
H.Kohut Katalin: A Média hercege
H.Kohut Katalin: A Média hercegeHol volt, hol nem volt, élt egyszer egy tiszta szívű, nyílt Média, akinek hatalmas birodalma volt, a legnagyobb zeneszerző volt Tomi herceg Amerikában. Valaha régen a Földanya fiaként jött világra, ezért más volt, mint a többiek, minden erejével szolgálta az embereket, hogy jól érezzék magukat.

1958-ban kezdődött egy világzenei verseny, amikor a herceg megérkezett az utolsó emberkislány zöld szemeit, gesztenyeszín haját, szép hangját megénekelni, milliónyi zenekarral és dalnokkal. Telt múlt az idő, az énekesek, együttesek sorra tűntek el, megölték valamennyit bizonyíték eltüntetés végett. A kislányt odaadták tönkre tenni, örökre megsemmisíteni a borsodiak kezébe.
1998-ban Tina Turner egykori médiájaként érkezett meg Miskolcra a nagy zeneszerző, aki tűzlángban terjedt, így mentek együtt a vatikáni Hunnia börtönnel a már felnőtt kislányhoz, abban a hitben, hogy most zárják le a világkoncertet. Nem ez történt. A Hunnia börtön a
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:05
H.Kohut Katalin: Napóra
elmeosztály megyeközpontja az összes könyvet Csillag áldozásával ismételte, mint ahogyan tették ezt a fertelmesek folyamatosan többezer éve. Az elmeosztály égisze alatt működő börtön és skizopren könyvtulajdonosok azt hajtottak végre, amit akartak, mert nem volt a Hunnia Magyarországon törvény, mint Amerikában, ahol kivizsgálták mindig az elmeosztály titkos tetteit, ott, ahogyan Bush elmondta, nem áldoztak az elmékkel ártatlanokat.

Megérkezett a semmiről sem tudó földöntúli hatalom idején Csillag fiaként élt egyik megmentője az aranyszövetség tagjaival együtt, felismerte a polgármestert, hogy ő volt az egykori ellensége, aki eltulajdonította a törvénykönyvet, melyet egy darabig az űrkocsonyabausz népe őrzött a fiúval, mint szent tulajdont, várva arra, hogy egyszer ismét az Istennő meglesz és átveszi a hatalmat Földanyaként.
Csillagot a népe két hónap alatt gyógyította meg, hálásan gondolt a polgármesterre, mert még soha nem találkozott olyan hőssel, aki kiáll az egykori ellensége jogaiért és
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:44
A labdarúgásnak is van védőszentje
közlekedők védelmezője Szent Kristóf, a hegymászóké Szent Bernát, a focistáké pedig ,,Szent Luigi", azaz ­Aloisius Scrosoppi (liturgikus ünnepe április 3.). Az olasz szent 2010-ben lett a futballjátékosok és a focidrukkerek védőszentje. ,,Végre nekik is van már pártfogójuk, akit segítségül hívhatnak!" - mondta Alois Schwarz osztrák püspök, amikor a szentet patrónussá választották. Aloisius Scrosoppi az akkoriban még Ausztriához tartozó Udinében született, egy ékszerész fiaként. Hívő családban nevelkedett, s már tizenkét éves korában készülni kezdett a papi hivatásra. Ferences szerzetes lett, s 1827-ben szentelték pappá. Két fiútestvére ugyancsak papi pályára lépett.
Életét a szükségben szenvedők megsegítésének szentelte. Árvaházat építtetett, s Carlo nevű bátyjával 1846-ban újjáalapította Néri Szent Fülöp oratóriumát, amely olyan világi papokból áll, akik az emberek között élve szolgálnak. 1857-ben pedig siketnéma lányok számára hozott létre otthont. Fiatal tanárokkal
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 13:41
Képek, videók
fiáker.png
chillik
2017. november 05. vasárnap, 14:29
fiáker
agica2004
2014. augusztus 29. péntek, 12:32
Fiáker-Karlovy Vary.jpg
agica2004
2014. augusztus 29. péntek, 12:30
fiákerek Bécsben.jpg
agica2004
2011. március 08. kedd, 15:39
Nosztalgia,fiákerek.pn g
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 12:12
Fiákerek.jpg
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 11:50
Fiákerek.1.jpg
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 11:50
Fiáker-kocsik.jpg
farkas1945
2010. december 11. szombat, 12:00
A Fiáker.png
farkas1945
2010. november 30. kedd, 14:49
A Fiáker.1..png
farkas1945
2010. november 30. kedd, 14:48
new yorki fiaker
mecsery
2010. május 12. szerda, 22:54
tibi20fiakepek20zene1. jpg
kpista64
2010. március 13. szombat, 18:39
Tanulás munka mellett 1.
furaila
2013. január 19. szombat, 01:12
Referencia munkám mellett
nitana
2010. október 18. hétfő, 16:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.