Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:39 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parlamenti csoport alakult a Nemzeti Fórum képviselőiből
A csoport tagjai Lezsák Sándor, Bartos Mónika, Bóna Zoltán, Csenger-Zalán Zsolt, Font Sándor, Kovács Sándor, Manninger Jenő, Tilki Attila és V. Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselők lettek. A parlamenti csoport létrehozása a házszabály rendelkezése szerint a tagok frakciótagságát nem érinti - jegyezte meg Lezsák Sándor.

Hangsúlyozta: az MDF-ből kizárt és a kizárások miatt kivált, valamint a hozzájuk csatlakozó képviselők által létrehozott parlamenti csoport a Fidesz-KDNP szövetségese.

Lezsák Sándor kitért arra is, hogy a Nemzeti Fórum - amely március 2-án Budapesten tartja országos gyűlését - több polgármestere és önkormányzati képviselője készül az önkormányzati választásokra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 18:43
Címkék: Nemzeti Fórum, Lezsák Sándor, Bartos Mónika, Bóna Zoltán, Csenger-Zalán Zsolt, Font Sándor,
Kommentek
Francia zavargások - Megerősített biztonsági intézkedések, több ezer igazoltatás, békés menetek
torkollnak. Hétvégéken ezért országszerte mintegy 80 ezer rendőr és csendőr teljesít szolgálatot a francia utcákon, közülük 6 ezren a fővárosban. A francia biztosítók szövetsége legalább 170 millió euróra becsüli az elmúlt négy hónapban a szombati tüntetéseken az utcákon - üzletek, bankok, kirakatok, középületek, köztéri eszközök megrongálásával - okozott anyagi károkat.

A kormány a követelésekre válaszul először egy 10 milliárd eurós szociális csomagot jelentett be, majd január 15-én elindította a nagy nemzeti vitát a tüntetéseken kifejeződött társadalmi elégedetlenség mederbe terelésére és a párbeszéd megtalálására. A március 15-én véget ért vitában, amelyhez interneten is hozzá lehetett szólni, közel 2 millióan vettek részt és tettek javaslatokat. A több mint 10 ezer lakossági fórum közül - amelyeket országszerte polgármesteri hivatalokban, sportcsarnokokban, prefektúrákon rendeztek - 12-ön maga Emmanuel Macron is részt vett, és 6-7 órán át beszélt a résztvevőkkel a jobb megélhetés érdekében tett
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 16:22
Fővárosi Közgyűlés - Jövő szerdán határozhatnak a kábítószerügyi egyeztető főbb feladatairól és tagjairól
A Tarlós István főpolgármester által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - javaslatban az olvasható, hogy a kábítószerügyi egyeztető fórum egy javaslattevő, tanácsadó, konzultatív és koordináló jellegű szakmai testület. Az előterjesztés szerint az üléseit negyedévente tartaná, és tevékenységéről félévente számolna be a Fővárosi Közgyűlésnek.

A fórum főbb feladatai között jelöli meg a javaslat azt, hogy a testület komplex módon vizsgálja a főváros droghelyzetét, a Nemzeti Drogellenes Stratégiában foglaltakkal összhangban kidolgozza a főváros drogellenes stratégiáját, javaslatokat fogalmaz meg a fővárosi önkormányzat és a kábítószerhelyzet kezelésében érintett intézmények részére, valamint koordinálja a kerületi kábítószerügyi egyeztető fórumok működését.

A javaslat szerint a kábítószerügyi egyeztető fórum állandó tagja lenne a főpolgármester (elnök) és a budapesti rendőrfőkapitány (társelnök) mellett Sára Botond (Fidesz-KDNP) józsefvárosi polgármester, Ughy Attila (Fidesz-KDNP) XVIII.
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 15:52
Friss Hús - Első alkalommal rendezik meg a Budapest Debut Film Forumot
A szervezők pénteki közleménye szerint az eseményre Csáki László Kék Pelikán, Dudás Balázs Begyulladva és Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című projektjét is beválogatták egy-egy szlovák, szlovén, macedón, bolgár és román filmterv mellett.

A fórumon részt vesz mások mellett Ewa Puszczynska, az Oscar-díjas Ida és a Hidegháború című filmek producere; Jakab Juli forgatókönyvíró, színésznő, a Napszállta főszereplője; valamint Kristóf György, a cannes-i hivatalos programba beválogatott Out rendezője.

Az új filmes fórumot a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szervezői hirdették meg 2019-ben. A Budapest Debut Film Forumon a kelet-közép-európai régió kiválasztott elsőfilmes terveinek alkotói gyűlnek össze. A meghívott filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek mind fontos szakmai múlttal bírnak, mindannyian első nagyjátékfilmjük tervét fejlesztik hazájukban.

A magyar fővárosba érkező alkotók az itt töltött két nap alatt kifejezetten az ő filmtervükkel foglalkozó tutorokkal dolgoznak majd
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 15:31
Völner: a Stop Soros továbbra is Brüsszel bevándorláspárti terveinek útjában áll
Völner Pál kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció során a válaszadók 99 százaléka támogatta a kormány álláspontját, és korábban az Alkotmánybíróság is megerősítette a meghozott döntések törvényességét. Ezen a fórumon az ellenzéki erők és a civil szervezetek támadták meg a törvénycsomagot.

A politikus emlékeztetett: a kötelezettségszegési eljárás során a kormány megválaszolta Brüsszel aggályait, ezt követően indoklással ellátott véleményt tartalmazó levelet küldtek, amire Magyarországnak márciusban kell válaszolnia.

"A válaszban kiállunk az alaptörvény módosítása mellett, valamint kifejtjük az álláspontunkat, hogy nem akarunk bevándorlást a magyar parlament jóváhagyása nélkül, és továbbra is büntetőjogi tényállás a bevándorlás törvényellenes támogatása" - mondta Völner Pál.

Az államtitkár úgy vélte, mivel Brüsszel álláspontja nyilvánvaló, valószínűleg az Európai Bíróságon végződik az ügy. A magyar álláspont jogilag alátámasztott, megfelel a genfi egyezménynek, valamint a schengeni és a
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 13:41
Francia zavargások - A belügyminisztérium szerint országszerte 32 ezren, a szervezők szerint 230 ezren tiltakoz
a Menet a századért elnevezésű békés klímafelvonulást az éghajlat megmentéséért, amelyen mintegy 100 ezren vettek részt, köztük sárgamellényesek százai.

A sárgamellényesek nem titkolt célja volt hetek óta, hogy március 16-ig életben tartsák a szombati tiltakozásokat, és ismét jelentős megmozdulást szervezzenek a fővárosban. Így akartak "ultimátumot" adni a kormánynak, miután pénteken ért véget a szociális követelésekről az Emmanuel Macron államfő által január 15-én meghirdetett úgynevezett nagy nemzeti vita.

A több mint 10 ezer lakossági fórum közül néhányon maga Emmanuel Macron is részt vett, és 6-7 órán át válaszolt a résztvevőknek a jobb megélhetés érdekében tett kormányzati intézkedésekről. A vitában, amelyhez interneten is hozzá lehetett szólni, közel 2 millióan vettek részt és tettek javaslatokat. A sárgamellényesek hangadói azonban a kormány kezdeményezését elterelő hadműveletnek tartják, és jelezték, hogy tartósan, az államfő teljes mandátuma idején nyomás alatt kívánják tartani a kormányt
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 07:04
Francia zavargások - Ismét erőszakba torkollott a sárgamellényesek megmozdulása Párizsban
utcára több ezren, köztük sárgamellényesek százai vettek részt, az éghajlat megmentéséért rendezett Menet a századért elnevezésű békés klímafelvonuláson.

A sárgamellényesek nem titkolt célja volt hetek óta, hogy március 16-ig életben tartsák a szombati tiltakozásokat és ismét jelentős megmozdulást szervezzenek a fővárosban azért, hogy "ultimátumot adjanak a kormánynak", miután pénteken ért véget a szociális követelésekről Emmanuel Macron államfő által január 15-én meghirdetett úgynevezett nagy nemzeti vita. A több mint 10 ezer lakossági fórum közül néhányon maga Emmanuel Macron is részt vett, és 6-7 órán át válaszolt a résztvevőknek a jobb megélhetés érdekében tett kormányzati intézkedésekről. A vitában, amelyhez interneten is hozzá lehetett szólni, közel 2 millióan vettek részt és tettek javaslatokat. A sárgamellényesek hangadói azonban a kormány kezdeményezését elterelő hadműveletnek tartják, s jelezték, hogy tartósan, az államfő teljes mandátuma idején nyomás alatt kívánják tartani a kormányt az
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 15:51
Szálinger Balázs képviseli Magyarországot a költészet világnapján Rómában
A rendezvénysorozatot hatodik alkalommal rendezi meg az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek Szövetsége (EUNIC) az olasz fővárosban. A római Szent Cecília Konzervatóriumba szervezett felolvasóesten 12 ország - Ausztria, Bulgária, Málta, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Portugália, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svájc - képviselteti magát, országonként egy-egy költővel.

Szálinger Balázs 1978-ban született Keszthelyen. Egy nyugat-magyarországi faluban nőtt fel, a Balaton mellett. Első kötetei Erdélyben jelentek meg: egy verseskötet és egy hexameterben írt vígeposz. Több alkalommal is élt Erdélyben: 2000-ben Nagyváradon, 2010-ben Kolozsváron töltött egy-egy évet.

Versek mellett verses epikai műveket írt, jókora kihagyás után először nála mutatkozott újra ez a nagy hagyományú, de kiveszni látszó magyar irodalmi műfaj. 2008 óta színházaknak is dolgozik.

Díjat nyert színpadi Kalevala-feldolgozásával, a fiatal Julius Caesar kalózrabságáról írt Köztársaság
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 08:31
Brexit - Takács Szabolcs: a Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb
politikai válság oka, hanem fordítva, "a Brexit az EU vezetésére alkalmatlan eszközök és politikai manipuláció elterjedésének tünete".

Az unió biztonságát érintő egyik legmeghatározóbb kérdés az elmúlt években a migráció, ezzel kapcsolatban szóba kerül a biztonság és a terrorizmus elleni küzdelem is, amelyben továbbra is szükség lesz a brit szakértelemre, így az európai emberek biztonsága szempontjából is elengedhetetlen a szoros kapcsolat fenntartása - mondta az államtitkár.

A március 15-ei nemzeti ünneppel kapcsolatban az államtitkár úgy fogalmazott: a szabadság és a függetlenség 1848 legtisztább üzenete.

Szerinte Magyarország nem engedheti meg, hogy "hatáskörükön jócskán túlterjeszkedő birodalmi intézmények az EU égisze alatt arra kényszerítsék", hogy lemondjon a nemzeti szuverenitásról, a határvédelemről, vagy feladja identitását.

A májusi európai parlamenti választásokra kitérve hozzátette: jelenleg az EU-ban a legnagyobb törésvonal a nemzetek Európája, a család, a munka mellett
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:42
Képek, videók
60267+nemzeti fórum gyűlé
megyerimihaly
2011. február 16. szerda, 21:38
Az IMF képviselői.jpg
megyerimihaly
2008. december 16. kedd, 11:24
0 a csoportkép a mezt ker
lovaszmarika
2019. március 25. hétfő, 12:49
csoportkep.jpg
bartokiovi
2019. február 26. kedd, 19:47
csoportkép dobogón.jpg
maroka
2018. december 15. szombat, 13:15
2017 Június csoportkép.jp
maroka
2018. április 04. szerda, 18:35
0 csoportkép Várknni Zsuz
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:33
0 A Lővérekben, csoportké
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:31
0 az oszt. tal csoport t
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:31
pfs csoport,.jpg
53ilona
2017. szeptember 12. kedd, 19:35
csoport kép0902.jpg
maroka
2017. szeptember 02. szombat, 20:47
férfi csoport első.jpg
maroka
2017. július 22. szombat, 09:49
csoport első női csapat..
maroka
2017. július 21. péntek, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.