Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 09:14 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az egri teátrumban folytatja munkáját a szolnoki színház eddigi művészeti vezetője
Az egri teátrum csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezzel egy régóta tervezett színházvezetői modell valósult meg a hevesi megyeszékhelyen, ahol Kiss József Blaskó Balázs igazgató munkáját segíti a továbbiakban.

Az új művészeti vezető fontos feladatának tekinti, hogy vonzóvá tegye a teátrumot a fiatalok számára. A közleményben Kiss József emlékeztetett: Szolnokon ez a gondolat hívta életre az Ádámok és Évák Ünnepét, mely program keretében minden évben egy közös előadást hoz létre a város diáksága. Így került színpadra Az ember tragédiája, a Magyar regék és mondák vagy Arany János balladái.

A dokumentum idézi a művészeti vezetőt, aki arról beszélt, hogy rendkívüli munkabírású, tehetséges és egyedi arculatú társulatot ismert meg Egerben. Kiemelte, az elmúlt években közösen vitték színre a Black Comedy és a Két úr szolgája című darabokat. Egyúttal jelezte: meggyőződése szerint a népszínházaknak minden téren a legmagasabb színvonalra kell törekedniük, miközben arról sem szabad megfeledkezniük, hogy vidéken személyesebb, közvetlenebb, "ízesebb" hangulatú előadásokat lehet létrehozni.

Kiss József 1985-ben szerzett színész, majd két évvel később rendezői diplomát. Harcolt a szombathelyi színház megalapításáért, 2002-től egy éven át a miskolci Nemzeti Színház prózai tagozatának vezetője, 2007-től a Szigligeti Színház művészeti vezetője volt. Szolnoki rendezői munkásságát olyan nagy sikerű alkotások fémjelzik, mint a Rómeó és Júlia, az Országúton, Az angyalok nem sírnak, a Tizenkét dühös ember vagy Az őrült naplója Tahi-Tóth Lászlóval. Kiss József Jászai Mari-díjas művész, drámaíróként ebben az évadban jegyzi huszadik bemutatóját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 15:42
Címkék: Kiss József Blaskó Balázs, Kiss József, Évák Ünnepét, Arany János, Black Comedy, Nemzeti Színház,
Kommentek
Színház a színház mottóval hirdeti meg új évadát az egri társulat
hogy a műsorterv "picit emlékező" is: az új évad ugyanis egyben az újjáalakult Gárdonyi Géza Színház 30. szezonja. Kifejtette: rokonságot akar tartani az alapító igazgató Gali László és az őt követő Beke Sándor szellemiségével, az általuk fémjelzett nemzeti karakterű színházi eszménnyel.

A nagyszínpadon október 7-én tartják az első bemutatót: a Hamletet Blaskó Balázs állítja színpadra. Ezt követi a Lili bárónő című operett október 28-án Dávid Zsuzsa rendezésében. A Black comedy című vígjátékot Kiss József rendezi, majd - immár január második felében - a Legyetek jók, ha tudtok című darabot mutatja be a társulat, a Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján készült színművet Moravetz Levente viszi színre.

Bemutatják az Anna Karenina alapján készült táncjátékot is, melynek koreográfus-rendezője Velekei László. Március 17-én lesz látható az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója: a La Mancha lovagját szintén a direktor rendezi.

A gyerekeknek szánt előadás lesz Az ördög három aranyhajszála és
velemenyezd, 2016. augusztus 23. kedd, 13:31
A Hamletre, a Black Comedyre és a La Mancha lovagjára épít az egri színház a következő évadban
eszközeivel szeretnék rábírni a közönséget az önmagukkal való szembenézésre. A népszínházra jellemző műsortervvel készülnek, és továbbra is olyan színházeszményt képviselnek, amely "a klasszikus konzervatív értékrendet sugározza, ugyanakkor eszközeiben modern".

A Hamlet című tragédiájával kezdik az évadot októberben, a darabot az igazgató állítja színpadra. Ezt követi Huszka Jenő-Martos Ferenc Lili bárónő című operettje Dávid Zsuzsa rendezésében.

Peter Schaffer Black Comedy című vígjátékát Kiss József rendezi, majd - immár január második felében - a Legyetek jók, ha tudtok című darabot mutatja be a társulat, a Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján készült színművet Moravetz Levente viszi színre.

Látható lesz egy Lev Tolsztoj Anna Karenina című műve alapján készült táncjáték is, az ősbemutató koreográfus-rendezője Velekei László. Dale Wassermann, Mitch Leigh és Joe Darion musicaljét, a La Mancha lovagját szintén Blaskó Balázs rendezi.

A gyerekeknek szánt előadás lesz Az ördög
velemenyezd, 2016. június 03. péntek, 14:32
Műfaji sokszínűség jellemzi az egri színház következő évadát
épít. E két mű foglalja keretbe a következő évadot. Shakespeare és Cervantes, mindketten gyakorlati útmutatást adnak az életben való eligazodás lehetőségeiről a színházművészet iránymutatásával - fogalmazott Blaskó Balázs.

Az első bemutató William Shakespeare Hamletje lesz, maga az igazgató visz színre, az operett kedvelői pedig Huszka Jenő-Martos Ferenc Lili bárónőjét tekinthetik meg Dávid Zsuzsa rendezésében.

A nagyszínpadon látható lesz még Peter Shaffer Black Comedy című vígjátéka Kiss József rendezésében, Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című színműve, amelyet Moravetz Levente rendez Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján. Az évadot Dale Wasserman-Mitch Leigh-Joe Darion La Mancha lovagja című musicalje zárja Blaskó Balázs rendezésében.

Topolánszky Tamás, a GGTánc Eger vezetője elmondta, hogy két táncjáték ősbemutatóját is tervezi a társulat: a Miskolci Balettel közösen állítják színpadra Velekei László koreográfus rendezésében Lev Tolsztoj Anna Karenináját, illetve a
velemenyezd, 2016. május 26. csütörtök, 15:32
A székelyföldi irodalomé a főszerep az Élőfolyóirat idei utolsó alkalmán
budapesti közönség előtti élő bemutatkozására. A többféle művészeti ágat felvonultató esteket az irodalmi előadások és beszélgetések mellett neves előadóművészek felolvasásai, vetítések, fotó-összeállítások és zene színesíti.

Az Élőfolyóirat első alkalma az augusztusi Tokaji Írótábor három kisfilm vetítésével egybekötött "kistükrét" hozta el a fővárosba, míg a második, október 15-i est főszereplője a kárpátaljai Együtt folyóirat volt. Utóbbi alkalmon Vári Fábián László, Dupka György és Nagy Zoltán Mihály József Attila-díjas írók, költők, szerkesztők meséltek a beregszászi lap indulásának körülményeiről és az 1960-as évekbe visszanyúló múltjáról. Emellett egy történeti előadás is elhangzott a kárpátaljai "malenkij robotról", több százezer magyar férfi és nő Szovjetunióba hurcolásáról. Az est zenei közreműködője a Makovecz-díjas Kiss Ferenc népzenész volt.

A sorozat a Pozsonyban élő Kossuth-díjas Tőzsér Árpád költői estjével folytatódott, ahol Ágh István előadását követően Újhelyi Kinga és Lázár
velemenyezd, 2015. december 15. kedd, 15:23
b-gyűjtés
b-gyűjtés

Baán Csaba
Baán Tibor
Babay József
Babiczky Tibor
Babics Imre
Babits Mihály
Babirák Hajnalka
Babják Krisztián
Bagdy István
Bagita Gyula
Bagó Péter
Bagu László
Bagyinszky Katalin
Baja Mihály
Bajna György
Bajnai Nóra
Bajnóczi Piroska
Bajnóczy Zoltán
Bajor László
Bajtai András
Bajza József
Bak Rita
Baka István
Bakaja Zoltán
Bakó Elemér
Bakos András
Bakos Erika
Bakos Kiss Károly
Bakos Pál
Baksay Sándor
Baktai Faragó József
Bakucz József
Balajthy Ferenc
Balaskó Ákos
Balaskó Jenő
Balassa Bálint
Balassi Bálint
Balazsek Dániel
Balási András
Balázs Béla
Balázs Boglárka
Balázs Danó Tímea
Balázs F. Attila
Balázs Ferenc
Balázs Győző
Balázs Gyula
Balázs Imre József
Balázs K. Attila
Balázs László
Balázs Tibor
Balázs Zoltán
nagyuska, 2011. június 26. vasárnap, 09:58
7végi oklevélözön Debrecenben
Zsanett Katalin, Belényesi László, Berencsi Anikó, Buzási Katalin, Cadar Bernadett, Czipó Nikolett, Cselle Andrea, Csizmadia Tímea, Denes Tünde, Dobi Ágnes, Egri István Bence, Erdei Anikó, Erős Diána, Fekete Gábor, Fekete Zita, Féki Brigitta, Ferencz Gábor, Fogarasi Anikó, Fotta Csaba, Futó Judit Edit, Gábor Enikő, Gál Veronika, Gombos Katalin, Gréz Nóra, Guta Enikő, Gyenge Ágnes, Halász Edit, Hamar Beáta, Hawrlant Lilla, Hubay Dénes, Hudácskó János, Illés Katalin, Jánvári Máté, Juhász Petra, Juhász Zoltán József, Jurkinya Roland, Kálmán Zsuzsanna, Kántor Adrienn, Kecskés Mónika, Keresztes Melinda, Kerti Gábor, Kiss Annamária, Kiss Dávid, Kiss Mária, Kiss Zsófia, Kompár Kitti, Kovács Dénes Ádám, Kovács Dóra, Kovács Gábor, Kovács Péter, Kötél Zita, Kresztyankó Zsuzsanna, Kubiczki Ildikó, Kulcsár Adrián, Laczkó Nikolett, Lefler Melinda, Lénárt Nikoletta, Lovász Dóra, Mászlé Zsuzsanna, Mészáros Renáta, Milka Norbert, Misánszki Sándor, Molnár Boglárka, Molnár Márta, Molnár Péter, Molnár Tibor, Münnich Zsófia,
aranyibarbara, 2009. június 26. péntek, 17:13
Képek, videók
Lénárd József ÖRÖME LÉG
menusgabor
2020. február 11. kedd, 18:56
0 a névnap, csősz józsef.
lovaszmarika
2019. szeptember 14. szombat, 12:29
Sándor József Benedek.jpg
liliana01
2019. március 18. hétfő, 17:31
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
zoltán_józsef atya0120.jp
maroka
2019. január 21. hétfő, 12:29
honfoglaló_belányi józsef
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:24
antal józsef és jános pál
maroka
2018. október 23. kedd, 10:16
SZKV-BOROS József u..jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:16
SZKT-Pojcsik József.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:03
Erdélyi-József-– -Ké
liliana01
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:57
Józsefné K...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 22:59
József A. Bus magyar ének
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:53
kiss józsef.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:38
Nefelejcs Kiss József sír
chillik
2016. február 10. szerda, 05:43
KISS JÓZSEF AZ ÖRÖK SZÉP
feviroza
2014. október 09. csütörtök, 11:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.