Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 20:38 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Huszonegy előterjesztésről szavaz a parlament
A házelnök javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a végleges napirend elfogadása, majd az azonnali kérdések és az interpellációk követhetnek két-két órában.

Kedd reggel 9 órakor, szintén napirend előtti felszólalásokkal indulhat az ülésnap, amit a szavazások követhetnek. A Ház dönthet egyebek mellett a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakításáról, a Budapest-Belgrád vasútvonalat finanszírozásáról és kivitelezéséről, valamint a büntetőeljárási és piacfelügyeleti törvények módosításáról, továbbá több egyetem alapítványi formába rendezéséről.

A határozathozatalok után az örökbefogadások segítését célzó törvénymódosításról, valamint az Erzsébet-táborokról szóló jogszabályról is általános vitát tartanak.

Szerdán további hat előterjesztést tárgyalhatnak a képviselők. Ekkor kerülhetnek terítékre a különleges gazdasági övezetek kialakításáról és az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló kormányzati előterjesztések.

A Ház következő ülése május 25-én, hétfőn érhet véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 14:12
Címkék: házelnök javaslata, ülés hétfőn, végleges napirend, azonnali kérdések, interpellációk követhetnek, szavazások követhetnek,
Kommentek
Folytatódik a trianoni békeszerződésre emlékező politikai nyilatkozat vitája
Az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két előterjesztésről határoznak. A képviselők elsőként az Egészségügyi Világszervezet dohánytermékek illegális kereskedelmének felszámolásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről döntenek, majd a börtönzsúfoltsági kártalanításokról szóló intézkedéseken módosítanak.

A házelnök napirendi javaslata alapján interpellációkra egy óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések két órában, a kérdések fél órában hangozhatnak el.

Az ülésnap végén folytatódik a nemzeti önazonosság védelméről című politikai nyilatkozat - június 4-én kezdődött - összevont vitája.

Kedden kilenc általános vitát folytatnak le a képviselők, majd szerdától péntekig a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatát tárgyalják.
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 07:05
A jövő évi költségvetést kezdik tárgyalni a képviselők
Az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két előterjesztésről határoznak.

A képviselők elsőként az Egészségügyi Világszervezet dohánytermékek illegális kereskedelmének felszámolásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről döntenek, majd a börtönzsúfoltsági kártalanításokról szóló intézkedéseket szabályozó törvényen módosítanak.

A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra egy óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések két órában, a kérdések fél órában hangozhatnak el.

Az első ülésnap végén a trianoni békeszerződés századik évfordulójára készült, A nemzeti önazonosság védelméről című politikai nyilatkozat összevont vitája folytatódik a képviselői felszólalásokkal.

Kedden kilenc általános vitát folytatnak le. Szó lesz a bűncselekménnyel okozott kár, illetve sérelemdíj megtérítése iránt indított gyorsított perekről, az iskolai erőszak megakadályozásáról, valamint az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 15:42
Nemzeti konzultáció - Kovács Zoltán: tizenhárom kérdés lesz a kérdőíven
koronavírus az európai országok gazdaságaira is komoly hatással van.

Sok terv létezik a hatások kivédésére, Európa jövőbeli gazdasági lépéseire. Ezek közé tartozik Soros György terve is. Az ő elképzelése szerint az országoknak olyan örökkötvényeket kellene kibocsátaniuk, amelyek után generációkon keresztül, "gyakorlatilag végtelenségig" fizethetnék egyes országok, illetve azok lakosai a kamatokat. Mindenképpen szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról, hogy mit gondolnak erről az előterjesztésről, erről a tervről, "hiszen mindannyiunk jövőjéről van szó" - mondta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány következtében sok vállalkozás, vállalat került csőd közeli állapotba.

Szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról is, hogy miként lehet fellépni az ellenséges felvásárlási szándékokkal szemben. Hiszen - tette hozzá - tőkeerős külföldi vállalkozások és befektetők magyar vállalkozásokat vásárolhatnak fel.

A konzultációban szó lesz az Európai Bíróság azon
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 20:53
OGY/Trianon 100 - Emlékülést tart az Országgyűlés
A parlament aktuális ülésének zárónapja délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral.

Az emlékülésen megkezdik a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitáját, majd Áder János köztársasági elnök is felszólal.

Az ülésnap további részében hét előterjesztésről, köztük a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő törvénymódosításokról tárgyalnak.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 07:05
Krónika 7. rész (igazságügyi törvények)
Számos támogatható elemet tartalmaz az előterjesztés, de olyanokat is, amelyekhez pártja nem tud hozzájárulni - mondta.

Kijelentette: évek óta ismert problémák orvoslása is előkerül abban, ezrét érthetetlennek nevezte, miért csak most nyúlnak ezen jogszabályokhoz.

A közjegyzői törvény módosításához kapcsolódva, amely mulasztásos alkotmánysértést orvosol, közölte: még számos hasonló mulasztásban van az Országgyűlés.

Választ várt arra: egyeztettek-e a szakmai szervezetekkel az előterjesztésről?

A közjegyzői és végrehajtói díjak kérdéséről szólva azt mondta: azok igen magasnak minősülnek.

LMP: ebben a formájában nem támogatható a javaslat

Keresztes László Lóránt (LMP) közölte: a salátatörvény-jelleg mögött politikai megfontolások állnak, egy kétharmaddal rendelkező kormánynak ugyanis nem érdeke, hogy az ellenzék támogathasson számára elfogadható javalatokat.

Sokszor láthatók koncepcionális hátraarcok - fogalmazott meg egy kritikák az igazságügyi tárcával kapcsolatban.
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 14:26
A veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdődik vita
Az aktuális ülés második napja napirend előtti felszólalásokkal kezdődik reggel 9 órakor, majd szavazásokat tartanak.

A parlament dönthet a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó adóváltoztatásokról, valamint a kiskereskedelmi adóról szóló törvényjavaslatról. Ellenzéki kezdeményezésre szavaznak a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló előterjesztésről és az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó, halasztást nem tűrő feladatokról.

A határozathozatalok után öt indítványról tartanak általános vitát. A képviselők ekkor mondhatják el véleményüket az idei költségvetés módosításáról, továbbá a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről, valamint a kormány által azzal összefüggésben kezdeményezett átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről.

A Ház egyórás emléküléssel indítja munkáját csütörtökön, a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 07:04
A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal a Ház
megelőzően. A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra egy óra, az azonnali kérdésekre két óra áll rendelkezésre, míg a kérdések fél órában hangozhatnak el.

Szerdán napirend előtti felszólalásokkal, majd szavazásokkal kezdődik az ülésnap. A parlament dönthet a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó adóváltoztatásokról, valamint a kiskereskedelmi adóról szóló törvényjavaslatról. Ellenzéki kezdeményezésre szavaznak a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló előterjesztésről és az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó, halasztást nem tűrő feladatokról.

A határozathozatalok után öt indítványról tartanak általános vitát. A képviselők ekkor mondhatják el véleményüket az idei költségvetés módosításáról, továbbá a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről, valamint a kormány által azzal összefüggésben kezdeményezett átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről.

A Ház egyórás emléküléssel indítja munkáját csütörtökön, a trianoni
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 14:16
A hongkongi rendőrség feloszlatta a himnusztörvény miatti megmozdulást
A szerdára meghirdetett tüntetés nem vált igazán nagy létszámúvá a reggeli órákban - feltehetően a komoly rendőri jelenlét, valamint a koronavírus-járvány miatt hónapokon át zárva tartó iskolák újranyitása miatt.

Az SCMP demonstrálók beszámolójára hivatkozva azt írta: a rendőrök feltehetően paprikás oszlatógránátokat vetettek be az engedély nélküli gyülekezés feloszlatására, miután egyes tiltakozók a forgalom megzavarására az autóútra vonultak, vagy szándékosan lassan vezettek, tárgyakat dobáltak fontosabb útvonalakra, egy korlátdarabot hajítottak a városban közlekedő helyi érdekű vonat sínjeire, és akadályozták a vonatajtók becsukódását. A városban egy helyen egy szemeteskukát is felgyújtottak.

A hatóságok legkevesebb 16 embert vettek őrizetbe, közülük háromnál Molotov-koktélt találtak.

A szerdai demonstrációt azzal egy időben tartották, hogy a hongkongi törvényhozás a kínai himnusz meggyalázásának büntethetővé tételéről szóló előterjesztésről tartott vitát. A jogszabály szerint akár
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 08:41
Képek, videók
huszonegy-gif.gif
zsokaolah
2012. augusztus 21. kedd, 15:08
21-Huszonegy.jpg
baraber
2010. március 06. szombat, 16:20
huszonegy
adakaleh
2008. szeptember 10. szerda, 07:00
Orbán- javaslata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
0pasik locsolnak hétfön.j
zsokica45
2016. április 30. szombat, 17:27
Aranyosi Ervin: Hétfőn
irmus
2015. február 09. hétfő, 07:35
ILDYKÓTÓL HÉTFŐN.jpg
rochlitzne
2015. január 19. hétfő, 11:35
Gizikétöl hétfön kaptam
csalogany13
2012. november 24. szombat, 08:53
műholdkép hétfőn este,par
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:31
Mosolyogj hétfőn.jpg
margoboszi
2012. október 13. szombat, 19:41
Mosolyogj Hétfőn.jpg
margoboszi
2012. október 07. vasárnap, 15:31
Mosolyogj hétfőn
cipello
2012. október 01. hétfő, 08:11
Mosolyogj Hétfőn.jpg
cipello
2012. szeptember 09. vasárnap, 20:19
Rózsika hétfőn küldte
csalogany13
2011. május 18. szerda, 10:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.