Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 13:48 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
7 élelmiszer amit ne fogyassz!
7 élelmiszer amit ne fogyassz!

Bizonyos ételek, melyek a bevásárló központokban szerezhetőek be, megalapozza a legtöbb népbetegség kialakulását: elhízás, magas koleszterin szint, migrén, rák és szívroham.

Ezek az ételek, lassan de biztosan mérgezik az emberi fajt. Éppen ezért, ha helyes irányba szeretnéd terelni az életviteledet, akkor fontos, hogy kellő figyelmet szentelj arra, hogy kiszűrd azokat az ételeket, melyeket soha nem szabadna megenni.

Egyetlen egy probléma van ebben a teóriában, ha minden kritikus ételt kihagyunk, akkor egy hatalmas lyuk kerül az étkezési listánkra, amit természetesen helyettesíteni kell. Ebben segíthet számunkra a makrobiotika tudománya!

Üveges, dobozos gyümölcs és zöldséglevek

A zöldség és gyümölcs bevitel a lehető legoptimálisabb tápanyagforrás, mely tényelegesen segíti az egészségünk támogatását.

Sok egészségguru azt gondolja, hogy a gyümölcslevek tárháza optimális választás lehet, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni, de sajnos nincs igazuk.

A helyzet az, hogy ezeket a leveket olyan szavakkal párosítják, mint: friss, erő, természetes, teljes értékű, zöld stb.

Ezek a típusú levek nagy mennyiségű fruktózt, mesterséges édesítőszert, színezéket illetve egyéb egészségtelen anyagokat tartalmaznak. A probléma az, hogy ezek az italok kritikusan megnövelik a vércukorszintet nagyon rövid idő alatt, ezáltal folyamatosan sóvárgás alakul ki az emberben, hogy még több üres kalóriát vigyen a szervezetébe.
Sajnálatos módon ezek az italok nagyban elősegítik az elhízást is.

Finomításon átesett hústermékek

A hústermékek jellemzője a magas kalória érték, nátrium, nátrium nitrát tartalom valamint konzerváló és egyéb mesterséges adalékanyagok. Hot dog, kolbász, virsli, bacon, felvágottak fogyasztásának hatására nagy mennyiségű kalóriát, zsírt valamint nátriumot erőltetsz a szervezetedre. Tanulmányok szerint az ilyen típusú húsfogyasztás szorosan összekapcsolható az elhízással, diabétesszel, szív és érrendszeri problémákkal, rákkal és egyéb egészségügyi problémákkal.

Érdemes a hús iránti szükségletünket csökkenteni, még ha ez nem is olyan egyszerű feladat. Érdemes organikus gazdálkodásból származó húst vásárolni valamint húsmentes napokat tartani.

Génmódosított élelmiszerek

A GMO termékek bizonyos csoportok által az évszázad csodájának számít. Ilyen típusú élelmiszerek esetén már nem csak saját egészségünket károsítjuk, hanem a teljes körforgást befolyásoljuk általa (termelés-fogyasztás-utánpótlás).

Ausztrália, Japán, Egyesült Királyság valamint Európai országok közül jó pár már kitiltotta a GMO termékek értékesítését. USA területén azonban ennél súlyosabb a helyzet, ugyanis a legtöbb terméken még csak fel sem tüntetik, hogy GMO terméket vásárol a fogyasztó.

Gyorsételek

Rendben, miért is szeretjük ezeket az ételeket? Mindenhol megtalálható, olcsón beszerezhető és gyorsan elfogyasztható. Számtalan tanulmány bizonyította már az emberek számára, hogy nem ez a legjobb megoldás éhségünk csillapítására. A gyorsételek fogyasztása szorosan összefügg az elhízással, magas koleszterin szinttel, szív és érrendszeri problémákkal és számtalan egyéb betegséggel.

A magyarázat az előbb felsorolt termékekhez hasonló: mesterséges édesítőszerek, nagy mennyiségű nátrium tartalom, magas zsírtartalom valamint olyan adalékanyagok, amiről soha nem is hallottunk!

Sajnos rohanó világunkban igen nehéz időt szakítani a gyors és hatásos főzésre. Hidd el, ha gondosan megtervezed, akkor igen hamar bele lehet jönni a főzés művészetébe. Nagyon fontos szempont főzés közben a ráfordított idő mennyisége. Éppen ezért fontos, hogy megtervezd a menetét a főzésnek ezzel akár a fele időre is lerövidítheted a főzést.

Ami talán még fontosabb, hogy ez által saját magad szabályozod a tápanyag bevitelt, így minden fontos ásványi anyaghoz és vitaminhoz könnyedén hozzájuthatsz!

ÓÓ te fehér kenyér!

Nem óó, inkább aúú... pláne ha súlyfelesleggel küzdesz! A fehér kenyér egyszerű szénhidrát, ebből az következik, hogy fogyasztása esetén szinte azonnal az egekbe emeli a vércukor szinted, melynek biztos mellékhatása nem más, mint a fokozott éhségérzet. Ha fogyni akarsz, hagyd el és meglátod, hogy pusztán a kenyér elhagyása súlycsökkenést eredményez!

A fehér kenyér egészséges?

Tápértéke konvergál a nullához, szinte alig találni benne értékes tápanyagforrást. Finomított gabonából készül így a rosttartalma is elenyésző. Amerikai tápértékkel és annak hatásával foglalkozó intézet szerint (American Journal of Clinical Nutrition) a megnövekedett finomított szénhidrát bevitel következményeként csökkent a rostban gazdag élelmiszerek fogyasztása. Ennek hatására folyamatos növekedés mutatkozik az elhízás illetve kettestípusú diabétesz kialakulásában az Egyesült Államokban.

Ha mindenképpen szeretnél kenyeret fogyasztani, akkor érdemes teljes kiőrlésű kenyerek közül válogatni!

Puffasztott rizs

A puffasztott rizs közel a 90. helyen szerepel a glikémiás indexben. Szerinted egészséges olyan ételt fogyasztani, mely ennyire magasan végzett a listán? Természetesen a válasz nem, kivéve akkor, ha jó gyorsan szeretnél meghízni és beteges lenni.

Light joghurt

A light joghurtnak megvannak a maga előnyei. Nagy mennyiségben tartalmaz B, D vitamint, probiotikumot, kálciumot és proteint. Sajnos nem mindegyik típusú joghurt üti meg ezt a szintet, tekintve, hogy a legtöbb cukorral telített, zsíros termék, ezáltal az egészségünket károsítja.

A legismertebb márkák tömve vannak mesterséges édesítőszerrel, egészségtelen adalékanyagokkal melynek rendszeres fogyasztása esetén biztos a hízás, magas koleszterol szint.

Kedves egészségre törekedő társaim! Az alább felsorolt termékek sajnos csak ízelítőt adtak abból, hogy mi vesz minket körül. Azt javaslom kétszer is gondold meg, hogy mit fogyasztasz, vagy mit adsz gyermeked számára.

Forrás:http://www.makrobiocentrum.hu - Tudor
taltos1, 2014. október 27. hétfő, 15:55
Címkék: Egyesült Királyság, American Journal, Clinical Nutrition, Egyesült Államokban, bevásárló központokban, legtöbb népbetegség,
Kommentek
Benkő: elkészült az új nemzeti biztonsági stratégia
Benkő Tibor közlése szerint ezzel párhuzamosan megkezdték a katonai stratégia kidolgozását.

A miniszter elmondta: a nemzetbiztonsági stratégia katonai része kiemelt figyelmet fordít az európai védelmi képesség kérdésére. Ez nem csak a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának, hanem minden tárca feladatkörét érinti. Az európai védelmi képesség kapcsán példaként említette a Franciaországgal valamint az Egyesült Királysággal való kapcsolat erősítését.

Kitért arra is, hogy az ország nemzetközi szerepének vonatkozásában rendkívül fontos, hogy az attaséhivatalok számának bővítését. Tavaly 3 új attaséhivatal nyílt a nagykövetségek mellett. Idén újabb három attaséhivatal nyitását tervezik.

A miniszter kijelentette: "program és terv szerint haladunk". Erre bizonyítékul szolgálnak például az új technikai eszközök, az anyagi készletek, a megkezdett fejlesztések - közölte.

Benkő Tibor 2020 kiemelt feladatai között említette a szervezeti átalakítás folytatását, a nemzetközi
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:41
Magyar Levente: erősödhetnek magyar-brit gazdasági kapcsolatok a Brexit után
Magyar Levente szerint a kormány várakozásait az iiPay magyarországi terjeszkedése is alátámasztja. Az Egyesült Királyságban alapított, amerikai hátterű cég gyorsan döntött arról, hogy Budapesten építi ki új központját, a beruházók tehát bíznak a magyar gazdaság további növekedésében - értékelte a befektetést az államtitkár.

Közölte egyúttal, hogy az iiPay után újabb üzleti szolgáltatók érkezhetnek, hiszen a kormány jelenleg is több nemzetközi céggel tárgyal magyarországi befektetésekről.

Magyar Levente arra számít, hogy az új szolgáltatási beruházók az eddigi csaknem 10 ezer munkahelyen túl több ezer új álláslehetőséget teremtenek.Az iiPay magyarországi igazgatója közölte, hogy egy éven belül 60, magasan képzett munkavállalót várnak a budapesti irodájukba. Mezner Attila hozzátette, hogy az új központ kulcsszerepet tölt majd be a cég növekedési terveinek megvalósításában, és alaptevékenysége, a nemzetközi bérszámfejtés mellé kiegészítő feladatokat is kap.

Várakozása
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 12:31
Koronavírus - Összehangolják törekvéseiket a világ legfejlettebb országait összefogó G7-csoport tagjai
A új vírus révén keletkezett helyzetet csak nemzetközi és európai szinten összehangolva lehet megfelelően kezelni - emelte ki Jens Spahn az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország és Olaszország alkotta informális csoport egészségügyi minisztereinek telefonkonferenciája után.

A G7 csoport tagjai a lehető legnagyobb mértékben összehangolják az utazásra vonatkozó előírásaikat és óvintézkedéseiket, a koronavírussal kapcsolatos tudományos kutatómunkát és az együttműködést Kínával, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az Európai Unióval - mondta a miniszter német hírportálokon ismertetett közleménye szerint.

Hozzátette, hogy kedden további megbeszéléseket folytat majd brit és francia kollégájával.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból elindult járvány 23 országot ért el. A vírus több mint 17 300 embert fertőzött meg, a túlnyomó többséget Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán 151 fertőzést
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 21:33
Brexit - Johnson: a kereskedelmi megállapodáshoz nem kell elfogadni az EU-szabályokat
A konzervatív párti kormányfő üzleti vezetők előtt tartott londoni beszédében vázolta, hogy a kabinet milyen alapállásból készül a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételrendszeréről tartandó, március elején kezdődő tárgyalássorozatra az EU-val.

Az Egyesült Királyság pénteken kilépett az Európai Unióból, és szombattól érvényben van az alapesetben 11 hónapos, vagyis december 31-ig tartó átmeneti időszak. Ennek egyik legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson Londonnak és az EU-nak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer sarkalatos szabályairól.

A brit kormány elsődleges céljai között szerepel egy átfogó, a szolgáltatásokra is kiterjedő kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás megkötése az EU-val.

Hétfői beszédében Boris Johnson kijelentette ugyanakkor: e megállapodás eléréséhez nincs szükség arra, hogy Nagy-Britannia elfogadja az Európai Unió szabályrendszerét például a versenypolitikában, az állami támogatások szabályozásában, a környezetvédelemben vagy bármely más hasonló
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 16:12
Merkel: a nettó befizetők szorosan együttműködnek az új uniós költségvetés összeállításában
A német kancellár osztrák kollégájával közösen tartott tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyság távozása révén az eddiginél is nagyobbak a nettó befizetőkkel szembeni elvárások, a lehetőségeik viszont "nem feltétlenül" jobbak.

Ezért a nettó befizetők - azon EU-tagállamok, amelyek nagyobb összeget utalnak át a közös költségvetésbe, mint amekkorát kapnak belőle - "nagyon-nagyon szorosan" egyeztetnek.

"Nagyon alaposan megtárgyaljuk, hogy mire költjük a pénzünket" - fogalmazott Angela Merkel..

A német kancellár hozzátette, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke új javaslatot terjeszt elő a 2021-2027-es büdzsé ügyében február 20-ra összehívott rendkívüli EU-csúcs előtt.

Sebastian Kurz elmondta, hogy a nettó befizető országok vezetői már hétfőn egyeztetik álláspontjukat egy telefonkonferencián, majd külön-külön tárgyalnak az Európai Tanács elnökével.

Hangsúlyozta, hogy az eddigi - az Európai Bizottság által készített - javaslat elfogadhatatlan, a 27 tagállam
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 16:11
Brexit - Barnier: az EU vámok és kvóták nélküli kereskedelemre ajánl megállapodást Londonnak
kereskedelemre vonatkozó megállapodásnak tartalmaznia kell egy erre vonatkozó fejezetet is, amelynek részleteit június második feléig szerencsés lenne rögzíteni - tette hozzá.

Barnier hangsúlyozta: a bizottsági tárgyalócsoport jóhiszeműen fog tárgyalni Londonnal, szorosan együttműködve az Európai Parlamenttel és a Tanáccsal.

"Feladatunk az lesz, hogy megvédjük polgáraink jogait és az európai vállalkozások érdekeit, miközben olyan megoldásokat próbálunk találni, amelyek tiszteletben tartják az Egyesült Királyság kívánságait is" - tette hozzá az uniós főtárgyaló.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában azt emelte ki, hogy az unió és az Egyesült Királyság a korábbi dokumentumokban már felvázolta a jövőbeli kapcsolatok "paramétereit". A tárgyalások folyamán a bizottság ragaszkodni fog ahhoz, amiről a két fél a kilépési megállapodásban már megegyezett.

Arra vonatkozóan, ha London nem tartaná magát teljes mértékben a kilépési megállapodásban foglaltakhoz, illetve nem
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 14:52
Brexit - Trócsányi: az átmeneti időszakban nem változik a magyarok jogállása
Az Egyesült Királyság tagsága január 31-én szűnt meg, de a kiválási megállapodás értelmében az év végéig tartó átmeneti időszak alatt alig változik valami, viszont az Egyesült Királyság már nem vehet részt az uniós döntéshozatalban. Az átmeneti időszak meghosszabbítható, de ettől Boris Johnson brit kormányfő egyelőre mereven elzárkózik.

Trócsányi László azt mondta: az igazi nehézségek most kezdődnek. Nagy kérdés hogy alakulnak a jövőbeli kapcsolatok. Boris Johnson azt mondta 11 hónap alatt szeretné levezényelni a tárgyalásokat. Fontos témák között említette az áruk és a szolgáltatások szabad áramlását. Ezek mindkét fél - Nagy-Britannia és az Európai Unió számára is - nagy jelentőségűek.

A politikus szerint nagyon komoly tárgyalások következnek. Kérdés, hogy az EU egységben tud-e maradni vagy megjelennek a tagállami érdekek - jegyezte meg.

Trócsányi László kitért arra is, hogy az EU, illetve Európa jövőjéről is vitákra kell készülni. Ebben meg kell hallgatni a közepes és a kis országok
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 21:22
EKF - Fiume és Galway az Európai Unió két új kulturális fővárosa - BŐVÍTETT
Fiuméban a nyitónapon 500 művész részvételével, 70 produkcióval 30 helyszínen kezdődött meg a programsorozat, amelynek első eseményein az eső ellenére több ezren vettek részt, köztük számos turista.

A hivatalos megnyitó szombat délután volt a fiumei Horvát Nemzeti Színházban (HNK), ahol az Európai Bizottság alelnöke, a horvát Dubravka Suica átnyújtotta Fiuménak az EKF-plakettet.

A megnyitó központi programja a kikötőben zajlott. Az Opera Industriale című produkcióban 120 előadóművész vett részt: táncosok, énekesek és zenészek. Az előadás hangok, zenék és zajok együttese volt, amelyet a fény és a sötétség effektjei kísértek, és amelyhez - mint a szervezők írták - "Fiuméra és Európára jellemző erős szimbólumokat" használtak fel.

A szervezők szerint a projektet a fiumei underground kultúra képviselői kezdeményezték. Mint fogalmaztak, az est fénypontja horvát, egyben európai volt, megmutatta, hogy a város az maradt, ami. A program ízelítőt adott "abból az energiából, amely a városban
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 18:22
Képek, videók
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Egyesült Királyság.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:10
1023053_native-america n-w
vorosrozsa66
2018. március 04. vasárnap, 18:30
Cocker Americano.jpg
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:30
black american cocker.jpg
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:29
black american cocker pup
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.