Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:27 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
7 élelmiszer amit ne fogyassz!
7 élelmiszer amit ne fogyassz!

Bizonyos ételek, melyek a bevásárló központokban szerezhetőek be, megalapozza a legtöbb népbetegség kialakulását: elhízás, magas koleszterin szint, migrén, rák és szívroham.

Ezek az ételek, lassan de biztosan mérgezik az emberi fajt. Éppen ezért, ha helyes irányba szeretnéd terelni az életviteledet, akkor fontos, hogy kellő figyelmet szentelj arra, hogy kiszűrd azokat az ételeket, melyeket soha nem szabadna megenni.

Egyetlen egy probléma van ebben a teóriában, ha minden kritikus ételt kihagyunk, akkor egy hatalmas lyuk kerül az étkezési listánkra, amit természetesen helyettesíteni kell. Ebben segíthet számunkra a makrobiotika tudománya!

Üveges, dobozos gyümölcs és zöldséglevek

A zöldség és gyümölcs bevitel a lehető legoptimálisabb tápanyagforrás, mely tényelegesen segíti az egészségünk támogatását.

Sok egészségguru azt gondolja, hogy a gyümölcslevek tárháza optimális választás lehet, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni, de sajnos nincs igazuk.

A helyzet az, hogy ezeket a leveket olyan szavakkal párosítják, mint: friss, erő, természetes, teljes értékű, zöld stb.

Ezek a típusú levek nagy mennyiségű fruktózt, mesterséges édesítőszert, színezéket illetve egyéb egészségtelen anyagokat tartalmaznak. A probléma az, hogy ezek az italok kritikusan megnövelik a vércukorszintet nagyon rövid idő alatt, ezáltal folyamatosan sóvárgás alakul ki az emberben, hogy még több üres kalóriát vigyen a szervezetébe.
Sajnálatos módon ezek az italok nagyban elősegítik az elhízást is.

Finomításon átesett hústermékek

A hústermékek jellemzője a magas kalória érték, nátrium, nátrium nitrát tartalom valamint konzerváló és egyéb mesterséges adalékanyagok. Hot dog, kolbász, virsli, bacon, felvágottak fogyasztásának hatására nagy mennyiségű kalóriát, zsírt valamint nátriumot erőltetsz a szervezetedre. Tanulmányok szerint az ilyen típusú húsfogyasztás szorosan összekapcsolható az elhízással, diabétesszel, szív és érrendszeri problémákkal, rákkal és egyéb egészségügyi problémákkal.

Érdemes a hús iránti szükségletünket csökkenteni, még ha ez nem is olyan egyszerű feladat. Érdemes organikus gazdálkodásból származó húst vásárolni valamint húsmentes napokat tartani.

Génmódosított élelmiszerek

A GMO termékek bizonyos csoportok által az évszázad csodájának számít. Ilyen típusú élelmiszerek esetén már nem csak saját egészségünket károsítjuk, hanem a teljes körforgást befolyásoljuk általa (termelés-fogyasztás-utánpótlás).

Ausztrália, Japán, Egyesült Királyság valamint Európai országok közül jó pár már kitiltotta a GMO termékek értékesítését. USA területén azonban ennél súlyosabb a helyzet, ugyanis a legtöbb terméken még csak fel sem tüntetik, hogy GMO terméket vásárol a fogyasztó.

Gyorsételek

Rendben, miért is szeretjük ezeket az ételeket? Mindenhol megtalálható, olcsón beszerezhető és gyorsan elfogyasztható. Számtalan tanulmány bizonyította már az emberek számára, hogy nem ez a legjobb megoldás éhségünk csillapítására. A gyorsételek fogyasztása szorosan összefügg az elhízással, magas koleszterin szinttel, szív és érrendszeri problémákkal és számtalan egyéb betegséggel.

A magyarázat az előbb felsorolt termékekhez hasonló: mesterséges édesítőszerek, nagy mennyiségű nátrium tartalom, magas zsírtartalom valamint olyan adalékanyagok, amiről soha nem is hallottunk!

Sajnos rohanó világunkban igen nehéz időt szakítani a gyors és hatásos főzésre. Hidd el, ha gondosan megtervezed, akkor igen hamar bele lehet jönni a főzés művészetébe. Nagyon fontos szempont főzés közben a ráfordított idő mennyisége. Éppen ezért fontos, hogy megtervezd a menetét a főzésnek ezzel akár a fele időre is lerövidítheted a főzést.

Ami talán még fontosabb, hogy ez által saját magad szabályozod a tápanyag bevitelt, így minden fontos ásványi anyaghoz és vitaminhoz könnyedén hozzájuthatsz!

ÓÓ te fehér kenyér!

Nem óó, inkább aúú... pláne ha súlyfelesleggel küzdesz! A fehér kenyér egyszerű szénhidrát, ebből az következik, hogy fogyasztása esetén szinte azonnal az egekbe emeli a vércukor szinted, melynek biztos mellékhatása nem más, mint a fokozott éhségérzet. Ha fogyni akarsz, hagyd el és meglátod, hogy pusztán a kenyér elhagyása súlycsökkenést eredményez!

A fehér kenyér egészséges?

Tápértéke konvergál a nullához, szinte alig találni benne értékes tápanyagforrást. Finomított gabonából készül így a rosttartalma is elenyésző. Amerikai tápértékkel és annak hatásával foglalkozó intézet szerint (American Journal of Clinical Nutrition) a megnövekedett finomított szénhidrát bevitel következményeként csökkent a rostban gazdag élelmiszerek fogyasztása. Ennek hatására folyamatos növekedés mutatkozik az elhízás illetve kettestípusú diabétesz kialakulásában az Egyesült Államokban.

Ha mindenképpen szeretnél kenyeret fogyasztani, akkor érdemes teljes kiőrlésű kenyerek közül válogatni!

Puffasztott rizs

A puffasztott rizs közel a 90. helyen szerepel a glikémiás indexben. Szerinted egészséges olyan ételt fogyasztani, mely ennyire magasan végzett a listán? Természetesen a válasz nem, kivéve akkor, ha jó gyorsan szeretnél meghízni és beteges lenni.

Light joghurt

A light joghurtnak megvannak a maga előnyei. Nagy mennyiségben tartalmaz B, D vitamint, probiotikumot, kálciumot és proteint. Sajnos nem mindegyik típusú joghurt üti meg ezt a szintet, tekintve, hogy a legtöbb cukorral telített, zsíros termék, ezáltal az egészségünket károsítja.

A legismertebb márkák tömve vannak mesterséges édesítőszerrel, egészségtelen adalékanyagokkal melynek rendszeres fogyasztása esetén biztos a hízás, magas koleszterol szint.

Kedves egészségre törekedő társaim! Az alább felsorolt termékek sajnos csak ízelítőt adtak abból, hogy mi vesz minket körül. Azt javaslom kétszer is gondold meg, hogy mit fogyasztasz, vagy mit adsz gyermeked számára.

Forrás:http://www.makrobiocentrum.hu - Tudor
taltos1, 2014. október 27. hétfő, 15:55
Címkék: Egyesült Királyság, American Journal, Clinical Nutrition, Egyesült Államokban, bevásárló központokban, legtöbb népbetegség,
Kommentek
Brexit - A londoni lengyel nagykövet hazatérésre biztatja a lengyeleket - BŐVÍTETT (új: az engedélykérés határi
Rzegocki 800 ezer felnőtt lengyel állampolgárnak írt levelet, amelyben azt javasolja, hogy "komolyan vegyék fontolóra" a hazatérést az Egyesült Királyságból.

A nagykövet hangsúlyozza a levélben, hogy Lengyelországban folyamatosan javul az életszínvonal, és ez "nagyon jó alkalmat kínál" a hazaköltözésre.

Arkady Rzegocki szerdán a BBC rádiónak nyilatkozva kijelentette: a lengyel hazai össztermék (GDP) 28 éve folyamatosan növekszik, a lengyelországi életstílus is más, mint akár öt vagy tíz évvel ezelőtt.

Rzegocki kitért arra is, hogy az Egyesült Királyságban élő összesen több mint egymillió lengyel közül eddig alig 27 százalék folyamodott tartós brit letelepedési engedélyért. A nagykövet szerint ez a "rémisztően alacsony arány" arra utal, hogy lengyel állampolgárok ezrei szembesülhetnek komplikációkkal jogi státusuk rendezetlensége miatt a Brexit után.

Arkady Rzegocki elmondta, hogy a nagykövetség problémákról kap bejelentéseket olyan lengyel állampolgároktól is, akik már tíz éve vagy
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 17:22
Háromévi mélyponton a brit infláció
brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) kimenetele lesz.

A szakértő szerint miután Boris Johnson miniszterelnök felfüggesztette a parlamenti ülésszakot, és a törvényhozásnak így nincs módja a Brexit-folyamat befolyásolására, a rendezetlen, megállapodás nélküli Brexit kockázata folyamatosan növekszik.

A londoni parlamentben még az ülésszak lezárása előtt sikerült elfogadtatni azt az ellenzéki kezdeményezést, amely megtiltja, hogy a kormány megállapodás nélkül léptesse ki az Egyesült Királyságot az EU-ból október 31-én, és előírja, hogy megállapodás híján Johnsonnak kezdeményeznie kell az EU-nál a kilépés elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.

Johnson az elmúlt napokban azonban többször is határozottan leszögezte, hogy semmilyen körülmények között nem hajlandó kezdeményezni az Európai Uniónál a kilépés elhalasztását, akkor sem, ha nem születik új megállapodás a Brexit feltételrendszeréről.

A CEBR vezető közgazdászának szerdai elemzése szerint ebben a helyzetben a
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 14:01
Brexit - Corbyn: a Munkáspárt új népszavazást írna ki a bennmaradás lehetőségével
brit napilapban közölt írásában kifejti, hogy a Labour vezette kormány új vámunió kialakításáról egyezne meg az EU-val, és szoros viszonyrendszert tartana fenn az Európai Unió egységes belső piacával is.

A konzervatív párti brit kormány a vámunióból és az egységes piacról is ki akar lépni, mivel álláspontja szerint a további tagság az EU e két sarkalatos integrációs szerveződésében olyan feltételek teljesítési kötelmével járna - mindenekelőtt a bevándorlás szabályozásában -, mintha az Egyesült Királyság ki sem lépne az EU-ból.

Boris Johnson miniszterelnök emellett az újabb EU-népszavazás kiírásától is mereven elzárkózik. A második referendum lehetőségét Johnson elődje, Theresa May is kizárta.

Jeremy Corbyn azonban szerdai cikkében leszögezi, hogy ha a Munkáspárt kormányra kerülve újratárgyalta a Brexit feltételrendszerét, az új megállapodást népszavazásra bocsátja, és a szavazólapon szerepel majd az a választási lehetőség is, hogy az Egyesült Királyság ne lépjen ki az EU-ból.

"Ígéretet
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:41
Az amerikai igazságügyi minisztérium beperelte Edward Snowdent könyve miatt
A minisztérium közleménye szerint Snowden a könyvet megjelenése előtt nem mutatta be az amerikai hírszerző szerveknek, s ezzel megsértette a Központi Hírszerző Ügynökséggel (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökséggel (NSA) aláírt korábbi titoktartási megállapodását.

A minisztériumi kommüniké leszögezte azt is: Edward Snowden a közelmúltban adott interjúival szintén megszegte ezt a titoktartási kötelezettségét.

A perkérelem ugyanakkor - bár a könyv kiadója ellen is pert indít -, nem indítványozza a Permanent Record (Állandó Nyilvántartás) című önéletrajzi könyv kiadásának vagy forgalmazásának leállítását. A kiadó elleni per célja, hogy a könyvből származó bevételekből Snowden egyetlen centhez se jusson hozzá - szögezte le a közlemény.

Az amerikai CBS televízió hétfőn sugárzott interjút a jelenleg Moszkvában élő Edward Snowdennel. Az NSA és a CIA volt alkalmazottja akkor kifejtette, hogy szeretne visszatérni az Egyesült Államokba, de csakis akkor, ha - mint fogalmazott - "igazságos per"
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 20:42
Szijjártó: a magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül
magyarországi beruházásához a kormány mintegy 5 milliárd forinttal járult hozzá - mondta Szijjáretó Péter.

A BP a világ 78 országban van jelen 73 ezer munkatársával, közülük kétezren Budapesten dolgoznak, a cég hat globális szolgáltatóközpontja közül a legjelentősebben. A vállalat bevételei tavaly 24 százalékkal nőttek globálisan, a magyar részleg ezt is meghaladta a 28 százalékos bővüléssel - tudatta a politikus.

A brexitről szólva Szijjártó Péter kifejtette, a magyarok sajnálják, hogy az Egyesült Királyság elhagyja az EU-t, ugyanakkor tiszteletben tartják a britek döntését.

A brit kiválás egyértelműen politikai, gazdasági és stratégiai veszteség az unió számára. A magyar kormány arra törekszik a brexit beálltáig tartó időszakban, hogy ne történhessen semmi olyan, ami ellehetetlenítené a zökkenőmentes együttműködést az EU és az Egyesült Királyság között - mondta Szijjártó Péter.

Camille Drummond, a BP Global Business Services alelnöke kifejtette, a cég kettős mérföldkőhöz ért:
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:52
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az E.ON felvásárolja az Innogy energiavállalatot
A brüsszeli testület fenntartásokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az összefonódás - az eredetileg bejelentett formájában - korlátozta volna a versenyt, például Magyarországon is. A versenyjogi aggályok eloszlatása érdekében az E.ON vállalta, hogy a szabályozatlan magyarországi piaci szegmensben leválasztja kiskereskedelmi villamosenergia-üzletágát, ide értve az összes eszközt és az összes alkalmazottat.

A tájékoztatás szerint a jóváhagyás feltétele, hogy az E.ON maradéktalanul eleget tegyen ezen, általa önként vállalt kötelezettségeknek.

Mind az E.ON, mind az RWE több európai uniós tagországban folytat üzleti tevékenységet, ám ez elsősorban Csehországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Magyarországon és Szlovákiában fedi egymást.
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 15:42
Sajtóhírek szerint Berlin ellenzi a tagállami hozzájárulások növelését a 2021-2027-es EU-büdzsében
Bár elemzők szerint ez az 1 százalék nagyjából megfelel a jelenlegi szintnek, az egyik legnagyobb nettó befizetőnek számító Egyesült Királyság tervezett kilépése mintegy tízmilliárd eurós lyukat fog ütni a közös büdzsén, amit a befizetések növelésével kívánna orvosolni az 1,11 százalékos jövőbeli arányra javaslatot tévő Európai Bizottság.

Az emelésre a támogatók szerint azért is szükség lenne, hogy a közösség a mostaninál ambiciózusabban léphessen fel például a kutatás, a határvédelem, a digitális gazdaság, illetve a klíma- és a védelempolitika területén.

A több újság által is ismertetett dokumentumban a német kormány hangsúlyozta, hogy az 1 százalékos határ még mindig nettó emelést jelentene a brit kilépés miatt. Továbbá egyebek mellett azt is aláhúzta, hogy az EU-s források kifizetését a közösség alapértékeinek fenntartásához kellene kötni.

A Politico brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy a vitában Hollandia és Svédország nyíltan támogatja a berlini álláspontot.

Az Európai
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 15:11
Képek, videók
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Egyesült Királyság.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:10
1023053_native-america n-w
vorosrozsa66
2018. március 04. vasárnap, 18:30
Cocker Americano.jpg
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:30
black american cocker.jpg
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:29
black american cocker pup
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.