Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 13:31 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házkutatás James Comey volt FBI-főnök lakásán, titkosított dokumentumok kerültek elő
Az igazságügyi minisztérium azonban - a Fox televízió értesülései szerint - nem indít pert a volt FBI-igazgató ellen a titkosított dokumentumok kiszivárogtatása miatt.

James Comey 2017 tavaszán történt elbocsátása előtt feljegyzéseket készített a Donald Trump elnökkel folytatott beszélgetéseiről, majd ezeket a dokumentumokat kiszivárogtatás végett odaadta Daniel Richmannak, a Columbia Egyetem jogászprofesszorának, aki jelenleg az ügyvédje is. Richman a feljegyzéseket továbbította a The New York Times című lapnak.

Az FBI ezek után "bizalmasként" titkosította a feljegyzéseket. Az igazságügyi minisztérium főinspektora, Michael Horowitz vádemelést javasolt az ügyben. A tárca vezetése szerint azonban mivel a dokumentumokat a kiszivárogtatásuk után minősítették titkosnak, ezért nincs ok Comey perbefogására.

Michael Horowitz jelentést készített az ügyről, ennek nyilvánosságra hozatalával azonban az igazságügyi minisztérium vár, mert közben vizsgálat folyik a 2016-os választási folyamat során Donald Trump és munkatársai feltételezetten törvényellenes megfigyelése és lehallgatása ügyében.

James Comey tavaly a Fox televíziónak adott egyik interjújában már megerősítette, hogy a minisztériumban vizsgálat folyik ellene a kiszivárogtatás miatt, de jelentéktelennek ítélte az ügyet, mert - mint fogalmazott - a "saját naplóját" adta tovább, az pedig nem számít titkos dokumentumnak. 2017 júniusában az egyik kongresszusi meghallgatásán elismerte: azért adta ki a feljegyzéseket, mert azt remélte, hogy ezek nyomán különleges ügyészt neveznek ki annak vizsgálatára, hogy az elnök akadályozta-e az igazságszolgáltatást, ez esetben az FBI munkáját az Oroszország 2016-os választásokban játszott szerepével kapcsolatban.

Elemzők szerint a Comey lakásán tartott váratlan házkutatás azon lépések sorába illik, amelyekkel az igazságügyi minisztérium azt kívánja feltárni, hogy valójában kinek az ösztökélésére és milyen bizonyítékok alapján indult meg a Robert Mueller vezette vizsgálat Trump és 2016-os kampánycsapatának munkatársai ellen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:10
Címkék: Házkutatás James Comey, James Comey, Donald Trump, Daniel Richmannak, Columbia Egyetem, York Times,
Kommentek
NATO: Észak-Macedónia a NATO 30. tagja lett
szövetség tájékoztatása szerint Észak-Macedónia zászlaját a NATO székhelyén, Brüsszelben hétfőn, szűk körben vonják fel Jens Stoltenberg főtitkár, Sir Stuart Peach marsall, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, valamint Zoran Todorov, Észak-Macedónia NATO-delegációjának vezetője jelentlétében. Az ország zászlaját egyidejűleg felvonják a dél-belgiumi Monsban, valamint az amerikai Norfolkban található parancsnokságokon.

Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfő a múlt héten írta alá a szükséges dokumentumokat, ezzel minden akadály elhárult a nyugat-balkáni ország NATO-tagsága elől.

A szövetségi dokumentumokban korábban Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság nevet viselő délszláv állam a NATO 2018. júniusi csúcstalálkozóján kapott meghívást a csatlakozási tárgyalások megkezdésére, amelynek feltétele volt a Görögországgal fennálló névvitájának lezárása. A Macedónia és Görögország között 1991 óta zajló névvita tavaly januári lezárulását követően az ország vezetői és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 20:32
KKM: a kormány üdvözli Észak-Macedónia csatlakozását a NATO-hoz
Észak-Macedónia péntektől vált hivatalosan a NATO tagjává.

A KKM közleményében kiemelte: a csatlakozás, amelyet Magyarország kezdettől fogva következetesen támogatott, jelentősen hozzájárul nemcsak Észak-Macedónia és a nyugat-balkáni régió, hanem az egész euroatlanti térség stabilitásának és biztonságának megerősítéséhez, valamint növeli a NATO képességét arra, hogy hatékonyan lépjen fel az előtte álló kihívások ügyében.

Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfő a múlt héten aláírta a szükséges dokumentumokat, ezzel minden akadály elhárult a nyugat-balkáni ország NATO-tagsága elől.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 18:02
Házhoz viszi a könyveket az időseknek több könyvtár
vonatkozó koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket és a megbetegedés megelőzésére szolgáló tanácsokat.

Személyes kapcsolat nélkül is van lehetőség a könyvtáros segítségét igénybe venni. Az élő online könyvtári tájékoztatás során Skype-on keresztül lehet kérdezni a könyvtárost, a munkához, tanuláshoz és oktatáshoz szükséges online forrásanyagokhoz adatbázis-ajánlókat állítanak össze a könyvtárak munkatársai.

A bibliotékák továbbra is folyamatos könyvajánlóval jelentkeznek, az e-mailen kért dokumentumokat (könyveket, DVD-ket, CD-ket) pedig előre összekészítik, hogy az olvasónak már csak át kelljen venni azokat.

A Magyar Elektronikus Könyvtárból egyaránt letölthetők szakirodalmi művek, hangoskönyvek, kötelező olvasmányok és szépirodalmi alkotások is. A Könyvtári Figyelő, a Könyv, Könyvtár és Könyvtáros folyóiratokhoz az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a járvány ideje alatt teljes körű elektronikus hozzáférést biztosít.

A könyvtárak pontos szolgáltatásairól interaktív
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 17:02
Budapest Fejlesztési Központ: az állam folytatná a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötésének előkészítését
Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf javaslatára a Miniszterelnökség levélben fordul a fővárosi önkormányzathoz és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) következő ülésén kezdeményezi, hogy a Budapesti Közlekedési Központ adja át a 2-es metró és a gödöllői hév összekötése és a hév felújítása kapcsán rendelkezésre álló terveket és dokumentumokat a BFK-nak - olvasható a közleményben.

Mint írták, az átadást követően a BFK folytatná a tervezést egységesen kezelve az agglomerációs és budapesti fejlesztési szempontokat.

A BFK emlékeztetett, a Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat 2017-ben kezdte meg a projekt előkészítését és az elmúlt években jelentős összeget fordított a feladatra.

A tervezés befejezéséhez szükséges összegek azonban a főváros költségvetésében idén már nem szerepelnek - mutattak rá.

Kiemelték: annak érdekében, hogy a mostanáig elvégzett munka és tervek ne vesszenek kárba, a Miniszterelnökség - támogatva Szatmáry Kristóf, a körzet országgyűlési képviselője
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:42
Hasogdzsi-ügy - Vádat emeltek Törökországban a gyilkosság 20 szaúdi gyanúsítottja ellen
meg a gyilkossággal, illetve látta el utasításokkal. A halálbrigád 18 tagjára súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetést kértek, Al-Aszírit és al-Kahtánit pedig szintén szabadságvesztéssel sújtanák.

A vádirat szerint a gyanúsítottak kezdettől fogva egyetértettek abban és közösen el is határozták: ha Hasogdzsi ellenzi, hogy hazavigyék, végeznek vele.

A szaúdi királyi körökben bennfentesnek számító, de rendszerkritikus újságíró azért ment az isztambuli külképviseletre, hogy hivatalos dokumentumokat intézzen közelgő esküvője előtt. Akkori menyasszonya, a török állampolgárságú Hatice Cengiz, kint várakozott, de már nem látta kijönni az újságírót.

Az eset nemzetközi felzúdulást váltott ki. Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és nyugati kormányok úgy vélik, hogy az újságíró eltüntetésére valószínűleg Mohamed bin Szalmán adta ki a parancsot.

Rijád kezdetben mindent tagadott, majd végül azt állította, hogy a gyilkosság a Hasogdzsi hazahurcolására küldött osztag tagjainak önkényes
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 10:51
A Lánchíd Palota lesz a Nemzetközi Beruházási Bank székhelye
Az NBB és a tulajdonos DÖB-68 Zrt. a vásárlással kapcsolatos dokumentumokat kedden írta alá a Fő utcában található épületről.

Nyikolaj Koszov az NBB igazgatótanácsának elnöke a közleményben elmondta: az ingatlan megvásárlásával a bank, amely az egyetlen kelet-közép-európai központtal rendelkező multilaterális fejlesztési intézmény, nemcsak megerősíti Budapest nemzetközi pénzügyi központként elért státuszát, hanem nagyban hozzájárul Magyarország befektetési vonzerejének további növekedéséhez is.

Az NBB tavaly költözött Budapestre. Tavaly év végén az NBB már több mint 170 szervezetet és intézményt tudhatott befektetői között - bankokat, nyugdíjalapokat, biztosítótársaságokat -, többek között Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország, Hollandia, Magyarország, Moldova, Románia, Oroszország és az Egyesült Királyság területéről. Tízmillió euróval 17,2 százalékra növelte tőkerészesedését Magyarország az NBB-ben január 15-én. A hozzájárulást követően 60 millió euró összegű alaptőke
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 09:41
Koronavírus - ET-főtitkár: a tagállami intézkedéseknek tiszteletben kell tartaniuk a demokratikus alapelveket
fordít a rendkívülihelyzet magyarországi alakulására.

Kiemelte, egy pontosan meg nem határozott és ellenőrzések nélküli vészhelyzet nem garantálja a demokrácia alapelveinek tiszteletben tartását, és azt, hogy az alapvető emberi jogokat korlátozó sürgősségi intézkedések szigorúan arányosak legyenek a leküzdeni kívánt fenyegetéssel.

Arra emlékeztetett, hogy a nemzeti parlamentekben, a médiában és az internetes felületeken folytatott demokratikus vita, valamint a hivatalos információkhoz és dokumentumokhoz való hozzáférés biztosítása minden szabad és demokratikus rendszer alapvető eleme. Válsághelyzetben különösen fontos a társadalom hitének és bizalmának fenntartása - mondta.

Buric leszögezte:a koronavírus-járvány megfékezése iránti elkötelezettség jegyében hozotttagállami intézkedéseknek tiszteletben kell tartaniuk az Európa Tanács alapvető értékeit: a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogokat. Az Európa Tanács továbbra is készen áll arra, hogy segítse a tagállamokerre irányuló
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 18:05
Több mint két tonna illegális fémhulladékot foglalt le a NAV
Kis Péter András a közleményben azt írta, hogy a pénzügyőrök két telephelyen engedélyköteles csatornafedél, csatornarács és vízelvezető-csatorna elemeiből származó, mintegy két tonna fémhulladékot találtak, amelynek eredetét a telephely vezetői nem tudták igazolni beszerzési dokumentumokkal.

A harmadik helyen csaknem 400 kilogramm ipari kábelhulladék és égetett rézkábel volt, a fémkereskedő itt sem tudta ezek átvételét igazolni - tette hozzá.

Ismertette, a törvény szerint a fémkereskedők csak közszolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervezettől vehetnek át égetett kábelt, a kereskedőnek azonban nem volt ilyen jellegű szerződése, engedélye, mégis átvette azt anélkül, hogy értesítette volna az illetékes vámigazgatóságot vagy a rendőrséget.

A NAV munkatársai a fémhulladékokat lefoglalták, valamint a készletnyilvántartás pontatlan vezetése és a beszerzési bizonylatokra vonatkozó előírások megsértése miatt több mint egymillió forint bírságot szabtak ki - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:52
Képek, videók
Christopher-James3-880 x10
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:28
Christopher-James.jpg
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:28
toni-garrn-by-james-ma car
zskadi
2017. november 19. vasárnap, 20:28
james-mcavoy-wallpaper -20
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:31
james-mcavoy-wallpaper -17
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:31
james-mcavoy-wallpaper .jp
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
james-mcavoy-plays-kid nap
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
james-mcavoy.jpg
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
2017-James-McAvoy-4K-W all
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:26
Mick Jagger-James Brown 1
agica2004
2016. szeptember 29. csütörtök, 18:41
Harry-James Hewitt.jpg
agica2004
2016. június 08. szerda, 20:21
St James Park
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:10
Válási dokumentumok 2005
furaila
2019. november 20. szerda, 16:50
dokumentumok_3678.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 17:27
dokumentumok_4044.png. png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 15:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.