Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:12 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-kongresszus - Kocsis: a Fidesz-frakció továbbra is őrizni fogja a parlament méltóságát
Szavai szerint az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani. Az ellenzéket jellemezve úgy fogalmazott: a "támolygó vezérük nyelvbotlásával", "a kígyózó kígyókkal" új korszak köszöntött be Magyarországon.

Kocsis Máté azt mondta: az ellenzék magatartása lehetne akár szórakoztató is, de van egy szomorúbb oldala, mert "reménytelen ellenzékünk (...) az alkalmatlanságát leplezendő", a parlamenti mindennapok részévé tette a provokációt, a ripacskodást és a trágárságot.

Úgy fogalmazott: "Megismertük a fékevesztett, önuralomra képtelen, olykor agresszív oldalukat, mindettől remélnek ugyanis mostanság politikai hasznot."

Felidézte: a tavaly december 12-i ülésnapon a levezető elnököt még a pulpitusra sem engedték fel, a jobbikos Jakab Péter pedig elfoglalta a miniszterelnök székét, és "úgy nyomkodta a szavazógépét, mintha nem lenne holnap". "Itt érdemes lenne még önmagában megemlékezni Tordai Bencéről is, de vegyék úgy, hogy ez most megtörtént" - tette hozzá.

A frakcióvezető szerint ma már ott tart "a jobbikos szkinhedvezértől Vadai Ágnesig terjedő összefogás", hogy bármit elnéznének egymásnak egy kis hatalomért cserébe.

Megjegyezte: ugyanők az Országgyűlésben nem támogatták a családokról, az otthonteremtésről és az ország biztonságáról szóló javaslatokat sem.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester, Karácsony Gergely pedig ott folytatta, ahol a többiek abbahagyták: szerinte Törökország fővárosa Isztambul, Csepel Észak-Pesten van, a Magyar Nemzet Múzeum pedig a Városligetben - mondta Kocsis Máté.

"Bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben, sokadik hangfelvételi botrányába keveredik, és egy filmes díszletet telekspekulációnak gondol. Ő jelenleg az ellenzék csúcsragadozója, akinek alkalmatlansága bár nyilvánvaló, már nem is zavarja az ellenzéki pártokat" - mondta.

Innen folytatja a Fidesz képviselőcsoportja a parlamenti munkát október 21-től - zárta szavait a frakcióvezető.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszédében kijelentette: ma a Fidesz Európa legmodernebb és legszervezettebb pártja. A győzelmekhez mindenki hozzátette a magáét - mondta. Hozzátette: ahogyan a futballban, úgy a politikában sem ér semmit a második hely, mindenki csak a győzelmekre emlékszik.

Véleménye szerint a Fidesz többször is megfizette a siker árát, mások nem bírták volna ki a vereségeket, de ők mindig erősebbek lettek, mint előtte. Ha most a kongresszuson megkérdeznek egy fiatalt, miért van itt, azt mondja, azért, mert a szülei is ehhez a közösséghez tartoznak - közölte Kubatov Gábor. Hangsúlyozta: még ennél is jobb lesz a helyzet, amikor a Fidesz már a 120. születésnapját ünnepli majd.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy bár "a brüsszeli frontvonalban" a "csapataink harcban állnak", és továbbra is megvédik a magyar embereket, a nemzet érdekeit és Magyarországot, a bevándorláspárti erők elszántsága és indulata változatlan, új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában.

Közölte: Olaszországban megnyitották a határokat az illegális bevándorlók előtt, és Olaszország, Franciaország, Németország és Málta az Európai Bizottság "bábáskodása" mellett megállapodtak az illegális migránsok kvóta szerinti szétosztásáról. "Kibújt a kvótarendszer szöge a bevándorláspártiak zsákjából", megint meghívólevelet küldtek a világ minden részére a gazdasági bevándorlóknak - jelentette ki.

A politikus kifejtette: az Olaszországba érkező migránsok jó részét átszállítják egy másik országba, és csak ott kezdődik meg a menedékkérelmük elbírálása, vagyis minden illegális bevándorló szabadon bejöhet az EU-ba, és már az unión belül - minden ellenőrzés nélkül - viszik át őket egyik országból a másikba.

Megjegyezte: "a Soros György fanatikus elképzeléseiből kinőtt terv" ismert, és a megvalósításáért a bevándorláspárti erők készek bármit megtenni.

Deutsch Tamás azt is mondta: a bevándorláspárti erők bosszút álltak Trócsányi László biztosjelöltön. Trócsányi László "a magyar Salvini", hiszen mindkét politikus bebizonyította, hogy a bevándorlás megállítható, ez csak politikai akarat kérdése - vélekedett.

A beszédek után döntöttek a Fidesz alapszabályának módosításáról, majd a tisztújításról tájékoztatva Kontrát Károly, a szavazatszámláló bizottság részéről elmondta: előzetesen pártelnöknek Orbán Viktort, alelnöknek pedig Kubatov Gábort, Kósa Lajost, Németh Szilárdot és Novák Katalint jelölték.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:21
Címkék: Kocsis Máté, Jakab Péter, Tordai Bencéről, Vadai Ágnesig, Karácsony Gergely, Csepel Észak-Pesten,
Kommentek
Koronavírus - DK: az állam kárpótolja azt, aki karanténba kerül!
kapcsolatos kormányzati tevékenység jobban érdekli, mint kormányfő által "fontosnak tartott téma". Hozzátette, az EU nem hagyhatja, hogy Orbán Viktor "két barátjának", Recep Tayyip Erdogan török elnöknek és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a konfliktusában a megzsarolt pozíciójába kerüljön. Hangsúlyozta, hogy az EU sokkal jobban felkészült a határvédelemre, mint korábban, amikor jelent meg egy váratlan tömeg.

Újabb témában kérdezték arról, hogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán azt mondta: a Demokratikus Koalíció az ellenzék legnagyobb pártja. Vadai Ágnes azt felelte, az ellenzék vezető erejét az adja, hogy 2022-ben közösen szeretnék legyőzni a jelenlegi rendszert. Az, hogy jelen pillanatban a DK a legnagyobb, az kellő szerénységet és felelősséget kell, hogy jelentsen - emelte ki.

A Jobbikkal való együttműködésre vonatkozó kérdésre azt felelte, az önkormányzati és a dunaújvárosi időközi választások bebizonyították, hogy az ellenzéki pártok együtt képesek
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 12:21
Párbeszéd-LMP: nem szabad tiltani a szélenergiát
A két párt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője azt mondta, hogy a Fidesz egy olyan keresztény, konzervatív zöldpolitikáról beszél, amelynek nagyon fontos eleme az atomenergia, de egyáltalán nem fontos eleme a szélenergia. A Párbeszéd véleménye szerint azonban ilyen zöldpolitika nincs - tette hozzá a képviselő.

A kormánypárt 4000 milliárd forintot akar befektetni a paksi bővítésbe, a hagyományos energiatermelést lassan akarja kivezetni a rendszerből, a megújuló energiákat pedig lassan akarja bevezetni - bírált a politikus. A Fidesz azt akarja elhinteni, hogy atomenergia nélkül nem lehet karbonsemlegessé tenni az energiapolitikát, ez azonban nem igaz - fogalmazott.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a tervezett 4000 milliárd forintot a paksi bővítés helyett elsősorban energiahatékonysági programokra használják fel, és az állam fektessen be a megújuló energiákba - érvelt Kocsis-Cake Olivio. A hagyományos energiatermelést minél előbb ki kell vezetni a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:11
Tusk: határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban
kapcsolatot ápolnak Orbán Viktor miniszterelnökkel, véleménye szerint azonban a velük való találkozások nem fognak változást eredményezni a Fidesz politikájában.

Újságírói kérdésre válaszolva Tusk hozzátette, a pártcsaládnak nincsen ellenvetése Orbán Viktor keddi római látogatásával kapcsolatban, ugyanakkor szimbolikusnak nevezte, hogy a magyar kormányfő az EPP politikai gyűlésének idején "nacionalista találkozón vesz részt szélsőjobboldali politikai pártokkal".

Közölte, hogy rendkívüli kongresszus megtartását javasolta a pártcsalád előtt álló politikai kihívások megvitatására. Aláhúzta azonban, hogy a jövő év elejére tervezett rendezvény nem a Fidesz körüli kérdésekről szól majd.

Sok változás ment végbe Európában és Európán kívül is, amelyek új megközelítést, gondolkodást és kezdeményezéseket igényelnek - mondta ez EPP elnöke.

A felfüggesztésről 2019. március 20-án döntött az EPP politikai közgyűlése az elnökség, illetve a Fidesz megegyezése alapján, a pártcsalád alapvető értékeinek
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:13
Hölvényi: folytatódni fog a pártbeszéd a Fidesz európai néppárti tagságáról
alkotott testületnek a magyarországi helyzetet és a Fidesz tevékenységét értékelő vizsgálatát.

Tusk szerint a vizsgálat eredményét illetően nincs egyetértés. A szóbeli jelentés alapján egyetértés abban mutatkozott, hogy a felfüggesztés maradjon érvényben, valamint abban, hogy a párbeszédet folytatni kell - mondta Hölvényi, hozzátéve, hogy a felfüggesztés és a párbeszéd folytatásának határidejéről nem esett szó.

Azt közölte, javaslat született arról, hogy a pártcsalád jövő év első felében kongresszust szentel az EPP értékeiről folytatott vitának. Arról, hogy a rendezvényen a Fidesz körüli párbeszéd kérdése napirenden lesz, a politikus azt monda: ez "természetes, amire tulajdonképpen büszkék is lehetünk". Amilyen helyzetben van Európa, egy ilyen rendezvény jót tesz - tette hozzá Hölvényi György.

A felfüggesztésről 2019. március 20-án döntött az EPP politikai közgyűlése az elnökség, illetve a Fidesz megegyezése alapján, a pártcsalád alapvető értékeinek állítólagos megsértése miatt. Arról is
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:03
A hűség évadát hirdette meg a Soproni Petőfi Színház
Pataki András elmondta, hogy a tematikával reflektálni szeretnének a soproniságra és a hűségre, ugyanakkor a szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is megjelenik benne.

Összesen 14 darabbal készülnek, amelyből felnőtt bérletben négy nagyszínházi, egy balett- és egy kamaraszínházi előadás lesz.

Bemutatják Katona Imre Szent Ferencről szóló misztériumjátékát, az Isten komédiását Pataki András rendezésében. Radó Denise rendezi majd Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét.

Fred Ebb, Bob Fosse és John Kander Chicago című musicaljét Eperjes Károly viszi színpadra, Németh László Széchenyi című történelmi drámáját pedig Csiszár rendezi. A darab sokszereplős lesz és hűen fogja megidézni a múltat - fogalmazott Pataki András.

Hozzátette, hogy a soproni népszavazás centenáriumának emlékére Demcsák Ottó rendezésében mutatja be a Sopron Balett a Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből készült táncművet.

Demcsák Ottó a
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 14:11
Antonio Tajani: Európa érdeke a Fidesz további tagsága az Európai Néppártban
Antonio Tajani kijelentette: meggyőződése, hogy az Európai Néppárt (EPP) nem létezhet egy olyan jelentős ország képviselete nélkül mint Magyarország.

Természetes, hogy akadnak nézeteltérések, senki sem tévedhetetlen, de úgy gondolom, politikai hiba lenne nem tenni azért, hogy a Fidesz továbbra is a néppárti család tagja legyen - vélekedett az olasz politikus, akit az EPP novemberi zágrábi tisztújító kongresszusán az európai pártcsoport alelnökének választottak.

A FI római székházában nyilatkozó Antonio Tajani előrelépést, jelzést szorgalmazott az EPP és a Fidesz részéről is. "Üzenetet küldök a Fidesznek: nyújtson kezet, hogy kéznyújtásra találjon. Mi a Forza Italia nevében a három bölcs pozitív véleményében hiszünk és reméljük, hogy a Fidesz az EPP-ben marad" - mondta a FI egyik alapítójaként ismert Tajani. Elmondta, hogy a pártelnök Silvio Berlusconi szintén azt kérte Orbán Viktortól, tegyen meg mindent az Európai Néppártban maradásért. Antonio Tajani úgy vélte, Orbán Viktor (miniszterelnök,
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 18:51
Semjén: jelentősen nőtt az egyházak oktatási és köznevelési szerepvállalása
volt ez az összeg.

Semjén Zsolt elismerésre méltónak nevezte azt a tényt, hogy az Eurostat szerint Magyarország költi a legtöbbet egyháztámogatásra.

A bizottság előtt a politikus kitért az egyházakra vonatkozó törvény 2018-as módosítására, szólt a katolikus, a református az ortodox és a zsidó egyházakkal az elmúlt években kötött megállapodásokról, valamint a fontosabb rendezvénysorozatokról is. Ezek közül kiemelte a reformáció 500. évfordulóját, valamint a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek megrendezését a kormány is támogatja.

Több ellenzéki képviselő kérdésére Semjén Zsolt megerősítette: "abszolút egyenlő finanszírozás van" az egyházi és az állami intézmények közt - ezt a költségvetési és a zárszámadási törvényben szereplő számokból is látszik -, de szerinte az egyházakat ért évtizedes diszkrimináció miatt az is méltányos lenne, ha többet kapnának.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) a hódmezővásárhelyi református gimnázium állapotára utalva úgy fogalmazott: nem látni az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:13
A DK megtiltaná, hogy a polgármesterek éveken keresztül halmozzák fel a szabadságukat
nem lehet évekig gyűjtögetni. "Ez most csak a bukott fideszes polgármesterek kiváltsága" - fogalmazott Gréczy Zsolt.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a törvénymódosításaikat a DK polgármestereinek kérésére nyújtják be.

A politikus emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt nyilatkozta, amennyiben az önkormányzatok változást akarnak az ügyben, akkor annak a kormány nem fog az útjába állni.

Más témában kérdezték arról, hogy a Fidelitas hétvégi kongresszusán Kósa Lajos azt mondta az önkormányzati választásról, hogy "az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe". A Fidesz alelnöke később a Facebookon azt írta, "A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 13:11
Képek, videók
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
Fidesz frakció 2014.jpg
basikele
2013. január 15. kedd, 22:40
Összeült a Fidesz frakció
basikele
2012. október 03. szerda, 02:44
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
jakabfi zsanett0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:16
jakab-l.jpg
katolikusokoldala
2018. június 07. csütörtök, 15:59
jakab név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:41
JAKAb_L.jpg
katolikusokoldala
2018. május 21. hétfő, 14:15
szentfülöp és jakab.jpg
maroka
2018. május 03. csütörtök, 14:30
jakab_gyorgy_milyen_sz ep_
menusgabor
2017. szeptember 14. csütörtök, 15:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.