Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:23 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sargentini-jelentés - Szijjártó: csalással hozott döntést az EP
A miniszter szerdán a szavazás után az M1 aktuális csatornának adott interjújában azt mondta: azért volt csalás a szavazás, mert az európai szerződések előírják, hogy miként zajlik a döntéshozatal az EP-ben; amint a magyar parlamentben is, a nem és a tartózkodó szavazatok az igen szavazatokkal szemben állnak, most azonban úgy döntöttek, hogy a tartózkodást nem veszik figyelembe.

Szijjártó Péter álláspontja szerint semmiféle kétségük nem lehetett a szerdai szavazás eredményét illetően, hiszen korábban is világos volt, hogy a voksolás kiváltó oka, tétje és témája kizárólag a migráció.

A korábbi nyilatkozatok alapján az is világos volt, hogy az Európai Parlamentben jelenleg a migrációpárti politikusok vannak jelentős többségben, és - a mostani szavazás tanúsága szerint - az Európai Néppártban (EPP) is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden mégis jelen volt az EP plenáris ülésén, mert - ahogy Szijjártó Péter fogalmazott - ez a kormány számára becsületbeli ügy.

Mint mondta, "egy ilyen helyzetben, amikor Magyarországot méltatlanul, alaptalanul támadják, amikor a magyar emberek döntéseit megkérdőjelezik, és azt el kívánják ítélni", akkor ott kell lenni és meg kell védeni Magyarországot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 21:44
Címkék: Szijjártó Péter, Európai Parlamentben, Európai Néppártban, Orbán Viktor, miniszter szerdán, szavazás után,
Kommentek
Menczer Tamás: Sargentini semmit nem tud Magyarországról
Az államtitkár a videóban elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, ami "minősített hazugságok gyűjteménye", és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

"Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól" - fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, "kitessékelték a külügyminisztériumból", azonban a valóság az, hogy "amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 13:21
Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat
sajnálatát fejezte ki, hogy az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács nem adott lehetőséget az EP-nek álláspontja ismertetésre.

Calin Stoika, az EU soros elnökségét betöltő Románia uniós nagykövete mindenekelőtt leszögezte, hogy a jogállamiság és a demokrácia védelme alapvető fontosságú, majd arról számolt be, hogy már kétszer napirendre került a magyar ügy a tanácsban, legközelebb pedig április 9-én fognak arról eszmecserét folytatni.

A magyar különjelentést összeállító zöldpárti Judith Sargentini sérelmezte, hogy az EU soros elnökségét betöltő Románia nem hajlandó lépni ebben az ügyben vagy legalább megfelelő tájékoztatást adni az állásról.

A képviselő nem találta kielégítőnek Stoika felszólalását, amely szerinte minden konkrétumot nélkülözött. Hangsúlyozta, napirendre kell venni a kérdést, pontos üzemtervet hozzáfűzve, ugyanis már fél év eltelt, lényegében eseménytelenül.

Gál Kinga, a LIBE fideszes alelnöke alaptalannak nevezte a magyar helyzettel kapcsolatos aggályokat, a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:12
Március 15. - Varga Judit: fontos a párbeszéd fenntartása Finnországgal
Magyarországgal szemben indított eljárást illetően. Ezzel kapcsolatban arra kérte a leendő finnelnökséget,hogy biztosítsa a tisztességes eljárást. Szeretnénk, ha egy jogilag megfontolt, tényeken alapuló vita zajlana erről az Európai Unió Tanácsában, ehhez kértem a jogállamiságot kiemelt prioritásként kezelő Finnország partnerségét - mondta el az államtitkár.

Varga Judit emlékeztetett arra, hogy az ősszel megküldték az uniós tagállamoknak azt a 131 oldalas dokumentumot, amelyben a kormány cáfolja a Sargentini-jelentésben szereplő állításokat.

Az államtitkár elmondta, hogy napirenden szerepeltek viszont olyan témák is, amelyekben a magyar érdekek egybecsengenek a finnekkel, ilyen például az Európai Unió megerősítése a globális kereskedelmi versenyt, a belső piacot, valamint a közös védelempolitikát illetően.

Varga Judit felhívta a figyelmet az Eurobarometer legfrissebb felméréseire, amelyek szerint az európai uniós állampolgárok elsődleges aggodalma a bevándorlással és az ahhoz köthető
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:42
EP-választás - MSZP: a néppárt szerint a Putyin-terv ellen kell megvédeni Európát
tartják "hasznos hülyének" magát Webert és az Európai Néppártot.

Rámutatott arra, hogy Orbán Viktor nem kért bocsánatot a lejárató kampány miatt és szerinte nem is fog. A CEU-ügyével kapcsolatban pedig azt mondta: ebben a kérdésben az az Orbán-mondat az irányadó, miszerint nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit csinál.

Szerinte Manfred Weber pontosan tudja, hogy vannak Magyarországon súlyosabb problémák is, mint a lejárató plakátkampány, hiszen megszavazta a magyar jogállamiságról szóló Sargentini-jelentést.

Harangozó Tamás kitért arra, hogy az Európai Parlament (EP-) kedden elfogadott egy néppárti képviselő által készített dokumentumot, amely kimondja: Oroszország már nem tekinthető az EU stratégiai partnerének. Elmondta, a jelentést a fideszes képviselők is megszavazták, elítélve ezzel Orbán Viktort és kormányát. Szóvá tette két orosz fegyverkereskedő Egyesült Államok helyett Oroszországnak történő kiadatását, illetve az orosz Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre településének
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:41
Médianéző: tavaly a választások, a Stop Soros és a Sargentini-jelentés miatt foglalkoztak leginkább Magyarorszá
Az igazgató közölte, saját adatbázisuk alapján minden évben felmérik a Magyarország iránti sajtóérdeklődést.

Tavaly nőtt az országgal foglalkozó cikkek száma, ami főként az áprilisi választásoknak köszönhető.

Mintegy 14 ezer cikket dolgoztak fel, és a megjelenések körülbelül egyharmada negatív hangvételű volt, miközben csupán két-három százaléka pozitív, a maradék pedig semleges - tette hozzá.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, csak nyomtatott és online sajtótermékeket vizsgálnak 18 országban, ami 120 médiumot jelent.
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 08:20
Kovács Zoltán: nyolc éve folyik dezinformációs kampány Magyarország ellen
meghatározó 120 nyomtatott és online nemzetközi sajtótermék Magyarországról szóló, politikailag releváns megjelenítéseit dolgozta fel. A kutatás 18 országra, 15 nyelvterületre terjedt ki és a 2018. január 1. és 2018. december 31. közötti közléseket vizsgálta.

Boros Bánk Levente elmondta: azt tapasztalták, hogy a nemzetközi médiai aktívabb lett Magyarországgal kapcsolatban az előző évben 2017-hez viszonyítva. Az emelkedés elsősorban a 2018-asországgyűlési választásoknak tudható be, a második helyre a Sargentini-jelentés és annak visszhangja került, míg a harmadik helyen a Gruevszki-ügy szerepel.

A 2017-es évhez hasonlóan a legkritikusabbak Németország médiumai voltak Magyarországgal szemben 2018-ban - mondta.

Az elemzés összefoglalója szerint a legnagyobb figyelem Kelet-Közép-Európából irányult az országra, a nyugat-európai országokban ugyan kevesebb, de "jóval ellenségesebb" írás jelent meg Magyarországról: míg a térségbeli médiumokban mindössze 19 százalék volt a kritikus cikkek aránya, a
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 19:22
A DK át akarja vizsgáltatni a parlamenti szavazógépeket
Oláh Lajos országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy december 12-én, amikor a parlament többek között a munka törvénykönyvének módosításáról döntött, a szavazógépek képviselői kártya nélkül is működtek. "Ez a trükkös szavazás napja volt" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kijelentette: amennyiben Kövér László visszautasítja a DK kérését és nem engedi auditáltatni a rendszert, akkor az annak beismerése, hogy csalni lehet a parlamenti szavazórendszerrel. Felmerül az a kérdés is, hogy eddig hányszor hibásodott meg a rendszer úgy, hogy arról az ellenzéki képviselők nem is tudtak - tette hozzá.

Oláh Lajost kérdezték arról, hogy Philippe Lamberts, az európai zöldek képviselőcsoportjának társelnöke kedden azt mondta az Azonnali.hu nevű portálnak, hogy az Európai Zöld Párt európai parlamenti frakciója kizárja az LMP-t, amennyiben együttműködnek a Jobbikkal. Ha valakinek kizárástól kell félnie, az a Fidesz, hiszen látható, hogy a Sargentini-jelentés
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 13:21
Ifj. Lomnici: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben
Az elemző arra utalt, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén január 30-án vagy 31-én a magyar demokrácia és jogállamiság helyzetét lesz napirenden a testület házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának döntése alapján.

Ifj. Lomnici Zoltán felidézte: a vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

Annak ellenére, hogy Franciaországban több hónapja rendszeresen vonulnak tömegek az utcára - folytatta - , esetükben nem merült fel a kivizsgálás szükségessége. A munka törvénykönyvének módosítása pedig az uniós irányelv szintje alatt határozza meg a vállalható túlmunka mértékét, így ebből a szempontból is értehetetlen a zöld párti eljárás - jelentette ki.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a Magyarország jogállamiságát vitató korábbi jelentés írója, Judith Sargentini zöldpárti képviselő célja a magyar kormányzat és azoknak az embereknek a
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 09:41
Képek, videók
f6 John Singer Sargent (1
skorpiolilike
2011. december 28. szerda, 08:21
John_Singer_Sargent_-_ Mor
skorpiolilike
2011. június 01. szerda, 19:37
John_Singer_Sargent_19 02.
skorpiolilike
2011. június 01. szerda, 18:31
J S Sargent feldolg.gif
meva51
2010. november 09. kedd, 20:47
Sargent_John_Singer_Mr s_G
klara50
2010. október 27. szerda, 21:34
John Singer Sargent1.jpg
klara50
2010. október 27. szerda, 21:26
John Singer Sargent.jpg
klara50
2010. október 27. szerda, 21:15
sargent.monetwood.jpg
linktaram
2009. április 16. csütörtök, 17:33
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
O.V.-parlamentben.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:18
Göncz Á.-Parlamentben.jpg
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:36
Parlamentben egyedül.jpg
kohlinka
2014. november 11. kedd, 21:31
parlamentben 3.jpg
kicsoda57
2013. szeptember 28. szombat, 22:28
parlamentben 2.jpg
kicsoda57
2013. szeptember 28. szombat, 22:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.