Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:42 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A gazdagságot azért adta Isten, hogy másoknak ajándékozzuk
Ferenc pápa: A gazdagságot azért adta Isten, hogy másoknak ajándékozzuk
2018. május 24. csütörtök 18:55
Szűz Mária, a keresztények segítsége liturgikus emléknapján, május 24-én a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén a Szentatya arra buzdított homíliájában, hogy vegyünk távolságot a gazdagságtól, amely elcsábít és szolgájává tesz minket.
.........


Bővebben Link
maroka, 2018. május 24. csütörtök, 21:52
Címkék: Szűz Mária, Szent Márta-házban, gazdagságot azért, keresztények segítsége, ajándékozzuk, keresztények,
Kommentek
Az embert szereti nem a vallást
,,Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot." Máté 9,13

Isten sokkal fontosabbnak tartja azt, hogyan bánunk más emberekkel, mint azt, hogy mennyi vallásos szertartáson veszünk részt. Az irgalmasságot fontosabbnak tartja az égőáldozatnál. Az erkölcsöt a rítus fölé helyezi. Talán különösnek tartjuk, hogy Isten nem kívánja az áldozatot, hiszen végül is ő Maga vezette be az áldozatok rendjét. Pedig itt nincs ellentmondás. Miközben helyes, hogy a népnek megparancsolta az áldozatok bemutatását, mégsem volt sohasem az az elgondolása, hogy az áldozatok helyettesítsék az igazságosságot és a jóságot. ,,Az igaz és törvényes cselekvést többre becsüli az Úr, mint az áldozatot" (Péld 21,3).

Az ószövetségi próféták haraggal fordultak azok ellen, akik minden előírt vallási szertartást elvégeztek, ugyanakkor azonban megcsalták és elnyomták a felebarátaikat. Ézsaiás megmondta nekik, hogy ,,Isten előtt utálatosak az áldozataik és ünnepléseik
kalmanpiroska, 2019. július 15. hétfő, 07:23
Virrasztás - zenés dicsőítés, 06.08
vasárnap hajnali 05.00 óráig zenés dicsőítést, virrasztást tartunk templomunkban az Oltáriszentség előtt. Ezt a szép pünkösdi/csíksomlyói hagyományt szeretnénk elindítani ez évtől a Gazdagréti Szent angyalok plébánián.
Nagy szükség van arra, hogy ahogy az apostolok annak idején , ezt az éjszakát mi is virrasztásban, imában töltsük - kérve a Vígasztalót, hogy kiáradjon az egész országra!!!
Hívunk, várunk minden hívőt, közösséget , sőt protestáns testvéreinket is, hogy ezt a szent éjszakát ajándékozzuk az ÚR-nak, és dicsőítsük őt!
Várjuk a zenész csapatokat, hogy egy-egy órát elvállaljanak. ( Egy -egy óra zenés dicsőítésből, rövid elmélkedésbő/imából és csendből áll össze ) Összesen 9 óráról van szó.( Isten szereti a kilencedeket ). Hajnali 05.00 órakor Vörös András karmelita tartományfőnök celebrálja majd a pünkösdi szentmisét , várhatóan több vendégpap közreműködésével.
Éjfélkor a pünkösdi szekvenciát fogjuk többször lejátszani latimul és magyarul és térdelve , lehasalva várjuk a
maroka, 2019. május 12. vasárnap, 13:25
Fabiny Tamás: Isten nem akar lemondani a világról
Fabiny Tamás arról beszélt: a betlehemi történet megrendítő motívuma, hogy Mária és József hiába kopogtat az emberek ajtaján, sehol sincs számukra hely. Mintha Jézus nemkívánatos, törvényen kívüli idegen lenne a világban.

De Isten, akinek "kívül tágasabb", nem törődik bele az emberek elutasításába, és ha a hivatalos egyházi vezetők nem ismerik fel az üdvözítőt, akkor a pásztorokat hívja, hogy hódoljanak egyszülött fia előtt. Így lesz szakrális tér, istentiszteleti hely a trágyaszagú istálló.

Kitért arra: Jézus később is, egész életével arra adott példát, hogy a világban minden tér szent térré válhat, hiszen tanított, csodát tett és imádkozott folyóparton, hegyen, csónakban vagy épp egy vámszedő házában. Karácsony nagy lehetősége engedni magunknak is, hogy a szakrális, a szent belépjen a szekuláris, a profán térbe.

Arról is beszélt, hogy a szekuláris társadalomnak két kísértése van: "az egyik, hogy nem akar tudni a szakrálisról, idegennek érzi azt; a másik pedig, hogy átveszi a
velemenyezd, 2018. december 24. hétfő, 10:01
Születésmese
"Ezek a születésmesék nagyon sokat adnak minden gyermeknek, fontosnak érzik tőle magukat, így karácsony közeledtével ajándékozzuk meg őket ezzel az élménnyel, szóljon egy mese arról a várakozásról is, amelyben ők a főszereplők...

Mióta anya lettem, kicsit több mint húsz éve, minden decembert igyekszem különleges várakozássá varázsolni, évről-évre próbálok felejthetetlen adventi időszakot biztosítani a gyerekeimnek. Olvashattak már az adventi naptárunkról, ahol minden napra valami meglepetést találunk ki, amit együtt csinálunk, így minden napra jut egy rövidebb-hosszabb egymással eltöltött minőségi idő, vagy írtam már az őrangyalos játékunkról, amikor egy hétig még többet figyelünk valamelyik családtagunkra.
Ebben a hónapban a mesék is különlegesek, valamilyen módon a karácsonyhoz, a szeretethez, az ünnephez vagy Jézus születéséhez kötődnek. Volt év, amikor az adventi kalendárium rejtett minden napra egy mesét, de mostanában közösen választunk, van, amikor esti a mese, és a kisebb gyerekek
maroka, 2018. december 23. vasárnap, 19:11
Cseri Kálmán gondolatai a KARÁCSONYRÓL
tetteit csodálva, magasztalja Istent.

Ha pedig ezt egyszerre többen teszik a hívek gyülekezetében, akkor felerősödik ez az élmény, hogy Isten ma is cselekszik és szeret minket, és együtt tudják dicsőíteni Istent.
Ebben az Isten előtti megállásban, a vele való találkozásban, ami az ünnepek célja, felfrissül test és lélek, megtisztul és meggazdagodik az ember, s átéli a többiekkel való közösséget. Minden ünnepben függőleges, vertikális erőáramlás történik. Nemcsak horizontális, hogy megajándékozzuk egymást, meg degeszre tömjük a hasunkat. Nem ez az ünnepnek a célja, hanem az, hogy figyelek az én Istenemre. Ő szól hozzánk, mi válaszolunk neki. Létrejön, elmélyül, felfrissül a vele való párbeszéd, és ez azután kihat a horizontális, vízszintes kapcsolatainkra és tevékenységünkre is.
Ez volt tehát karácsony eredeti célja.

2. És mivé lett?
Az utóbbi napokban többször hallottam ezt a kifejezést: karácsonyi őrület. Sokak számára nyűg, teher az ünnep, karácsony különösen is.
pacsakute, 2018. december 10. hétfő, 08:38
Magyarok Nagyasszonya ...
jelenlétével keresztény történelmünk egészét átfogja, István királytól napjainkig.
,,Tiszteld a nőket!" - hangzik az etikai felszólítás, amely eljut az értelmünkig, de már ritkábban a szívünkig és a tetteinkig. Az erkölcsi parancs - túl az értelmen s az akaraton - az ünnep élménye révén hatol igazán hatékonyan a szívünkbe. Nemzeti ünnep ez számunkra, amely sürgeti a nők tiszteletét és megidézi történelmünk nagyasszonyainak emlékét. Az ő női értékeiknek gyöngyös pártájával ajándékozzuk meg lélekben Bodogasszonyunkat, amikor külön ünneppel köszöntjük benne a ,,Magna Domina Hungarorum" címzettjét, a Magyarok Nagyasszonyát.
/Boda László/

A magyarság szoros kötődése Szűz Máriához államalapító királyunk, Szent István korához köthető. A 12. század elején élő Hartvik püspök jegyezte le a legendát, miszerint a nagy magyar király 1038. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján, a halálos ágyán ajánlotta fel Magyarországot Szűz Máriának.A Szűzanya tisztelete
maroka, 2018. augusztus 14. kedd, 20:03
Megkérhetlek arra, hogy e kérdés kiírásának dátumától fogalmazd meg Istent számunkra?
● Vegyünk egy játékos kedvű csimpánzt.
● Szórjunk csimpánzunk elé RENGETEG darab játékkockát, mely játékkockák mindegyikének mind a hat oldalára a latin ABC különböző betűi legyenek gravírozva.
● ,,Ajándékozzuk meg" csimpánzunkat ÖRÖK ÉLETTEL!
● A STATISZTIKA, valamint a VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTÁS tudománya, AZT ÁLLÍTJA (mégpedig helyesen), hogy mivel csimpánzunknak ELEGENDŐ IDEJE lesz a ,,kockázásra" (márpedig abban maradtunk, hogy a csimpánz, ,,különlegesen" hosszú életű jószág...), ezért annak valószínűségi értéke, hogy ama jeles csimpánz, előbb-utóbb KIRAKJA Shakespeare valamelyik szonettjét: 1 - vagyis 100%!

...Sajna', a végtelen fogalmának - a végtelen számú lehetőség ELEGENDŐ mértékű esélynövelésének - felfogási képtelensége, leginkább a 16-osra jellemző...
foxworkinspace, 2018. június 12. kedd, 19:55
Képek, videók
Ajándékozz
klara50
2009. szeptember 08. kedd, 20:08
0 mand gazdagságot hoz a
lovaszmarika
2013. január 25. péntek, 17:46
Gazdagságot hozó Buddha.j
basikele
2012. szeptember 06. csütörtök, 05:24
Gazdagságot hozó Buddha.j
sarkadykati
2011. november 21. hétfő, 10:37
Gazdagságot hozó Buddha k
cipello
2011. október 17. hétfő, 22:21
imádkozó Szűz Mária.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 23:43
szűz mária szíve verses.j
maroka
2018. június 08. péntek, 22:46
Szűz Mária
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:27
Szűz Mária
borigit
2018. március 23. péntek, 13:32
szüz mária.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária 003.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária a kisdeddel.pn
chillik
2017. november 01. szerda, 11:07
szüz mária a kisdeddel 00
chillik
2017. november 01. szerda, 11:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.