Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:14 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A gazdagságot azért adta Isten, hogy másoknak ajándékozzuk
Ferenc pápa: A gazdagságot azért adta Isten, hogy másoknak ajándékozzuk
2018. május 24. csütörtök 18:55
Szűz Mária, a keresztények segítsége liturgikus emléknapján, május 24-én a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén a Szentatya arra buzdított homíliájában, hogy vegyünk távolságot a gazdagságtól, amely elcsábít és szolgájává tesz minket.
.........


Bővebben Link
maroka, 2018. május 24. csütörtök, 21:52
Címkék: Szűz Mária, Szent Márta-házban, gazdagságot azért, keresztények segítsége, ajándékozzuk, keresztények,
Kommentek
Gyertek emeljük magasba a gyermekeinket, ajándékozzuk .....
Gyertek emeljük magasba a gyermekeinket, ajándékozzuk meg őket karjaink között a magasba repülés tiszta, önfeledt örömével. A gyermekvédelmi központjainkban, én a problémás kiskorúak gondozóinak receptre, orvosságként írom fel a sok-sok játszást, azt, hogy szépen a magasba lendítve gyönyörködjenek a rájuk bízott kis palánták kibontakozásában, növekedésében!
........................
Mélyen keresztény szimbólum ahogy a szülő maga előtt magasba tartja a gyermekét, engem mindig az Oltáriszentséget magasba emelő pap mozdulatára emlékeztet! Szebb imádságot nehéz elképzelni, mind amikor egy szülő kinyújtott karral szeretettel, maga előtt az ég felé emeli gyermekét, hogy Teremtő Istene áldását kérje az ő drága szeme fényére!
Patikában kapható gyógyszernél gyógyítóbb hatással rendelkező szernek tartom a játékot, a gyerekek ringatását, magasba lendítését! A megalázott, lenézett, utcáról otthonainkba
maroka, 2020. április 24. péntek, 18:12
Ferenc pápa Twitter-üzenetei április 5-én
Isten szolgálva mentett meg bennünket. Általában azt gondoljuk, hogy mi szolgáljuk Istent. Nem, ő az, aki szolgált ingyenesen, mert elsőként szeretett bennünket. Nehéz úgy szeretni, ha előbb nem vagyunk szeretve. És még nehezebb szolgálni, ha nem engedjük, hogy Isten szolgáljon bennünket
*
Ez megdöbbent minket: Isten úgy mentett meg bennünket, hogy engedte, hogy rosszaságunk őt terheljék, és nem reagált rá, csak a szolga alázatával, türelmével és engedelmességével, kizárólag a szeretet erejével.
*
Atya támogatta Jézus szolgálatát: nem vette le róla az őt sújtó rosszat, hanem gyámolította őt szenvedésében, hogy rosszaságunkat csak a jó győzze le, hogy azt a szeretet járja át teljesen. Teljes egészében.
*
Jézus megtapasztalta a teljes elhagyatottságot, a számára legidegenebb helyzetet, hogy mindenben szolidáris legyen velünk. Értem tette, érted tette, mindannyiunkért tette. Azért tette, hogy azt üzenje nekünk: ,,Ne félj, nem vagy egyedül. Átéltem egész elhagyatottságodat, hogy
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 23:31
A legkiválóbb út
A legkiválóbb út
1Kor 12,31 - 13,3

,,Két pont között legrövidebb az egyenes" - mondják, s ez igaz az emberi kapcsolatokra is. Van azonban egy ennél kiválóbb út, azaz a legkiválóbb: a SZERETET. Az az út, amelyen Isten közelít hozzánk. Ami lehet, hogy nem olyan direkt, mint az egyenes út, de a szívhez szól, s megragadva abba az irányba vezet, ahol járni érdemes.
Az ember sok más utat előnyben részesít, mert saját kiválóságát az kiemeli: ilyen a lelki ajándékok közül a nyelveken szólás és a prófétálás, a bölcsesség igéje, az ismeret nagysága, a hit ereje, az adakozás bősége, a mártíromság.
S az apostol azt állítja, hogy ez mind SEMMI! Ez csak olyan, mint a hangszerek közt a cintányér s a triangulum. Egyhangú, unalmas, harsány. Kiegészítésnek jó, vagy a hangsúly kiemelésére, de semmi másra. Ha nincs mellette zenekar vagy énekkar, fárasztó és kellemetlen hallgatni. Semmit sem ér, semmit sem használ.
Oly sok lehetőség van ma este a szeretet megmutatására! Ne
kalmanpiroska, 2019. december 24. kedd, 10:42
Neked adom magam
"Mit fizessek az Úrnak a sok jóért, amelyet velem tett? A szabadulásért fölemelem a poharat, és az Úr nevét hirdetem." Zsoltár 116,12-13

Ami lelkünk üdvösségét illeti, semmit nem tehetünk annak érdekében, hogy kiérdemeljük! Isten sohasem fog tartozni nekünk, mi pedig semmiképpen sem viszonozhatunk őneki semmit, mivel az üdvösség a kegyelem ajándéka.

Isten megajándékoz minket az örök élettel, mi pedig az üdvösséget hittel elfogadjuk. Azután hirdetjük az Úr nevét, azaz hálát adunk Neki, és dicsérjük őt kimondhatatlan ajándékáért!

Szabadulásunk után sem tehetünk semmit, amivel viszonozhatnánk az Úrnak mindazt a jót, amit velünk tett. Még ha az egész világ a mienk volna is, és azt felajánlanánk Neki, az még mindig kevés lenne! Van azonban valami, amit tehetünk: az ámulatra méltó isteni szeretet viszonzásul kéri szívünket, életünket, mindazt, akik vagyunk!

Ha az Úr Jézus testét adta értünk, akkor a legkevesebb, amit tehetünk, hogy önmagunkat mindenestül az Ő
kalmanpiroska, 2019. október 19. szombat, 08:26
Az embert szereti nem a vallást
,,Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot." Máté 9,13

Isten sokkal fontosabbnak tartja azt, hogyan bánunk más emberekkel, mint azt, hogy mennyi vallásos szertartáson veszünk részt. Az irgalmasságot fontosabbnak tartja az égőáldozatnál. Az erkölcsöt a rítus fölé helyezi. Talán különösnek tartjuk, hogy Isten nem kívánja az áldozatot, hiszen végül is ő Maga vezette be az áldozatok rendjét. Pedig itt nincs ellentmondás. Miközben helyes, hogy a népnek megparancsolta az áldozatok bemutatását, mégsem volt sohasem az az elgondolása, hogy az áldozatok helyettesítsék az igazságosságot és a jóságot. ,,Az igaz és törvényes cselekvést többre becsüli az Úr, mint az áldozatot" (Péld 21,3).

Az ószövetségi próféták haraggal fordultak azok ellen, akik minden előírt vallási szertartást elvégeztek, ugyanakkor azonban megcsalták és elnyomták a felebarátaikat. Ézsaiás megmondta nekik, hogy ,,Isten előtt utálatosak az áldozataik és ünnepléseik
kalmanpiroska, 2019. július 15. hétfő, 07:23
Virrasztás - zenés dicsőítés, 06.08
vasárnap hajnali 05.00 óráig zenés dicsőítést, virrasztást tartunk templomunkban az Oltáriszentség előtt. Ezt a szép pünkösdi/csíksomlyói hagyományt szeretnénk elindítani ez évtől a Gazdagréti Szent angyalok plébánián.
Nagy szükség van arra, hogy ahogy az apostolok annak idején , ezt az éjszakát mi is virrasztásban, imában töltsük - kérve a Vígasztalót, hogy kiáradjon az egész országra!!!
Hívunk, várunk minden hívőt, közösséget , sőt protestáns testvéreinket is, hogy ezt a szent éjszakát ajándékozzuk az ÚR-nak, és dicsőítsük őt!
Várjuk a zenész csapatokat, hogy egy-egy órát elvállaljanak. ( Egy -egy óra zenés dicsőítésből, rövid elmélkedésbő/imából és csendből áll össze ) Összesen 9 óráról van szó.( Isten szereti a kilencedeket ). Hajnali 05.00 órakor Vörös András karmelita tartományfőnök celebrálja majd a pünkösdi szentmisét , várhatóan több vendégpap közreműködésével.
Éjfélkor a pünkösdi szekvenciát fogjuk többször lejátszani latimul és magyarul és térdelve , lehasalva várjuk a
maroka, 2019. május 12. vasárnap, 13:25
Fabiny Tamás: Isten nem akar lemondani a világról
Fabiny Tamás arról beszélt: a betlehemi történet megrendítő motívuma, hogy Mária és József hiába kopogtat az emberek ajtaján, sehol sincs számukra hely. Mintha Jézus nemkívánatos, törvényen kívüli idegen lenne a világban.

De Isten, akinek "kívül tágasabb", nem törődik bele az emberek elutasításába, és ha a hivatalos egyházi vezetők nem ismerik fel az üdvözítőt, akkor a pásztorokat hívja, hogy hódoljanak egyszülött fia előtt. Így lesz szakrális tér, istentiszteleti hely a trágyaszagú istálló.

Kitért arra: Jézus később is, egész életével arra adott példát, hogy a világban minden tér szent térré válhat, hiszen tanított, csodát tett és imádkozott folyóparton, hegyen, csónakban vagy épp egy vámszedő házában. Karácsony nagy lehetősége engedni magunknak is, hogy a szakrális, a szent belépjen a szekuláris, a profán térbe.

Arról is beszélt, hogy a szekuláris társadalomnak két kísértése van: "az egyik, hogy nem akar tudni a szakrálisról, idegennek érzi azt; a másik pedig, hogy átveszi a
velemenyezd, 2018. december 24. hétfő, 10:01
Születésmese
"Ezek a születésmesék nagyon sokat adnak minden gyermeknek, fontosnak érzik tőle magukat, így karácsony közeledtével ajándékozzuk meg őket ezzel az élménnyel, szóljon egy mese arról a várakozásról is, amelyben ők a főszereplők...

Mióta anya lettem, kicsit több mint húsz éve, minden decembert igyekszem különleges várakozássá varázsolni, évről-évre próbálok felejthetetlen adventi időszakot biztosítani a gyerekeimnek. Olvashattak már az adventi naptárunkról, ahol minden napra valami meglepetést találunk ki, amit együtt csinálunk, így minden napra jut egy rövidebb-hosszabb egymással eltöltött minőségi idő, vagy írtam már az őrangyalos játékunkról, amikor egy hétig még többet figyelünk valamelyik családtagunkra.
Ebben a hónapban a mesék is különlegesek, valamilyen módon a karácsonyhoz, a szeretethez, az ünnephez vagy Jézus születéséhez kötődnek. Volt év, amikor az adventi kalendárium rejtett minden napra egy mesét, de mostanában közösen választunk, van, amikor esti a mese, és a kisebb gyerekek
maroka, 2018. december 23. vasárnap, 19:11
Képek, videók
Ajándékozz meg
sanci81
2014. június 09. hétfő, 16:42
Ajándékozz
klara50
2009. szeptember 08. kedd, 20:08
0 mand gazdagságot hoz a
lovaszmarika
2013. január 25. péntek, 17:46
Gazdagságot hozó Buddha.j
basikele
2012. szeptember 06. csütörtök, 05:24
Gazdagságot hozó Buddha.j
sarkadykati
2011. november 21. hétfő, 10:37
Gazdagságot hozó Buddha k
cipello
2011. október 17. hétfő, 22:21
szűz mária0325.png
maroka
2020. március 25. szerda, 15:55
imádkozó Szűz Mária.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 23:43
szűz mária szíve verses.j
maroka
2018. június 08. péntek, 22:46
Szűz Mária
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:27
Szűz Mária
borigit
2018. március 23. péntek, 13:32
szüz mária.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária 003.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária a kisdeddel.pn
chillik
2017. november 01. szerda, 11:07
szüz mária a kisdeddel 00
chillik
2017. november 01. szerda, 11:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.