Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:55 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hogy lehet megállapítani egy felületről, hogy az krómozott, vagy nikkelezett?
Decotext! Miért vizsgálod az anyag összetételét? Gondolom azért , mert van valamid, amit használni szeretnél! Mellesleg házilag meglesem mivel olvasztasz krómot, meg nikkelt? :D pontosan mérve a hőfokot...:D

Már te is a fellegekben sétálsz a föld helyett?....:D
hatibacsi, 2018. január 02. kedd, 07:56
Címkék: anyag összetételét, fellegekben sétálsz, föld helyett, megállapítani, összetételét, fellegekben,
Kommentek
Módosítana a földforgalmi előterjesztésen a törvényalkotási bizottság
a helyi földbizottságoknak milyen szempontokat kell néznie a földár véleményezésénél.

E szerint erdőnek nem minősülő föld esetén a földnek - indexálással meghatározott - 20 éves termelési időszakra számított jövedelemtermelő képességét kell figyelembe venni, ezt alapos indok nélkül nem haladhatja meg az eladási ár. Erdőnek minősülő föld esetén a földnek 50 éves termelési ciklusra számított jövedelemtermelő képességét kell nézni úgy, hogy az erdőtalaj és a faállomány értékét együttesen kell megállapítani, amelynek során az erdőtalaj értékét az erdő örökös járadékából, míg a faállomány értékét a potenciális véghasználatból levezetett jelenérték szerint kell kiszámítani.

A módosítás indoka az volt, hogy megvédjék a vásárlót a hosszú megtérülési időt eredményező irracionális befektetéstől, ugyanis az a saját gazdálkodásában is helyrehozhatatlan törést okozhat, illetve a gazdálkodói közösségnek is kárt okoz a földárak túlzott mértékű emelkedésével és ezáltal földpiaci buborék képződésével.

A
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 19:47
Megkezdődtek a bértárgyalások a BKV-nál
A közlés szerint Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója azt mondta, az előző évi bérmegállapodások pozitívan érintették a munkavállalókat, így a vállalatot, a menedzsment és az érdekképviselet célja idénre, hogy gyors és átfogó megállapodást fogadjanak el, amely további stabilitást biztosít.

A közlés szerint a tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy szükség van bérfejlesztésre, amelynek mértékét a munkaerőpiaci tendenciák figyelembevételével, valamint a rendelkezésre álló erőforrások legoptimálisabb kihasználásával kell megállapítani.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:09
Szép napot mindenkinek!
lerángatott róla minden nem odavalót, meg még kicsit többet is. Emberünk valószínűleg rájött, hogy mekkorát hibázott, és valahogy kiszabadította magát a feldühödött hüllő állkapcsából, majd fokozott tempóban elhagyta az aligátorfarmot. Ezzel újabb sérüléseket begyűjtve a szögesdróttól természetesen, de ez már fel sem tűnt a megrágcsált lábai mellett.

Hazafelé bandukolva elhaladt mellette egy rendőrjárőr, akinek feltűnt, hogy a fickóval valami nincs rendben. Mondjuk ezt nem volt nehéz megállapítani, valószínűleg én sem néznék ki túl bizalomgerjesztően egy krokodillal való menet után. Szóval azzal a lendülettel bevitték a yardok, és kifaggatták, hogy mi történt. Emberünk előadta, hogy megtámadta egy aligátor, ami félig-meddig igaz is, csak azt hallgatta el szemérmesen, hogy erősen tett azért, hogy ez így legyen. A rendőröknek akkor állt össze a kép, amikor az aligátorfarm munkatársai jelentették, hogy találtak a nílusi krokodilok medencéjében egy véres Crocs lábbelit, az ember hiányzik belőle, és
kirscha, 2018. november 28. szerda, 09:56
A dohányzó apák fiainak 50 százalékkal kevesebb spermájuk van
függetlenül, jóval alacsonyabb volt azon férfiak spermaszáma, akiknek apja dohányzott" - idézte Jonatan Axelssont, a tanulmány egyik szerzőjét a medicalxpress.com tudományos hírportál.

Ezen férfiak esetében a spermakoncentráció 41 százalékkal, a spermaszám 51 százalékkal volt alacsonyabb, mint nem dohányzó apák fiainál.

A kotinin a nikotin metabolitja a szervezetben, és a szervezetet ért nikotinmennyiség biomarkere, amelyet a vérben lehet mérni. A kotinin szint mérésével a kutatók képesek megállapítani, hogy a szülők maguk dohányoznak-e, vagy ki vannak-e téve passzív dohányzásnak. Számos korábbi tanulmány kimutatta, hogy veszélyes a magzatra, ha az anya dohányzik, ám ebben a tanulmányban az apa dohányzási szokása és a fia spermaszáma közötti kapcsolat nagyon világos.

Jonatan Axelsson nem tudta megmagyarázni ennek okát, mint mondta, további kutatásokra van szükség ennek felderítésére. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy hasonló tanulmányok már kimutatták a kapcsolatot a dohányzó apák és
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 19:19
Magyarul beszélő indián törzs?
ősmagyar volt, amelyet ma is beszélnek.

A kolumbiai határ közelében, a Santiago folyó felső folyásánál, az Onzole és Cayapas folyók közén élő ,,cayapas" törzs nyelve szintén ősmagyar nyelv, amit ma is beszélnek.

A Keleti Kordillerákon túli ősrengetegben (Amazonia) lakó törzsek is megtartották ősmagyar nyelvüket, bár a spanyol hódítók önkénye elől menekülve le kellett mondaniuk sok kultúrvívmányukról, hogy függetlenségüket megőrizhessék.

Nagyon könnyű lesz megállapítani a magyarországi törzsek és nagycsaládok eredetét, mivel bölcs előrelátással úgy válogatták össze az áttelepítendő családokat, hogy minden egyes családnak csak egy részét vitték át, hogy az őshazában a családfa ki ne vesszen.

Móricz sohasem használja a ,,hungaro" kifejezést, ami spanyolul magyart jelent, mindenkor magyarnak írja és mondja. Ez úgy belevésődött az ecuadoriakba, hogy egy alkalommal két úr kereste fel, hogy eldöntse a köztük felmerült vitát. ,,Kérem -
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Kiskorúval szembeni szexuális erőszak miatt fegyházra ítéltek három férfit
szórakozóhelyen találkozott egy szintén kiskorú fiúval, akivel csak felületesen ismerték egymást, majd a lány kezdeményezésére a szabadban szexuális kapcsolatot létesítettek egymással.

Az együtt lévő két kiskorút meglátva a harmadrendű vádlott először telefonnal fényképet és videót akart készíteni, majd azt mondta a társainak, "erőszakoljuk meg a csajt". A lánnyal lévő fiú tiltakozott, de őt fejbe rúgta és megütötte, majd elkergette a helyszínről.

A bíróságnak nem sikerült egyértelműen megállapítania, a három vádlott tisztában volt-e azzal, hogy kiskorú lányról van szó. Az azonban bebizonyosodott, hogy az elsőrendű vádlott szexuális kapcsolatot létesített a fiatallal, amikor pedig a másodrendű is közösülni próbált, éppen megérkeztek a rendőrök az elkergetett fiú hívására.

A kiskorúak védelme érdekében mindvégig zártan folytatott tárgyalássorozat végén, az ítélet már nyilvános indoklásánál a bíró rámutatott: a sértett olyan alkoholos állapotban volt, hogy nem emlékezett semmire, a rendőrökkel
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 16:09
Megszűnt a nyomozás Zsák Malina Hedvig ügyében
Takács Péter azt írta: az adatok és a bizonyítási eszközök alapján nem lehet megállapítani hogy Zsák Malina Hedviget nem érte támadás, ebből adódóan kétséget kizáró következtetést sem lehet levonni arra vonatkozóan, hogy hamis tanúvallomást tett volna. Mindezek mellett a nyomozás folytatása esetén sem várható eredmény.

Az ügyészség az "egyetlen okszerű és törvényes megoldásként" szüntette meg a büntetőeljárást - áll a közleményben.

Felidézték, hogy a szlovák ügyészség 2014-ben a Nyitrai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában azzal vádolta meg Zsák Malina Hedviget, hogy a rablás bűntette miatt 2006-ban indult rendőrségi nyomozás során tanúként való kihallgatásán valótlan vallomást tett.

A vallomása szerint 2006. augusztus 25-én reggel Nyitrán, a Mostná utca híd mögötti részén, miután valakivel magyarul beszélt, két ember megtámadta, bántalmazta és kirabolta; levetették vele a harisnyanadrágját, a blézerét, kivetették a fülbevalóját és elvették a pénztárcáját. A szlovák ügyészség szerint
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 09:38
Kúria: a munkáltató szabályzata nem korlátozhatja a kártérítési kötelezettségét
A Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma (KMK) az év elején már megvizsgálta a munkáltatók egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségének általános szabályait, a mostani vizsgálat az összegszerűséggel kapcsolatos kérdéseket tekintette át. A bíróság azért vizsgálta a kérdést, mert a munkáltató kártérítési felelősségével összefüggő ügyek az összes munkaügyi per egyharmadát teszik ki, és az ezekben az ügyekben hozott bírói döntések nemcsak a munkavállalók, hanem családjuk egzisztenciájára is kihatnak.

A kártérítés megállapításának alapelveit a KMK kollégiumi véleményben is rögzítette.

A Tallián Blanka tanácselnök vezette munkacsoport áttekintette az alsóbb fokú bíróságok ítéleteit és arra jutott, a bíróságok által alkalmazott, korábbi állásfoglalások a jövőben is irányadónak tekinthetők.

A munkacsoport arra jutott, illetve a kollégiumi vélemény rögzíti, hogy a munkaviszony körében elmaradt jövedelem megállapításánál a számítás alapja a károsult havi átlagjövedelme, a
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 07:04
Képek, videók
Egy megállapítás tőlem
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:00
Bölcs megállapítás.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:25
engedd hogy az emberek.jp
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:24
Elg baj az, hogy nehéz.
alvaro-hopihe
2018. július 11. szerda, 09:09
az hogy a mai.jpg
sz719eszter
2018. június 22. péntek, 18:54
Hogy ki az igaz barát? Az
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:17
Hogy ki az igaz barát
rushlilly
2018. április 13. péntek, 18:22
Hogy ki az igaz barát az.
rushlilly
2018. április 13. péntek, 18:20
az hogy.jpg
sz719eszter
2018. március 25. vasárnap, 12:13
Penn Jillette - Az, hogy
sanci81
2018. március 23. péntek, 18:12
Néha nem az számit hogy h
irmus
2017. november 06. hétfő, 08:44
Hallom, hogy az Ádám.jpg
chillik
2017. augusztus 01. kedd, 04:06
Nem az a fontos hogy mi l
irmus
2016. december 17. szombat, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.