Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 04:01 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megszigorítják a Colosseum őrzését, miután egy magyar turistát kaptak vandalizmuson
Az Il Messaggero című lap beszámolója szerint egy 29 éves magyar férfit értek tetten, amint szállodai szobájának kemény kulcskártyájával egy 10 centiméteres T-betűt vésett a falba, az újság honlapján fotót is közöl a tiltott falfirkáról. A turista azt mondta, nem hitte, hogy tiltott dolgot művel, mivel sok felirat látható a falakon, csakhogy a firkák jó része évszázadokkal ezelőtt keletkezett.

A tetten ért férfit bevitték egy rendőrőrsre, ahol feljelentést tettek ellene a nemzeti kulturális örökség megrongálása miatt. Visszatérhet Magyarországra, de távollétében is ítéletet hoznak az ügyében, viszont a büntetést vagy a bírságot csak akkor hajtják végre, ha újra Olaszországba utazik, külföldön csak súlyos bűncselekmények ügyében hajtatnak végre olaszországi ítéleteket.

A magyar férfi vandál tette néhány napon belül már a harmadik volt a Colosseumban. Április 29-én egy osztálykiránduláson lévő 17 éves bolgár fiút kaptak el, amint nevének kezdőbetűit véste a falba, április 26-án pedig egy 39 éves izraeli nőt állítottak elő, kővel a kezében, mellyel öt családtagja nevének kezdőbetűjét örökítette meg az amfiteátrumban.

A csütörtöki incidens után a Colosseum igazgatósága néhány óra alatt intézkedési tervet dolgozott ki a vandál turisták ellen, ennek részeként több kamerát szerelnek fel és több teremőrt alkalmaznak. Azonnali intézkedésként máris a korábbinál több - összesen hat - nyelven intik óva hangosbeszélőn a turistákat az amfiteátrum megrongálásától. A bejáratnál már eddig is figyelmeztették táblákon a látogatókat, de az illetékesek szerint a feliratokat "senki sem olvassa el".

Ezen kívül a római önkormányzat azt tervezi, hogy feketelistát állít össze a helytelen viselkedésen kapott turistákról és arra fogja kérni a külképviseleteket, hogy próbálják meg távol tartani a nemkívánatosnak nyilvánított állampolgáraikat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 16:41
Címkék: Visszatérhet Magyarországra, magyar turistát, újság honlapján, tiltott falfirkáról, nemzeti kulturális, büntetést vagy,
Kommentek
Fegyvertartási szigorítástól az adatvédelem erősítéséig új törvények lépnek életbe sok amerikai tagállamban
Illinois-ban január elsejétől a 21 évesnél idősebb állampolgárok szabadon vásárolhatnak és tarthatnak rekreációs célú marihuánát. A törvény csupán azt szabályozza, hogy 30 gramm kannabisz, 5 gramm kannabisz-koncentráum és 500 milligramm THC (tetrahidrokannabiol, a marihuána fő pszichoaktív hatóanyaga) vásárolható. Orvosi célokra a betegek vásárolhatnak kendernövény-magokat és az otthonukban korlátozott mennyiségben termeszthetnek marihuánát, de ezt a külvilágtól elzártan kell tenniük.

Coloradóban megszigorítják, Tennessee államban viszont enyhítik a fegyvervásárlás és -tartás feltételeit.

Oregonban 2020 januárjától betiltják a műanyag zacskók bolti használatát. A vásárlóknak saját szatyrot kell vinniük, vagy a papírzacskókért külön fizetniük kell.

Floridában büntetendővé válik, ha valaki vezetés közben üzenetet ír az okostelefonján, márciustól pedig telefonálni sem lehet majd vezetés közben. Hasonló törvényt Massachusetts is tervez, hírek szerint már a tavasszal bevezethetik.
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 23:52
Az iskolai megelőzésre és a börtönökre koncentrál a francia kormány radikalizálódás elleni új programja
felismerésének tanítása, a szekularizáció megerősítése - azaz a vallások szerepének a politikában és a közéletben történő visszaszorítása -, valamint az iszlamista propagandával szembeni demokratikus, köztársasági értékrend hirdetése az iskolában, például előadások keretében. Ilyen az észak-afrikai származású fiatalok által előadott Dzsihád című színházi produkció, amelyet több mint 300 ezren láttak már Franciaország-szerte. A magániskolák megnyitásának feltételeit egy szenátusi javaslat alapján megszigorítják, és fokozottabb ellenőrzés alá vonják ezeket az iskolákat, megakadályozandó az iszlamista struktúrák létrejöttét.

"Rendszerszerűvé tesszük a kritikai gondolkodást az oktatás folyamán azért, hogy a tanulók felkészültebbek legyenek az összeesküvés-elméletekkel szemben" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A programban szerepel a pszichiátriai intézetek jobb felkészítése a radikalizálódott emberek kiszűrésére, de a tanárok, a köztisztviselők és a sportegyesületek tagjait is célzottan kívánja a
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 16:53
Emmanuel Macron a nők elleni erőszak leküzdését mandátuma egyik legfőbb feladatának jelölte meg
megmozdulások kezdődtek a nők elleni erőszak elítélésére.

"Franciaország nem lehet több olyan ország, ahol a nők félnek" - hangsúlyozta az államfő, aki három területen jelentett be intézkedéseket a következő öt évre annak érdekében, hogy a "szégyen átkerüljön a másik oldalra", az áldozatoktól az elkövetőkhöz.

Emmanuel Macron elsőként a "fiatalok nevelést és az egyenlőség érdekében folytatott kulturális küzdelmet" jelölte meg feladatként, amelynek részeként a pornográfia elleni fellépést megszigorítják a hatóságok az interneten.

Második intézkedésként az áldozatok jobb támogatására az erőszak, zaklatás vagy diszkrimináció áldozatává vált emberek ezentúl az interneten is feljelentést tehetnek, azaz otthonról lehetőség lesz ilyen jellegű kérdésekben hatósági emberekkel konzultálni, nem szükséges egy rendőrőrsön megjelenni. A kórházak pedig már a feljelentést megelőzően bizonyítékokat szolgáltathatnak a hatóságok felé, ha tudomásokra jut, hogy valakit bántalmaztak.

Harmadik lépcsőként
velemenyezd, 2017. november 25. szombat, 14:22
Szigorúbb légiforgalmi biztonsági intézkedések lépnek életbe az Egyesült Államokban
Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) közlése szerint az új intézkedések értelmében az Egyesült Államokba induló járatoknál az utolsó felszállóhelyen megszigorítják az ellenőrzést, és a beszállás előtt mind az utasfelvételnél, mind a kapuknál újra kikérdezik az utasokat.

Az új intézkedések naponta mintegy 325 ezer utast érintenek a körülbelül 2000 kereskedelmi járaton, amely az Egyesült Államok valamelyik légikikötőjébe érkezik.

Washington júniusban rendelte el, hogy nyolc közel-keleti és észak-afrikai ország 10 repülőterén tilos a laptopok és nagyobb elektronikai eszközök felvitele az Egyesült Államokba tartó repülőgépek fedélzetére. Ezt a korlátozást júliusban feloldották, és amerikai tisztségviselők bejelentették: a különböző légitársaságoknak 120 nap áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy felkészüljenek az új biztonsági követelmények teljesítésére.

Szerdán a francia Air France, a német Lufthansa, az egyiptomi EgyptAir, a hongkongi Cathay Pacific és a dubaji központú Emirates, a
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 07:10
Megszigorítják a csehországi nemzetközi repülőterek ellenőrzését
A belügyminisztérium azt javasolta - írja az újság -, hogy a prágai Václav Havel repülőtér őrzésére egy új, több mint 200 főből álló rendőri egységet hozzanak létre.

A rendőrök, együttműködve a repülőtér biztonsági szolgálatának alkalmazottaival, a jövőben figyelni fogják a repülőtérre érkező embereket és szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják a bármi okból gyanúsnak vélt személyeket. A D7-es autópályáról a repülőtérre vezető útszakaszon két ellenőrzőpont létesül: az elsőn a megfigyelők kiszűrik a gyanúsnak ítélt kocsikat, amelyeket azután a második ponton megállítanak és leellenőriznek. Az utasoknak ezentúl gyakoribb csomagellenőrzésre is számítaniuk kell. Az intézkedések célja, hogy megakadályozzák esetleges terrorcselekmények elkövetését a repülőtereken.

A prágai Václav Havel repülőtér tavaly mintegy 13 millió utast kezelt, és ezzel magasan a legforgalmasabb légikikötő Csehországban. Az intézkedések ezért elsősorban a prágai repülőteret érintik, mert Ostravában, Brnóban vagy Karlovy Varyban
velemenyezd, 2017. május 02. kedd, 13:03
Donald Trump elnöki rendeletben felfüggesztette szíriai menekültek befogadását és megszigorított minden beutazá
A 120 nap letelte után elsőbbséget élvez majd a vallásuk miatt üldözött kisebbségek befogadása ezekből az országokból. Trump pénteken a CBN News keresztény televíziónak adott interjúban kifejtette, hogy a Közel-Keletről menekülő keresztények élveznek majd előnyt.

Az elnöki rendelet értelmében általában is megszigorítják a beutazásokat: az Egyesült Államokba belépő valamennyi utast szigorú vizsgálatnak vetik alá, felgyorsítják a be- és kilépők biometrikus ellenőrzését, továbbá a szövetségi államok megkapják a jogot, hogy a későbbiekben maguk döntsenek arról, akarnak-e majd befogadni menekülteket, s ha igen, akkor hol telepítik le őket.

A rendeletet az elnök a Pentagonban (a védelmi minisztériumban) írta alá, miután ünnepélyes keretek között beiktatta tisztségébe James Mattis védelmi minisztert.

"Új ellenőrző intézkedéseket vezetek be, hogy távol tartsam a radikális iszlamista terroristákat az Egyesült Államoktól. Nem akarjuk őket itt" - fogalmazott Mattis beiktatási ünnepségén az elnök,
velemenyezd, 2017. január 28. szombat, 07:05
Amerikai elnökválasztás - Trump falépítéssel és tömeges kitoloncolással fenyegette meg az illegális bevándorlók
megadott juttatásokat is. "Megtörjük az amnesztiák és az illegális bevándorlás ördögi körét, azt üzenjük majd a világnak, hogy nem kaphatnak legális státust, állampolgárságot azok, akik illegálisan jöttek be az országba" - hangsúlyozta.

Trump azt ígérte, hogy mindennek érdekében elnökként megháromszorozza a bevándorlási hivatal munkatársainak létszámát, a határok mentén a már ott dolgozó húszezer rendőr mellé pedig további ötezret vesznek fel, és megreformálják a vízumrendszert, ezen belül megszigorítják a külföldiek vízuma időtartamának betartatását. A legális bevándorlás kap elsőbbséget - szögezte le.

Trump ismét elmondta gyakran hangoztatott álláspontját, hogy Amerika érdekeit mindennél előbbre valónak tartja. Barack Obama elnököt és Hillary Clintont mint volt külügyminisztert - jelenlegi, demokrata párti vetélytársát - okolta az illegális bevándorlók elkövette erőszakos bűncselekményekért. Szerinte ugyanis mind Obama, mind Clinton támogatja a nyitott határok politikáját, eltűri, ha valaki a
velemenyezd, 2016. szeptember 01. csütörtök, 07:05
Képek, videók
vandalizmus
agica2004
2009. augusztus 26. szerda, 11:25
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
Bánkúti Turistaház
irmus
2016. november 03. csütörtök, 14:27
Turisták itthonról
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 11:39
turista humor 9.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:56
turista humor 8.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:56
turista humor 7.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:56
turista humor 6.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
turista humor 5.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
turista humor 43.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
turista humor 42.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
turista humor 41.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
turista humor 40.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
turista humor 4.JPG
feviroza
2016. január 13. szerda, 23:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.