Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 04:34 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fahéjas diós tekercsek
Fahéjas diós tekercsek

Hozzávalók a tisztához:
1 kg liszt,
130 g cukor,
1 kiskanál só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília

.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a vajat, a darált diót és a cukrot adjuk hozzá és a fahéjjal ízesítsük, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak annyit, hogy pépes, sűrű töltelék legyen.
evavicus, 2018. június 06. szerda, 02:42
Címkék: diós töltelékhez, tészta lekenéséhez, tészta elkészítése, nagy tálba, élesztőt futtassuk, tejhez adjuk,
Kommentek
x
dl tej, 5 dkg mazsola, 1 narancs reszelt héja, 3 dkg reszelt csokoládé, 0,5 dl rum. A cukorral elkevert darált diót tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a lekvárt, a reszelt narancshéjat, a reszelt csokoládét és a rumot.
Krém: 2 csomag tetszés szerinti pudingpor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor
A pudingport a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét krém következik és befedjük a tésztalappal. Ízlés szerint csokoládémázzal bevonjuk.
#911
2010. április 27. 20:27
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

Fehér hegy torta
Hozzávalók a tésztához: 12 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 4 tojás sárgája, 12 dkg cukor, 4 tojás fehérje. Piskóta tésztát készítünk.
Krém: 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 1 dl tej, 1 banán, 25 dkg Ráma margarin.
A
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
x
letakarva olyan helyen ahol meleg van, kelni hagyom.
Előveszem a gyúródeszkát, meglisztezem alaposan, hogy a tészta oda ne ragadjon,
a tésztát rá öntöm,
2 felé vágom,
külön-külön újnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtom,
az egyik felületét olvasztott zsírral bekenem
a másik kinyújtott részt ráhelyezem, és a tetejét annak is bekenem
ezután feltekerem mint a kakaós csigát és
kb. 2-3 cm vastagságú darabokra vágom, és a tepsibe helyezem,
a tekercsek tetejét tojássárgájával bekenem,
és a tepsit a sütőbe teszem.
Kb. 5-10 percet sütöm.
#440
2009. június 9. 09:49
Válaszolj!





- - [-]

437: Ezt én is el fogom készíteni, köszö9nömszívecske
#439
2009. június 8. 13:53
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 8. 10:00
Válaszolj!





Jámborné Csiszár Éva [Évi]

437: Nagyon
nagyuska, 2011. március 08. kedd, 19:25
x
egy órát letakarva olyan helyen ahol meleg van, kelni hagyom.
Előveszem a gyúródeszkát, meglisztezem alaposan, hogy a tészta oda ne ragadjon, a tésztát rá öntöm,
2 felé vágom,
külön-külön újnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtom,
az egyik felületét olvasztott zsírral bekenem
a másik kinyújtott részt ráhelyezem, és a tetejét annak is bekenem
ezután feltekerem mint a kakaós csigát és
kb. 2-3 cm vastagságú darabokra vágom, és a tepsibe helyezem,
a tekercsek tetejét tojássárgájával bekenem,
és a tepsit a sütőbe teszem.
Kb. 5-10 percet sütöm.
Az én gyakorlati tapasztalatommal, ötletemmel kiegészítve:
Zsír helyett margarint használtam,felét olvasztottam meg. Aztán az olvasztott margarinnal megkent tésztára reszelt füstölt sajtot szórtam. A tepsibe helyezett, megkent tekercsekre vegyes magot szórtam (szezámmagtól a napraforgómagig).
Nekem 25-30 perc kellett, hogy szép pirosra süljön.
Nagyon finom, foszlós, omlós. Másnapra
nagyuska, 2011. március 05. szombat, 07:26
Száztizenegy új palacsintare
1 evőkanál tejföllel. A sós palacsintatésztából sütött palacsintákat a túrókrémmel megtöltjük, és vánkos formájúra hajtogatjuk. Kivajazott tűzálló tálban, tejföllel áthúzva kb. 15 percig, forró sütőben sütjük.
Paradicsomsalátát adunk mellé.

Bajor palacsinta
-------------------------
A szokásosnál egy kicsit sűrűbb burgonyapürét készítünk, és a sós tésztából készült palacsintákat megtöltjük vele. Henger alakúra formázzuk.
Kivajazott tűzálló tálba fektetjük a palacsinta-tekercseket, finomra vágott petrezselyemmel és 1 tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Fejes salátával tálaljuk.

Bundás kenyér
---------------------
Az egész vékony szeletekre vágott kenyeret sós palacsintatésztában megforgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Pirospaprikával meghintve, reszelt sajttal megszórva, idénynek megfelelő salátával tálaljuk.

Burgonyás palacsinta
-------------------------
A szokásos módon
andrilaszlone, 2010. április 12. hétfő, 22:48
Diós tekercs
Hozzávalók (-):

*
o 3-4 kávéskanál fahéj
o 15 dkg barna cukor
o 2 dl tejföl
o 4 tojássárgája
o 8 dkg porcukor
o 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 1 csomag sütőpor
o 1 csipet só
o 40 dkg finomliszt
o 25 dkg dió

Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat vagy sütőmargarint, és egy picit megsózzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját meg a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle, és jól kidolgozzuk. Egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott muffin sütőben elosztunk 15 dkg barna cukrot és 10 dkg finomra vágott diót. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk bőven fahéjas barna cukorral és vágott dióval. Ezután feltekerjük, és 12 darab, nagyjából 2 centis szeletre vágjuk. A tekercseket a vágott
klerierzsi, 2010. március 25. csütörtök, 21:26
Receptek vegyesen 2
cukrozhatjuk.

Tealinzer
17 deka vajat, 20 deka lisztet, fél citrom reszelt héját, fél csomag sütőport, 13 deka cukrot, 8 deka
héjas őrölt mandulát és 1 egész tojást deszkán jól összegyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk s tepsibe helyezve
szilva-, málna-, vagy meggylekvárral kenjük. Félretett tésztából ceruzavastag rudakat sodrunk
s finom rácsozatot készítünk a tésztára. Sütés után hosszúkás szeletekre vágjuk és vaníliás cukorral
kevert finom porcukorral hintjük meg.

Sonkás tekercsek
14 deka vajat 21 deka liszttel, 1 egész tojással, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1 evőkanál tejföllel
jól összegyúrunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, tetejét zsírral vékonyan megkenjük, összehajtjuk,
nyújtjuk, ezt háromszor egymás után ismételjük, legvégül tégla alakú darabokra vágjuk és apróra vagdalt
sonkával töltjük, összesodorjuk, tojással kenjük. Jó forró sütőben szép pirosra sütjük.

Citromos koszorú
30 deka lisztet 1 kanál tejföllel, 8 deka
aprochef, 2009. július 27. hétfő, 18:47
Képek, videók
fahéjas tekercsek
moldvanm
2008. szeptember 16. kedd, 06:25
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
Eprek tálban
eva6
2019. május 30. csütörtök, 15:53
Gyümölcsök tálban
eva6
2019. május 14. kedd, 17:26
málnák tálban
eva6
2018. június 01. péntek, 18:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.