Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:38 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtos- túrós rudak
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
25 dkg rámamargarin, ( vagy 20 dkg vaj)
2 kávéskanál só,

A kenéshez egy tojás,
A tetejére: 10 dkg reszelt sajt (én trappista sajttal szórtam meg)

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a túróval és a margarinnal. Hideg helyre tesszük.(1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is lehet. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot. Egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Rudakat vágunk belőle. Sütőpírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Nem terül szét, inkább magasabb lesz a sütőben. Én most ilyen hosszú rudakat vágtam, de lehet kisebbekre is szelni.
recept Nagyititka házias


suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:17
Címkék: lisztet elkeverjük, felvert tojással, kicsit belenyomkodjuk, belenyomkodjuk, rámamargarin, összegyúrjuk,
Kommentek
Sajtos túrós rudak, fokhagymás tejföllel
[bHozzávalók:
170 g tehéntúró
150 g reszelt sajt
1 tojás
3 evőkanál liszt

bors
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A túrót és a reszelt sajtot keverjük össze. Fűszerezzük, ha erősebb ízre vágyunk adhatunk hozzá csilit, vagy fokhagymát. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, gyúrjuk össze a masszát. Formáljunk belőlük rudakat és forgassuk zsemlemorzsába mindegyik rudacskát. Ha vastag roppanós panírt szeretnénk, akkor zsemlemorzsába, tojásba és ismét zsemlemorzsába mártsuk. Bő forró olajban süssük ki.
eva0817, 2018. február 16. péntek, 18:04
Sós sütemények
dkg burgonya
25 dkg tehéntúró
25 dkg vaj/margarin
25 dkg liszt
3 tojássárgája


Hajába főtt burgonyát meghámozzuk, és túróval áttörjük.
A vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját hozzáadjuk, kevés sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
A tésztát egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük.
Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

SAJTOS POGÁCSA

40 dkg liszt,20 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg reszelt sajt.Ezeket össze morzsoljuk.
3 tojássárgáját,adunk hozzá,gyengén sózzuk,borsozzuk,és tört pirospaprikát ,szórunk rá.Kellő mennyiségű tejjel,,jól össze dolgozzuk ,kinyújtjuk,megkenjük tojással,meg szórjuk, ugyan annyi reszelt sajttal,mint amit a tésztába tettünk.Körülbelül 20 percig sütjük,közepes hő fokon.

SÓS TEASÜTEMÉNY

Hozzávalók:
Fél kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 2-3 dkg élesztő,
bkisseva, 2018. február 16. péntek, 07:56
Gyors, foszlós csavart Sajtos-túrós stangli
Hozzávalók

25 dkg túró

sütőpor
1 evőkanál tejföl
30 dkg liszt
20 dkg ráma margarin
1 tojás sárgája

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk és rudakat, stanglikat formálunk belőle. Én két rudacskát megcsavartam, s úgy tekertem össze.

Lekenjük tojással a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal, sütjük.
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 21:07
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
barack
citromlé
5 cl barackpálinka

Elkészítés:
A baracklevet a narancslével öntsük egy levesestálba. Csorgassuk bele a tejszínt, szórjuk bele apránként a pudingport, és habverővel keverjük simára, majd hűtsük be.
A barackot vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével és pálinkával, majd azt is tegyük hidegre.
Tálalás előtt az ízesített barackot keverjünk a levesbe. Csészébe vagy koktélos poharakba merve, citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.



Háromsajtos fondü (2 fő)

14 dkg ementáli sajt
13 dkg trappista
13 dkg márványsajt
1 gerezd fokhagyma
fél evőkanál étkezési keményítő
0,5 dl száraz fehérbor
bors
1-2 cl pálinka

Elkészítés:
A félbevágott fokhagymával jól dörzsöljük be az edényt, amiben a fondüt készítjük. A bort keverjük a keményítővel, öntsük bele az edénybe és forraljuk fel. A szeletelt, apróra vágott sajtokat folyamatosan adagolva hozzátesszük, és teljesen megolvasztjuk.
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Sós sütik
SÓS TEASÜTEMÉNY

Hozzávalók:
fél kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 2-3 dkg élesztő, 5 dkg sajt, kömény.
A vajat a liszttel, sóval, élesztővel eldörzsöljük. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.
Kisodorjuk, tojással kétszer megkenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 percig pihentetjük.

SAJTOS RÚD

Gyúródeszkán 16 dkg grízes lisztet, 18 dkg reszelt sajtot, 12 dkg vajat elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 1 evőkanál tejfölt, sót.
Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vastagságúra sodorjuk. 1 tojássárgáját összekeverünk 1 evőkanál tejföllel s az egész tésztát bekenjük vele, majd sajtot reszelünk rá.

SAJTOS PEREC

½ kg liszt, 1 Ráma, 25 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl, 1-2 evőkanál tejben felfuttatott 1 dkg szalakáli, 2 egész tojás, só. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk,
bkisseva, 2017. január 30. hétfő, 09:35
Húsvéti recept gyűjtemény
segítségével (vagy kiskanállal) 4 fél tojásfehérjébe jól megpúpozva beletöltöm. A második tálkába rakok 1 evőkanál margarint, darált diót, rokfortot, hozzáteszem a fokhagymát, borsot. Összekeverem, és újabb 4 fél tojásfehérjébe ezt is beletöltöm. A harmadik tálkába teszem a megmaradt margarint, a sonkakockákat, kevés mustárt, narancslevet, pástétomfűszert, borsot és sót. Ezt is jól összekeverem, és betöltöm a megmaradt tojásfehérjékbe. A töltött tojások tetejét tetszés szerint díszítem.

Krémsajtos burgonya
Hozzávalók: kb. 1 kg apró szemű burgonya, 10 dkg márványsajt krém (túrósajt), 10 dkg tejszínkrémsajt, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés vaj, ízlés szerint só, bors, esetleg vegeta só helyett.
Az apró szemű burgonyát meghámozzuk, egy edényben kevéske vajon átpirítjuk, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Megsózzuk (vegetázzuk) és fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínkrémsajtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint borsozzuk. A
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Vendégváró kelt tészta
A tészta hozzávalói
40deka liszt
1 kis kanál cukor
2,5 deci langyos tej
1 deci olaj
2,5 deka élesztő
A töltelék
1 5 deka margarin kicsit felolvasztva
2 tojás sárgája
1 evő kanál só
1 kanál liszt
reszelt sajt
darált dió cukor
25 deka túró
1citrom reszelt héja
cukor
Az élesztőt a cukorral fele tejjel felfuttatom
Amikor megkelt hozzáadom a liszthez és a többi hozzávalóval kevertőtálba géppel bedagasztom
A tésztát két felé veszem és letakarom egy fél órát kelesztem
Amikor megkelt 3-4mm-es téglalapura kinyújtom a tésztát
A margarint kikeverem, hozzáadom a tojásokat és a sót
a lisztet és a tésztára rákenem. rászórom a reszelt sajtot vagy éppen amilyen tölteléket szertnénk.Én diósat túrósat és sajtosat készítettem.Feltekerem az egészet mint a roládokat , és a kis rudakat trapézformára felvágom . A mikor felvágom a tetejét egy egésztojással lekenem .190fokon szép világos barnára megsütöm
Nagyon könnyű finom
reifregina, 2015. március 11. szerda, 18:09
Képek, videók
Sajtos túrós rudak.jpg
miday
2009. március 17. kedd, 19:14
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
Nyuszi tojással
eva6
2018. március 31. szombat, 14:10
Csibe tojással
eva6
2017. április 14. péntek, 13:48
Barika tojással
eva6
2017. április 13. csütörtök, 09:26
tulipánok tojással
eva6
2017. április 10. hétfő, 15:25
virsli tojással
sanci81
2016. augusztus 15. hétfő, 18:00
Tóbiás és Sára 4 tojással
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Tóbiás és Sára 4 tojással
cipello
2016. április 07. csütörtök, 16:17
tojással labdázó gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:20
nyuszik tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:55
gyertya tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:49
nárciszok tojással
eva6
2016. március 21. hétfő, 12:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.