Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:31 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséggel nyitottak az amerikai indexek
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,42 százalék, az S&P-500 index 0,64 százalék, a Nasdaq Composite index 0,71 százalék veszteséget mutatott.

A török líra árfolyamesésével fémjelzett egyre fokozódó geopolitikai feszültség nagy árfolyamesést idézett elő a világ tőzsdéin pénteken. Pozitív eredményt szinte csak a kínai piacon lehetett látni, de szerte Ázsiában és Európában is nagy veszteségbe csúsztak az árfolyamindexek.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 1,1 százalék, a Stoxx 600 index 1,0 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,7 százalék veszteséget mutatott. Londonban 0,8 százalékkal, Frankfurtban 1,8 százalékkal, Párizsban 1,5 százalékkal, Madridban 1,5 százalékkal, Milánóban 2,3 százalékkal esett a tőzsdeindex.

A török líra pénteken 15 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Heti vesztesége 25 százalék volt, az év eleje óta pedig 68 százalékkal gyengült. Az euróval szemben 14 százalékkal gyengült a török líra pénteken, heti vesztesége 24 százalék volt, az év eleje óta pedig 61 százalékkal gyengült.

Az Egyesült Államok augusztus elején szankciókat jelentett be Törökország ellen egy amerikai lelkész fogva tartása miatt. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint viszont összehangolt támadás zajlik az ország gazdaságának a megroppantása érdekében. Donald Trump amerikai elnök pénteken a török alumínium és acéltermékekre kivetett vám megduplázását jelentette be. Beart Albayrak török pénzügyminiszter pedig "új gazdasági modell" bevezetéséről tett bejelentést pénteken.

Az olaj ára az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek árcsökkentő hatása ellenére is emelkedett az Irán elleni szankciók következében várható exportcsökkenés miatt. A hetet azonban ezzel együtt is negatív eredménnyel zárja majd az olajár. A WTI ára pénteken 0,82 százalékkal hordónként 67,36 dollárra, a Brent ára 0,36 százalékkal 72,33 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,91 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1423 dolláron. Az arany ára 0,01 százalékkal unciánként 1219,80 dollárra csökkent.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:38
Címkék: Nasdaq Composite, FTSE Eurofirst, Egyesült Államok, Recep Tayyip Erdogan, Donald Trump, Beart Albayrak,
Kommentek
Tőzsde - Pozitív korrekció várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a főbb mutatók, a londoni, frankfurti és párizsi tőzsdeindexek egy százalék feletti erősödéssel kezdhetik a pénteki kereskedést.

Csütörtökön az európai tőzsdék nagy, két-három százalékos veszteséggel zártak. Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek 3,08 és 3,09 százalék eséssel fejezték be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 3,31 százalékkal csökkent.

Londonban 3,15 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 3,48 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 3,31 százalékkal esett. Madridban 2,75 százalék, Milánóban 3,54 százalék veszteséggel végzett a tőzsde.

A befektetőket világszerte kockázatkerülésre késztette az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedésének a lehetősége. Csütörtökön amerikai kérésre Kanadában letartóztatták a kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó vállalat pénzügyi igazgatóját, a cég alapítójának a lányát. A piacok attól tartanak, hogy ez a lépés kisiklathatja a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 08:11
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti és párizsi tőzsdeindexek 1,1 százalék, a londoni 0,8 százalék veszteséggel kezdhetik a szerdai kereskedést.

Kedden veszteséggel zártak az európai tőzsdék, az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek 0,70 és 0,76 százalékkel csökkentek, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,80 százalékkal gyengült.

Londonban 0,56 százalék csökkenéssel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,14 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,82 százalékkal csökkent. Madridban 1,28 százalék, Milánóban pedig 1,37 százalék indexcsökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést a tőzsde.

Az indexcsökkenést az autóipari részvények vezették, az ágazati mutató majdnem két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett négy százalékos gyengüléssel.

A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 08:01
Szikszón fejleszt a Redo
A tájékoztatás szerint a beruházást saját forrásból finanszírozza a Redo Water Systems Kft., amely nemcsak a gyártást, hanem a kutatás-fejlesztési tevékenységet is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban végzi majd, és mint korábban, ezúttal is számos magyar beszállítót alkalmaznak.

A Redo a világ 32 országában van jelen technológiájával, Omán lakosságának 20 százaléka fogyasztja a cég által tisztított vizet.

A közleményben Füzesséri József Szikszó polgármestere kifejtette, a Redo Water Systems évekkel ezelőtt települt a Szikszói Ipari parkba, és azóta is szép eredményeket ért el.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég értékesítési nettó árbevétele tavaly 115 millió forintra nőtt, több mint háromszorosa lett az egy évvel korábbinak. Az adózott eredmény 51,4 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 30 milliós veszteséggel.
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:01
Tőzsde - Pozitív kezdésre lehet számítani Európában
Egyesült Államok és Kína "nagyon közel áll valamiféle megoldáshoz". Az olasz költségvetés ügyében ugyanakkor az EU jelezte szándékát a túlzottdeficit-eljárás megindítására. Az olasz részvények ezért a figyelem középpontjába kerülhetnek pénteken.

A délelőtt folyamán jelennek meg az EU novemberi inflációs és októberi munkanélküliségi adatai, amelyek befolyással lehetnek az árfolyamok alakulására.

A csütörtöki kereskedést a kezdésnél valamivel kisebb nyereséggel, néhány esetben pedig csekély veszteséggel fejezték be a főbb európai értékpapírpiacok. A frankfurti DAX index 0,01 százalékkal, a madridi IBEX-35 pedig 0,04 százalékkal csökkent, az összes többi tőzsde nyereséggel zárt. London 0,49 százalékkal, Párizs 0,46 százalékkal zárt magasabban, Milánóban 0,23 százalékkal erősödött a tőzsdeindex. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,24 és 0,20 százalékkal erősödtek csütörtökön, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,19 százalékkal.

Az olajár tovább erősödött, a csütörtökön
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 08:00
Tőzsde - Indexemelkedés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a vezető tőzsdeindexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,4-0,5 százalék erősödéssel nyithatják a szerdai kereskedést.

Kedden az FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx 600 páneurópai index 0,22 és 0,26 százalék veszteséggel zárt, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,20 százalékkal gyengült. Londonban 0,27 százalékkal végzett alacsonyabban kedden az FTSE-100 index, a frankfurti DAX-index 0,40 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,24 százalékkal csökkent. Madridban 0,06 százalékkal zárt alacsonyabban a tőzsdeindex, a milánói tőzsdeindex pedig 0,43 százalékot vesztett zárásra.

Részben az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek éleződésének a lehetősége vezetett a befektetői hangulat romlásához a keddi európai kereskedésben, de az olasz költségvetési terv brüsszeli fogadtatása és a hétvégén aláírt Brexit-megállapodás további sorsa is nyugtalanságot keltett befektetői körökben. Médiajelentések szerint az olasz kormány hajlandónak mutatkozik engedni Brüsszel
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 07:40
Brexit - Kutatóintézetek: a rendezett Brexit is jelentős növekedési áldozattal jár
tanulmány szerzői szerint a további Brexit-folyamatot övező rendkívül nagy bizonytalanságok okozzák.

Az elemzést összeállító szakértők hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a GDP-érték alig 0,4 százalékával lenne egyenlő az a távlati megtakarítás, amelyet a brit költségvetés a nettó uniós költségvetési hozzájárulások leállításával ebben az időszakban elérhet.

A tanulmány szerint Írország, amelynek Nagy-Britannia messze a legnagyobb egyedi kereskedelmi partnere, a brit gazdasághoz mérhető GDP-veszteséggel lesz kénytelen szembenézni a vizsgált egy évtizedes időszakban, de a Brexit által a többi EU-gazdaságban okozott növekedési kiesés a Nagy-Britanniában várható kár tizedét sem éri el ugyanebben az időtávlatban.

Az elemzésben szereplő grafikus kimutatás szerint a magyar gazdaságban a rendezett Brexit a 2030-ig terjedő tíz évben hozzávetőleg 0,25 százalékos, a megállapodás nélküli brit kilépés nem egészen 0,5 százalékos halmozott GDP-veszteséget okozna ahhoz a szinthez képest, amelyet Magyarország a
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 18:09
Tőzsde - Gyenge kezdés New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,34 százalék, az S&P-500 index 0,40 százalék, a Nasdaq Composite index 0,56 százalék veszteséggel kezdte a kereskedést.

Az amerikai kereskedés kezdetén a főbb európai tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalék veszteségben álltak.

A tartózkodóbbá vált befektetői hangulatért elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek esetleges további eszkalálódása miatt felmerült aggodalmakat teszik felelőssé piaci elemzők. Donald Trump amerikai elnök "nagyon valószínűtlennek" nevezte a Wall Street Journal lapnak adott interjúban, hogy csökkentenék a kínai importra kivetett büntető vámokat, sőt további emelést is kilátásba helyezett arra az esetre, ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekben.

Az elnök utalást tett arra is, hogy akár a Kínából importált iPhone készülékek importvámját is készek megemelni. Az Apple részvénye a kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban két százalékkal gyengült. A keddi kereskedést az Apple papírja 1,55 százalék veszteséggel
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 15:40
Tőzsde - Indexemelkedés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a londoni tőzsde 0,1 százalék indexemelkedéssel kezdi a kereskedést, Frankfurtban 0,2 százalék, Párizsban pedig 0,1 százalék indexemelkedés várható a tőzsdei nyitáskor.

Csütörtökön veszteséggel zártak a főbb európai tőzsdék, az FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx 600 páneurópai index 0,76 és 0,70 százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,86 százalékkal gyengült. Londonban 1,28 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,94 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,75 százalékkal gyengült. Madridban 0,61 százalékkal, Milánóban 0,69 százalékkal végzett alacsonyabban a tőzsdeindex.

Az olajár az amerikai készletek váratlan növekedése és a piaci túlkínálat kialakulásának a jelei miatt idei mélypontra csökkent pénteken. A Brent 2017 decembere óta a legalacsonyabb árat érte el 61,52 dolláron, majd vesztesége némileg mérséklődött. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával 61,91 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben, 1,10
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 07:50
Képek, videók
A veszteség feletti bánat
sanci81
2018. január 03. szerda, 16:54
A veszteség.jpg
tamso
2010. január 04. hétfő, 21:49
A veszteség.......bmp
bongyi53
2009. március 31. kedd, 17:24
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Erdogan 2015. aug. 14..jp
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.