Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:16 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pénzt, egészséget és sikert
ISTEN OLTÓ-KÉSE

Pénzt, egészséget és sikert
Másoknak, Uram, többet adtál,
Nem kezdek érte mégse pert,
És nem mondom, hogy adósom maradtál.

Nem én vagyok az első mostohád;
Bordáim közt próbáid éles kését
Megáldom, s mosolygom az ostobák
Dühödt jaját és hiú mellverését.

Tudom és érzem, hogy szeretsz:
Próbáid áldott oltó-kése bennem
Téged szolgál, mert míg szivembe metsz,
Új szépséget teremni sebez engem.

Összeszorítom ajkam, ha nehéz
A kín, mert tudom, tied az én harcom,
És győztes távolokba néz
Könnyekkel szépült, orcád-fényü arcom.
foldinefehereva, 2020. március 26. csütörtök, 20:19
Címkék: első mostohád, összeszorítom, mellverését, könnyekkel, egészséget, távolokba,
Kommentek
Koronavírus - Románia 400 millió euró hitelt vett igénybe a Világbanktól a járvány megfékezésére
Románia 2018 júniusában állapodott meg, hogy csatlakozik ehhez a hitelprogramhoz, amelyet a tagországok szinte azonnal lehívhatnak szükség esetén. A hitelprogram célja a román intézményi és jogi keret megerősítése, hogy Bukarest hatékonyan lépjen fel a sürgősségi egészségügyi helyzetek, természeti katasztrófák és éghajlatváltozás okozta társadalmi és gazdasági következményekkel szemben. Tatjána Proszkurjakova, a Világbank Romániáért és Magyarországért felelős vezetője közölte, hogy a nemzetközi pénzintézet készen áll hosszú távon is támogatni Romániát, hogy sikeresen kilábaljon a válsághelyzetből.

A nemzetközi hitelintézet jelenleg azon dolgozik, hogy átalakítsa a román egészségügy által igénybe vehető támogatásokat úgy, hogy Bukarest minél több pénzt a mostani járvány megfékezésére fordíthasson.

A Világbank összesen 14 milliárd dollárral támogat 19 fejlődő országot, hogy hatékonyan lépjenek fel a koronavírus-járvány ellen. Kifejezték hajlandóságukat, hogy a következő 15 hónapban 160 milliárd
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:01
Koronavírus - MSZP: a szociális ágazat dolgozói is kapjanak 500 ezer forintos pluszjuttatást!
Harangozó Tamás közölte, az MSZP üdvözli, hogy a kormány megfogadta a szocialisták hetek óta szorgalmazott javaslatát: kapjanak egyszeri 500 ezer forintos juttatást "a frontvonalban dolgozó" egészségügyi dolgozók.

Hozzátette: az MSZP javaslatában ugyanakkor az is szerepelt, hogy a szociális ágazatban dolgozók is kapják meg ezt a pénzt.

A szociális ágazatban dolgozók ápolják az időseket, betegeket szinte megalázóan alacsony béréért és az elmúlt években kimaradtak minden valódi és jelentős béremelésből - magyarázta.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány az MSZP több javaslatát is végrehajtotta már: az e-recepteket nem kell személyesen kiváltani, hitelfizetési moratóriumot vezettek be, felfüggesztették a végrehajtásokat, bezárták az iskolákat és védőfelszereléseket szereztek be.

Harangozó Tamás kitért arra, hogy az időkorlát nélküli "felhatalmazási törvény" miatt kemény bírálatot fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben 13 európai kormány - köztük Németország, Magyarország
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:32
Koronavírus - Orbán: ne adjuk fel céljainkat!
A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta, jelezve, hogy a megbetegedett egészségügyi dolgozókat pótolni kell.

A kormányfő hozzátette: 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és felkészültek 203 770 ember étkeztetésére.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

"Harcolnunk kell minden egyes emberéletért" - jelentette ki a miniszterelnök, méltatva az orvosok, az ápolók, a mentősök, a járványügyi szakemberek, a rendőrök, a katonák, az élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban dolgozók, valamint a fuvarozók munkáját, továbbá a gyermekeikkel otthon lévő édesanyákat, a digitálisan oktató tanárokat, és az időseket is,
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 09:41
BÉT - A Mol húzta fel a BUX-ot
hatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lépése. A forint annak ellenére sem gyengült tovább, hogy a dollár lényegében egész nap erősödött, ami jellemzően forintgyengüléssel szokott járni. Ez talán rövid távon pici fordulatra utalhat - tette hozzá.

A forint szerdán történelmi mélypontokra esett, 370 forint közelében is járt, amikor az MNB beavatkozott, és bejelentette, hogy csütörtökön először meghirdeti az egyhetes betéti aukciókat, amelyeknél a bankok 0,9 százalékos kamatra helyezhetik el egy hétre a pénzt az MNB-nél. A hír hatására 369,50 forintról visszaerősödött 363,52 forintra a nemzeti fizetőeszköz az euróval szemben.

Kéri Lajos szerint mindenki a jövő heti gazdasági csomagot várja, azt latolgatja, mit tartalmaz majd. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn azt mondta, a kormány Magyarország történetének legnagyobb gazdaságélénkítő akciótervét mutatja be április 6-án, vagy 7-én.

Európában enyhén pozitív volt a hangulat. Az Egyesült Államokból rettentően rossz munkanélküliségi adat érkezett, a
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 18:24
BÉT - A Richter kivételével gyengültek a vezető részvények
megfertőződöttek közül százezrek halhatnak meg. Az Egyesült Államokban a SARS-CoV-2 vírus által megfertőzött személyek száma szerdára 188 ezer fölé emelkedett, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a négyezret.

A forint történelmi mélypontokra esett, majdnem megvolt a 370 forintos eurójegyzés is, amikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) beavatkozott, és bejelentette, hogy csütörtökön először meg fogja hirdetni az egyhetes betéti aukciókat. A bankok 0,9 százalékos kamatra helyezhetik el egy hétre a pénzt az MNB-nél. Ennek a hírnek a hatására 369,50 forintról visszaerősödött 363,52 forintra a nemzeti fizetőeszköz az euróval szemben. A forint piacán szerdán óriási mozgások voltak mindkét irányban, és nagyon gyorsan is történtek, kérdéses, hogy az MNB ilyen típusú beavatkozása meddig képes eltántorítani a forintot gyengítő befektetőket - mondta a vezető elemző.

A jegybank 2016 őszén tette a potenciális eszköztár részévé az egyhetes futamidejű betéti eszközt, aktiválására most került sor. Mint közölte,
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 18:03
Koronavírus - MSZP: a kormány vállalja át a fizetések legalább 80 százalékát!
Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke közölte, a magyar dolgozók nem kérnek többet, de nem is érik be kevesebbel, mint a szlovák, a román vagy a cseh munkavállalók.

Hozzátette: a magyar emberek esélyt kérnek, ezért a miniszterelnöknek nem gazdaságélénkítő, hanem esélyprogramot kell hirdetnie, hogy az emberek túléljék a munkanélküliség szörnyű hónapjait.

Az esélyprogramnak tartalmaznia kell a munkavállalók fokozott védelmét bérátvállalással, valamint a munkájukat elvesztők pénzügyi támogatását - mondta.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő azt mondta, a környező államokban az állam mindenhol vállalja, hogy megfizeti a bérek egy bizonyos százalékát - Ausztriában a legtöbbet, 90 százalékot - azoknak, akik akarnak dolgozni, csak nem tudnak a gazdaság jelenlegi állapotában.

Hozzátette: a magyar munkavállalók is akarnak dolgozni, csak nem tudnak, mert a kis- és közepesvállalkozásoknak nincsenek megrendelői, beszállítói, ezért nem tudnak elegendő munkát adni, vagy a
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:52
Koronavírus - Bértámogatást ad a cseh állam a vállalatoknak
A kormányülés után kiadott közlemény szerint az állam azoknak a vállalatoknak, amelyek a járvány következtében teljesen leálltak, megtéríti alkalmazottaik bérének 80 százalékát, míg azoknak a vállalatoknak, amelyek termelése valamilyen módon korlátozva volt, a bérek 60 százalékát. A döntés értelmében az érintett cégeknek ki kell fizetniük alkalmazottaikat, majd támogatási kérvényeiket hétfőtől adhatják le a munkaügyi hivatalokban, a pénzt az állam áprilisban utalja át számlájukra. Az első esetben az állami támogatás maximális felső határa 39 ezer korona (526 500 forint), a másodikban 29 ezer korona (391 500 forint).

"Az intézkedés célja megakadályozni, hogy tömeges elbocsátásokra kerüljön sor" - jelentette ki Jana Malácová, munkaügyi és népjóléti miniszter. A sajtóban megjelent becslések szerint a járvány következtében mintegy 450 ezer ember veszítheti el munkahelyét Csehországban.

Egyszeri 25 ezer koronás (337 500 forint) támogatást kapnak áprilisban az önfoglalkoztatók is, akiket
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:01
4. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
megküldött postán, és amit betettem az OTP-nél nyitott - 3, egyenként 5.000,- Ft-os - gépkocsi takarékbetétkönyvbe. Apa felpofozott, amikor nem hatódtam attól sem meg, hogy anya ájulást színlelt, hátha meglágyulok tőle. Apa addig nyüstölt, addig, míg a végén az egyik gk-betétkönyvet fölbontottam, hogy tudjon egy akkor akciós ,,Socol" táskarádiót venni magának...Nem tudtam nemet mondani neki, pedig még most is fáj az a hatalmas pofon, amit akkor adott, amikor nem voltam hajlandó az összes pénzt nektek adni.

De ez nem lett volna téma közöttünk, ha nem zártatok volna ki a házból még 1963-ban és nem löktetek volna oda B.J.-nek!

Jól emlékszem arra, hogy ti a vőlegényeddel már akkor akartatok egy kis kertes házat venni. Azért kellett volna a pénz, hogy le tudjátok foglalózni... Én meg hajthatatlan voltam, mert biztos voltam benne, hogy meg fogjátok tudni oldani az én pénzem nélkül is,
Valóban úgy történt, hogy 1972 után - amikor már mi is befizettünk egy
furaila, 2020. április 01. szerda, 03:31
Képek, videók
Keress pénzt az internete
zahonyil
2018. május 31. csütörtök, 10:22
Régi idők pénztára
sanci81
2016. január 21. csütörtök, 16:18
Ha elég pénzt.....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:33
0 pénzt kér.jpg
lovaszmarika
2012. november 13. kedd, 12:54
aggyá még pénzt.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:06
pénzt hozó feng shui béka
ani0214
2012. május 29. kedd, 13:06
pénzt kér
lovaszmarika
2012. május 04. péntek, 14:09
pénzt osztanak
lovaszmarika
2012. április 08. vasárnap, 15:33
PENZT KOLTENI
gizellalapu
2011. október 27. csütörtök, 15:25
Postatakarék-pénztár(1 901
farkas1945
2011. január 29. szombat, 12:06
önkiszolgáló pénztár - te
dnemethk
2011. január 09. vasárnap, 17:20
Postatakarék Pénztár.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:04
Egeszseget....
borigit
2017. május 26. péntek, 11:28
Erőt - egészséget, . . !
sargarozsa15
2017. február 21. kedd, 00:26
Jó egészséget !
terezia1951
2012. december 08. szombat, 18:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.