Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 01:20 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A német kancellárral egyeztettek a visegrádi négyek
Angela Merkel német, Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel valamint Igor Matovic szlovák kormányfő a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk áthidalásáról egyeztetett. Egyetértettek abban, hogy a járvány ősszel várható újabb hullámát egy sokkal jobban felkészült egészségügyi rendszernek kell kezelnie Európában - ismertette a sajtófőnök.

Hozzátette: a visegrádi országok június elején tartják következő csúcstalálkozójukat Csehországban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:42
Címkék: Angela Merkel, Orbán Viktor, Andrej Babis, Mateusz Morawiecki, Igor Matovic, német kancellárral,
Kommentek
Az Európai Bizottság elnézést kért, mert elnöke nyilvánosan támogatott egy horvát pártot
Eric Mamer, a bizottság szóvivője az elnököt érő kritikák után közleményében hangsúlyozta, hogy Von der Leyen nem hivatalos, hanem személyes minőségében beszélt a videofelvételen, és sajnálatát fejezte ki azért, "hogy ez nem vált egyértelművé a közzétett változatban".

Von der Leyen - Németország volt honvédelmi minisztere, a Kereszténydemokrata Unió tagja - a felvételen az EU zászlajával a háttérben beszélt, és neve alatt az Európai Bizottság elnöke titulus jelent meg. A videóhoz hozzájárult Dubravka Suica a brüsszeli testület alelnöke is az osztrák kancellárral, valamint a lett és a bolgár miniszterelnökkel együtt.

Az Európai Bizottság magatartási kódexe előírja a tisztviselők számára, hogy tartózkodniuk kell minden olyan politikai párt nevében tett nyilvános nyilatkozattól, amelynek tagjai, kivéve, ha indulni akarnak a választáson.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 13:11
Putyin és Erdogan Líbiáról, Szíriáról és a járvány utáni nyitásról egyeztetett
A két vezető aggodalmának adott hangot a Líbiában folyó katonai összecsapások hevessége és az áldozatok nagy száma miatt. Putyin hangsúlyozta a líbiai tűzszünet meghirdetésének és az országon belüli párbeszéd felújításának fontosságát, a berlini konferenciának az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2510-es határozata által jóváhagyott döntései alapján.

Putyin és Erdogan hangoztatta az erőfeszítések növelésének fontosságát a szíriai Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben létrejött tűzszünet tiszteletben tartásáról szóló kétoldalú megállapodások betartása érdekében. A prioritást élvező közös feladatok között nevezték meg tűzszünet tiszteletben tartásának felügyeletét és az Idlíbben működő terrorszervezetek semlegesítését.

Putyin és Erdogan a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója alkalmából megerősítette elkötelezettségét a partneri viszony továbbfejlesztése mellett. Szót ejtettek a Covid-19-járvány elleni küzdelem aktuális kérdéseiről, és hangsúlyozták a kétoldalú
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 18:32
A Fehér Ház nem kommentálja az esetleges amerikai csapatcsökkentést Németországban
"Pillanatnyilag nincs bejelenteni valónk" - közölte a szóvivőnő az egyik újságíró felvetésére. Mint fogalmazott: az elnök "folyamatosan értékeli" a külföldön szolgálatot teljesítő amerikai katonák helyzetét.

McEnany nem kívánt kitérni arra, hogy vajon Donald Trump amerikai elnök majd konzultál-e Angela Merkel német kancellárral, mielőtt meghozza a döntést.

A The Wall Street Journal című amerikai lap pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy Trump utasítást adott a védelmi minisztériumnak (a Pentagonnak) a Németországban állomásozó amerikai katonák létszámának csökkentésére. A lap információi szerint az utasításról szóló memorandumot Robert O'Brien nemzetbiztonsági tanácsadó írta alá, s ennek értelmében az amerikai kormányzat szeptemberig 9400 fővel tervezi csökkenteni a német földön állomásozó amerikai katonák létszámát. Jelenleg 34 500 amerikai katona szolgál Németországban.

Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter Berlinben azt mondta, hogy a német kormány
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 07:04
Koronavírus - Gulyás: Magyarország ellenőrzés alatt tartotta a járványt
Gulyás Gergely megerősítette, hogy a kormány június 20-ig meghozza a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló döntést.

Kiemelte, a magyarok azonban éppoly kevéssé tudják, miként alakul a járványhelyzet a továbbiakban, mint a németek, de az szerinte nem vitás, hogy egészségügyi készültség szükséges, mert Európában ma mindenütt azt találgatják, lesz-e a járványnak második vagy akár harmadik hulláma. "Ez azonban olyan messze van a veszélyhelyzettől, amennyire a szúnyogcsípés a kutyaharapástól" - mondta.

A tárcavezető kijelentette, nem hiszi, hogy hiba volt a különleges jogrend határidő nélküli kihirdetése. A rendkívüli állapot idején tovább működött az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság, ráadásul a kormány az Országgyűlés hatáskörébe utalta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló döntést - mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, ennél demokratikusabban aligha lehetséges eljárni, így a bírálatok megalapozatlanok voltak.

Hangsúlyozta, a kormány a rendkívüli jogrend megszüntetése után nem hozhat
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 18:03
Koronavírus - ITM: májusban elkészülhet a több emberen alkalmazható, egyetemi fejlesztésű lélegeztető-rendszer
szerint az Óbudai Egyetem szakembereinek munkáját dicsérő rendszer segítségével egyszerre akár ötven, kritikus állapotban lévő beteget el lehet majd látni kórházi körülményeken kívül is.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár az intézmény és a kutatócsoport vezetőinél tájékozódott a fejlesztés előrehaladásáról pénteken Budapesten. A minisztériumi vezetők Kovács Levente rektorral, Ormándi Gabriella kancellárral és a kutatócsoport tagjaival egyeztettek, a készüléket az ötletgazda, Kozlovszky Miklós dékán mutatta be.

A tájékoztatás szerint a lélegeztető-rendszer akár tábori-kórházi körülmények között is alkalmas lehet 5-50, kritikus állapotú koronavírusos beteg ellátására. Az eszköz kilélegzett levegő elvezetésével és központi szűrésével védi az egészségügyi dolgozókat. Az Óbudai Egyetem munkatársainak fejlesztése, a lélegeztető-rendszer klinikai prototípusa várhatóan május végére készülhet el -
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 19:13
Koronavírus - Mario Monti: a németek elutasító magatartása az Európai Központi Bank függetlenségét veszélyeztet
veszélyhelyzetét kísérő gazdasági-pénzügyi válság ugyanazt a bizalomvesztést és szembenállást idézte elő az Európai Unió északi és déli országai között, melyet már 2011-ben is átéltek.

Az akkori és a mostani helyzet között azonban nagy a különbség - tette hozzá Monti kifejtve, hogy mintegy tíz évvel ezelőtt Görögország saját hibás gazdaságpolitikája miatt szorult európai segítségre, amelyet nagyon kemény feltételekkel kapott meg. A 2011 és 2013 közötti olasz kormányfő az Angela Merkel német kancellárral "vívott harcra" emlékeztetett, hangoztatva, hogy akkor Olaszország volt az egyetlen déli tagállam, mely állami mentőcsomag nélkül, saját erőfeszítéssel tudott előrelépni.

"A járvány miatti jelenlegi válságért azonban senki sem bűnös, ezért a hozzáállásnak is másnak kell lennie" - mondta.

Az örökös szenátor Mario Monti szemléletváltást szorgalmazott minden fél részéről. "Dél-Európának meg kell értenie, hogy a szolidaritáshoz nincsen automatikus joga, és ez nem magától értetődő kötelesség más
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 13:11
Illegális bevándorlás - Távoztak a migránsok a görög-török határtól
keretében az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) egyebek mellett 100 határőrt küldött Görögországba a helyzet kezelésére.

Recep Tayyip Erdogan török elnök először a 2016-os EU-török migrációs megállapodás felülvizsgálatát kérte, majd Brüsszelben tárgyalt az unió központi intézményeinek vezetőivel, de az új koronavírus okozta világjárvány miatt március 17-én már csak videokapcsolaton keresztül egyeztetettek a kérdésről Emmanuel Macron francia elnökkel, Angela Merkel német kancellárral és Boris Johnson brit miniszterelnökkel, nem pedig személyesen Isztambulban, amint korábban tervezték.

Süleyman Soylu török belügyminiszter csütörtökön a kormányközeli A Haber török hírtelevízióban úgy nyilatkozott, hogy a február 28. óta eltelt hetekben 148 ezer 360 migráns jutott át Görögországba a szárazföldi határon, további 2390 pedig az Égei-tengeren keresztül. A görög vezetés korábban nyomatékosan cáfolta a Soylu által közölt adatokat. A török tárcavezető csütörtökön azt is közölte, hogy
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 16:32
Képek, videók
kancellári hivatalnál
mecsery
2010. február 10. szerda, 22:46
Az új kancellári hivatal
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:06
Vezér és Kancellár, 1933.
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:13
O.V.-egyeztetés.jpg
agica2004
2015. május 18. hétfő, 17:52
egyeztetés.jpg
agica2004
2014. február 07. péntek, 16:59
Jani és Imi egyeztet
inoke
2009. november 27. péntek, 22:44
Egyeztet a titkár
erdosgeza
2008. február 22. péntek, 20:54
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Angela Merkel.jpg
agica2004
2014. január 28. kedd, 17:20
Angela Merkel
basikele
2014. január 02. csütörtök, 07:02
-brusszel-angela-merke l.j
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:59
angela-merkel-nicolas. jpg
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:38
Angela Merkel
csigamalac
2010. július 12. hétfő, 15:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.