Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 06:19 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mézes grízes krémes
A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.


klarika47, 2019. december 08. vasárnap, 09:33
Címkék: lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes,
Kommentek
Mézes krémes 2.
Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt,
10 dkg margarin,
15 dkg cukor,
2 egész tojás,
5 evőkanál olvasztott méz,
mokkáskanálnyi szódabikarbóna,
néhány kanál tejföl.
Összegyúrjuk, négy lapot nyújtunk belőle,
sütőlapon, vagy tepsi hátlapján megsütjük. (Nagyon hamar sül!)

Elkészítése:
3 deciliter tejben megfőztem 3 evőkanálnyi búzadarát, a végén még belekevertem egy púpozott evőkanálnyi vaníliás pudingport - amit egy kevés tejjel csomómentesre kevertem, - és még egy zacskó vaníliáscukrot is.
20 dkg puha vajat habosra kevertem 20 dkg porcukorral, egy evőkanálnyi rummal, majd összedolgoztam a kihűlt grízes masszával.
A tésztalapokat megspricceltem rumos tejjel, majd a krémet egyenletesen elosztva összeraktam a süteményt.Folpackba csavarva egy napra a hűtőben "érleltem", hogy kellőképpen
yvett789, 2014. december 30. kedd, 20:49
Babapiskótás mézes krémes recept...
úgy, hogy
kb. 35x24 cm nagyságúra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és egy sütőpapíros tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
De vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk!!!

Krém

A tejet, 2 cs vaníliás cukrot és a pudingport a szokásos módon megfőzzük, és teljesen kihűtjük.
A vajat, margarint, porcukrot és 2 cs vaníliás cukrot habosra keverünk, majd adagokban hozzáadjuk a kihűlt pudingot is, ezután a felhasználásig hidegre tesszük.Lehet készíteni grízes vagy citromos krémmel is.

Rétegezéshez

Összeállítás: egy tálcára tesszük az egyik kihűlt mézes lapot, rákenjük a fele vaníliás krémet, erre egy sor rumos, aromás tejbe mártogatott piskóta következik, majd a krém másik felével óvatosan bekenjük.
Végül betakarjuk a másik mézes lapunkkal, kicsit lenyomjuk a tetejét, de csak finoman, nehogy kinyomjuk a krémet belőle.
Ezután alufóliával betakarva másnapig hidegre tesszük.

Máz

Bevonás: a
aranyoslila, 2014. december 10. szerda, 20:54
Mézes krémes
Mézes krémes
- a családom kedvence

Ez egy nagyon nagy adag, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta. Szeretjük a mézes sütiket, mert sokáig friss marad.
Hozzávalók

60 dkg liszt,
10 dkg ráma,
15 dkg porcukor,
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna,
2 egész tojás,
4 kanál langyos méz,
4 kanál tejföl,
csipet só,

Krém

3 vanília puding,
1 l tej,
1 ráma,
20 dkg porcukor

Elkészítése

A lisztet a szódabikarbónával összeszitáljuk, hozzákeverjük a porcukrot. Ehhez aztán mindent egyszerre tesszük, a tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hogy egynemű legyen, a mézet (vegyes virágméz) a tejfölt, a rámát is megolvasztva, langyosan adjuk hozzá és jól kikeverjük.
Négy felé osztjuk, kicsit pihentetjük, majd amilyen vékonyra csak lehet illetve tudjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán picit túl sütjük, ettől lesz barna.

A krém puding és ráma, ami
horvathnemagdi, 2014. november 11. kedd, 07:53
x
országban.Nekem 5 tojásos Isteniszeletből van 2 fajta,nem sok eltéréssel,csaka búzadarával és pár kanál vízzel.
#52
2008. október 31. 18:05
Előzmény Husvéth Gabriella 2008. október 31. 11:54
Válaszolj!





Husvéth Gabriella

Isteni szelet
Hozzávalók:
tészta:
6 tojás
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
krém:
1/2 l tej
5 evőkanál grízes liszt
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 csomag vaniliás cukor
1 evőkanál rum
hab:
20 dkg cukor
6 tojás fehérje
díszítés:
tortadara
vagy csokimáz
Elkészítés:
6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk, apránként hozzáadunk 12 evőkanál forró vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
1/2 liter tejet 5
nagyuska, 2014. május 24. szombat, 19:26
x
nagyon apróra vágott lilahagymát, egy kis tejfölt, és ledarált vagy nagyon apróra vágott sonkát (sonkaszalámit) keverek, ezt töltöm vissza, és franciasalátára pakolom.

Tejszines sült ! A jénait,vagy tepsit gazdagon kivajazzuk. Beleteritjük a kockára vágott pulyka húst, megsózzuk. A következő sor kockára vágott édes alma. Az alma tetejére pedig karikára vágott sárgrépa kerül. Mindezeket főző tejszinnel nyakon öntjük. Már csak sütni kell. Nagyon finom, próbáljátok ki !

Grízes mézes krémes
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbona
- 2 tojás
- 4 ek. tejföl
A hozzávalókat összegyúrom és 30 percig pihentetem.
A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle.
Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 6 dl tej
- 5 csapott evökanál búzadara
- barack
nagyuska, 2014. május 12. hétfő, 10:55
Grízes-mézes krémes
Grízes-mézes krémes

Hozzávalók
Tésztához
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 darab tojás
4 evőkanál tejföl
Töltelékhez
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 evőkanál búzadara (csapott)
baracklekvár (vagy egyéb)
1 tábla tortabevonó

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
A töltelékhez tejbe grízt főzők, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt tejbe grízzel. Az első lapot tálcára teszem, és a töltelék felét ráöntöm, elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot, megkenem lekvárral. A 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre teszem a 4. lapot, és a tetejére tortabevonót olvasztok. Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.
Tárolás
Süteményes
ennmary, 2012. december 08. szombat, 19:10
Grízes-mézes süti
Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg puha vaj
1 kk szódabikarbóna
2 egész tojás
4 ek tejföl
2 ek méz
Krémhez:
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
elkészítés
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket.
A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe.
A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.
Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém
juwwi, 2012. január 20. péntek, 16:44
Képek, videók
Grízes krémes.jpg
katicafeher
2015. május 02. szombat, 16:08
grízes-krémes-480x299. jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:32
grízes krémes
afere
2009. június 26. péntek, 18:26
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Meztorta005.jpg
deszert
2007. március 16. péntek, 08:46
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
201401202014re-az-arom a-a
agica2004
2014. április 16. szerda, 12:58
Latte-Art-Aroma.jpg
orsi1
2013. február 21. csütörtök, 19:35
Aroma511311541941mSmal l.j
linktaram
2012. október 23. kedd, 09:47
Stardust Café - Az aromák
irmus
2011. április 29. péntek, 16:12
Aroma Spa Collection
javorszkylaszlone
2010. február 02. kedd, 19:03
205_7225 Aromatic Plumeri
gizellalapu
2009. július 23. csütörtök, 14:12
White_aroma_therapy_ca ndl
emesi
2009. április 15. szerda, 08:42
aroma of autumn graf.jpg
margitmama
2009. április 05. vasárnap, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.