Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:11 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz Mohácson a polgármester-választás miatt
A közleményben utalnak arra, hogy Szekó József polgármester halála miatt csak az MSZP által támogatott Csorbai Ferenc neve szerepel polgármesterjelöltként a szavazólapokon.

Azt írták, mohácsiak ezrei keresték meg a Fidesz városi csoportjának tagjait azzal, hogy "elfogadhatatlannak tartják a kialakult helyzetet, amely szerint Csorbai Ferenc egyetlen, vagyis akár saját szavazatával is Mohács város vezetőjévé válhat".

A mohácsiak szerint - közölte a helyi Fidesz-szervezet - ez méltatlan lenne a város történelméhez, Szekó József több évtizedes munkásságához és a település lakóihoz. Hozzátették: Csorbai Ferenc sem vállalhatja azt a morális terhet, amit egy "etikátlanul megszerzett" politikai pozíció jelentene.

A szervezet közölte, az "emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében" kezdenek aláírásgyűjtésbe azért, hogy "a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék". Hozzátették, igyekeznek "minden mohácsi polgár véleményét megismerni ebben a kétségtelenül nehéz helyzetben".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 10:11
Címkék: Fidesz Mohácson, Szekó József, Csorbai Ferenc, közleményben utalnak, kialakult helyzetet, mohácsiak szerint,
Kommentek
Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete
napjának a kitűzést követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé kell esnie.

A jelenlegi képviselő-testület és a polgármester az új testület megalakulásáig és az új városvezető megválasztásáig ellátja feladatát, gyakorolja hatáskörét.

A választópolgárok az új választásokon polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksolnak majd, utóbbiak közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról juthat be a testületbe.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József (Fidesz-KDNP) szeptember végén elhunyt; az őt indító szervezet mást nem jelölhetett az idő rövidsége miatt.

Bár az MSZP polgármesterjelöltjét a DK, a Jobbik, a Momentum, a Fidesz is visszalépésre szólította fel, s utóbbi szervezet aláírásgyűjtésbe is kezdett ennek érdekében, az MSZP-s
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 15:11
Koronavírus - Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét
mellett hétfőtől a bevásárlásban és a gyógyszerkiváltásban is segítenek a 70 évnél idősebbeknek, cserébe vállalniuk kell, hogy otthon maradnak. A tervek szerint a kiszállításokra hétfőn, szerdán és pénteken lesz lehetőség, az igényeket a hivatalban kell jelezni.

A kisvárdai önkormányzat - együttműködésben a Segítő Kéz az Elesetteknek Alapítvánnyal alszámlát hozott létre a koronavírus-járvány megelőzésében dolgozók javára. A felajánlásokat az OTP Bank 11744034-24427382 számlaszámra várják.

Mohácson az évről évre busóálarcot és bundát öltő emberek csaknem 1800 fős közösségének tagjai közül is sokan vállalnak önkéntes munkát a veszélyhelyzet idején - tájékoztatott a Duna-parti település önkormányzata. A busójárás egyik főszervezőjének kezdeményezésére a népszokás maskarásai most az idősek, a járvány miatt otthonukban maradók ellátásában segítenek, "civilben".

Fertőtlenítő permetezést végeztek a Békés megyei Battonyán a helyi önkéntes tűzoltók és a polgármester a buszmegállókban, a boltok körül, a
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 18:23
Önkormányzat 2019 - Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől
mohácsi római katolikus temetőben helyezték örök nyugalomra.

Szekó József (Fidesz-KDNP) szeptember 27-én, életének 65. évében hunyt el tragikus körülmények között. A Mohácsot 1998 óta polgármesterként irányító, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjában országgyűlési képviselőként, valamint 2007 és 2010, illetve 2014 és 2019 között a Baranya megyei közgyűlés tagjaként is dolgozó városvezetőt az önkormányzat saját halottjának tekinti.

Szekó József 1954. december 21-én született Mohácson, tanulmányai során vegyipari-gépész mérnök, műszaki tanár és közgazdasági szakokleveles menedzser képesítéseket szerzett. Feleségét, két felnőtt lányát, édesanyját hagyta hátra.

Munkája során a többi között a mohácsi farostlemezgyár művezetőjeként, a Dunántúli Regionális Vízmű vezetőjeként, később az önkormányzat saját tulajdonú gazdasági társaságainál vezető beosztásban dolgozott 1998-ig, polgármesterré választásáig.

Szekó József több más elismerés mellett 2003-ban a Magyar Köztársasági
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 16:41
Sokac Házat adnak át Mohácson
Egy 130 millió forint fejlesztési forrásból megvalósuló projekt keretében Mohács egykor kizárólag sokacok lakta városrészében valósult meg a beruházás egy öreg épület rendbehozatalával - tudatta Szekó József (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel.

Mint mondta, az épületet azért vásárolták meg a fejlesztés számára, mert annak udvarán még teljes épségben állt a több mint száz éve készült, nyitott kéményes konyhájú, fagerendás mennyezetű, eredeti sokac hajlék, a régi istálló és a csűr is.

A beruházásnak köszönhetően bemutathatóvá váltak a mohácsi sokac kulturális emlékek, emellett a tájházban számos népművészeti tevékenység megtekinthető, kipróbálható lesz az érdeklődők számára a jövőben.

Mint kitért rá, a mohácsiak által sokacoknak nevezett népcsoportot a köznyelv sokácokként is ismeri. Ők a török hódoltság idején a mai Bosznia-Hercegovina területeiről húzódtak fel az elnéptelenedett magyar vidékre. Ennek során eresztettek gyökeret többek között Mohácson és környékén. Ők honosították meg
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 09:11
Átadták a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokát
65 millió forintot pedig az egyházmegye biztosított a beruházáshoz. További 250 millió forintos pályázati forrásból informatikai és laborfejlesztéseket végeznek az iskolaközpontban, valamint hangszereket és oktatási segédeszközöket is beszereznek -- ismertette a püspök.

Udvardy György emlékeztetett arra, már épül az iskolához közeli Szent Mór óvoda új, mintegy 800 millió forintos, 1200 négyzetméteres épülete. Szavai szerint ehhez hasonló fejlesztéseket terveznek Tamásiban, Pakson, Szekszárdon és Mohácson is.

Az ünnepségen Michael August Blume a beruházást méltatva egyebek mellett arról beszélt, az új tornacsarnokban a diákok azt is megtanulhatják, hogy egymásra vannak utalva.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárának beszéde szerint az iskolaközpont bővítése méltán hirdeti az "ép testben ép lélek" mondás örök igazságát. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a csarnokavatót a Pécsi Egyházmegye második püspöke, Szent Mór
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 18:13
Félmilliárdból újul meg Mohácson a Szepessy park és környéke
Szekó József (Fidesz-KDNP) a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztésekről azt mondta: a parkon belül új közvilágítási hálózatot, sétautakat, játszóteret és futópályát alakítanak ki, Mohács testvérvárosait bemutató körsétány és a zöldfelületeket gondozó öntözőrendszer épül, a balesetveszélyes fákat újakkal váltják ki.

A park szomszédságában levő forgalmas buszmegállót lebontják és helyette újat építenek - tette hozzá a város vezetője, aki kitért arra is, hogy a munkálatok már folynak.

Szekó József kiemelte, hogy a parkhoz közeli utcák, járdák és parkolók mintegy másfél hektárnyi területen kapnak új burkolatot. A szükséges közműkiváltások megtörténtek, a mélyépítési munkák folyamatban vannak, a fejlesztések a tervek szerint még ebben az évben elkészülnek - jelezte a polgármester.
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:04
Félmilliárdos beruházással új vásárcsarnok épül Mohácson
Szekó József (Fidesz) a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló beruházásról közölte: az 1970-es években épült létesítmény korszerűtlenné vált, amortizálódott, ezért vált szükségessé a lebontása és a helyére új vásárcsarnok építése.

Az MTI-nek eljuttatott írásos összegzés szerint a több mint 3100 négyzetméteres hasznos alapterületű új létesítmény kivitelezése várhatóan 2018 tavaszán kezdődik, és a tervek szerint 17 hónap alatt fejeződik be.

Részben fedett, részben nyitott árusítótér épül. Az épület tetején parkolót alakítanak ki. A piac földszinti részét akadálymentesen lehet majd megközelíteni, csakúgy, mint a zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat és raktárakat, a hatósági- és piacfelügyelői irodát, illetve az elsősegélynyújtó helyiséget.

A beruházás közbeszerzési eljárása folyamatban van.
velemenyezd, 2017. november 26. vasárnap, 07:03
Képek, videók
Apacival Mohácson
nyersannaerzsebet
2009. május 06. szerda, 06:11
Mohácson a családom
bajoska
2008. július 18. péntek, 15:19
mohácson.JPG
barzillai64
2008. július 03. csütörtök, 00:14
aláirásgyüjtés
agica2004
2010. május 13. csütörtök, 14:54
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.