Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 01:03 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Feltérképeztük....
Feltérképeztük az őszi kabátkínálatot
Megnéztük, mi megy most az üzletekben őszi kabát címszó alatt. Van minden, mi szem-szájnak ingere, ezért most beszámolunk róla, a következő részben pedig elmondjuk, a különböző alkatokhoz milyen szabású és anyagú kabátot ajánlunk leginkább.
Ilyenkor ősszel a boltok fogasait elárasztják a különböző hosszúságú és fazonú kabátok, csak győzze az ember kiválogatni közülük, hogy melyik lesz az, amit még a tél előtt, de már a hűvösebb napokon is fel tud kapni magára. Természetesen nem árt kigondolni, hogy milyen típusú öltözékhez szeretnéd hordani: általában elegánsan jársz, vagy egy kicsit sportosabb alkat vagy. De akkor sem kell kétségbe esned, ha nem tudod ezt kategorikusan kijelenteni, hiszen tudunk neked olyan darabot is ajánlani, amit mindkét esetben felvehetsz. Mindent megtalálsz, mi szem-szájnak ingere, így aztán lecserélheted a már megunt sportdzsekidet, vagy akár feldobhatod színházi öltözékedet egy új szövetkabáttal, és persze egy igazi bőrkabáttal sem lőhetsz mellé. Cikksorozatunk első részében tájékoztató jelleggel közöljük, hogy milyen stílusú kabátok mennek idén ősszel, mit lehet kapni, a következő fejezetben pedig elmondjuk, milyen alkathoz milyen szabású és anyagú kabátot ajánlunk.
Az, aki úgy érzi , hogy muszáj követnie a nemzetközi trendeket idén ősszel, mindenképpen bőrdzsekit vásároljon magának. Lenyűgöző a választék, nem csak fazonban, de színben, megfelelő minőségben és különböző árkategóriában is találhatunk potenciális őszi kabátnak valót. Aki nem valódi bőrből készült felsőt szeretne viselni - különböző okokból: pénz, hitvallás és a többi -, az próbálkozzon műbőr kabátokkal, ott is óriási a felhozatal.Persze nem mindenkinek stílusa a bőrkabát, van, aki visszafogottabb, inkább a klasszikusabb darabokban érzi jól magát. Jó hír, hogy a már tavaly is mindenki által hordott kétsoros, deréktól lefelé A-vonalban bővülő, övvel karcsúsítható ballonkabát idén is divatosnak számít, főleg élénk színekben. Nyilván azért is viselte és viseli idén is majd' minden nő - ugyanis ezekkel lesz elárasztva a legtöbb üzlet -, mert szinte minden alkathoz tökéletes, a körte formájú nők is jól érezhetik magukat benne, hiszen pont ott takar, ahol kell; a vékonyabb lányokon pedig kihangsúlyozza derekuk karcsúságát, és bár az alacsonyaknak nem a legjobb választás, nekik sem árt annyit, hogy tiltólistára tegyék.

Örökdarab: farmerdzsekit mindenkire!

Nem a 80-as évek kitűzőkkel díszített fazonjaira gondolunk, hanem azokra, amelyek néhány éve felütötték újra a fejüket: rövidek, sportosak, koptatottak, vagy éppen a szivárvány minden színében pompáznak. Ha nem kiskosztümben jársz dolgozni, akkor felveheted munkahelyre is, amennyiben pedig esti kiruccanásról van szó, pláne hasznát veszed. Ha szeretnéd kicsit feldobni az öltözéked, és a divatot is igyekszel követni, akkor jó választás egy egyszerű, koptatott, kék darab, ami szegecsekkel van kirakva, mellrésznél rávarrt zsebbel.
Bátran kijelenthetjük, hogy a farmerdzseki a ruhatárunk jolly jokere, hiszen nincs is olyan alkat, akin ne mutatna jól. Egy dologra figyelj oda: ha esetleg nem kifejezetten csapott vállal rendelkezel, sőt, esetleg a hátad mérete a vízilabdás csajokéra hajaz, akkor semmiképpen ne vásárolj olyan dzsekit, aminek minta van a hátán!

Ballonszerű

Nos, ez az a kabát, aminek az esős őszi hónapokon a legnagyobb hasznát vehetjük. A mai darabok ugyanis vízhatlan ballonvászonból készülnek, de az ilyenkor kaphatók még nem annyira melegek, hogy megfőjünk bennük. Ma már nem csak az egyszerű, hosszú, dupla gombsoros változatok léteznek, sőt nem kell attól sem tartanunk, hogy úgy nézünk ki benne, mintha katonai zubbonyt öltöttünk volna, ugyanis számtalan színben, mintával fellelhető. Most például nagy divatja van a kockás cuccoknak, így aztán ha bevállalós vagy, és szívesen feltűnősködsz az utcán a szürke hétköznapokon, akkor feltétlenül ilyet válassz! Arról nem is beszélve, hogy már rövidebb változata is létezik.

Egyetlen elem viszont még mindig masszívan tartja magát ballonkabát-ügyben: az a bizonyos öv. Segítségével még derekat is varázsolhatunk magunknak, csakúgy mintha egy karcsúsított kabátban pompáznánk. A hosszabb, eredeti változat, ami combközépig ér, értelemszerűen a magasabbaknak áll jól, de az se keseredjen el, aki nem modellalkat, hiszen a rövidebb fazont a kisebbek is felvehetik. Sportosan elegáns egy fekete, esetleg nagy gombokkal díszített, széles mandzsettájú darab, amit akár egy színes kendővel vagy sállal még feldobhatsz.

Szövetkabát (bélés nélkül)

Igazi elegáns öltözet, de valljuk be, hogy inkább a tél jut róla eszünkbe. A boltokat járva azonban egyre több olyanba botlottunk, ami biztosan nem nyújtana túl nagy meleget, amikor mínuszok röpködnek odakint. Itt aztán van választék színekben épp úgy, mint fazonokban: van egyenes szabású hosszú, karcsúsított rövid, hatalmas galléros, vagy éppen kicsi, állított galléros. A szövetkabátot inkább elegáns öltözethez ildomos felvenni. Akinek széles válla van, az felejtse el az állítólagos legújabb trendet, vagyis a válltömést! Valamint ha kicsit testesebb vagy, akkor igyekezz a sötétebb és azon belül is a matt színeket választani, még ha oly csininek is tűnik egy citromsárga darab a próbababán.

Pulóver-kabát, vagy egy kötött poncsó

Ha nem adatott meg neked, hogy égimeszelőként éld az életed, és még a csípőd is szélesebb, mint azt szeretnéd, akkor válassz e két lehetőség közül! Ezeknek is a rövidebb, mintás vagy éppen színes darabjait, így ugyanis a felsőtestedre tereled a pásztázó tekinteteket. A pulcsi-kabát általában cipzáras, gumírozott az alja és még időnként az ujjai is, úgy fest, mintha egy vastagabb pamut tréning felső lenne rajtad. Egyértelműen olyan alkalmakra ajánljuk, amikor az a lényeg, hogy meleg és kényelmes legyen, valamint könnyen tudjunk benne mozogni - tehát, ha lehet, ne egy fényűző partira húzzunk ilyet.A poncsó most már néhány éve tartja uralkodó helyét. Van belőle mindenféle, de a legigényesebbek talán a szép kötött darabok. Már csak azért is ezt ajánljuk a figyelmetekbe, mert a kötött cuccok megint fénykorukat élik, és bár időnként ezeket nézve elfoghat minket a retro-életérzés, mi mégis szeretjük őket, ha másért nem, hát azért, mert jó melegek. Ebből is kapható mindenféle színű és mintájú - ha összetett alkat vagy, és nem elég, hogy a csípőd széles, de még kicsit vaskosabb a felsőtested is, akkor a sötétebb színek jobban fognak állni. Egy hatalmas galléros, csípőig érő, sötétszürke darab biztosan jó választás, de hogy ne legyen olyan komor a megjelenésed, kívülre vegyél fel színes nagy bizsukat, persze azért csak mértékkel.
agimami7, 2009. szeptember 30. szerda, 13:41
Címkék: őszi kabátkínálatot, üzletekben őszi, következő részben, különböző alkatokhoz, boltok fogasait, különböző hosszúságú,
Kommentek
A virslivásárlás tíz pontja
adalékanyagot tartalmaznak, még a jobbak is. A legjobbak nem.):
szója
mechanikusan szeparált hús (hogy mi az, arról itt olvashat bővebben)

Czimmerék biatorbágyi pultja a híres húskenyerekkel és virslivel / Forrás: Táfelspicc


6. Keresse a manufaktúrát!

Több hentes készít saját virslit, nem egy zseniálisat. Tavalyi cikkünkben feltérképeztük őket.

7. A szép jelző nem garancia

A békebeli, nosztalgia, mangalica fogalmak nem szerepelnek a Magyar Élelmiszerkönyvben, jelentésük törvényileg nem körülhatárolt. Mindig olvassák el az összetevőket!

8. A bőrös -műbeles- virslik általában jobb minőségűek

9. Óvatosan a baromfivirslikkel!

Bár a baromfivirslik jellemzően az olcsóbb árkategóriában jelennek meg, az adalékanyagok túlzó használata és a törvényi minimumot pont elérő hústartalom
menusgabor, 2014. december 29. hétfő, 19:15
Tallóztam
Most nehéz.

Itt, fent a hegyen, most nehéz az élet. Lassan jön a hideg tél, mely hideg, hűvös szelet hoz. Bizony a fűtőtestnek nem szabad elromolni, mert akkor megfagyunk.
Kimentünk egy páran a téli időjárásba, hogy szétnézünk a terepen. Feltérképeztük, de láttuk, hogy nem sokra megyünk, így gyorsan visszasiettünk a meleg szobába. Bizony, kint már olyan hideg volt, hogy dideregtünk, ha nem ültünk a kandalló mellé.
Idősebb Bátyánk, látta, hogy fázunk és helyet csinált nekünk. Szerencsére olyan kandallót alkottunk, ami a szoba közepén volt, és le lehetett ülni a padkára. Jó, hogy Édesanyánk előre bekészítette az enni való a verembe. Ami a ház egyik oldalfalnál volt található, jó nagy, hogy sok étel befért. Házunk egyik sarka úgy volt kialakítva, hogy élő állatok is voltak bent. Velünk éltek, addig, míg el nem fogyasztattuk őket. Ők ezt a cél szolgálják, sajnáltuk, hogy páran nem élték meg a várva várt Tavaszt, de itt fent a zord hegyen életbe kell maradnunk.
Nem sok állatott hoztunk
horvathnemagdi, 2014. október 08. szerda, 14:33
Most nehéz
Itt, fent a hegyen, most nehéz az élet. Lassan jön a hideg tél, mely hideg, hűvös szelet hoz. Bizony a fűtőtestnek nem szabad elromolni, mert akkor megfagyunk.
Kimentünk egy páran a téli időjárásba, hogy szétnézünk a terepen. Feltérképeztük, de láttuk, hogy nem sokra megyünk, így gyorsan visszasiettünk a meleg szobába. Bizony, kint már olyan hideg volt, hogy dideregtünk, ha nem ültünk a kandalló mellé.
Idősebb Bátyánk, látta, hogy fázunk és helyet csinált nekünk. Szerencsére olyan kandallót alkottunk, ami a szoba közepén volt, és le lehetett ülni a padkára. Jó, hogy Édesanyánk előre bekészítette az enni való a verembe. Ami a ház egyik oldalfalnál volt található, jó nagy, hogy sok étel befért. Házunk egyik sarka úgy volt kialakítva, hogy élő állatok is voltak bent. Velünk éltek, addig, míg el nem fogyasztattuk őket. Ők ezt a cél szolgálják, sajnáltuk, hogy páran nem élték meg a várva várt Tavaszt, de itt fent a zord hegyen életbe kell maradnunk.
Nem sok állatott hoztunk fel, inkább szárnyasokat:
bossi, 2014. október 06. hétfő, 21:50
Férfi kézilabda BL - Iváncsik Tamás: szeretnénk BL-t nyerni!
már nálunk kézilabdázik. Remek csapat továbbra is Marko Vujinéké, de eljött a pillanat, hogy most mi még jobbak lehetünk" - mondta Iváncsik Tamás, akinek testvére, Gergő, valamint a kapus Fazekas Nándor már a 2002-es BL-döntőben is szerepelt a jelenlegi keretből.

Carlos Ortega, a csapat vezetőedzője játékosként hatszor nyert BL-t a Barcelonával. Most edzőként is szeretne a csúcsra érni.

"A Kiel nagyon tudja a gyors, kontra kézilabdát, de átlövésekből is rendkívül eredményesen támad. Feltérképeztük a játékát. Nagy szükség volt az aprólékos értékelésre, hiszen a tavalyihoz képest átalakult a németek kerete. Fiatalokkal pótolták a rutinos távozókat" - jegyezte meg a spanyol szakember.

Hozzátette: a rivális nagyon összerázódott a szezon végére, a múlt hétvégén nyerte meg a Bundesligát, és eljutott a BL Final Fourba.

"Ez önmagáért beszél. A tavalyihoz hasonlóan óriási meccs vár ránk a németek ellen. Remélem, ennek végén most mi leszünk a boldogabbak" - mondta Ortega.

Az előző idény
velemenyezd, 2014. május 29. csütörtök, 14:47
Férfi kézilabda Eb - Mocsai óriási csatára, férfias küzdelemre számít
"Feltérképeztük őket, látjuk a játékrendszerüket, a gyenge pontjaikat. Van nekik a skandináv kézilabdából egy olyan játékelem-rendszerük, amely kissé sajátos, a legnagyobb erősségük pedig az, hogy a 23-24 éves korosztályból két-három nagyon komoly lövőteljesítményre képes játékossal egészítették ki a régi csapatukat" - nyilatkozta a szerda esti tréninget követően Mocsai Lajos, aki pokoli hangulatra számít, ugyanis a jegyeladások alapján biztos teltház, közel ötezer szurkoló, nagyrészt norvég drukker buzdítja majd kedvenceit.

A szakember külön felhívta a figyelmet a norvégok két kapusára, akik fantasztikusan teljesítettek kedden a spanyolok ellen, valamint a világ egyik legjobb beállósának számító, korábban Veszprémben is szerepelt Bjarte Myrholra.

"A gyenge pontjuk az a rendszer, amiben játszanak, ugyanakkor nincsenek rossz játékosaik. A belső pozícióban szereplő két védőjátékosukat kell hibázásra kényszerítenünk" - mondta a szakember.

"Ez egy kőkemény, férfias csata lesz, ahol a
velemenyezd, 2014. január 15. szerda, 19:30
Várjuk a tavaszt......
senkinek sem árt, az előkotort szoknyák, sortok, felsők, ruhák az újdonság erejével hathatnak ránk. Örömünkben felnevetünk " El is feledkeztem erről!", "De rég láttam ezt a ruhát!". Rendezgetve szekrényünket, már el is terveztünk, mit, hogyan, hol fogunk viselni. Akadhatnak olyan darabok is, amit semmilyen körülmények közt nem tudunk magunkon elképzelni, ezeket a segélyszervezetek igen nagyra fogják értékelni, és neked is több hely marad a nyár során levadászott példányok számára. Miután újra feltérképeztük tavaszi/nyári kollekciónkat, nagy megelégedéssel dugjuk el a téli ruháinkat, a téli depresszióval egyetemben.

Persze azért a lelkesedés ne legyen olyan nagy, hogy csak össze-vissza bezsákolunk mindent hányaveti módon, hiszen eljön még a következő tél, amikor nagyon fogunk örülni, a pillanatnyilag elunt daraboknak. És (dobpergés), jöhetnek a cipők! Félcipők, szandálok, egyéb rég nem látott magassarkú kolleginák, jöjjetek keblemre! Már nem kell attól félni, hogy a jeges úton nyaktörő
agica2004, 2013. március 10. vasárnap, 10:52
Antianyag-atomok tulajdonságait vizsgálják a CERN fizikusai
Napjainkban a világegyetem kizárólag anyagból áll, ám az elméleti fizikusok feltételezése szerint 13,7 milliárd évvel ezelőtt, az ősrobbanás után az univerzumban egyenlő mennyiségben képződött anyag és antianyag. Az antianyag azóta eltűnt, ebből a tudósok arra következtetnek, hogy az anyagnak lehetett valamilyen előnye az antianyaggal szemben. E rejtély megfejtéséhez járulhat hozzá az antihidrogén-atomok részletes vizsgálata - olvasható a CERN honlapján (http://cern.ch) , valamint a BBC (http://www.bbc.co.uk) hírei között.

A feltételezések szerint minden "rendes" szubatomi részecskének van egy azonos tömegű, de ellentétes töltésű "hasonmása". Amikor az ilyen ellentétes töltésű részecskék találkoznak, annihilálják (kölcsönösen megsemmisítik egymást), tiszta energiává alakulva át. Egy hidrogénatom egy protonból és egy elektronból áll. A negatív töltésű elektron ellentéte a pozitron, a protoné pedig az antiproton; egy antiproton és egy pozitron alkotja a legegyszerűbb antianyagatomot, az
velemenyezd, 2012. március 08. csütörtök, 16:43
Képek, videók
Halak feltérképezése
ujjozsef
2008. augusztus 17. vasárnap, 18:21
őszi1.jpg
durcimarcika
2019. augusztus 16. péntek, 17:18
0 a Őszinte rfészvétem, G
lovaszmarika
2019. július 02. kedd, 17:11
1 az őszi levelek színek
lovaszmarika
2019. május 08. szerda, 18:28
0 őszi képéek és egy híd
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:37
őszi csendélet1212.jpg
maroka
2018. december 12. szerda, 11:48
Őszi kép
eva6
2018. december 05. szerda, 14:49
oszi levelek.png
charlotteani
2018. december 04. kedd, 17:15
osziht.gif
charlotteani
2018. december 04. kedd, 17:11
oszi szephatter.gif
charlotteani
2018. december 04. kedd, 17:10
oszipng.gif
charlotteani
2018. december 04. kedd, 17:10
Déva ; a Fötér az üzletek
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:31
Üzletek-butikok.jpg
farkas1945
2011. március 03. csütörtök, 14:25
Utca teli üzletekkel
csalogany13
2009. november 12. csütörtök, 23:24
Az üzletek
okornel
2007. április 29. vasárnap, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.