Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:21 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar adományból épül gyermek- és családsegítő központ a szíriai Aleppóban
Azbej Tristán az MTI-nek elmondta: a ház kifejezetten a szíriai polgárháborút túlélő, traumatizált gyermekeket és a válsághelyzetben lévő családokat fogja segíteni.

A katolikus Kolping-mozgalom család- és gyermeksegítő közösségi házakat működtet Magyarországon, és szeretnék, ha Aleppóban is felépülhetne egy ilyen központ.

Kitért arra, hogy a mozgalom vezetői "egyrészt erkölcsi értelemben csatlakoznak a magyar kormány üldözött keresztényeket segítő Hungary Helps Programjához", másrészt az államtitkárság segítségét kérik a központ megvalósításához.

Az államtitkár hozzátette: amennyiben nem romlik a biztonsági helyzet Szíriában, még ebben az évben felépülhet a központ, ahol a szakmai képzés, nevelés, szabadidős foglalkozások mellett különös hangsúlyt kap a traumatizált gyermekek lelki gondozása.

A központ működéséhez a Kolping Szövetség szakembereket is felajánlott, és az aleppói melkita egyház szakmai közreműködésére is számítanak.

Azbej Tristan úgy fogalmazott: "ez az adomány is tanúsítja, hogy a Hungary Helps a magyar szolidaritás programja, jóval több mint kormányzati program. Annyi szolidáris magyar ember és közösség fejezte ki támogatását az ügyünk iránt, hogy összmagyar programnak tekinthető".

Felidézte, hogy a múlt hónapban hasonló összegű, az üldözött keresztények megsegítésére szánt adományt vehetett át a partiumi Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől, és folyamatosan érkeznek adományok Beregszásztól Székesfehérvárig, Budapesttől Gyomaendrődig.

Az adományt felajánlóMagyar Kolping Szövetség katolikus lelkiségi mozgalom, melynek tagjai a szociális problémák megoldását tekintik fő feladatuknak. A mozgalmat egy német pap, Adolph Kolping alapította, aki 1849-ben kölni egyházmegyés papként kezdte szervezni a Katolikus Legényegyletet. Célja a munkás fiatalok keresztény szellemben nevelése és érdekeik védelme volt.

A mozgalom tagjai legényházakat hoztak létre, ahol munkaidő után tanították, nevelték a fiatalokat és a legényegylet foglalkozott tagjai betegbiztosítási és érdekvédelmi ügyeivel is. Ezekből a legényházakból bontakozott ki a Kolping Művek világszervezet, melynek az alapító halálakor, 1865-ben 24 600 tagja volt.

Magyarországon Adolf Kolping látogatása után, 1856-ban alakult meg az első, fővárosi egyesület. Az első világháborúig a mozgalom folyamatosan terjedt. 1922-ben 58 egyesülettel alapították meg a Legényegyletek Nemzeti Szövetségét. 1946-ban több mint 200 helyi egyesület létezett.

Szakmai tanfolyamokat, iparos versenyeket és kiállításokat, házasságra felkészítő előadásokat, kulturális rendezvényeket szerveztek. 1946-ban Rajk László belügyminiszter betiltotta a szövetséget.

A rendszerváltozás után az első újjáalakult szervezeti egység a Pécsi Kolping Család volt, mely 1989 februárjában kezdte működését. A Magyar Kolping Szövetség 1990 novemberében alakult meg.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 14:11
Címkék: Azbej Tristán, Hungary Helps Programjához, Kolping Szövetség, Azbej Tristan, Hungary Helps, Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől,
Kommentek
Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári Erzsébet-táborokba
harmincezren táborozhatnak. A hatnapos, ötéjszakás táborok tíz turnusára gyermekvédelmi intézmények és a köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhetnek, a június 30. és július 5. közötti turnusra 6-11. évfolyam közötti diákcsoportok. A táborokban való részvételhez szükség van a gyermekek érvényes fényképes igazolványára - ismertették.

Kitértek arra is, a Napközi Erzsébet-táborok és a nyári erdélyi Élménytáborok felhívásai szintén megjelennek március elején. Előbbiekre iskolák, családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal, az erdélyi táborokba pedig köznevelési intézmények pályázhatnak.

A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokról és gyermekprogramokról az egyházi hátterű Erzsébet Alapítvány gondoskodik. A gyerekek testi és lelki épségéért 24 órás gyermekorvosi ügyelet, állandó mentőszolgálat, a nyári időszakban pedig vízimentő szolgálat is gondoskodik. Továbbá a táborokban
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 12:12
Autóbusz-állomás épül, fejlesztik a közkonyhát és bérlakásokat újítanak fel Szabadszálláson
Báldy Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta: idén több száz millió forintot fordíthat fejlesztésekre a település. A Bács-Kiskun megyei önkormányzat koordinálásával elnyert, európai uniós forrásból megvalósuló projekteknek köszönhetően fejlesztik a szegregációval veszélyeztetett területeket Szabadszálláson és növelik a közbiztonságot. A 385 millió forintos támogatásnak köszönhetően 14 bérlakást újítanak fel, bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet, játszóteret és szabadidőparkot építenek és fejlesztik a zöldterületeket.

A polgármester emlékeztetett: Szabadszállás önkormányzata korábban 116 millió forint támogatást nyert egy, a szegregátumban élők társadalmi felzárkózását célzó projektre, így az infrastrukturális fejlesztéseket a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, foglalkoztatási, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki.

A város tömegközlekedésének fejlesztésére 130 millió forintot fordíthatnak; információs ponttal és
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:01
Átadták a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat
Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Protestáns Fórum vezetője köszöntőjében ismertette: az elismerést 2004-ben alapította a Bethesda Kórház, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinata, a Dunamelléki Református Egyházkerület és a németajkú protestáns gyülekezet fóruma, mert fölismerték, hogy "Dizseri Tamás élete és halála olyan üzenet és tanítás, amelyet nem szabad hagyni feledésbe merülni".

Mindaz, amit Dizseri Tamás az egészségügyben, az egészségpolitikában, az egészségügyi dolgozók képzésében megvalósított és gyakorolt, ma is érvényes. Életművéhez emellett hozzátartozik a diakóniai szolgálat, az egyház megújítását szolgáló munkája és a szegényekért vállalt felelősség is - mondta Balog Zoltán.

Huszár Pál, az MRE zsinatának világi elnöke a díjazottat méltatva elmondta: Kató Ibolya 1992-ben alapította férjével, az Erdélyi Református Egyházkerületet 2012 óta vezető Kató Béla püspökkel a KIDA-t, hogy barátaikkal együtt válaszokat találjanak "a Ceausescu-diktatúrából szabadult erdélyi
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 13:01
Rosszul lett az inárcsi családsegítő megölésével vádolt férfi a bíróságon
szülők többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmoztak fel.

Az ügyészség januárban a vádemelés kapcsán azt közölte: a férfi Inárcson épített családi házat devizahitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudta fizetni, ezért végrehajtás indult, a házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A vádlott 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásához az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője többféleképpen próbált neki segíteni, de az asszonynak nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítania.

A vádlott felesége 2018. július 10-én közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik. A férfi egy átvirrasztott éjszaka után másnap reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, vita robbant ki közöttük, a férfi kést vett elő a táskájából és nyakon
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 13:21
Vádat emeltek az inárcsi családsegítő megölése ügyében
A vád szerint a férfi Inárcson épített családi házat deviza alapú hitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A vádlott 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani számukra.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik.

A vádlott egy
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 10:31
Háromszáz gyermeket lát vendégül a Gyermekmentő Szolgálat a Mindenki Karácsonyán
Az NGYSZ és támogatói partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda WestEnd City Center hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott budapesti és Pest megyei intézményekből hívtak meg gyerekeket, akiket karácsonyi programmal és ajándékokkal várnak majd - közölte az NGYSZ az MTI-vel.

Több éves hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei adnak műsort, idén Vágó Zsuzsi, a színház vezető szólistája és a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió növendékei, Kató Anita, Fülöp Kristóf és Tassonyi Balázs szórakoztatják a közönséget. Az OTP Bank - a Gyermekmentő egyik legnagyobb és legrégebbi támogatója - a korábbi évekhez hasonlóan idén is különleges meglepetéssel készül, az esemény helyszínét biztosító WestEnd City Center pedig ajándékcsomaggal és meglepetés műsorszámmal készül.
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 13:16
Hét év tíz hónap börtönre ítélték a tolnai gyilkossággal vádolt férfit
A törvényszék által elfogadott tényállás szerint tavaly áprilisban a férfi késsel mellkason szúrta a 72 éves nőt, majd nyakának jobb oldalát is elmetszette, és az áldozat néhány percen belül meghalt. A vádlott ezután magán is kisebb sérülést ejtett.

A holttestre és a vádlottra egy nappal később a lakásban találtak rá rendőrök és a családsegítő szolgálat munkatársai.

A gyilkosság előzménye az volt, hogy a két ember kapcsolata megromlott, rendszeresen veszekedtek; a nő többször szexuális kapcsolatot ajánlott a férfinak, aki ezt visszautasította.

A férfi a bíróság előtt tagadta a bűncselekmény elkövetését, és az elkövetéshez használt kés sem került elő. Farkas László bíró, a törvényszék az ítélet indoklásában megemlítette: közvetett bizonyítékok zárt láncolata alapján állapították meg a vádlott bűnössége. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az áldozat szociálisan összeférhetetlen személyiségét.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így az
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 16:22
Képek, videók
Aleppo after the war
megyerimihaly
2016. február 26. péntek, 21:31
Bazár aleppo2
megyerimihaly
2016. február 26. péntek, 21:19
Bazár Aleppo
megyerimihaly
2016. február 26. péntek, 21:18
Aleppo before the war_Gre
megyerimihaly
2016. február 26. péntek, 21:13
Aleppo before the war 3.j
megyerimihaly
2016. február 26. péntek, 21:11
Aleppó Maronita katedráli
pacsakute
2015. április 18. szombat, 06:37
Aleppo citadella Szíriába
pacsakute
2015. március 31. kedd, 10:33
Aleppó Szíriában.jpg
pacsakute
2015. március 29. vasárnap, 08:01
Szíria - Aleppo ; Parabol
farkas1945
2013. október 14. hétfő, 13:17
aleppo
lacipecsenye
2011. november 19. szombat, 20:26
Aleppo nagybazár
reper
2009. november 06. péntek, 19:04
Aleppo citadella
reper
2009. november 06. péntek, 19:02
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.