Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:03 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapesti tenisztorna - Balázs Attila: voltak már jobb meccseim is
A világranglistán 246. játékos 6:3, 6:4-re verte az 52. helyen álló lengyel Hubert Hurkacz-ot a Sport11 központban, mégis úgy vélekedett, nem ez volt élete legjobb mérkőzése.

"Nem volt igazán szép és színvonalas tenisz a körülmények miatt, Umagban vagy a Davis Kupában is voltak már látványosabb győzelmeim. Most csak arra koncentráltam, hogy sok első szervát beüssek, stabilan játsszak, és mozgassam az ellenfelet" - mondta a Davis Kupa-válogatott játékos az MTI-nek. "Szerintem Hurkacz taktikai okokból tűnt el hosszabb időre az öltözőben az első szett után, majd a második elején is, picit meg is zavart ezzel" - tette hozzá.

Balázs Attila kifejtette, nagyjából sejti, hogy milyen mérkőzés vár rá a nyolcaddöntőben a hatodik helyen kiemelt, tavaly döntős ausztrál John Millman ellen.

"Jobb lett volna csütörtökön játszani a következő meccset, hogy kicsit pihenhessek, az idő is melegedjen, és gyorsabb legyen a játék. A lassú játék Millmannek kedvez, mert iszonyatosan stabil, jó lába van, úgyhogy teljesen más mérkőzésre számítok. Ettől függetlenül van esélyem ellene holnap" - szögezte le.

Ami az elmúlt fél évét beárnyákoló lábsérülését illeti, a 30 éves teniszező közölte, szüksége van még néhány meccsre ahhoz, hogy igazán jó formába lendüljön.

"Sorozatterhelésnél érzem a testemet, hogy fáj itt-ott, de ez nem ugyanaz, mint amikor sérült voltam. Kell még öt-tíz mérkőzés, hogy úgy érezzem, rendben vagyok" - jelentette ki Balázs Attila.

Ami a versenynap további menetrendjét illeti, a vajdasági magyar Györe László (Laslo Djere) és a lett Ernests Gulbis találkozója 17 óra körül elkezdődött a centerpályán, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a keddi programot záró Valkusz Máté-Jannik Sinner összecsapást lejátsszák-e.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 18:01
Címkék: Balázs Attila, Hubert Hurkacz-ot, Davis Kupában, Davis Kupa-válogatott, Szerintem Hurkacz, John Millman,
Kommentek
Az 1849-es debreceni ütközetre emlékeztek a hősök helyi temetőjében
Szloszjár Balázs ezredes, az 5. számú Bocskai lövészdandár parancsnoka felidézte: az 1849. augusztus 2-i debreceni csata elérte célját, a Nagysándor József tábornok vezette hadtest ugyan elveszítette a csatát a rendkívüli túlerőben lévő orosz sereggel szemben, de feltartotta az ellenséget, hogy a Görgey vezette főerők el tudjanak vonulni, és felkészülhessenek a további csatákra.

"Az itt eltemetett katonák valamennyien hősök, akik valamilyen céllal harcoltak, majd haltak meg, legyen az a hazájuk védelme vagy a parancsok maradéktalan végrehajtása" - hangoztatta az ezredes.

A megemlékezés keretében a Hősök temetőjében felavatták a 170 évvel ezelőtti debreceni ütközetben elesett orosz katonák emlékkövét.

Avatóbeszédében Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere is arról beszélt, hogy a háborúk áldozatainak jár a végtisztesség és a tisztelet, függetlenül attól, melyik oldalon harcoltak.

"A debreceni polgárok megadták a végtisztességet a csatában elesett honvédeknek és
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 13:32
Kajak-kenu ob - Négy címvédés a zárónapon, 16 kajakos a dobogón a négyesek eredményhirdetésén
gyűjtött a győriek kenusa, Balla Virág, aki ezúttal is Devecseriné Takács Kincsővel indult C-2 200-on, s az ezen a távon szinte hihetetlennek tűnő közel 4.5 másodperces előnnyel nyert. A duó megvédte címét.

A háromnapos viadal egyik leglátványosabb jelenete volt, hogy a férfi kajaknégyesek eredményhirdetésekor 16-an álltak a dobogón, a harmadik helyen ugyanis holtverseny alakult ki. A számot az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő 500-as kvartett, Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István és Tótka Sándor nyerte.A pénteken kezdődött ob a délutáni 5000 méteres döntőkkel zárult, ezekben a kajakosoknál a címét megvédő Noé Bálint, valamint Somogyi Szilvia, a kenusoknál pedig Viola Viktor és Lakatos Zsanett diadalmaskodott.

Eredmények (a szövetség eredményközlője alapján):

férfiak:

--------

200 m:

K-1:1. Csizmadia Kolos (Fémalk Bomba AVSE) 36.041 másodperc 2. Apagyi Levente (Fémalk Bomba AVSE) 36.226 3. Dudás Miklós (Fémalk Bomba AVSE)
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 17:32
Kajak-kenu ob - Kopasz, Bodonyi és a kenunégyes duplázott
Bálinttal, de ismét ő haladt át elsőként a célvonalon. Bodonyi - aki akárcsak pénteken, egy kilométeren, most is megvédte címét - simán győzött Kiss Tamás és Hajdu Jonatán előtt, és a Korisánszky Dávid, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás összeállítású kenus kvartett újabb sikeréhez sem férhetett kétség.

Férfi K-2-ben a 2011-es szegedi világbajnokság aranyérmes duója, Tóth Dávid és Kulifai Tamás diadalmaskodott, míg K-4-ben az augusztusi, olimpiai kvalifikációs vb-re készülő Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István és Tótka Sándor alkotta hajó nyert.

A nőknél kenuban Balla Virág megvédte országos bajnoki címét egyesben és a papírformának megfelelően párosban is ő nyert győri klubtársával, Devecseriné Takács Kincsővel. Kajakban a legjobbak távollétében Hagymási Réka nyerte az egyest, míg párosban a négyesben kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina és győri csapattársa, Kovács Petra lett az első.

A nap egyetlen 200 méteres fináléja, a K-2 vegyes szám után ugyancsak a győriek duója,
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 18:42
Balázs Izsák: fondurile de coeziune ale UE să nu poată fi puse în slujba politicii de asimilare
Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), care a lansat iniţiativa cetăţenească, a vorbit despre acest subiect sâmbătă, la o dezbatere care a avut loc în ultima zi a celei de-a 30-a ediţii a Universităţii de Vară de la Tuşnad (Tusványos).

Politicianul maghiar a relatat: în decursul a 100 de ani, maghiarii din Transilvania au învăţat că cea mai importantă componentă a politicii de asimilare este economia. Prin investiţii, prin facilitarea migraţiei forţei de muncă, compoziţia etnică a unei regiuni poate fi schimbată. Acesta a adăugat că, deşi fondurile de coeziune ale UE sunt destinate, în principiu, reducerii decalajelor economice, rămânerea în urmă a judeţelor secuieşti s-a accentuat de la aderarea României la UE. "Dacă dreptul la dezvoltare culturală al catalanilor, secuilor, bascilor are de suferit, diversitatea culturală a Europei are, de asemenea, de suferit", a declarat Balázs Izsák.

Potrivit preşedintelui CNS, provocarea actuală este aceea ca până la 20 mai 2020 să
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 16:42
Tusványos - Izsák Balázs: ne lehessen az asszimilációs politika szolgálatába állítani az EU kohéziós alapjait
Erről Izsák Balázs, a polgári kezdeményezést elindító Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke beszélt Tusnádfürdőn szombaton, a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján tartott pódiumbeszélgetésen.

Elmondta: az erdélyi magyarság száz év alatt megtanulta, hogy az asszimilációs politikának a legfontosabb komponense a gazdaság. A befektetésekkel, a munkaerő elvándorlásának elősegítésével meg lehet változtatni egy-egy térség etnikai összetételét. Hozzátette: míg az EU kohéziós alapja elvileg azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a gazdasági különbségeket, Románia EU-csatlakozása óta a székely megyék leszakadása fokozódott. "Ha a katalánok, székelyeknek, baszkoknak a kulturális fejlődéshez való joga sérül, ezzel európai kulturális sokszínűsége is sérül" - jelentette ki Izsák Balázs.

Az SZNT elnöke szerint jelenleg az a kihívás, hogy 2020 május 20-ig sikerüljön összegyűjteni azt az egymillió aláírást az EU legalább hét tagállamából, amely megalapozza a szabályozás igényét.
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 15:42
Kajak-kenu ob - Három címvédés 1000 méteren
eredményközlője alapján):

1000 m:

férfiak:

--------

K-1:1. Kopasz Bálint (Graboplast Győr) 3:20.097 p2. Noé Bálint (BHSE) 3:23.1723. Dombvári Bence (BHSE) 3:25.327

K-2:1. Erdőssy Csaba, Bogár Gábor (Graboplast Győr, Szolnok) 3:08.297 2. Noé Zsombor, Solti László (Merkapt-Mekler Ifjúsági TSE, Vasas) 3:09.3223. Varga Dominik, Györgyjakab Máté (MTK, UTE) 3:14.217

K-4:1. Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Kós Benedek (Graboplast Győr, UTE, Szarvas) 2:57.949 2. Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István, Tótka Sándor (NKM Szegedi VSE, UTE) 3:01.639 3. Varga Dominik, Luczó Bence, Balogh Gergely, Györgyjakab Máté (MTK, UTE) 3:03.449

C-1:1. Bodonyi András (DVTK) 3:45.911 p2. Dóri Bence Balázs (UTE) 3:47.1763. Bakó Tamás (KSI SE) 3:47.676

C-2:1. Korisánszky Dávid, Mike Róbert (BHSE, KSI SE) 3:31.200 2. Bakó Tamás, Sáfrán Mátyás (KSI SE) 3:33.165 3. Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (Dunaferr, UTE) 3:33.300

C-4:1. Korisánszky Dávid, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 19:02
Több mint 150 zenész lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon
Jazzfőváros fesztiválon fellép többek között az Angliából érkező George Trebar és Goff Dubber, Ausztráliából Dave Blenkhorn és George Washingmachine, Ausztriából a The Blues Messengers, Csehországból a Miss Mikey & the Organ Grinders, Franciaországból Benoit de Flamesnil, Jerome Etcheberry és Olivier Franc, Hollandiából a The Busquitos, Olaszországból az Attilo Troiano Trio, Szlovákiából pedig a Funny Fellows.

A magyar előadók közül fellép az eMeRTon-díjas házigazda Bohém Ragtime Jazz Band, Cseh Balázs, a Dániel Balázs Trió, a Debrecen Dixieland Jazz Band, Dennert Árpád, Falusi Mariann, a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, Gyárfás István, a Hot Jazz Band, a Kecskemét Jazz Orchestra, Korb Attila, a Kőrösi Szürkeverebek Jazzbandája, Nagy Iván, Mátrai Zoltán, a Ricky & the Drunken Sailors, a Sárik Péter Trió, Szalóky Béla, a Szekszárd Junior Stars, valamint a Tom White & the Mad Circus.

A gyermekeknek játszik majd Bolba Éva és a Jazzterlánc. A legkisebbek az élőzene segítségével interaktív módon
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:00
Prágai tenisztorna - Balázs Attila kikapott a nyolcaddöntőben
A csütörtöki nyolcaddöntőben Balázs Attila (a világranglista 141. helyezettje) az első és a második szettben is két-két alkalommal veszítette el adogatójátékát, spanyol riválisa (266.) pedig a harmadik mérkőzéslabdájával lezárta az 1 óra 15 perces összecsapást.

A múlt heti, umagi ATP-tornán döntős magyar teniszező Prágában az első fordulóban erőnyerő volt, majd szerdán a második fordulóban a cseh Jan Satralt (372.) múlta felül két szoros szettben.

Eredmény, nyolcaddöntő:Mario Vilella Martínez (spanyol)-Balázs Attila (9.) 6:4, 6:3
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 21:59
Képek, videók
SZKT-Dénes Balázs - Török
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:29
SZKT- Dénes Balázs.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:21
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
balázs áldás déván.jpg
maroka
2019. február 03. vasárnap, 13:44
balázs áldás0203.jpg
maroka
2019. február 03. vasárnap, 13:27
Leleszi Balázs Károly
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:05
Gecse Balázs -Vándor
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:07
Gecse Balázs Bo
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:05
SZKT-Dénes Balázs Mihályt
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:50
SZKT Dénes Balázs.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:12
SZKT-Balázs Ildikó-élt 54
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:11
Embertelen körülmények
lilagondolatok
2015. szeptember 04. péntek, 14:07
Sohasem a körülmények....
pacsakute
2013. március 16. szombat, 19:13
Mostoha körülmények.JPG
drozdikata
2011. október 19. szerda, 17:29
Körülmények.gif
szalai0913
2010. április 17. szombat, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.