Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 04:30 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elítélték a kollégáit forralt borral leöntő férfit
A tényállás szerint a férfi 2014 telén a Vörösmarty téri ünnepi vásár egyik standjánál dolgozott, 2015. január 1-jén hajnalban ittas állapotban több kollégájával is agresszíven viselkedett, engedély nélkül akart fogyasztani az italokból, ezért a pultvezető hazaküldte. Ezután a vádlott ütlegelni kezdte egyik kollégáját, majd a dulakodás során egy 90 literes, forralt borral háromnegyed részig töltött fazékból három embert leöntött. Ketten testfelszínük több mint 10 százalékára kiterjedő másodfokú égési sérüléseket szenvedtek, esetükben fennállt a közvetett életveszély reális lehetősége. Mindkét sértett maradandó fogyatékosságot, egyikük súlyos egészségromlást is szenvedett.

A vádlott büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott másfél éves felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 16:56
Címkék: kollégáit forralt, tényállás szerint, férfi 2014, pultvezető hazaküldte, vádlott ütlegelni, dulakodás során,
Kommentek
Jogerősen hat év börtönbüntetést kapott a halálos droggal kereskedő férfi
Dobó Dénes tájékoztatása szerint a törvényszék szerdán távmeghallgatás keretében tartott nyilvános ülésen hirdetett jogerős ítéletet az ügyben, ezzel helyben hagyta a Debreceni Járásbíróság megismételt első fokú eljárásában kiszabott ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint T.S. vádlott 2014. januárjában elhatározta, hogy marihuána, valamint amfetamin tartalmú por, azaz speed értékesítéséből tesz szert jövedelemre. A kábítószereket ismeretlen forrásból szerezte be, majd értékesítette a vele kizárólag e célból kapcsolatban álló személyeknek - közölte a bíróság.

A vádlott 2015. szeptemberben egy debreceni iskolától néhány méterre leszólított egy gyermekeire várakozó nőt, akinek ingyenesen átadott egy fehér port tartalmazó műanyag zacskót. A nyomozás során lefoglalt tasak felületén amfetamint tartalmazó anyagmaradványt azonosítottak.

A vádlott 2015 szeptemberében vásárolt ADB-FUBINACA nevű pszichoaktív anyagot egy ismeretlen személytől, amiből 5 grammot értékesített egy
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 17:02
Nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettség elmulasztásáért kapott bírságot a svájci AGY69 AG
elmulasztása miatt pedig 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az AGY69 AG-re, s kötelezte a továbbiakban a vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartására.

A bírság összegének meghatározásakor enyhítő körülmény volt, hogy az AGY69 AG egyik befolyásszerzése csak kis mértékben haladta meg a 33 százalékot, illetve egyes esetekben közvetett módon tájékoztatást adott szavazati küszöbértékének változásáról. Mindkét jogsértésnél enyhítő körülménynek számított, hogy a cég a vizsgálat során segítette a tényállás tisztázását, illetve, hogy a kibocsátó közepes és kis kapitalizációjú, valamint szűkebb befektetői körrel rendelkezik. Súlyosbító körülménynek számított viszont egyebek közt, hogy mindkét jogsértésre több alkalommal került sor, és a szavazati jog mértékében beállt, be nem jelentett változások négy esetben jelentősek voltak.

A befolyásszerzési szabályok megsértése különös súlyú a tőkepiac biztonságos és zavartalan működésének és tisztaságának követelménye szempontjából. A megalapozott
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 11:32
Koronavírus - Gulyás: Magyarország ellenőrzés alatt tartotta a járványt
rendeleti úton hozott intézkedés hatályát veszti, néhány szükséges intézkedés hatályban maradásáról pedig rendes jogalkotási eljárásban döntenek.

Példaként említette a lejáró személyi igazolványok érvényességi idejének év végéig történő meghosszabbítását, hogy elkerülhető legyen a tömeges ügyintézés, továbbá az operatív törzs és a folyamatos egészségügyi készültség fenntartását egy esetleges második hullámra való felkészülésként.

Gulyás Gergely emlékeztetett, a rémhírterjesztés büntetőjogi tényállása csak rendkívüli jogrend idején alkalmazható.

Az Európai Unió Bírósága tranzitzónákat érintő döntéséről szóló kérdésre válaszolva elmondta, a testület fogva tartásnak minősítette az elhelyezést a tranzitzónákban, amit tudomásul kellett venniük, noha úgy gondolják, hogy az ítélet káros mind Magyarországra, mind Európára, és amiatt ismét fel fog lángolni a vita a hotspotokról, vagyis az Európai Unión kívüli menekültközpontokról.

Kifejtette, amennyiben a menedékjog iránti kérelmekről nem az EU
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 18:03
Amerikai tüntetések - Súlyosbítják a vádat a Floyd halálát okozó rendőr ellen, és társait is letartóztatják
Derek Chauvin, a Floyd nyakára térdelő, és ezzel a férfi halálát okozó rendőr ellen első fokú gyilkosság, míg három társa ellen bűnrészesség miatt emelnek vádat - jelentette be Ellison irodája.

Floyd családjának ügyvédje, Ben Cramp korábban arra kérte a hatóságokat, hogy a lehető legsúlyosabb tényállás miatt emeljenek vádat Chauvin ellen, és sürgette a három másik rendőr felelősségre vonását is. A gyilkosság helyszínén szerdán, nagy tömeg előtt elmondott beszédében Cramp hangsúlyozta: a 46 éves Floydot "megkínozták, halálra kínozták".

A friss bejelentés után az ügyvéd közleményt adott ki, amelyben leszögezte: "fontos lépés ez az igazságszolgáltatás útján".

Délután le is tartóztatták a másik három rendőrt: Tou Thaót, Alexander Kuenget és Thomas Lane-t, továbbá egymillió dollárra emelték Chauvin óvadékának összegét.

Keith Ellison a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte: noha tart még a bizonyítékok gyűjtése, az első fokú gyilkosság vádjához már elégséges bizonyíték áll
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 07:03
Dunai hajóbaleset - Meghosszabbították a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított hajóskapitány bűnügyi felü
feltehetően a Viking Sigyn mögött haladt. A gyanúsított észlelhette, hogy előtte, a Margit hídnál hajóbaleset történt és emberek estek a vízbe, ennek ellenére nem húzódott ki a bal part felé, és nem állt meg, a hajón nem rendelte el az "ember a vízben" riadót.

Saját személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett az emberek kimentésére - ismertették.

Hozzátették: a kényszerintézkedés elrendelése óta a gyanúsítottra rótt cselekmény tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült. A nyomozás folyamatban van, a továbbiakban tanúkihallgatások és tanúvallomások beszerzésére van szükség az ügyben.

A gyanúsított külföldi állampolgár, magyarországi lakó- vagy állandó tartózkodási helye, kötődése nincs, ezért a bíróság álláspontja szerint az eljárási cselekményeknél jelenléte továbbra is csak bűnügyi felügyelet alkalmazásával biztosítható. Annak ideje alatt a terhelt köteles minden hónapban egy előre
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:56
Két héten belül dönthet az Országgyűlés
Orbán Balázs: két héten belül dönthet az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről
2020, május 26 - 17:15

Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.


Orbán Balázs közölte: a kabinet a hétfői kormányülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyet ha a képviselők támogatnak, akkor megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és véget ér a különleges jogrendi időszak.
Tájékoztatása szerint a két törvényjavaslat közül az egyik a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény hatályon kívül helyezését és a veszélyhelyzet megszüntetését, a másik pedig az azzal összefüggő átmeneti szabályokat tartalmazza. Terveik szerint erről az Országgyűlés két héten belül hozhat döntést, így a veszélyhelyzet és a
eva6, 2020. május 27. szerda, 11:25
Koronavírus - Orbán Balázs: két héten belül dönthet az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről
Orbán Balázs közölte: a kabinet a hétfői kormányülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyet ha a képviselők támogatnak, akkor megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és véget ér a különleges jogrendi időszak.

Tájékoztatása szerint a két törvényjavaslat közül az egyik a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény hatályon kívül helyezését és a veszélyhelyzet megszüntetését, a másik pedig az azzal összefüggő átmeneti szabályokat tartalmazza. Terveik szerint erről az Országgyűlés két héten belül hozhat döntést, így a veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot június közepén megszűnhet - mutatott rá az államtitkár.

A tervezett átmeneti szabályokra térve elmondta: az operatív törzs fennmarad és irányítja a járvány esetleges második hullámára való felkészülést, az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása július elsejéig tart. Az ingyenes közterületi parkolás és a veszélyhelyzet idején meghozott
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:12
Krónikába 7. rész (ügyészségi beszámoló)
DK: botrányos, szégyenletes év volt az ügyészség szempontjábólArató Gergely, a DK vezérszónoka arról beszélt, hogy furcsa időgépben ülnek, a Ház önkényes döntése alapján a 2018-as beszámolót csak most tudják tárgyalni, ezzel is a parlament ellenőrző szerepét lehet csökkenteni.

Kiemelte: ez az esztendő fontos mérföldkő azon az úton, amikor a jogállami ügyészség pártállami ügyészséggé vált, amely egy pártnak a jogi igényeit képviseli.

A 2018-as évről nem lehet elmondani, mint az OBH-nál, hogy a legrosszabb év volt, mert az ügyészség azóta is tudott mélyebbre süllyedni. Szégyenletes, botrányos és szomorú ez az esztendő az ügyészség és a magyar jogállamiság szempontjából egyaránt - összegzett.

Állatorvosi lóként az Elios-ügyet említette, amely szerinte arra példa, hogy

vannak, akikhez minden józan ész és érv ellenére sem érhet el az igazságszolgáltatás keze. Rámutatott: ezesetben az uniós pénzfelhasználás nem volt szabályos, erre az OLAF is rámutatott, de megfelelő
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 16:12
Képek, videók
Elitéltek...
furaila
2012. július 26. csütörtök, 22:44
Ítéletek, elitéltek...
furaila
2012. július 26. csütörtök, 22:40
a búcsúzó kollégáim
orban47
2013. július 06. szombat, 19:12
kollégáim köszöntenek
orban47
2013. január 27. vasárnap, 20:33
kollégáim között
orban47
2012. december 21. péntek, 06:55
a kollégáim
orban47
2012. december 12. szerda, 10:18
kollégáim az előadóban
orban47
2011. július 28. csütörtök, 12:21
Kedves kollegaim
lopho
2007. augusztus 11. szombat, 20:21
Nevem jelentése szerint.j
pacsakute
2018. december 12. szerda, 21:00
Fb szerinti inspirációm.
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:37
Fb szerint.jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:36
Fb szerint ilyen vagyok.j
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:36
facebook szerint0905.jpg
maroka
2018. szeptember 05. szerda, 17:49
a pszichológusok szerint.
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:12
Angyal szerint áldás
sanci81
2018. július 23. hétfő, 19:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.