Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:46 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kilenc érmet nyertek a magyar birkózók az egyetemi vb-n
A magyar sportági szövetség hétfői tájékoztatása szerint a brazíliai Goianiában rendezett viadalon Galambos Ramóna a nők 55 kilogrammos kategóriájában, valamint Borsos Bálint a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában állhatott fel a dobogó felső fokára.

Tóth Bendegúz szabadfogásban (92 kg) és kötöttfogásban (97 kg) is versenyzett, s mindkét fogásnemben a második helyen zárt. Szintén ezüstérmet nyert Nagy Mihály (szabadfogás 86 kg) és Balatoni Bence (kötöttfogás 67 kg), míg Gergely László (szabadfogás, 70 kg), Tomin Márton (szabadfogás 97 kg), valamint Fritsch Róbert (kötöttfogás 72 kg) bronzot szerzett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 09:31
Címkék: Galambos Ramóna, Borsos Bálint, Tóth Bendegúz, Nagy Mihály, Balatoni Bence, Gergely László,
Kommentek
Birkózó-vb - Galambos Ramóna kiesett
Galambost a nyolcaddöntőben az amerikai Jacarra Winchester verte, aki a negyeddöntőben nem hibázott, a négy között viszont nagy csata végén alulmaradt a fehérorosz Zsalina Szidakovával szemben.

Mindez azt jelenti, hogy kedden öt magyar lép majd szőnyegre a Papp László Sportarénában. Olejnik Pavlo a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén lesz érdekelt, míg Sleisz Gabriella (65 kg), Wilson Vanessa (68 kg), Szmolka Nikoletta (72 kg) és Németh Zsanett (76 kg) megkezdi szereplését.

A keddi döntők párosítása:

szabadfogású 70 kg:Adam Batirov (bahreini)-Magomedrasul Gazsimagomedov (orosz)

szabadfogású 97 kg:Kyle Snyder (amerikai)-Abdulrasid Szadulajev (orosz)

női 55 kg:Zsalina Szidakova (fehérorosz)-Mukajda Maju (japán)

női 59 kg:Kavaj Szidako (japán)-Elif Yesilirmak (török)
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 18:03
Birkózó-vb - Olejnik meccs nélkül nyert, Galambos kikapott
A szabadfogású válogatott utolsó fellépője az ukrajnai, honosított 97 kilós Olejnik volt, aki a 16 között mutatkozott be a hazai közönségnek, melynek még várnia kell arra, hogy birkózni lássa, ugyanis ellenfele, az argentin Ricardo Baez nem jelent meg a mérkőzésen.

Olejniknek így egyetlen meccset kell nyernie az elődöntőbe kerüléshez, s ahhoz, hogy kedden éremért küzdhessen. Negyeddöntős ellenfele a kanadai Jordan Steen lesz.

Őt követte a C szőnyegen Galambos Ramóna, aki 2016-ban Európa-bajnoki bronzérmes volt és világbajnoki ötödik. Riválisa - az elképesztően erős amerikai válogatottból - Jacarra Winchester volt.

"Csak az elején ne kerüljön nagy hátrányba, ez lenne a legfontosabb" - mondta még a meccs előtt az MTI-nek Nagy Lajos, a válogatott másodedzője.

Sajnos a szakember szavai nem találtak meghallgatásra. Galambos néhány másodperc után bajba került, riválisa mögé ment (0-2), ebből viszont ügyesen menekült ki, felállt és összefogta a neki háttal álló amerikait, ám hiába várta a
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 13:31
Birkózó-vb - Dollák Tamara vereséggel kezdett
A Papp László Sportarénát az elmúlt két napban a szabadfogású férfiak "uralták", hétfőn azonban az 55 és 59 kilós versenyekkel a nők is megkezdték szereplésüket.

A 10 fős hazai csapatból a válogatott helyét legkésőbb, a szeptemberi válogatón bebiztosító Dollák Tamara vívta az első meccset, méghozzá a mexikói Alejandra Romero Bonilla ellen.

A 19 éves magyar versenyző számára a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél, s az már az első menet közepén látszott, hogy győzelemre nincs esélye. Dollák bátran küzdött, ám mexikói riválisa az első, majd a második menetben is egyszer levitte és pörgette, így végül 8-0-ra győzött. A hazai tehetség a második szakaszban veszélyesebben birkózott, ám hiába volt többször is lehetősége, nem tudott riválisa mögé kerülni, így pont nélkül zárt.

"Szorosabb meccsre számítottam ennél, de sajnos az első menetben már nagy hátrányba kerültem. Úgy éreztem, nem verhetetlen ellenfél a mexikói, voltak is lehetőségeim az akcióra, de nagyon jól védekezett a második
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 12:31
Birkózó-vb - Asarin kiesett, Lukács kikapott
A 21 éves ukrajnai születésű, ám Magyarországon élő Asarin vasárnap kiválóan küzdött a későbbi döntős indiai Bajrang Bajrang ellen, így abban lehetett bízni, hogy képes lehet legyőzni a dél-koreai Li Szeung Csult.

A mérkőzés azonban már az első menetben rosszul alakult, ugyanis az ázsiai birkózó egy szép lábra támadás után Asarin mögé került (0-2), majd meg is pörgette (0-4). Ebből viszont a magyar szépen támadott vissza, s került Li fölé (1-4), a pörgetési kísérletét viszont elkapkodta, riválisa így belefogott akciójába, s a hátára szorult (1-6) Asarin nehezen tudott kifordulni a veszélyes helyzetből.

A második menetre így óriási hátrányban vágott neki a fiatal hazai sportoló, aki viszont végig ment előre, sokszor talán meggondolatlanul indított, amit Li egyszer szépen ki is használt (1-8), viszont az utolsó percben Asarin két szép akciót is bemutatott, s az utolsó másodpercekben egy gyönyörű billentés után (5-8) megpróbálta tusba húzni riválisa bal vállát, ami nem sikerült neki, s ezt a
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 11:21
Birkózó-vb - Kubai, orosz, amerikai és georgiai aranyérmek vasárnap
kubai Yowlys Bonne Rodriguez 6-5-re legyőzte az orosz Gadzimurad Rasidovot az orosz szövetségi kapitány hevesen reklamálva felment a szőnyegre és összeszólalkozott a mérkőzésvezetővel, akit a vállával meglökött. Tettét a telt házas aréna nézőinek hangos füttye követte, a bírótól pedig piros lapot kapott.

Hétfőn öt magyar lép majd szőnyegre. A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Asarin Roman a vigaszágon lesz érdekelt, míg Lukács Norbert (70 kg), Olejnik Pavlo (97 kg), illetve Galambos Ramóna (55 kg) és Dollák Tamara (59 kg) a harmadik versenynapon mutatkozik be a vb-n.

Eredmények:

szabadfogás 61 kg, világbajnok:

------------------------------- Yowlys Bonne Rodriguez (Kuba)2. Gadzimurad Rasidov (Oroszország)3. Joseph Colon (Egyesült Államok) és Tuvshintulga Tumenbileg (Mongólia)

a döntőben:Rodriguez-Rasidov 6-5

szabadfogás 74 kg, világbajnok:

------------------------------- Zaurbek Szidakov (Oroszország)2. Avtandil Kencsandze (Georgia)3. Jordan Burroughs
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 22:02
Birkózó-vb - Az utolsó simításokat végzik a nők és a szabadfogásúak
magától hasonlóan kiugró eredményt, mint mondta a szülés után nem lehetnek ilyen vérmes reményei, s nagyban függ majd a sorsolástól, hogy meddig jut. Úgy vélte, az ereje megfelelő, inkább a birkózó részben van lemaradása, hiszen az maradt ki a terhessége alatt, majd közvetlenül a szülés után.

Barka helyzete más, ő nem írná alá előre a bronzérmet, szeretne ugyanis előrébb végezni, s úgy érzi jó formában van ehhez.

Mellettük a kapitány a felnőtteknél már korábban Európa-bajnoki érmet nyert Galambos Ramónától (55 kg) és Németh Zsanettől vár jó szereplést, illetve Dénes Mercédesz (53 kg) javuló formájában is bízik.

"A világbajnokságon a nőknél nem lesznek számra hatalmas mezőnyök, ám minden súlycsoport sűrű lesz, mert olyan versenyzőket indítanak, akiktől érmet várnak hazájukban. Mindez azt jelenti, hogy könnyű, bemelegítő meccsre nem nagyon számíthatunk"- jegyezte meg Ritter Árpád.

A budapesti vb-n október 20-án a szabadfogásúakkal kezdődnek meg a versenyek, a nők pedig a harmadik
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:41
Birkózó-vb - Komoly prémium a magyar érmeseknek, nevezési rekord
A vb rajtja előtt egy hónappal rendezett pénteki sajtótájékoztatón Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke jelezte, hogy a nevezési határidő még nem zárult le, további országok jelentkezése várható, így biztos, hogy ennél is többen lépnek majd szőnyegre. A tavalyi párizsi vb-n 75 ország 700 birkózója szerepelt, ami jól mutatja, hogy milyen komoly az érdeklődés az idei versenyre.

A szervező bizottságot is vezető Németh Szilárd emlékeztetett arra: Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség (UWW) első embere elvárja, hogy a mostani legyen minden idők legjobb vb-je, a magyar rendezők pedig mindent megtesznek ennek érdekében. Mint mondta, Budapest már hat világbajnokságnak adott otthont, így megvan a szükséges tapasztalatuk és tudásuk ahhoz, hogy sikeres versenyt rendezzenek.

Az elnök bejelentette, hogy a kormány támogatása révén az MBSZ jelentős pénzdíjban részesíti azokat a hazai birkózókat, akik az első hatban végeznek. A világbajnoki címért nettó nyolcmillió forint jár, a második
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:17
Képek, videók
galambos.jpg
durcimarcika
2019. augusztus 20. kedd, 15:31
galambos1.jpg
durcimarcika
2019. június 26. szerda, 18:01
Galamboskö 01.jpg
chillik
2018. február 28. szerda, 01:13
Galamboskö 02.jpg
chillik
2018. február 28. szerda, 01:12
Galamboskö 03.jpg
chillik
2018. február 28. szerda, 01:12
Galamboskö 04.jpg
chillik
2018. február 28. szerda, 01:10
Galamboskö 05.jpg
chillik
2018. február 28. szerda, 01:10
Galamboskö 06.jpg
chillik
2018. február 28. szerda, 01:10
galambos-Pannika tuto.jpg
53ilona
2018. január 16. kedd, 13:58
Borsos árat kért
sanci81
2015. november 24. kedd, 15:33
0 Borsos Nemzetőrtiszt.pn
lovaszmarika
2015. január 19. hétfő, 17:25
tepertős-borsos pogácsa 1
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:48
erika borsos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:43
erika borsos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:50
Borsos-sós, magos
sarkadykati
2014. június 01. vasárnap, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.