Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:59 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A természetes egészség
Egészséges népcsoportok - akik sosem láttak gyógyszert Szent-
Györgyi - Pauling - Colgan hogyan csinálja? A szőnyeg alá söpórt
tudomány
Edward Griffin kitűnő könyvéből sokat megtudhatunk egy feltűnően
egészséges népcsoportról.
A Himalája távoli hegyeiben, Nyugat-Pakisztán, India és Kína között van egy
kicsiny királyság, amelyet Hunzának hívnak. Az ott élő emberek híresek
hihetetlenül hosszú életükről és jó egészségükről. A hunzáknál nem ritka a száz
év fölötti kor - vannak, akik százhúsz évnél is többet élnek. A külvilágból
idelátogató orvoscsoportok közölték, hogy Hunzában nem találtak rákos
eseteket.
A napjainkban hivatalosan elfogadott orvostudomány nem tud választ
adni arra, miért mentesek ezek az emberek a ráktól, viszont érdemes
megfigyelnünk, hogy a hagyományos hunza étrend az átlagos amerikai
étrendnél messze sokkal több mikrotápanyagot (például mintegy kétszázszor
több B17-vitamint) tartalmaz.
,,Ebben az országban, ahol a pénz fogalmát nem ismerték, a gazdagságot az
ember birtokában lévő sárgabarackfák számán mérték le. A legbecsesebb ételnek a sárgabarackot tartották. "(A barack és magja többek között sok B
17-vitamint is tartalmaz)
A Hunza királyságba eljutó egyik első orvoscsoportot a világszerte
nagyrabecsült brit sebész és orvos, Dr. Robert McCarrison vezette.

Az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában Dr.
McCarrison ezt ír•ta:,,A hunzáknál nincs ismertrákos eset. Ennél a népnéL..hatalmas
sárgabarack-ligetek vannak. A sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen
bőséges memiyiségben fogyasztják."
A nebraskai Kerney-ből származó Dr. Allen E. Banik szemorvos is
ellátogatott Hunzába. ,,A Hunzák földje" (Hunza Land) című könyvében
így ír a történtekről:
,,.Az első, a hunzák sárgabarackjaihoz fűződő tapasztalatokat akkor
szereztem, arnikor útikalauzom frissen, a fáról szedett le néhányat, rnajd egy
hegyi patakban megrnosta, és a kezernbe adta o'ket. Megettem a panzpás
gyümölcsöket, a magokat pedig egyszenren a földre dobtam. Az egyik idősebb
férfi hitetlenkedve rámnézet, mlyid megállt, és felszedte a magokat. Két kő
között i~sszetórte, majd nekem adta őket. A kalauzom rnosvlyogva azt
rnondta:
- Egye meg, ez a gyümölcs legjobb része.
Mivel ez felkeltette a ki"vánesíságomat, megkérdeztem:
- És mit csinálnak azokkal a magokkal,amiket nem esznek meg? Azt félelte,
sok:at eltesznek-kés6bbre, de a le`,töbóet finomr-a őrlik,
rnajd sűrú olajat préselnek ki ~r porból.
- Ez az olaj - magyruázta - nagyvn hasonlít az olívaolajhoz.
Néha, anrikor szükségűnk: van rá, lenyelünk egy kanálnyit. Különleges
napokon kisütjük benne a chappatit (kenyeret). Únnepek estéjén az asszanyok ezzel az olajjal fon yesítik ki a hajuk-ui. A horzsolásokra is jó krémet lehet
készíteni bel rí°le. "
Említésre méltó az is, hogy a hunzák napi A-vitamin fogyasztása tizenöthússzorosa
a hivatalok által megszabott, engedélyezett maximumnak.
,,A hunza nők bőre feltűnően sima, még idősebb kor-ukban is. Általában
elmondható, hogy, az arcuk alapján tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak
tűnnek, mint a világ más részein élő asszonyok. Azt állít,iák, titkuk kulcsa a sárgabarackolaj, amellyel csaknem mindennap bekenik a
bőrüket. "

1974-ben Charles Percy szenátor, a szenátus öregedéssel foglalkozó
különleges bizottságának a tagja is ellátogatott a hunzákhoz. Amikor
visszatért az Egyesült Államokba, ezt írta:
,,Kíváncsian figyeltük a hunzák életét. Vajon lehet, hogy az étkezési
szokásaikban rejlik hosszú életük titka?
A hunzák abban hisznek; hogy hosszú életüket részben a sárgabaracknak
köszönhetik. Nyáron frissen eszík a gyürnölcsót, a hoszszí télre a napon
kiszárítva teszik el. A sárgabarack a hunzák számára a legalapvetőbb étel, úgy,
mint máshol a rizs. A sárgabarack magját porrá őrlik, sűrű olajat préselnek ki
belőle, és ezt egyaránt használják sütésre és világításra is. "
Tehát a hunzák a sárgabarackot, annak magját és a magjából készített
olajat használják gyakorlatilag mindenre. A nyugati tudósok túlnyomó
többségéhez hasonlóan nincsenek tisztában a gyümölcs vitamintartalmának
kémiai és élettani hatásaival, de a tapasztalat segítségével megtanulták, hogy
bóséges fogyasztása és használata jobbá teszi az életüket.
Még öt-hat, dr. Banikéhoz hasonló, kiváló kötet született, amelyeknek írói az
életüket kockára téve, a Himalája veszélyes hágóin át eljutottak Hunzába. Az
évek során számos magazinban és folyóiratban jelentek meg cikkek a témáról.
Mindegyikben az itt közölttel megegyező nézeteket olvashatunk a hunzák étrendjével kapcsolatban. A mindenre használt sárgabarackon kívül a
hunzák főleg gabonaféléken és friss zöldségeken élnek: hajdinán, kölesen,
lucernán, borsón, tótbabon, fehérrépán, salátán, bagolyborsón és különféle
bogyókon.

Szomorú tény, hogy az elmúlt években végül vágtak egy keskeny utat a
hegybe, és a,,modern világ" ételei Hunzába is eljutottak. Egyúttal
megjelentek az első rákos esetek is.
Dr. McCarrisont 1927-ben az indiai táplálékkutatási program vezetőjének
nevezték ki. Munkája során többek között azt vizsgálta, hogy a hunzák
étrendje más országok étrendjéhez viszonyítva milyen hatással van az albínó
patkányokra. Több mint ezer patkány volt a kísérlet alanya, amelyeket
születésüktől huszonhét hónapos korukig figyeltek meg, ami emberi
mértékkel számolva körülbelül ötven évnek felel meg. Amikor elérték ezt a
kort, a hunza táplálékon tartott patkányokat megölték és felboncolták.
McCarrison jelentésében ezt olvashatjuk:
,,Az elmúlt két és háromnegyed év során nem lépett fel betegség az albínó
patkányoknál. A felnőtt példányok között nem fordult elő elhalálozás, és néhány
véletlen kivételtől eltekintve az újszülöttek között sem fordult elő haláleset. Az
állomány klinikai és halál utáni vizsgálata is azt mutatja, hogy
figyelemreméltó módon nem történt rnegbetegedés. Elképzelhető, hogy
némelyikben van valamiféle lappangó betegség, de ha így i s van, semmilyen
erre utaló jelet nem találtam sem a klinikai, sem a mikroszkópos vizsgálatok
során. "
Az összehasonlításképpen tipikus indiai és pakisztáni táplálékkal etetett több mint kétezer patkánynál rövid idő alatt szemgyengeséget, fekélyt,
kelést, rossz fogakat, gerincferdülést, szőrhullást, vérszegénységet,
bőrbetegségeket, szív-, vese-, és mirigyelégtelenségeket, továbbá az
emésztőrendszeri rendellenességek számos fajtáját figyelték meg.
Az ellenőrző kísérletek során McCarrison az angliai alsóbb osztályok
ételeivel etette a patkányokat. Az étrendjük fehérkenyérből, margarinból,
édes teából, főtt zöldségekből, konzerv húsból, valamint olcsó lekvárokból és
dzsemekből állt - sok amerikai háztartásban is ehhez hasonló étrendet
találhatunk. Ezek a patkányok nem csupán a legkülönfélébb emésztési betegségektől szenvedtek, ráadásul még az
idegeik is tönkrementek. McCarrison így számolt be erről:
,,Idegesek voltak és hajlamosak társaik megharapására. Nem tűrték jól az
összezártságot, és a kísérlet tizenhatodik napjától kezdve az erősebbek
legyilkolták, majd felfálták gyengébb társaikat. "
Számtalan népcsoport van, akiknél ismeretlenek a fehér embert gyötrő
betegségek, és természetes az egészséges állapot és a hosszú élet. Az északamerikai
indiánoknál szintén csaknem teljesen ismeretlen volt a rák, amíg
hűek maradtak törzsi szokásaikhoz és ételeikhez. Az AMA` egy felmérés
elkészítésére sürgette a szövetségi kormányt, hogy kiderüljön, miért olyan
kevés a rákos megbetegedés a hopi és a navajó indián törzsek körében. Az
AMA újságjának 1949. február 5-i számában a szövetség ezt nyilatkozta:
,,Az indiánok étrendje, úgy tűnik, gyenge minőségű, elégtelen
mennyiségű és nem kellőképpen változatos ételből á1L Sok orvos eltűnődött
azon, hogy vajon van-e ennek köze ahhoz a tényhez, hogy a Ganado Arizona
missziós kórházban megvizsgált 30.000 indián között mindössze 36
rosszindulatú daganatos esetet találtak. Az orvosok szerint ugyanennyi fehér
ember között körülbelül 1800 rákos eset fordult volna elő. "
A különbség ötvenszeres! Figyelemreméltó! Megérdemli, hogy további
kutatások tárgya legyen?
Ilyen esetek nem csak Amerikában fordulnak elő, hanem a Föld más
pontjain is találunk hasonló példákat. Alexander Berglas A rák oka és
gyógyítása (Cancer. Cause and Cure, Párizs, Pasteur Intézet, 1957) című
könyvének előszavában ezt írja:
,,Amikor 1913-ban megérkeztem Gabonba, megdöbbentem, hogy nem
találkoztam rákos esettel. Az óceán partjának I kétszáz mérföldes körzetében egyetlen esetet sem találtam... Természetesen nem
állíthatom, hogy egyáltalán nem volt rákos beteg, csupán más úttörő
orvosokhoz hasonlóan azt mondhatom, hogy ha volt is ilyen eset, kivételesnek
kellett lennie. A rák hiányának oka, ítgy tcmt, az európai és az ottani
táplálkozás közötti különbségben van... "
Itt érdemes megjegyeznünk, hogy Dr. Wilfrid Sute (a szívbetegek E-vitamin
terápiájáról ismert, világhírú orvos) arról számolt be, hogy számára
ismeretlen okból a nagy E-vitamin adagokat kapó páciensek ritkábban lettek
rákosak, mint más betegek.
Linus Pauling, a Nobel-díjas kutató felvetette, hogy a C-vitamin szintén
rák elleni hatóanyag lehet.
Az Országos Rákkutató Intézet munkatársa, Dr. Umberto Saffiotti Avitaminnal
gátolta meg a tüdőrákos egerekben a betegség terjedését.
Ezen kívül a Biomedical News 1971. októberi számában közölték, hogy
nagy mennyiségú, szájon át bevitt B-vitamin komplex körülbelül hetven
százalékkal csökkentette a kísérleti egerekben a rák fejlődését.
A fentiek csak ízelítők, szemelvények abból a hatalmas bizonyítéktömegből,
amely a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek
egészségmegőrző, gyógyító hatását igazolja.

Egy további érdekes megfigyelés:
1941 nyarán a náci Németország elfoglalta Hollandiát. A diktatórikus rezsim
egy egész népet színte az egyik napról a másikra arra kényszerített, hogy
megváltoztassák étkezési szokásaikat. A hollandiai Vlaardingenben élő Dr. C.
Moerman leírta, mi tcirtént ebben az időszakban:
,,A fehérkenyeret felváltotta a korpás lisztből és a rozsból készült kenyér. A
cukortartalékokat vészesen megcsapolt~ík, és hamarosan egyáltalán nem volt
cukor. Ha volt méz, azt használták. Nem érkezett külföldről olaj, így aztán nem
gyártottak margarint, ezért az emberek igyekeztek vajat szerezni. Ráadásul
annyi gyümölcsöt és zöldséget vettek a termelőktől, amennyit csak tudtak. Röviden
összefoglalva, a hollandok nagy mennyiségű, vitaminban gazdag
tennészetes táplálékkal csökkentették éhségüket.
Most pedig vessük ezt össze azzal, ami ezután történt: 1945-ben ez a
kényszerű étrend megszúnt. Hogy mi lett ennek az eredrnénye? Az emberek
újra fehér kenyeret, margarint, lef'ólözött (zsírszegény) tejet, sok cukrot, sok
húst ettek, kevés zöldséget és gyümölcsöt... Róviden: túl sok mesterséges,
és kevés természetes táplálékot fogyasztottak, ezért túl kevés vitaminhoz jutott
a szervezetük."
Dr. Moerman rámutatott, hogy a rák gyakorisága Hollandiában az 1942-es
csúcstól egészen 1945-ig csökkent. Viszont 1945-ben, a mesterségesen
feldolgozott táplálék visszatérésével a rák ismét egyre, gyakoribb lett, és azóta
is folyamatos növekedést mutat.
Szintén fontos, hogy sokan úgy gondolnak a hiánybetegségekre, mintha
csak két eset volna le}ietséges: vagy van valakinél hiánybetegség, vagy nincs,
köztes állapot pedig nem létezik. Vagy van skorbutunk, vagy nincs. Ez könnyen
félreértésekhez vezethet. A skorbut a C-vitamin hiányának a végső formája.
Lehet, hogy enyhébb formájában nem jelentkeznek a klasszikus tünetek, defelléphet
kimerültség, csökkent el(enállóképesség a fertőzésekkel szemben, és
hasonló, nem végzetes betegségek.
A világh:rú Szent-Györgyi Albert így fogalmazta meg:
,,A skorbut nem a hiány els6 tünete. A skorbut a szervezet végs8
összeomlásának a jele, a halál elStö tünetegyüttes, és nagyon széles szakadék van a skorbut és az egészséges állapot között. .. Ha a nem megfélelő táplálkozás
miatt valaki meghűt, és tüdőgyulladásban meghal, a diagnózis tüdőgyulladás
lesz, nem helytelen táplálkozás, és az orvosa valószínűleg csak a
tüdőgyulladástkezelte."
A mai kor egészségmegőrzése és gyógyító gyakorlata egyszerúen figyelmen
kívül hagyja a Nobel-díjas tudós felfedezéseit. Így hagyták figyelmen kívül pl.
Semmelweis tanításait is.
kekcinege, 2011. november 30. szerda, 12:02
Címkék: Edward Griffin, Hunza királyságba, Robert McCarrison, Allen, Hunza Land, Charles Percy,
Kommentek
Regenor-MSM-C-vitamin
Msm c vitamin italpor
C VITAMIN MSM-EL - FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, GYULLADÁSGÁTLÓ KÉNVEGYÜLETTEL (MSM) GYOMORSAV TÚLTENGÉSRE
NEM TESZ FÜGGŐVÉ!!!
Az MSM tartalma miatt a legfontosabb szer az allergia megelőzésében az antihisztamin hatóanyag megjelenése óta, ami 40 évvel ezelőtt volt. Az MSM segít kontrollálni a elsavasodást és gyomorégést természetes úton.

Ajánlott adagolás: naponta ½ adagolókanál (2,75 g / 1/2 kanál) por. Keverje el a port gyümölcslében vagy vízben és úgy fogyassza el.

Összetevők: L-aszkorbinsav, MSM (metil-szulfonil-metán), természetes citrom aroma, édesítőszer (szukralóz).

Biocom MSM C összetétele
SZAKCIKK:

SZAKCIKK A BIOCOM MSM C ITALPOR
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:27
Regenor-zöld kávébab és zöld tea
felesleges mennyiségű szénhidrátok ne raktározódjanak el zsír formájában, illetve a már elraktározódott zsírt energiaforrásként használja fel a szervezet. A zöld kávé a zsírsejtek méretét is csökkenti, így kiválóan javíthatja a zsír-izom arányt, és segít elérni az ideális testtömeg indexet. Felpörgeti a lassú anyagcserét, meggátolja a zsírok felszívódását, és serkenti az emésztést.

Zöld tea
A benne levő flavonoidok serkentik a máj működését, a kimerültség, fáradtság ellen is kiváló természetes frissítő. Olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek az immunrendszer megerősítése mellett megelőzhetik a szív és érrendszer megbetegedéseit, a fogszuvasodást, a fogínybetegségeket és erős antioxidánsként bizonyos tumorok kialakulását. A szellemi teljesítőképességre is kitűnő hatással van, a benne található koffein a kávéval ellentétben nem gyorsan, hanem fokozatosan, lassan szívódik fel, kíméli a gyomrot, a beleket, hosszabb időn át tartó élénkséget, éberséget biztosít. Elhízás ellen is gyakran fogyasztják,
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:25
Regenor-csodálatos alga
táplálék

Az algák Földünk legősibb életformájához tartoznak, körülbelül 3 milliárd éve léteznek. A mikroalgák a XXI. század teljes értékű táplálékát jelenthetik ebben a természetellenes világban, ahol alig jutunk hozzá a létfontosságú ásványokhoz, nyomelemekhez.

Chlorelle vulgaris, Spirulina platensis, Haematococcus pluvialis (vörös tengeri alga) Lithotamnium calcereum tartalommal, valamint tökéletes arányben azzal a 4000 tápanyaggal, melyre szervezetünknek szüksége lehet (az összes természetes vitamint, rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet, enzimeket, nukleinsavakat, kloforillt, aminosavakat, zsírsavakat, különleges növényi hatóanyagokat, antioxidánsokat és a Q10-hez hasonló koenzimet is magában foglalja.) Már az aztékok és a maya-indiánok is kiegészítették étkezésüket a mikroalgában megtalálható nagy mennyiségű növényi fehérjével. Ezért hívták az ,,Istenek ajándékának".

Előnyei közül néhány:

Komolyan erősítheti az immunrendszert
Jelentősen
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:23
Regenor
bizonyos kódátíró-fordító enzimek (reverz-transzkriptázok) - hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben. Ázsiai, távol-keleti utazások során elengedhetetlen az úti poggyászunkból. Támogatja a bélflóra egyensúlyt azáltal, hogy tápanyagul szolgála hasznos bélbaktériumok számára.
BIOCOM OLAJFA LEVÉL KAPSZULA lehetséges hatásai:
BIOCOM OLAJFA KIVONAT
Immunrendszer támogatása
Antioxidáns tulajdonságok
Bakteriális, vírusos és gombás fertőzésekre
100%-ban természetes étrend-kiegészítő
 Allergia, asztma kezelése
 Irritábilis bélszindróma kezelése
 TBC, gonorrhoea, malária, Lyme, AIDS és egyéb fertőzések kezelése
 Gyulladásos, fekélyes betegségekre
 Ízületi, reumás gyulladások csökkentése
 Herpesz I. és II. kezelése
 Influenza, általános megfázás tüneteinek enyhítése
 Hasmenés
 Légúti betegségek (asztma, hörghurut) enyhítése
 Vérnyomás szabályozása, magas vérnyomás csökkentése

faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:20
Diófa legyen a kerted egyik legjobb barátja
használni, kellő ismeret mellett igen hatásos a belőlük készített teafőzet. A dió levelének egészségmegőrző tényét szintén az ősidők óta ismeri a lakosság. Vélhetően ez a növény is Perzsia - India irányából került hozzánk, s nemesítették az évszázadok során a legkedvezőbb adottságúvá.

Összehúzza a nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó vérzéseket. Tehát a fertőzött, károsodott - külső vagy belső - hámszövetek újrafertőződését az összehúzó hatás gátolja meg. És ezután az emberi szervezet természetes gyógyulási, regenerálódási képessége fejezi be a gyógyítást.

Természetesen, a diólevél nem csodaszer. Az a tény, hogy sikerrel alkalmazható a legkülönbözőbb bőrproblémák esetén is, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza. A diólevél hatóanyagai az élőlények egész sorára mérgező, élettevékenységet gátló hatással vannak. Nemcsak a diófa alatt növő gyomnövények túlnyomó részére, hanem
menusgabor, 2019. augusztus 21. szerda, 17:45
Szép napot mindenkinek!
A világ Isten alkotása
Az emberek Isten nagylelkűségének egyenjogú teremtményei, és egyenlő joguk van az Ő gondviselésére. Az embernek fizikai szükségletei vannak, és ezek kielégítésétől függ szellemi és lelki fejlődése is. Isten e szükségletek kielégítését az ember erejének megfeszítésétől tette függővé: munkaképességet és munkakötelességet adott neki. A teremtésben való segítésre képesítette. Isten nem kívánja az embertől, hogy valamit a semmiből teremtsen elő, hanem a munka képességével és kötelességével együtt megadta neki a munka anyagát is.

Már az örökölt tőkéhez is hozzányúltunk A megújuló természeti alrendszerek közti tartamos anyagáramlás nem más, mint a természeti tőke "al számláinak" a kamata. Ezek a kamatok táplálják a társadalmi tőke al számláit. A természeti alrendszerekből kivont erőforrások már meghaladják az éves
kirscha, 2019. augusztus 20. kedd, 09:13
Szép napot mindenkinek!
békediktátumot, ami a történelmi Magyarország területeinek kétharmadát idegen országokhoz csatolta.
Trianon egészen pontosan 320 ezer négyzetkilométernyi területet csatolt el Magyarországtól.) Az ország húszmilliós középhatalomból hétmillió lakosú kisállammá zsugorodott, amelyet majdnem kizárólag nálánál nagyobb és vele ellenséges országok vettek körül.
Az elcsatolt területek túlnyomó többségét a gyakorlatban át sem kellett adni, hiszen azokat már jóval korábban megszállták az utódállamok csapatai, természetesen az antant hallgatólagos beleegyezésével.
Egyedül a Habsburgokat száműző, és szociáldemokrata vezetés alatt köztársasággá lett Ausztriának kellett volna tényelegesen is átadni a Lajtán inneni még meg nem szállt magyar területeket, beleértve a nagy múltú nyugat-dunántúli várost, Sopront is.
A Nagykövetek Tanácsa 1921. augusztus 29-ére tűzte ki a trianoni diktátum szerint Ausztriának járó összes terület átadását.
Ám ennek már nem tudtak érvényt szerezni, mivel a területre
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 10:38
Augusztus 20. - Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában
Selmeczi László hozzátette: a zsűri 31, a magyar ízvilághoz köthető tortából választotta ki a nyertest.

Mint mondta, idén is az elmúlt évekre jellemző francia vonalú, több textúrát tartalmazó süteményekkel neveztek a magyar cukrászmesterek. Az idei nyertes egy málnás torta lett, amelyet leginkább a magyaros ízvilág és a természetes alapanyagok jellemeznek - fűzte hozzá.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke azt mondta, az idei díjat egy dunaföldvári cukrászcsaládból származó fiatal mester, Tóth Norbert nyerte. A díjazás nem meglepő, hiszen a Tóth cukrászda korábban az Év fagylaltja elismerést is megkapta - jegyezte meg Németh László.
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 13:54
Képek, videók
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
Természetesség-HARCOS
1vargaildyko
2016. január 05. kedd, 07:45
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetes gyógyír
sanci81
2015. november 23. hétfő, 16:53
Griffin és Brooklin Penns
agica2004
2017. január 20. péntek, 16:44
Griffin-Griff madár és fi
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 20:02
Griffin-Griff madár és fi
cipello
2014. április 16. szerda, 16:11
Griffin.jpg
nefike
2011. június 05. vasárnap, 09:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.