Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 14:00 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Madrid és Barcelona is a járványügyi korlátozások enyhítésének újabb szakaszába léphet
Spanyolország két legnagyobb és turisztikailag is legforgalmasabb városa az utolsók között vezetheti be a lazítások úgynevezett egyes fázisát, amelyben több mint két hónap szünet után az éttermek teraszain korlátozott létszámmal megkezdődhet a vendéglátást, engedélyezetté válik a legfeljebb tízfős csoportosulás, a lakhely szerinti megyén belüli közlekedés, a rokonok meglátogatása, és kinyithatnak a szállodák is a közös helyiségek mellőzésével.

Mostanra a járvány által leginkább sújtott madridi tartomány egésze, Barcelona és környéke, valamint Kasztília és León néhány területe is teljesítette a fázisváltás feltételeit, például a fertőzések korai észlelésének és megfelelő elszigetelésének biztosítását, így már nincs olyan térség, amely a nulladik szakaszban maradna.

Hétfőtől az ország területének 53 százalékán lesz érvényes az egyes fázis, amely 25 millió embert érint - hangsúlyozta Salvador Illa.

Elmondta: a szaktárca a jövő héten hozza nyilvánosságra azokat a jelentéseket, amelyek alapján döntöttek arról, hogy melyik térségnek mikor engedélyezik az egyes szakaszba lépést.

A madridi autonóm közösség harmadszorra kérvényezte, hogy haladhasson az lazításokkal, a korábbi elutasítások miatt a tartományi kormány a legfelsőbb bírósághoz fordult kifogásolva a átláthatóság hiányát a döntési folyamatban.

Az egészségügyi miniszter bejelentette: számos tartomány léphet tovább az enyhítések kettes fázisába, ilyen például Baszkföld, Asztúria, Galicia, Andalúzia és Katalónia néhány része, valamint a Kanári- és a Baleár-szigetek. Ebben a szakaszban létszámkorlátozás megnyithatnak a bevásárlóközpontok, az éttermek zárt részei, a mozik és szabad téren 100, zárt helyen 50 fős esküvőt is lehet tartani. Mindez az ország területének 47 százalékát és mintegy 22 millió embert érint - tette hozzá.

Salvador Illa felhívta a figyelmet arra, hogy az enyhítés során minden egyes megtett lépésnek biztonságosnak kell lennie, és immáron sokadszorra hangsúlyozta az egyéni felelősség fontosságát a fertőzések elkerülése érdekében.

Spanyolországban két hete kezdték el enyhíteni a március 15-én életbe léptetett járványügyi óvintézkedéseket, amelyeket a tervek szerint négy fázisban oldanak fel országszerte június végéig.

Csak ezt követően kezdődhet meg a külföldi turisták fogadása, összhangban a belföldi utazási korlátozások feloldásával - erről José Luis Ábalos közlekedési miniszter beszélt a napokban.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken tette közzé, hogy áprilisban a járvány miatt Spanyolország mintegy 16 ezer turisztikai szálláshelye közül 300 volt nyitva, ahol azonban nem turistákat szállásoltak el, hanem a létfontosságú ágazatokban dolgozókat, például olyan egészségügyi szakembereket, akik önként szigetelték el magukat családjuktól, hogy védjék őket egy esetleges fertőzéstől.

A múlt hónapban egyetlen turisztikai vendégéjszakát sem könyvelt el a spanyol szállodai szektor - derült ki a havi jelentésből, amely felidézte, hogy tavaly árlisban 9,1 millió turista 26,8 millió éjszakát töltött el a spanyol szállodákban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 16:52
Címkék: Salvador Illa, José Luis Ábalos, járványügyi korlátozások, utolsók között, lazítások úgynevezett, éttermek teraszain,
Kommentek
Horvátországi választások - Horvát lapok: Plenkovic legyőzte a jobboldalt, és háttérbe szorította a baloldalt
baloldalon újabb alternatívák születhetnek, amelyek átvehetik a szociáldemokraták pozícióját - tették hozzá.

A Vecernji List című legolvasottabb horvát napilap azt írta: Plenkovicnak sikerült a HDZ-t modern, kereszténydemokrata párttá átalakítania, amely így nemcsak a jobboldali szavazók, hanem a centristák és a liberálisok számára is vonzóvá vált.

A politikai elemzők már jó ideje figyelmeztettek, hogy az SDP "kampány nélkül kampányol". A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések enyhítésének bírálata, valamint annak erőltetése, hogy Plenkovic vonuljon házi karanténba, az eddigi kampányok legnagyobb hibájának bizonyult - fogalmazott a lap. Plenkovic kampánya során meglátogatta a zárai tenisztornát, ahol több fertőzött teniszezővel is érintkezett, ami miatt az SDP a választások előtti két hétben folyamatosan támadta, mert a kormányfő nem volt hajlandó házi karanténba vonulni, miután két koronavírus-tesztje is negatív lett.

Az újság szerint a HDZ könnyen kormányt tud alakítani, és
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 12:12
Ferenc pápa rejtélyes kapcsolata Pio atyával 2. rész
Bergoglio ekkor elküldte Rómába két bizalmi emberét, akik találkoztak a szenvedés enyhítésének háza és az imakörök elnökével, riccardo ruotolóval és morra atyával. érdeklődtek az imakörök száma, működése felől, majd meghívták őket Argentínába, hogy személyesen találkozzanak Bergoglio bíborossal.
,,Ketten mentünk, giuseppe ruotolo atya (riccardo testvére) és én. kicsit feszültek voltunk, amikor az érsekségre érkeztünk. nem tudtuk, mit kérdez majd a bíboros. egy kicsi, 5×5 méteres szobácskában ültettek le minket. bergoglio gyorsan odaért. csodálatos találkozás volt. úgy fogadott, mintha régi barátok lennénk. nagyon meghatott a kedvessége, szívélyessége, az a barátságosság, ami az arcáról, a szavaiból sugárzott. hosszan beszélgettünk. Először az imakörök jogi helyzetéről érdeklődött. elmondtuk, hogy az alapító okiratot az államtitkárság hagyta jóvá, közvetlenül alá tartoznak az imakörök. Ez biztosítékot jelent az egyház és a megyéspüspökök számára. aztán rátértünk az érdemi kérdésekre. megkérdezte, mi
maroka, 2020. június 17. szerda, 18:37
Koronavírus - Meghaladta a 28 ezret Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma
betegségbe. Eközben a gyógyultak száma 12 769-re nőtt, előző nap 357 beteg győzte le a kórt.

A legtöbb új fertőzöttet a nyugati országrészben lévő Voliny megyéből jelentették, 101-et, továbbá Lviv megyéből 78-at. A fővárosban, Kijevben 58 új fertőzéses esetet azonosítottak.

Az egészségügyi alkalmazottak közül újabb 49 fertőződött meg a vírussal. Előző nap 14 210 tesztet végeztek el az országban, ebből 8477 PCR-tesztet és 5733 antitestszűrést.

Szerdán életbe lépett a karanténkorlátozások enyhítésének újabb szakasza, de nem minden régióban, csak ott, ahol ezt a járványhelyzet megengedi - jelentette be online tájékoztatóján Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese.

Közölte, hogy engedélyezik egyebek mellett kulturális rendezvények megtartását, valamint a szállodák és üdülőhelyek megnyitását a gyermektáborok kivételével.

A kulturális rendezvényeket korlátozások mellett rendezhetik meg. Kötelező lesz az arcmaszk viselése, a legalább másfél méteres
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 10:52
Koronavírus - A román kormány meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet
A veszélyhelyzet meghosszabbításának szándékát Klaus Iohannis jelentette be kedden, a kormány tagjaival folytatott tanácskozása után. Az államfő közölte: június 15-től engedélyeznék a nagy bevásárlóközpontok, a kültéri medencék, az edzőtermek megnyitását, és a magán rendezvények engedélyezett létszámát zárt térben húszra, a szabadban pedig ötvenre növelnék.

Iohannis szerint a román hatóságok fontolóra vették, hogy - egy objektív feltételhez kötve - a beutazási feltételeket is enyhítsék. A tervek szerint nem küldenék már kötelező módon otthoni elkülönítőbe a külföldről érkezőket abban az esetben, ha a olyan országból érkező utasokról van szó, ahol az utóbbi két hétben az egymillió lakosra eső új koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet. Az elnök megjegyezte: egyelőre több olyan ország, ahol jelentős számban élnek román állampolgárok - Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Hollandia, Svédország - nem felel meg ennek a feltételnek.

Egyelőre egyébként Románia
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 15:52
Koronavírus - Továbbra sem lassul a fertőzés terjedése Ukrajnában
Az elmúlt napban regisztrált új esetekkel az azonosított fertőzöttek száma elérte a 27 462-t. Az elmúlt 24 órában az előző napihoz képest csak 22-vel kevesebb új fertőzöttet jegyeztek fel. A betegségben elhunytak száma kilenc újabb áldozattal 797-re nőtt az országban, miközben eddig 12 195-en gyógyultak fel, közülük 141-en az elmúlt napban.

Az egészségügyi dolgozók közül eddig 5101-en fertőződtek meg, közülük az elmúlt napban 51-en.

A legtöbb új beteget ismét a fővárosban, Kijevben jegyezték fel, 72-t, 29-cel többet, mint a megelőző napon - közölte Vitalij Klicsko főpolgármester a Telegram üzenetküldő portálon.

Az egészségügyi tárca adatai szerint Kijev a második legfertőzöttebb területe Ukrajnának, ahol a járvány kitörése óta 3490-en betegedtek meg Covid-19-ben, 77-en haltak bele a betegségbe és 888-an gyógyultak meg. A legfertőzöttebb régió változatlanul a romániai határnál lévő Csernyivci megye 3698 azonosított fertőzöttel és 152 halálesettel.

Kárpátalja megyében a legfrissebb
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 11:31
Koronavírus - Már csaknem 27 ezer fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában
PCR-tesztet és 2820 antitestszűrést.

Ukrajna, illetve néhány más ország legutóbbi napokban mért adataira hivatkozva a tárcavezető a koronavírus-fertőzés újabb fellángolási hullámának veszélyére figyelmeztetett. Ezért kérte az ukránokat, hogy továbbra is tartsák be az enyhítések mellett fennmaradt karanténszabályokat, azaz viseljenek szájmaszkot a nyilvános helyeken, tartsák egymás közt a szükséges távolságot, és használjanak fertőtlenítőszereket.

Ukrajnában pénteken vezették be a korlátozások enyhítésének negyedik szakaszát, de nem mindenhol, csak azokban a régiókban, amelyek megfeleltek a kritériumoknak, így a fővárosban nem, és - az UNIAN hírügynökség szombati jelentése szerint - további öt nyugati-ukrajnai, valamint az ország keleti részében Donyeck megye sem áll még készen erre. A feltételek között alapvető a fertőzöttek napi száma, a kórházak leterheltsége és az elvégzett tesztek száma. A harmadik és negyedik szakaszban életbe léptetett újabb enyhítések lehetővé tették egyebek mellett az
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 12:31
Koronavírus - A korlátozások "radikális" könnyítésére készül a moszkvai polgármester
Az RBK gazdasági lap online kiadása vasárnap arról számol be, hogy az orosz főváros vezetése megvitatta a szigor enyhítésének forgatókönyvét. A várakozások szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat Moszkvában több lépésben, alapvetően június 14-től a hónap végéig fogják feloldani. A Vörös téren június 24-én nagyszabású katonai díszszemlével fognak megemlékezni a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulójáról.

Szigorú járványügyi intézkedések mellett nyílt meg szombaton a hagyományos éves Vörös tér Könyvfesztivál. A látogatók kizárólag előzetes online bejelentkezés alapján léphetnek be a rendezvény területére, ahol legfeljebb 1200-an tartózkodhatnak egyszerre. Kötelező a távolságtartás, valamint a kesztyű- és maszkviselet. Az orosz fővárosban ismét működnek a templomok és a hétvégi utcai zöldségpiacok.

A március 30-án bevezetett intézkedések nagy része még mindig érvényben van. A nem fertőzött lakosok elvileg főleg csak bevásárolni hagyhatják el otthonukat, illetve
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 11:35
Koronavírus - Spanyolországban 177-tel nőtt a fertőzöttek száma egy nap alatt
héten, és elérte a 27 134-et. Hivatalos napi halálozási adatokat nem közöl a minisztérium.

Spanyolországban péntek éjfélkor ér véget a tíznapos nemzeti gyász, amelyet tiszteletadásként rendelt el a kormány. Délben a közintézmények előtt egyperces néma főhajtással emlékeztek az elhunytakra.

Salvador Illa egészségügyi miniszter bejelentette: jövő hétfőtől az ország lakosságának 52 százaléka, 25 millió ember újabb jelentős könnyítéseket élvezhet, mivel lakhelyén a járványügyi korlátozások enyhítésének utolsó, hármas fázisa lép életbe.

Ebben a szakaszban eltörlik a szabadtéri sportolás és séta korosztály szerinti idősávját, húsz főig engedélyezik a gyülekezést, szabadtéren a 150 fős esküvőt. A korábbinál több vendéget fogadhatnak a vendéglátóhelyek, a mozik, a színházak, a múzeumok. A bevásárlóközpontokban, a szállodákban megnyithatnak a közös használatú terek és helyiségek. A korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem nyithatnak ki az éjszakai szórakozóhelyek, viszont működhetnek a kaszinók, a
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:33
Képek, videók
Kijárási korlátozás.jpg
pacsakute
2020. március 27. péntek, 23:27
kijárás korlátozása0327.j
maroka
2020. március 27. péntek, 09:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Salvador Dalí
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:53
El Salvador
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:47
San Salvador, Bahamas.jpg
maxxx
2015. január 10. szombat, 09:44
Salvador Dali.jpg
zsu74
2013. november 25. hétfő, 00:51
Salvadori-réce.jpg
farkas1945
2013. augusztus 12. hétfő, 10:11
San Salvador.jpg
szicu
2013. május 06. hétfő, 17:10
Salvador_Dali_NYWTS.jp g
sarkadykati
2013. január 27. vasárnap, 06:13
Salvador_Dali_NYWTS.jp g
snbela44
2013. január 27. vasárnap, 01:30
San Salvador
cesy
2012. november 03. szombat, 19:10
Salvador Dali.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:39
Salvador Dalí Galatea.jpg
sarkadykati
2012. június 12. kedd, 17:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.