Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 05:04 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Itt a vége a Tudósítás Magyarországról c. könyvemnek
Bárki, ha meglátja véletlenül valahol, ne vegye meg, mert megtudtam, hogy a kiadó - mint 2013-tól mindig - nem könyveli el bevételként. Engem MINDEN ÉVBEN 0, azaz NULLA forgalomról értesített!
Ugyan, még megvan 6 pl. a 2016-os "visszáruból" amit LESZÁLLÍTOTTAK - A KIFIZETETT 18 PÉLDÁNY HELYETT - AMINEK akkor a MEGVÁSÁRLÁSÁRA KÖTELEZTEK.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1180678251968169
A mostani történet a következő:
2018. októberi felszólítást követően küldtek még decemberben is felszólítást "VISSZÁRURÓL" - mint 2016-ban - és akkor olvasatlanul kitöröltem.
Megláttam a címet "VISSZÁRU" és akkor meg sem nyitottam az emailt. Ráadásul, mindenféle vírusveszély felszólításokkal volt ellátva már a fejlécnél is!
Eszembe jutott, hogy SOHA NEM VOLT KAPHATÓ EGYETLEN LÍRA KÖNYVESBOLTBAN SEM A KÖNYVEM! EZ TELJESSÉGGEL TISZTESSÉGTELEN ELJÁRÁS!
Tehetetlen dühömben asztmás köhögési rohamot kaptam, mert eszembe jutott a 2016-os eset, amikor már végig játszatták velem ugyanezt. Ez egy önvédelmi reflex volt akkor részemről!
Ma már egyértelmű számomra, HOGY NEKEM NEM LETT VOLNA SZABAD AZT HINNI, HOGY AZ AGYONHALLGATOTT, DÍJNYERTES TÁRSADALMI LÁTLELET-tartalmú könyvem bármilyen kiadók által kiadható és simán forgalmazható!!!! HISZEN, MÁR A DÍJÁTADÁS IS A MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL TÖRTÉNT 1998-BAN! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=75500&aid=241359
Ugyanakkor, soha, egyetlen email-emre sem válaszoltak!!!!!
Azokról a könyvrendelésekről, amikor bementem a Lírába és a pultnál megrendeltem, közvetlen fizettem készpénzzel, nincs számla! Fogalmam nincsen hova lettek a bolti blokkok. Ezeket a könyveket ingyen osztogattam még amikor eljártam itthonról...
Most, viszont a magát ingyenességgel hirdető kiadó eladta a "tartozásomat" INKASSZÁLÓ cégnek, amelyik napi 6.500,- Ft-nak megfelelő Euróval terheli a tartozásomat. Ezért, kénytelen vagyok a 133.000,- HUF-nak megfelelő Eurót összeszedni és holnapig, március 7-ig átutalni!!!!
*
2016 óta már tudom, hogy NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS ÉS IGAZ-ÍRÁS IDEJE! Ezért, 2x végeztem teljes önfelszámolást.
A laptopról is töröltem és mindenféle külső adathordozókra mentegettem.
A fészen is 500 jegyzetet töröltem 2017. decemberében. Eltökélt szándékom volt a teljes visszavonulás.
Az írásról azonban nem tudok lemondani, mert abba belebetegednék és bele is halnék.
*
Nekem nincs pénzem. Abból a havi 65.000,- Ft-os nyugdíjamból nem telik ilyen luxuskiadásokra!
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2019. március 06. szerda, 16:07
Címkék: Tudósítás Magyarországról, Engem MINDEN ÉVBEN, DÍJNYERTES TÁRSADALMI LÁTLELET-tartalmú, Bóna Mária Ilona, mostani történet, 2016-os eset,
Kommentek
Író vagyok, 2. Tudósítás Magyarországról
ÍRÓ VAGYOK...
... VAGY INKÁBB CSAK EGY TÚLÉLŐ A SOK KÖZÜL, akik már nem tudják elmondani mindazt, amit elhallgat az utókor elől az aktuális hatalom által irányított média? Sorra kapom a gúnyos megjegyzéseket, amiért ÍRÓNAK nevezem magamat. A gúnyolódóknak szól az ÚJABB SOROZATOM (amit már sokadszorra másolok be az idővonalamra)
2. RÉSZ: TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL
Ezért, 2013-ban - egy magát ingyenességgel hirdető kiadónak - megküldtem a kéziratot, és vállalták a megjelentetést. Meg is jelent Matriota Milona álnéven.
A neten megrendelhető az összes internetes könyvkereskedésnél! A google, vagy bármelyik keresőbe beírod, hogy: Matriota Milona: TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL és máris sorra megjelenik a sok internetes könyvesbolt elérhetősége.
Csakhogy, Matriota Milonát senki nem ismeri és ki az a bolond, aki kb. 6.000,- Ft-ot adna érte??? A Líra Könyvesboltokat jelölték meg az üzletben való megvásárlásra, viszont, nem teszik ki a polcokra és csak az eladói pultnál lehet MEGRENDELNI
furaila, 2019. szeptember 23. hétfő, 22:54
Politika és a szeretet hatalma
körülöttünk állókhoz!
Azt lehetett hallani, amikor az MSZP-s polgármester átvette a szót és elcsukló hangon kijelentette:
- ,,...meghatódom attól, hogy megadatott nekem az a megtiszteltetés, hogy a Millenniumi Országzászlót én vehetem át, mint polgármester..."
*
Itt, azután elveszítettem a fonalat. Eszembe jutott, hogy milyen is az élet?! Hiszen évekkel korábban - az 1980-as években - ő volt az a tanárember, akit ,,megörökítettem" a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL c. könyvemben, az ,,Akit az Isten is pedagógusnak teremtett" című fejezet végén.
Ő az, aki példát adott - ha közvetve is - a gyerekeknek abból, hogyan lehet egészen lazán is viselkedni, amikor kimutatjuk a szeretetünket. Azért írtam meg, mert a mai rohanó életben sem a szülők, sem a pedagógusok nem fordítanak figyelmet a szeretet gesztusaira!
Az a két ember - az én akkori kollégáim - teljesen belefeledkeztek egymásba, amire a gyerekek nagyon egészséges ösztönnel
furaila, 2019. augusztus 22. csütörtök, 03:43
Deviza-hitelek, gépkocsi-lizingek és kilakoltatások
A GÉPKOCSIT LÍZINGELŐK SEM JÁRTAK JOBBAN! Nagyon sajnálom a DEVIZA-HITELES KÁROSULTAKAT!
Felháborító ami történt és történik velük!
Nem ismeretlen előttem ez a módszer!
Volt egy ismerősöm, akinek ráadásul, el is lopták a lízingelt furgonját, aminek továbbra is - az emelkedő törlesztő részleteit - folyamatosan fizetni kellett.
BELEGONDOLNI IS BORZALOM ABBA, HOGY EZ MEKKORA IGAZSÁGTALANSÁG!!!
Ugyanakkor, a Tudósítás Magyarországról szóló könyvemet ő is leszólta, mondván, hogy tegyem el későbbre, amikor lesz talán érdeklődés iránta.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=269875&kid=55065&sort=
A TUDÓSÍTÁSBAN ÍROK AZOKRÓL A TÖMEGES KILAKOLTATÁSOKRÓL, melyek az un. rendszer-változtatás elején zajlottak.
Akkoriban a Díjbeszedőnél dolgoztam, mint hátralékos könyvelő. Azért kellett eljönnöm onnan, mert rájöttem hogyan gerjesztenek mesterségesen hátralékot azon kis-jövedelmű emberek bérleményében, akiknek a pénzeszsák haverok kinézték a lakásaikat!
Százával vittem a
furaila, 2019. április 30. kedd, 01:52
A magyarság önképe az ezredfordulón
Az volt a feladat, hogy írjuk le azt a módszert amivel megtanultunk valamit. Pl gk.-vezetés, főzés, valamilyen szakismeret, stb...
Amiért én már akkor is túlkoros voltam, ezért már annyi mindent meg kellett tanulnom, nem tudtam választani. Végül leírtam, hogyan tudtam túlélni mindazt,. ami miatt annyi mindent megtanultam, és mégsem hagyott a diktatórikus hatalom érvényesülni semmilyen szakmai téren! EZT GONDOLTAM TOVÁBB és megírtam belőle a ,,háromdimenziós" TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL.
1. Az első dimenzióban tipizáltam egy "figurát", főhőst és elneveztem Bízó Katalinnak, majd az 1946 és az 1996 közötti 50 év társadalmi jelenségeinek, történéseinek részesévé, tettem - a leírás technikáját alkalmazva.
2. A második dimenzióban, minden jelenség, történet, esettanulmány után leírtam az azzal kapcsolatos legszemélyesebb gondolataimat- előre vetítve a jelenség várható (majd többnyire be is következő) társadalmi hatásait, következményeit. (Az eltelt 20 évre visszatekintve, ma már
furaila, 2018. december 05. szerda, 01:27
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit lap a kormány iránti bizalom növekedéséről, francia lap a külföldi ösztön
A Financial Times cikke a Bertelsmann Alapítvány német nonprofit szervezet 41 iparosodott országot vizsgáló, kedden megjelent tanulmányának megállapításait ismertetve azt írta, hogy a polgárok bizalma a Magyarország, Lengyelország és Törökország illiberális kormányzatai iránt növekszik, annak ellenére, hogy ezekben az országokban hanyatlóban vannak a demokrácia normái. Az okok között azt emelték ki, hogy a demokrácia nem gyökeresedett meg kellőképpen a szóban forgó társadalmak jelentős részének politikai tudatában.

A tanulmány Magyarország esetében megállapítja, hogy "a jogállamiság Orbán Viktor kormányzása alatt jelentősen csorbult", de a többi országhoz hasonlóan növekszik az emberek kormányzatba vetett bizalma. Amíg 2007-ben 25 százalék bízott a kormányban, addig 2017-ben már 38 százalék.

Noha sok magyar, lengyel és török elfogadja a liberális demokrácia elleni küzdelmet, "a népesség jelentős része ellenzi a demokrácia pusztulását mindhárom országban" - idézte a Financial Times cikke a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
Külföldi sajtó Magyarországról - Román lap Németh Zsolt előadásáról, német lap Orbán Viktor balkáni törekvéseir
Az Evenimentul Zilei "magyar revizionizmus perverz támadásának" nevezte tusnádfürdői tudósítása címében Németh Zsoltnak a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elhangzott előadását.

A jobboldali Traian Basescu volt államfőhöz közel álló lap azt emelte ki, hogy az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint az európai projektnek választ kell adnia Trianon problémájára. A szerző úgy értékelte, hogy "a magyar képviselő gyújtó hangú kijelentést tett a trianoni szerződésről", mivel ezt európai problémaként állította be, amelyre Európának közös választ kell adnia.

A cikkíró kitért arra, hogy Németh Zsolt a Minority SafePack nevű (Románia által ellenzett), az őshonos kisebbségek jogvédelem uniós szintű szabályozását sürgető európai polgári kezdeményezést is a közös európai projekt részeként említette, és fontos szerepet tulajdonított az nemzeti közösségeknek.

A Die Presse című osztrák napilap szerzője Orbán Viktor magyar miniszterelnök montenegrói látogatásáról és balkáni törekvéseiről szóló
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 13:25
A hiábavaló előadásokról
írtam róla, hogy a rendszerváltozást valójában az 1949-es alkotmány megszüntetésével kellett volna kezdeni! Így, utólag, egy NEGYED ÉVSZÁZAD ELTELTÉVEL kimondani mindazt róla, amit, hát nem is tudom... Talán, olyan esemény utáni tabletta-hatást éreztem az előadás közben...
*
2010-ben létrehoztunk egy TAHSZ-civil szervezetet...11 pontban fogalmaztuk meg, hogy miért nem maradhat az 1949-es alkotmány semmiképpen érvényben!
Ugyanarról beszéltek, amiről én is írtam a
- TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL című szociográfiában 1996-ban:http://furaila.xfree.hu/252531 ,
- majd a Nemzet és anyanyelv c. esszében 2000-ben:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=132623&n=furaila&blog_
- a Néprajzi pályázati leírásban 2003-ban
http://furaila.xfree.hu/33600
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=130291&n=furaila&blog_cim =Helytörténeti-néprajzi hagyományok

- majd amiről fórumoztam Orbán Viktor Vendégkönyvében 2005-ben
és amiért kitiltottak a Vendégkönyből
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
Képek, videók
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
Elkelne egy kiadós eső
wob
2018. április 29. vasárnap, 11:31
Kiadom a részed 01.jpg
chillik
2016. december 31. szombat, 06:59
Kiadom a részed 02.jpg
chillik
2016. december 31. szombat, 06:58
Kiadó, bestseller, Zonda
hidegkut
2016. november 08. kedd, 07:18
egy kiadós reggeli.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 18. szerda, 21:41
Egy szív kiadó....jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 17:49
049Kiadó apartmanok Psara
eva_gyulai
2013. május 30. csütörtök, 23:57
Itt 1969-ben kiadott Abbe
farkas1945
2012. október 10. szerda, 12:07
szoba van kiadó
nagyiful
2010. augusztus 24. kedd, 19:13
meghívás egy kiadós regge
manocska20
2010. május 10. hétfő, 10:34
kiadó lakás.jpg
agica2004
2009. november 10. kedd, 13:21
Egy kiadós reggeli
sarkadykati
2009. augusztus 21. péntek, 05:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.